Categorie

1 Ierburi
De ce frunzele de orhidee se usucă și ce să facă
2 Bonsai
NV-101: prima aplicație și primele rezultate
3 Violetele
Consiliere de specialitate cu privire la îngrijirea alisului și plantarea acestuia în teren deschis
4 Violetele
Boabe de nuntă

Image
Principal // Bonsai

Floricultura acasă: un hobby pentru iubitorii de confort și plante de interior


Dacă admirați fotografii cu plante vii și vă place să vă plimbați în grădini și parcuri, încercați-vă într-un nou hobby interesant - floricultura acasă.

De unde a venit pasiunea pentru floricultura interioară?

Se dovedește că cultivarea plantelor în ghivece s-a efectuat în urmă cu 5 mii de ani, săpăturile confirmă că vechii chinezi erau familiarizați cu floricultura de acasă, plantele interioare împodobeau casele săracilor și bogaților. Originea străveche a hobby-ului florilor este confirmată și de săpăturile de pe locul așezărilor vechilor greci și romani..

În Europa, cultivarea florilor de interior a devenit populară în secolul al XVIII-lea. În case bogate, au fost create grădini de iarnă, permițându-vă să vă bucurați de frumusețea naturii în orice moment al anului. Mai târziu, a devenit la modă să crească plante de peste mări, care au necesitat condiții speciale și condiții de temperatură, diferite de ceea ce se afla în afara ferestrei..

În Rusia, Petru cel Mare a început moda florilor de interior, s-a abonat personal la semințe și răsaduri valoroase din străinătate și a avut grijă de exemplare capricioase cu propria sa mână. La sfârșitul secolului al XIX-lea, cultivarea verdeaței interioare i-a infectat pe locuitorii orașului. Au apărut la vânzare cărți despre creștere și îngrijire, oamenii au început să împărtășească lăstari și semințe între ei și a devenit posibil să cumpere copii neobișnuite în magazine specializate. Apropo, sortimentul floral din acele zile a fost nu mai puțin decât în ​​magazinele moderne.!

Unde să începi un nou hobby

Dacă nu ți-a fost niciodată pasionat de grădinărit, începe să stăpânești floricultura acasă cu cele mai nepretențioase plante de interior. Solicitați prietenilor o frunză violetă sau cumpărați lăstari de Tradescantia, clorofit, sacadat sau lapte.

Respectați o direcție a reprezentanților florei, de exemplu, acordați preferință locuitorilor din tropice sau deșerturi calde - acest lucru vă va facilita îngrijirea grădinii interioare, deoarece componentele sale vor avea aceleași cerințe.

Nu căutați să cumpărați exemplare pentru adulți, cu cât planta este mai tânără, cu atât se adaptează mai rapid la noul mediu, în plus, va fi interesant pentru dvs. să urmăriți creșterea și dezvoltarea acesteia. Rețineți că unele flore sunt otrăvitoare și nu trebuie așezate în dormitor sau păstrate în casă dacă există copii mici sau animale.!

Când porniți o instalație, studiați întotdeauna cu atenție cerințele pentru îngrijirea acesteia, regimul de temperatură, frecvența de udare, nevoia de iluminat. În mod ideal, trebuie să studiați mai întâi nevoile noului animal de companie și abia apoi, asigurându-vă că toate condițiile sunt disponibile pentru el, aduceți oala în casă. Aruncați o privire la secțiunea noastră despre flori de interior, poate acolo și alegeți cel mai potrivit născut.

Pentru a menține o grădină cu ghivece, veți avea nevoie de echipament special. Bineînțeles, puteți obține cu mijloacele disponibile, dar este mai bine să cumpărați dispozitive speciale:

 • o mică udare cu o scurgere lungă și îngustă;
 • pistol pulverizator;
 • un cuțit sau foarfece de tăiere;
 • un ansamblu format dintr-un greblă în miniatura, lopată, pasăre;
 • perie pentru curățarea frunzelor.

Pentru animalele de companie higrofile, este foarte convenabil să folosiți stropitoare automate sub formă de figuri ceramice, acestea vor ajuta la plecarea în vacanță și vor asigura începătorii care pot uita de necesitatea udării regulate.

Stropitoare pentru uitat

Cum se transplantează o plantă într-un nou ghiveci: sfaturi și videoclipuri

După ce ați cumpărat o floare de interior în zilele următoare, aveți grijă de transplantul acesteia.

 1. În primul rând, solul, sau mai degrabă turbă, în care plantele sunt vândute în magazine, nu este potrivit pentru viața permanentă, nu conține substanțe nutritive și minerale, iar slăbiciunea sa nu este potrivită pentru fiecare specie..
 2. În al doilea rând, de regulă, rădăcinile sunt înghesuite în ghivece de transport..
 3. În al treilea rând, aceste vase sunt foarte subțiri și fragile..

Se recomandă replantarea unui nou oaspete la câteva zile după cumpărare, dar în acest timp este recomandat să-l așezi deoparte de alte flori, pentru a exclude posibile infecții cu boli și paraziți. În câteva zile, noul asezator se adaptează mediului și temperaturii din apartament, se obișnuiește cu regimul de iluminare și udare.

Când alegeți o oală, rețineți că rădăcinile vor crește într-un recipient excesiv de mare, iar partea decorativă va rămâne neschimbată. Multe plante preferă etanșeitatea, răspunzând condițiilor înghesuite cu o coroană luxuriantă și o înflorire viguroasă. Dar toate acestea ar trebui studiate înainte de a cumpăra un animal de companie nou..

Este mai bine să cumpărați sol pentru o floare de interior în magazine specializate, concentrându-vă pe recomandările producătorului privind ambalajul. În astfel de amestecuri, a fost deja calculată cantitatea de turbă, nisip și alte componente necesare pentru viața normală a rădăcinilor. De asemenea, puteți cumpăra lut expandat folosit pentru stratul de drenaj. Dacă nu știți ce oală să alegeți, citiți despre avantajele și dezavantajele vaselor din plastic și ceramică..

Detalii despre regulile de transplant sunt descrise în videoclip:

Sperăm că în curând va apărea un nou animal de companie verde în casa ta confortabilă, iar un nou hobby va începe cu el - floricultura acasă. După același principiu, puteți rupe un pat de flori pe balcon, dacă nu aveți un complot sau nu doriți să faceți parte cu plante pe tot parcursul anului și în orice moment al zilei.!

Asigurați-vă că citiți despre ce alte hobby-uri puteți alege o femeie modernă și unde să găsiți timp pentru hobby-ul dvs. preferat..

Catalog de plante cu fotografii, nume și descrieri

Abutilon (Kataniki) / Abutilon

Abutiloni sau kataniks (latină abutilon) sunt arbuști pereni ramificabili. Arțar interior este un alt nume pentru abutilon.

Agave / Agave

Agavele (lat.agave) sunt plante suculente cu o rozetă rădăcină de frunze și pedunculi foarte înalți.

Aglaonema / Aglaonema

Aglaonema (lat.aglaonema) - plante de interior stufoase, cu tulpini scurte.

Azalee (Rhododendron Sims) / Rhododendron simsii

Azalee sau Sims Rhododendroni (latină rhododendron simsii) - arbusti pereni mici, cu flori abundente.

Alocasia cu rădăcini mari / Alocasia macrorrhiza

Alocazie cu rădăcini mari (lat.alocasia macrorrhiza) - plante de interior foarte frumoase, sub formă de tufiș.

Aloe / Aloe

Aloe (lat.aloe) - plantele sunt suculente, există arbore de aloe (agave), arbust de aloe, aloe erbacee și chiar aloe viță de vie.

Angrekums / Angraecum

Angrekumele (lat.angraecum) sunt orhidee de dimensiuni impresionante. Angrekum-urile formează un trunchi și rădăcini puternice aeriene.

Anthuriums / Anthurium

Anturiumele (lat. Anthurium) sunt plante perenne cu flori perenă semipifite. Anturiumele se mai numesc limbă aprinsă, floare flamingo sau fericire masculină.

Araucaria / Araucaria

Araucaria (latină Araucaria) este o plantă pe bază de conifere perenă, verzi, cu ramuri cu niveluri (frumoasă coroană piramidală). Araucaria varifolia este singura specie vândută sub formă de plante de conifere. Araucaria cu ghiveci de interior poate înlocui un brad de Crăciun pentru Anul Nou.

Archontophoenix cunninghamiana

Archontophoenix cunninghamiana - palmele monoice cu un trunchi inelar drept.

Aerides

Aeridele (latine aeride) sunt orhidee - epifite, aproape de vandă.

Balsams / Impatiens

Balsamuri (latine impatiens) - plante cu flori perenne nepretențioase, cu flori interioare cu suculente tulpini erecte fragile.

Banane îndreptate / Musa acuminata

Bananele cu vârf (Latin musa acuminata) sunt plante mari artizanale care formează un fel de trunchi, din care se extind frunzele mari. Bananele cu vârf au fructe comestibile.

Begonii ornamentale / Begonia

Begonia decorativă (lat.begonia) - plante de interior stufoase, cu tulpini cărnoase sau pețiole flexibile, agățate.

Bifrenaria / Bifrenaria

Bifrenaria (lat.bifrenaria) - orhidee epifite, aproape de lycasts.

Baghete / Vanda

Vandas (latină vanda) - orhidee epifite sau litofite cu 1 tulpină, cu rădăcini aeriene groase, de dimensiuni impresionante.

Washingtonia / Washingtonia

Washingtonia (lat.Washingtonia) - palmele de evantai, partea superioară a unui trunchi foarte dens este acoperită cu resturi de frunze uscate vechi.

Gasteria / Gasteria

Gasteria (lat.Gasteria) - plante suculente cu frunze alungite, asemănătoare limbii pisicii.

Zambile orientale / Hyacinthus orientalis

Zambile orientale (lat.hyacinthus orientalis) - plante bulbare cu flori perene nepretențioase, cultivate acasă pentru flori.

Hibiscus chinezesc / Hibiscus rosa-sinensis

Hibiscusul chinezesc (lat.hibiscus rosa-sinensis) sunt arbuști sau copaci cu flori perenne, ramificate.

Alegerea plantelor interioare: sfaturi pentru florarii novici

Ați dori să vă transformați apartamentul într-un mic colț al pădurii sau într-o grădină a paradisului? Primul pas către acest vis este alegerea și cumpărarea plantelor. Doar florile sănătoase pe care le oferiți un loc adecvat vor crește și se vor dezvolta bine..

Atunci când alegeți plante interioare, trebuie să țineți cont de ce fel de iluminare, temperatură și umiditate a aerului sunt confortabile pentru plante, iar apoi speciile înfloritoare decorative sănătoase vă vor oferi flori fabuloase.

În această pagină veți afla cum să alegeți florile potrivite în magazin și care sunt plantele de casă care sunt cele mai bune pentru cultivatorii de flori începători..

Cumpărarea florilor de interior: cum să alegeți plantele potrivite din magazin

Primul pas către succes este achiziționarea de plante interioare potrivite. Îngrijirea corectă a florilor începe atunci când le cumpărați. Dacă alegeți magazinul potrivit, plantele și timpul de achiziție, apoi lăsați noile plante să se adapteze bine la condițiile existente, atunci este puțin probabil să aveți probleme. Factorul decisiv pentru alegerea plantelor este capacitatea de a le oferi un loc în apartament care corespunde cerințelor lor..

Nu este deloc necesar să alegeți flori pentru casa dvs. într-un magazin elegant și scump din centrul orașului. Există multe magazine mici și standuri după colț, în piață, există departamente speciale în supermarketuri, centrele horticole sunt organizate la marginea orașului. Principalul lucru este să aruncați o privire atentă la locul în care au grijă bine de flori, să le acordați atenție și nu faceți eforturi. Deci, alegem corect plantele interioare!

Florile sunt îngrijite dacă:

 • Frunze uscate,
 • Vârfurile frunzelor sunt încrețite sau tăiate,
 • Ghivecele sunt murdare,
 • Solul este prea umed sau uscat.

În acest caz, cel mai bine este să mergi într-un alt magazin..

Semne de îngrijire bună:

 • Plantele sunt verzi, puternice, bine dezvoltate,
 • Există suficient spațiu în ghivece pentru o creștere suplimentară,
 • Există o etichetă cu numele plantei și instrucțiunile de îngrijire. Este adevărat, aceste mici etichete de plastic sunt adesea pierdute, motiv pentru care unii mari cultivatori de flori imprimă numele și instrucțiunile direct pe vasul de plastic. Aceasta nu este o idee proastă, deși inscripția durează doar până la primul transplant. Dar în acest timp veți stăpâni perfect toate tehnicile de îngrijire a plantei..

Cereți magazinului anumite plante. Dacă nu se află acolo, proprietarul magazinului va livra speciile dorite de pe piața en-gros sau de la furnizori în termen de 2-3 zile.

Când cumpărați flori de interior în lunile friguroase de iarnă (de exemplu, poinsettia, care este doar la vânzare în acest moment), ar trebui să solicitați vânzătorului să împacheteze cumpărăturile bine - mai întâi în hârtie de mătase, apoi în ziar. Vara, hârtia de mătase va proteja planta de soarele luminos și fierbinte și va preveni evaporarea prea mare..

Plantele de casă pot fi comandate uneori de la firme de horticultură și vă vor fi expediate prin poștă. Cu toate acestea, nu puteți inspecta planta în avans; trebuie să alegeți exact ce aveți nevoie din catalog și să obțineți ceea ce vă trimit.

Desigur, aveți dreptul de a solicita companiei, de exemplu, să trimiteți înapoi copii bolnavi. De obicei, plantele sunt trimise prin poștă în pachete speciale, în care nu se usucă mai multe zile..

Dar dacă pachetul dvs. rămâne în oficiul poștal, plantele vor suferi. Speciile rare cultivate hibride sau exotice sunt cel mai adesea comandate prin poștă.

Dar dacă nu vă interesează ceva special sau rar, cumpărați plantele de la florarii locali..

Cum să alegi flori de acasă pentru apartamentul tău

Înainte de a alege plante de interior, rețineți că nici cele mai frumoase și sănătoase flori de la cei mai buni furnizori nu vor crește cu dvs. dacă condițiile din apartamentul dvs. nu sunt potrivite pentru ele. La fel ca toate celelalte lucruri vii, plantele de casă au anumite condiții de mediu în care pot prospera..

Plantele sunt „potrivite” pentru apartamentul dvs. dacă le puteți oferi condițiile de lumină și temperatură de care au nevoie. Alegerea unui loc potrivit este esențială pentru viața plantelor de interior. Dacă cunoașteți regulile de bază pentru plasarea plantelor într-un apartament și cerințele diferitelor tipuri, nu veți cumpăra o copie care nu este potrivită pentru apartamentul dvs. Și acum câteva sfaturi care să vă ajute la cumpărarea plantelor.

Pentru a alege florile interioare potrivite pentru apartamentul dvs., analizați amenajarea ferestrelor.

Ferestre orientate spre est și vest. Acei iubitori de plante de interior, în apartamentele cărora ferestrele sunt orientate spre est și vest, sunt foarte norocoși: pot cumpăra tot (aproape) ceea ce le place la un magazin de flori, deoarece majoritatea plantelor interioare ca un loc bine luminat, dar nu pot suporta razele directe soarele amiezii. Au nevoie de felul de iluminare pe care îl obțin prin ferestrele orientate spre est și spre vest..

Și chiar și acele plante care preferă lumina soarelui sau, dimpotrivă, iubesc un loc umbrit, cresc frumos pe ferestrele luminate de soarele răsărit și apus. Este adevărat, aici nu realizează o dezvoltare atât de optimă ca pe ferestrele sudice sau nordice ideale pentru ele..

Ferestre orientate spre nord. Dacă sunteți în căutarea plantelor pentru o fereastră orientată spre nord și slab luminată, alegeți specii cu frunze decorative, cum ar fi:

Ferigă

Sansevieria

Dracaena

Ficus

Ferestre orientate spre sud. Acesta este locul ideal pentru plantele tropicale cu lux de flori:

Strelitzia

Pentru speciile exotice, cum ar fi rețeaua Anona.

Astfel de plante necesită atenție și îngrijire constantă. Înainte de a alege flori pentru apartamentul dvs., aflați despre originea lor.

Plantele recoltate pe pervazul tău sau îmbrăcate într-un vitrin de flori provin dintr-o mare varietate de zone ale globului..

De exemplu, mulți cactusi și suculente sunt native din regiuni aride, deșertice. Sunt obișnuiți cu lumina soarelui strălucitoare, așa că au nevoie de un loc cald și însorit..

Făinii sunt originari din pădurile tropicale umede, de aceea preferă lumina difuză, similară cu cea care pătrunde în frunzișul copacilor înalți în locuri în care aceste plante cresc în mod natural.

Specii originare din tropice, de exemplu:

Arrowroot (Maranta)

Croton (Codiaeum), obișnuit cu căldura uniformă pe tot parcursul anului.

Plante subtropicale, cum ar fi stufele (Scirpus cernuus), unele dracaene și palmele s-au adaptat diferitelor anotimpuri cu temperaturi ridicate în timpul creșterii și temperaturi mai scăzute în timpul stării de dormit..

Plantele de origine europeană, din zone cu climă temperată, sunt rareori întâlnite printre culturile interioare.

Din regiunile mediteraneene au venit în camerele noastre:

Floare de flori (Campanula)

Gelksina sau Soleirolia (Soleirolia soleirolii)

Și toate primorile binecunoscute provin din China rabtutam ca buruienile din câmpurile de orez.

Un alt sfat despre cum să alegeți florile de interior - acordați atenție frunzelor lor.

Frunze flămânde Plantele necesită iluminare strălucitoare, sunt tolerante chiar și la lumina directă a soarelui. Exemplu: Sansevieria.

Frunze piele sau ceară. Plantele tolerează bine uscăciunea. Exemplu: Ficus elastica.

Frunze mari și moi. Plantele preferă o zonă semi-umbră. Exemplu: tei de interior sau sparmannia (Sparmannia africana).

Frunzele sunt variate sau modelate. Plantele au nevoie de o zonă bine luminată. Cu cât sunt mai multe pete albe și dungi pe frunze, cu atât ar fi mai luminos lumina soarelui. Exemplu: Croton sau Codiaeum.

Coloanele vertebrale sau pubescența. Plantele sunt tolerante la lumina soarelui. Exemplu: cactusi.

Frunze mici. Locul ideal pentru plante este însorit. Exemplu: Euphorbia milii.

Frunze mari colectate într-o rozetă. Plantele nu suportă lumina soarelui. Exemplu: violete Usambara (Saintpaulia ionantha, hibrizi), streptocarpus (Streptocarpus, hibrizi).

Din păcate, există excepții de la aceste reguli. Dar majoritatea speciilor corespund caracteristicilor date..

Dacă planta nu este „potrivită” pentru apartamentul dvs., desigur, puteți schimba puțin condițiile în funcție de nevoile plantelor. De exemplu, puteți instala dispozitive de iluminat artificial sau un umidificator electric..

Fără îndoială, toate acestea necesită multe probleme și nu întotdeauna creează condiții optime pentru plante..

Uneori se întâmplă că sunteți pur și simplu îndrăgostit de o plantă care este complet improprie pentru condițiile din apartamentul dvs. În acest caz, vă voi sfătui: experimentați! Dar rețineți că bucuria dvs. de succes va fi de scurtă durată, mai ales că astfel de plante cu probleme nu sunt ieftine. Dacă, după 4 săptămâni de la cumpărare, un clopot moare la prețul mai multor mărci, aceasta este o problemă pentru tine, dar este mai ușor de suportat decât pierderea unei camelii scumpe.

Cum să găsești plante sănătoase de interior

Atunci când decideți ce plante interioare să aleagă pentru casă, în primul rând, examinați cu atenție florile - trebuie să fie sănătoase.

În florării, multe plante de diferite tipuri sunt toate la un loc: mari și mici, stufoase și alungite, cu muguri și flori înflorite. Din păcate, uneori există specii bolnave printre ele. Prin urmare, înainte de a ridica plante de interior, inspectați întotdeauna cu atenție exemplarele pe care urmează să le cumpărați, nu vă grăbiți.

Forma plantelor. Planta trebuie să aibă lăstari multipli. Plantele stufoase ar trebui să se ramifice bine. Acordați atenție formei: planta nu trebuie să fie cu o singură față și cu tulpini goale la bază.

Frunze. Cumpărați plante care sunt bine frunze, cu frunze puternice, sănătoase, fără pete maronii, capete desprinse, margini uscate sau lipsite de forme. Vedeți câte frunze au căzut deja (rămân mici cicatrici în locurile de atașare ale acestora asupra tulpinilor).

Flori. La speciile cu flori decorative, nu ar trebui să existe multe flori înflorite complet, dar mugurii ar trebui să fie numeroși și bine dezvoltați. Dacă mugurii sunt mici, slab dezvoltați și sunt încă departe de a înflori, uneori nu înfloresc deloc în condiții noi și cad.

Dăunători. Se recomandă inspectarea plantelor în ghiveci pentru dăunători. Sfaturi bune, dar numai dacă fiecare client se întoarce, atinge frunzele și privește rădăcinile, ce va rămâne din plante?

Vor fi doar aruncați. Cel mai bine este să examinați cu atenție vârfurile lăstarilor: aici stau cel mai des afidele. Căutați pe frunze pete suspecte de culoare galben-maronie. Dar mai ales se bazează pe impresia generală a unei plante sănătoase (sau bolnave)..

Dacă vă confruntați cu o dilemă: alegeți o plantă care se află în magazie sau în exterior, pe trotuar, cumpărați prima, pentru că multe plante interioare suferă de fum de evacuare și praf de stradă.

Dacă ați decis ce flori de casă sunt cele mai potrivite pentru apartamentul dvs., acordați atenție următorilor parametri:

Cyclamen (Cyclamen persicum) ar trebui să aibă tulpini drepte, puternice și mulți muguri. Tubercul sănătos - dens, fără cusururi.

Azalea (Rododendron) în plină floare nu merită cumpărat. Mugurii dintre frunze ar trebui să fie bine dezvoltați. Oala trebuie luată grea.

Bougainvillea poate fi achiziționată atunci când primele bracte sunt colorate.

Bromeliadele (Bromeliaceae) cu flori complet înflorite nu trăiesc mult. Rețineți vârfurile de frunze maronii, crăpate.

Dieffenbachia își varsă adesea frunzele inferioare. Cumpărați numai plante cu frunze depline.

Arborele dragonului, sau Dracaena, are diferite tipuri, fiecare are nevoie de îngrijire specială. Aflați numele exact al plantei.

Ivy (Hedera) este susceptibilă la infestări dăunatoare. Priviți cu atenție vârfurile lăstarilor și frunzelor.

Frigurele ar trebui să crească ca o tufă densă, cu frunze puternice și muguri noi.

Balsamul (Impatiens) trebuie cumpărat ca o tufă compactă, cu frunze viu colorate, lăstari noi și mulți muguri.

Cauciucul Ficus (Ficus elastica), care are multe cicatrici pe tulpinile din frunzele căzute, este deja vechi sau neîngrijit.

Cumpărați Stephanotis floribunda cu primii muguri. Frunzele galbene sunt un semn al deficiențelor nutriționale.

Palmierii sunt plante capricioase. Cumpărați numai palmele care arată imaculate.

Sansevieria trebuie să aibă frunze cu margini ascuțite și vârfuri fără cusur.

Violetele Usambara (Saintpaulia ionantha, hibrizi) cu frunze palide, înecate, nu trebuie cumpărate.

Cum să găsești flori sigure pentru casa ta

Un alt aspect important la care trebuie să acordați atenție este siguranța plantelor..

Dacă aveți copii mici care au obiceiul să culeagă frunze din plante și să le pună în gură; dacă aveți animale de companie care nu vor ignora verdeața de pe pervaz; dacă, în sfârșit, tu însuți suferiți de boli alergice și unele substanțe provoacă iritarea pielii, în niciun caz nu ar trebui să dobândești plante otrăvitoare.

Din păcate, astfel de culturi se găsesc în rândul animalelor noastre domestice. Acestea includ, de exemplu, următoarele.

Plante din familia Euphorbiaceae, cum ar fi:

Cea mai frumoasă pintenă (Euphorbia pulcherrima)

Milkweed (Euphorbia milii), secretând suc de lapte toxic.

Unele noptiere, cum ar fi noptiera Pepper (Solanum pseudocapsicum).

Plante ornamentale frumoase și populare, cum ar fi Dieffenbachia.

Specii florale decorative:

Primula inversă conică (Primula obconica)

Periwinkle din Madagascar (Catharanthus)

Proprietate diplomatică (Mandevilla)

Trandafirul deșertului (Adenium obesum)

Indicaţie. Speciile otrăvitoare sunt indicate prin simbolul „cap mort” din instrucțiunile de îngrijire a plantelor. În plus, plantele care pot fi rănite și plantele care eliberează substanțe care irită pielea sunt clar marcate..

Când lucrați cu astfel de specii otrăvitoare, rețineți următoarele reguli. Purtați întotdeauna mănuși atunci când replantați sau tăiați plantele! Asigurați-vă că copiii și animalele de companie nu înghit sau nu mănâncă aceste plante. Păstrați plantele care vă pot răni la îndemâna copiilor.

Sfaturile de îngrijire sunt întotdeauna incluse cu articolul vândut. Uneori, când cumpărați plante cu ghivece, aveți impresia că toate necesită aceeași îngrijire, deoarece vânzătorul oferă același răspuns la toate întrebările: „Puneți zilnic un loc însorit și apă”. Și dacă vorbim despre o ferigă care iubește umbra sau despre o ținută care trebuie udată doar ocazional? Există multe plante de casă și chiar cea mai bună florară nu își poate aminti tot ceea ce necesită diferite specii..

Mai mult, nu orice vânzător ține sub ghișeu o carte de referință: până la urmă, nu vrea să admită clienților că el, un specialist, nu știe ceva. Prin urmare, atunci când cumpărați o plantă, notați-i numele exact - latină general acceptată și neapărat, iar acasă luați un director și stabiliți ce locație și ce îngrijire este necesară pentru exemplarul achiziționat.

Ar trebui să știți cu siguranță numele latine ale plantelor. Numai în acest caz puteți evita confuzia: uneori speciile complet diferite au aceleași nume în general acceptate..

Atunci când decideți ce flori să alegeți pentru casa dvs., este foarte important să cunoașteți numele latin complet, deoarece unele plante au soiuri care necesită îngrijiri diferite.

Cereți numele specific, de exemplu, dracaena mărginită nu este doar Dracaena, ci Dracaena marginata: adoră locurile umbroase, spre deosebire de Dracaena surculosa (dracaena iubitoare de umiditate) sau Dracaena draco (tolerantă la temperaturi mai scăzute).

Semnificația cuvintelor suplimentare legate de specie este interesantă. Marginata - „mărginită” pentru că acest dracaena are frunze verzi cu o margine roșie îngustă în jurul marginilor, surculosa este o specie epitet de dracaena „cu puțini urmași”, iar draco este un adevărat brad de dragoste „asemănător”.

Ce flori de interior să alegeți pentru casa dvs.: cele mai bune plante pentru începători

Și ce flori de interior sunt cele mai bune pentru cultivatorii începători? Dacă aveți puțină experiență cu plantele de casă, aflați de la plante ieftine. Acestea sunt vândute la prețuri mici, pur și simplu pentru că există o mulțime de ele pe piață în timpul înfloririi în masă. Plantele sunt, de asemenea, ieftine, care produc mici probleme cultivatorului: sunt cultivate fără probleme și nu sunt afectate de boli..

Flori de interior cu frunze ieftine, decorative, potrivite pentru începători includ:

Cele mai frumoase flori de interior

Fiecare dintre noi încearcă să ne facă casa mai confortabilă și mai confortabilă. Florile conferă un confort incontestabil oricărui apartament sau casă, în plus, este util și pentru că plantele interioare îndeplinesc funcția de purificare a aerului.

Știința arheologică, potrivit polenului găsit în peșteri, a dovedit că, chiar în epoca de piatră, oamenii își decorau casele cu flori. Astăzi floricultura interioară este o știință separată și din întreaga varietate de plante de casă prezentăm cele mai frumoase flori de interior..

Clivia

O frumoasă plantă perenă, numită după ducesa Charlotte Clive, care a fost guvernanta viitoarei regine a Marii Britanii Victoria.

Această floare a ajuns în Europa din Africa de Sud, s-a înrădăcinat cu ușurință în latitudinile nordice și a devenit preferata majorității cultivatorilor de flori.

O plantă fără pretenții va decora orice spațiu pentru casă sau birou, dar trebuie să încercați să nu mișcați oala și apa o dată pe săptămână.

Crassula

Frunzele rotunde ale acestei plante sunt asemănătoare cu monedele, așa că printre cultivatorii de flori Crassula este adesea numită „copacul banilor”, sau „femeia grasă”.

Când înflorește, este acoperit cu flori mici albe, uneori roșii și, foarte rar, florile pot fi albastre..

Unul dintre cei mai nepretențioși rezidenți interni. Chiar și o frunză căzută la pământ poate crește într-o plantă separată..

Lithops

Tradus din limba greacă veche, numele plantei este tradus ca „aspect de piatră”, poate pentru că provine din deșerturile stâncoase și nisipoase din Namibia, Botswana.

Acesta este motivul pentru care litopsii au învățat să rețină umiditatea și să tolereze ușor căldura și un climat arid..

Florile de la un locuitor al deșertului care au migrat în apartamente sunt albe sau galbene, foarte rar specii cu petale portocalii.

Croton

Această specie, care crește în zonele tropicale și subtropicale, a devenit mult timp populară în rândul cultivatorilor de flori din întreaga lume..

Frunzele sale strălucitoare vor adăuga varietate și originalitate casei tale sau vor deveni un adevărat decor al biroului. Pentru forma sa, a devenit foarte popular printre grădinarii amatori..

Planta este nepretențioasă, iar unele specii cresc până la 80 de centimetri înălțime.

Bromelia

Au numit floarea de interior și întregul gen în cinstea biologului suedez Bromelius. Această frumusețe tropicală este o rudă îndepărtată a ananasului.

Frunzele lor sunt lance, sunt colectate într-un fel de rozetă din care crește pedunculul. Necesită udare doar o dată pe săptămână, dar este necesar să plasați bromelii în locuri în care lumina soarelui cade.

Înflorirea durează de la 3 săptămâni la câteva luni, încântând proprietarii și oaspeții casei.

Muscată

Cea mai frumoasă plantă de interior are și proprietăți bactericide, așa că nu numai că va decora camera, dar va fi utilă.

Pentru ca geraniul să înflorească constant, este necesar să smulgeți florile deja decolorate..

Planta este nepretențioasă, nu necesită pulverizare și udare frecventă.

Datorită frumuseții și originalității sale, geraniumurile sunt unul dintre cei mai populari locuitori ai apartamentelor și birourilor..

Alocasia

Regina exotică a tropicelor tocmai a început să cucerească inimile cultivatorilor de flori sofisticate. O formă neobișnuită, originală a frunzelor de alocazie va împodobi orice cameră.

În plus, este fără pretenții și nu necesită îngrijiri speciale. Interesant este că speciile diferite au un număr diferit de frunze, dar multe plante au o singură frunză în timpul înfloririi..

În natură, unele specii cresc până la 2 metri înălțime, dar rudele domestice de la 20 la 40 de centimetri.

Spathiphyllum

Conform legendei, această frumoasă floare de casă ajută fetele să-și întâlnească logodnicii și să găsească fericirea feminină..

Dar atenția la tine, cu astfel de abilități, necesită un aspect special și nu poți spune că acestea sunt flori interioare nepretențioase. Nu-i plac pescajele, dar este mai bine să udăm prin metoda de circulație cu apă așezată.

În perioada de înflorire necesită mai multă umiditate, dar soarele nu este atât de important pentru el, astfel încât poate crește și pe ferestrele orientate spre nord.

Trandafir interior

Ce poate fi mai frumos decât un trandafir, mai ales când înflorește pe pervazul tău. Dar această regină a florilor are nevoie de o îngrijire specială.

Un trandafir de casă adoră doar culoarea însorită, așa că este mai bine să-l așezi în locuri luminate pe fereastra de vest sau de est..

Dacă aveți grijă de ele corect, atunci trandafirii se vor încânta cu înflorirea pe tot parcursul anului, cu o frecvență de 7-8 săptămâni..

Fucsie

Odată, plantele cu flori au adoptat în familia lor fucsia, originară din Australia și America Latină. Și, în mod remarcabil, a ocupat imediat o poziție de lider în floricultura de casă..

Această floare era venerată de indienii americani, iar incașii o considerau case sacre și decorate și lăcașuri de cult cu flori..

Fuchsia este fără pretenții și singurul lucru pe care îl iubește foarte mult este culoarea soarelui difuză.

Hibiscus

Dar aceasta nu este într-adevăr o floare, ci un arbust care a venit în Lumea Veche din tropice fierbinți. Hibiscus permanent înflorit de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei va decora camera.

Ar trebui să fie păstrată în partea de sud a casei, unde există multă lumină și ar trebui udată regulat și mai bine cu apă decontată, nu rece

Singurul lucru pe care nu-l poate suporta cel mai frumos dintre tufișuri este schimbările bruște de temperatură și curenții..

Hippeastrum

Adesea acest reprezentant al faunei interioare este numit greșit Amaryllis, în greacă este o combinație de două cuvinte „călăreț” și „stea”.

O floare cu un nume romantic iubește lumina strălucitoare și este foarte termofilă. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece a ajuns în Europa și America din latitudinile calde din Africa de Sud..

Când înflorește, aruncă flori superbe de corolă roșie sau roz strălucitoare.

Zambilă

Această floare de casă dintr-o familie mare de sparanghel poate înflori într-o varietate de nuanțe, de la roșu aprins până la alb și violet..

Recent, datorită formei și frumuseții sale originale, a devenit o specie destul de obișnuită printre florării. În plus față de casă, există vederi care se înțeleg bine pe parcela personală..

Florile de giacint sunt utilizate pe scară largă în industria parfumeriei și chiar în perioada de înflorire are o aromă plăcută.

Cactus

Oricare ar fi fost, dar o floare spinoasă în perioada de înflorire, chiar dacă se întâmplă foarte rar, pur și simplu nu poți să-ți scoți ochii de pe ei.

Și poate face plăcere cu înflorirea numai cu îngrijire adecvată și respectarea cerințelor de udare. Toată lumea știe probabil că cactusul nu este udat iarna..

Aceasta este o plantă iubitoare de căldură, de aceea adoră lumina strălucitoare și preferă să fie în partea de sud a casei..

begonie

Begonia grațioasă și maiestuoasă a câștigat multă vreme inimile și sufletele cultivatorilor de flori și iubitorilor de frumusețe. Este de remarcat faptul că frunzele și florile pot lua diverse forme, și uneori destul de bizare.

Adoră culorile însorite și udarea obișnuită. Cu o grijă corespunzătoare, se va încânta cu înflorirea unor flori frumoase multicolore.

Acest gen este cel mai frecvent și mai numeros din familia numeroasă a lui Begonievs, iar undeva în spațiu călătorește un asteroid, numit după această floare..

Poinsettia

Primii spanioli care au ajuns în America de Sud au întâlnit o floare frumoasă în tropice, iar grupurile etnice locale au vorbit despre proprietățile sale vindecătoare și magice.

Al doilea nume țipă pur și simplu despre splendoarea plantei - Euphorbia este cea mai frumoasă, iar astăzi este răspândită, ca o floare de interior în orice colț al lumii.
Multă vreme, a existat o concepție greșită că planta este otrăvitoare, dar nu este așa. Este inofensiv și chiar util, ionizând aerul din camera în care crește.

Schlumberger

O floare cu un nume atât de neobișnuit aparține familiei cactusilor, dar printre cultivatorii de flori există numeroase nume: „Decembrist”, „cactus de Crăciun” sau pur și simplu „brad de Crăciun”.

Când înflorește, în general înflorește foarte luxos și o perioadă lungă de timp..
Este mai bine să-l așezați în locuri luminoase, dar fără soare directă. Ca toate cactusurile, necesită udare moderată, dar în perioada de înflorire este necesar să udăm din abundență și să menținem umiditatea ridicată..

ciuboțica-cucului

Încheiem recenzia cu un reprezentant al familiei Primroses, cea mai frumoasă și originală floare Primula. Numele în latină sună și - „primul”.

Frunzele solide, sculptate formează o rozetă. Dar primula înflorește cu flori multicolore, cu o formă bizară și o aromă incredibilă.

Cel mai bine este să agitați primrovele în locuri luminos, dar fără razele soarelui, în partea de sud a unui apartament sau a unei case.

In cele din urma

Așadar, am făcut cunoștință cu unii reprezentanți ai frumuseților interioare, am văzut în fotografie și numele multor au devenit o adevărată descoperire. La urma urmei, multe persoane care conțin flori, uneori, nu știu originea și numele lor real..

Cele mai populare flori de interior

Florile de casă sunt o modalitate bună de a înnobila împrejurimile. În sezonul de iarnă, camera amenajată seamănă cu o oază de vară pe fundalul zăpezii din afara ferestrei. În articolul de astăzi, vom vorbi despre cele mai populare flori de interior..

Prezentare generală a plantelor fără pretenții

Pentru a-și decora și echipa casa, oamenii cumpără mobilă și diverse obiecte decorative, dar puțini oameni se gândesc la modul în care aceste obiecte afectează negativ calitatea aerului din interior. Plantele de interior sunt capabile să corecteze această situație, deoarece nu numai că decorează interiorul, dar și purifică aerul și absorb particulele de praf. De asemenea, florile sunt capabile să facă față unor compuși chimici..

Luați în considerare cele mai comune plante care pot fi găsite pe fiecare al doilea fereastră.

Haworthia

Cea mai nepretențioasă plantă poate fi numită haworthia sau, cum se mai numește, havortie. Este adesea numită „planta pentru leneși”, deoarece necesită întreținere mică sau deloc. Au nevoie de udare la fiecare 1-2 săptămâni. Un transplant este de dorit după 3-5 ani. Floarea descrisă nu necesită fertilizare și irigare suplimentare. Nu au nevoie nici de vase mari..

Aceste flori sunt ideale pentru oamenii ocupați sau cultivatorii împrăștiați care uită de culturile din grădină..

Această specie tolerează cu ușurință o lungă absență a proprietarului, are un aspect estetic și este potrivită pentru crearea aranjamentelor de flori.

Condițiile principale pentru păstrarea Haworthia sunt următoarele.

 • Temperatura. Florile descrise se adaptează ușor atât la climă rece, cât și la căldură. Din martie până în octombrie, este recomandat să păstrați această floare la o temperatură de +15 până la +25 grade. Iarna, când culturile descrise se odihnesc, au nevoie de multă lumină și temperaturi de la +5 la +10 grade. Se recomandă respectarea acestei afecțiuni, deoarece o scădere a temperaturii favorizează întunecarea frunzelor. Aceste plante se tem de ciorne..
 • Iluminat. Haworthia pentru o creștere bună are nevoie de ore lungi de zi și de cantitatea necesară de radiații ultraviolete. Această plantă preferă partea de sud sau est. Vara, poate fi dusă afară, dar trebuie protejată de curent și de precipitații..
 • Udarea. Floarea descrisă nu îi place udarea frecventă. Ar trebui să existe suficient timp pentru a usca solul la o adâncime de 4-5 cm. Deși planta nu are nevoie de irigare, iarna este recomandat să o efectuați la fiecare 3-4 săptămâni, astfel încât plantațiile dvs. să crească mai repede. În caz contrar, creșterea va încetini, dar planta nu va muri din această cauză. Inundarea excesivă a eventualelor suculente duce la putrezirea sistemului lor rădăcină, ceea ce va duce la moartea culturii. Udarea trebuie făcută cu apă la temperatura camerei, împiedicând-o să intre pe frunze.
 • Umiditate. Frunzele de acest tip sunt acoperite cu o piele densă - acest lucru protejează planta de evaporarea umidității și permite florii să economisească umiditatea disponibilă în ea și, de asemenea, reduce nevoia de udare frecventă. Vara este de dorit un duș mic, doar este necesar să se controleze astfel încât apa să nu stagneze pe frunzele din apropierea tulpinii.
 • Îngrăşământ. Această specie nu necesită o hrănire frecventă. Puteți fertiliza solul nu mai des decât o dată la 2 luni primăvara și vara. Aceasta necesită o hrănire specială pentru suculente. Este necesar să alimentați havortia cu jumătate din doza indicată de producător.

Cactus

Haworthia este departe de singura floare nepretențioasă care crește acasă pe pervazul ferestrelor. Luați în considerare cel mai nepretențios tip de plantă pe care, poate, fiecare cultivator îl are - un cactus.

Cacti sunt originari din America. În natură, cresc la dimensiuni impresionante. Ei cresc bine în climele deșertului, cum ar fi Chile, Mexic, Bolivia. Cu toate acestea, există o specie de cactus forestier care se găsește în junglă. Subspecies de deșert și pădure diferă în condițiile de îngrijire de care au nevoie..

Femeie grasa

Puțini oameni cunosc numele de „femeie grasă”, dar multe persoane știu cum arată un „copac de bani”. Este uneori numit „copacul fericirii” sau „pomul maimuței”. Aceste nume înseamnă suculente, iubite de toți cultivatorii pentru simplitatea sa de conținut..

Numele „copac de bani” și-a primit numele de la frunze sub formă de monede. Învățăturile Feng Shui că această plantă poate îmbunătăți situația materială a proprietarului ei, ajută la câștigarea averii dacă este cultivată la locul potrivit, care este fereastra de sud-est sau sud. Frunzele copacului sunt groase. În ele, cultura acumulează substanțe nutritive.

Se crede că acest copac nu poate fi cumpărat, ci poate crește de unul singur. Pentru a face acest lucru, va trebui să achiziționați o probă de la prieteni sau vecini..

Această cultură nu este greu de îngrijit. Vara, când rata creșterii sale este maximă, udarea trebuie făcută numai după uscarea solului, ceea ce se întâmplă de aproximativ 1-2 ori pe săptămână. Nu este de dorit să se suprasolicite speciile descrise, deoarece în natură crește într-un climat uscat. Pentru perioada de repaus, udarea este redusă la 1 dată în 2 luni.

Frecvența cu care trebuie să udați floarea depinde de temperatura aerului. Pentru această plantă, umiditatea nu joacă un rol special, astfel încât climatul supraîncărcat al apartamentului nu-i dăunează. Nu este necesar să pulverizați frunzele, dar este necesar să le ștergeți de praful acumulat pe ele, deoarece acestea se murdăresc. Aerisirea camerei este necesară pentru această plantă.

Cultura va supraviețui căderilor de temperatură de zece grade. Temperatura de zi poate fi de 20-22 de grade și poate 6. Planta descrisă iubește foarte mult lumina și are nevoie de foarte multă iluminare pe tot parcursul anului. Frunzele acestei plante nu se tem de lumina directă a soarelui, dar cu o expunere prelungită la soare, acestea vor fi arse. De 1-2 ori pe lună, suculentul poate fi hrănit cu îngrășăminte pentru cactusi.

Schlumberger

Aceasta este una dintre puținele plante care crește pe pervazul tuturor caselor și apartamentelor. Într-o perioadă în care alegerea florilor de acasă nu a fost la fel de mare ca acum, această plantă minunată a încântat ochiul cu flori strălucitoare chiar de la începutul iernii. La sfârșitul toamnei, mulți muguri apar pe ea pentru a se deschide și a înflori în decembrie. De aceea, a fost poreclit „Decembrist” sau „Culoare barbară” - chiar în vârful înfloririi sale - 19 decembrie, Ziua Barbariei este sărbătorită conform calendarului ortodox.

Mulți oameni cred că acest cactus forestier are nevoie de multă lumină pentru o înflorire bună și confortabilă. Aceasta este o greșeală, deoarece acest tip de plantă de interior nu primește multă lumină în natură din cauza copacilor..

Cel mai optim pentru el va fi fereastra de nord sau de vest. Sudul și estul acceptabil, cu puțin umbră.

Mulți cultivatori de flori se întreabă dacă Decembrist are nevoie și de iluminare suplimentară, deoarece înflorește iarna, când orele de zi sunt cât mai scurte. Nu, nu. Acest lucru se datorează faptului că rinichii blocați trebuie să treacă printr-un ciclu de scădere treptată a activității solare și o scădere a orei de zi.

Decembristul adoră solul foarte liber, fără cea mai mică stagnare a apei în el. În natură, aceste plante trăiesc în copaci și între pietre, unde nu există retenție de lichid..

Apați cultura pe măsură ce solul se usucă. Rădăcinile nu trebuie lăsate să se usuce, dar, de asemenea, nu este necesar să le mențineți constant umede. De la sfârșitul toamnei, udarea este redusă treptat, ceea ce duce la așezarea mugurilor de flori.

Spathiphyllum

Reprezentant al familiei Aroid. Această plantă interesantă arată impresionant. Cultura combină aproximativ 45 de specii diferite. În natură, o plantă frumoasă și atrăgătoare se găsește în pădurile din Brazilia, Columbia, Venezuela.

Condițiile de creștere nu sunt foarte dificile:

 • înflorirea are loc din aprilie până în iulie;
 • cultura are nevoie de multă lumină solară;
 • primăvara și vara, temperatura mediului este necesară de la 18 la 22 de grade, iar iarna - cel puțin 10 (16-18 grade este considerată normală);
 • udarea are loc după ce solul usucă 1-1,5 cm adâncime, iar iarna se face din ce în ce mai rar, dar nu permite solului să se usuce complet în ghiveci;
 • aerul trebuie să fie cât mai umed posibil, este recomandabil să puneți ghiveciul cu flori pe lut expandat umed;
 • pulverizarea sistematică a unei flori este necesară pentru creșterea și dezvoltarea ei normală, iar când mugurii apar pe ea, aceasta trebuie făcută mai atent pentru ca apa să nu intre în ele;
 • în timpul sezonului de creștere, este necesar să hrăniți planta o dată pe săptămână, pentru aceasta se folosește îngrășământ mineral. Iarna, regularitatea hrănirii este redusă la 1 dată pe lună.

Anthurium

O plantă care își încântă proprietarul cu culori strălucitoare. Cu o îngrijire corespunzătoare, această cultură atractivă poate înflori tot timpul anului. Această specie are soiuri cu frunze decorative frumoase, care pot fi mate sau lucioase. Forma plăcilor de frunze este de asemenea diferită:

 • rotunjite;
 • În formă de inimă;
 • există opțiuni cu disecție pe o foaie;
 • spatulat.

Într-o pădure tropicală, unde umiditatea este întotdeauna ridicată (acasă), frunzele acestei flori urmează soarele.

Planta descrisă este foarte solicitantă pentru udare. Ar trebui să se facă în mod regulat, dar excesul de apă poate ucide planta, așa cum poate usca solul. După udare, trebuie să vă uitați în tigaie: dacă există exces de apă în ea, acestea trebuie eliminate. Floarea ar trebui să primească doar umiditate din sol..

Regularitatea udării depinde de starea solului:

 • când stratul superior se usucă până la o adâncime de cel mult 1 cm, este necesară udarea din nou;
 • în timpul căldurii din încăpere, regularitatea udării crește, iar la temperaturi scăzute scade;
 • în sezonul de vară, udarea trebuie făcută de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, iar iarna, o dată va fi destul.

Apa pentru o floare trebuie să fie la temperatura camerei, să fie decontată sau să plouă. Această condiție este obligatorie, deoarece frunzele plantei se vor îngălbeni de lichidul de var..

Dieffenbachia

Nativă din America de Sud, această floare cu dungi este un arbust perenă. Această caracteristică păstrează frunzele verzi strălucitoare chiar și iarna, în climatul „apartament”. Uneori, în timpul sezonului rece de iarnă, dieffenbachiae poate deveni palidă, dar își păstrează totuși culoarea verde. În condițiile apartamentelor, acest arbust nu înflorește practic, iar florile sale nu reprezintă valoare estetică în comparație cu frunzele..

Pe lângă plăcerea estetică, planta este capabilă să ozonizeze aerul din cameră, controlează ușor umiditatea și, de asemenea, este capabilă să curețe aerul nu numai de praf, ci și de unii compuși nocivi. Se crede că floarea „sănătoasă” poate chiar ajuta cu alergii.

Cu toate acestea, această plantă are un dezavantaj grav - seva otravă. Este otrăvitor atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Propagarea florilor prin butași fără mănuși vă poate arde mâinile. Dacă sucul ajunge pe o zonă deschisă a pielii, poate apărea un ulcer. Dacă un copil sau un animal de companie mestecă o frunză a unei plante, poate apărea un șoc anafilactic..

Ficus

Una dintre cele mai îndrăgite plante de către toți cultivatorii de flori. Motivul pentru aceasta este frumusețea frunzelor sale și efectul lor decorativ. Un număr mare de soiuri ale acestei flori sunt cultivate acasă:

Spre deosebire de exterior, ele sunt conținute în același mod. Grija pentru ei este foarte simplă.

O cantitate mare de lumină este cea mai importantă condiție pentru creșterea ficusului de înaltă calitate. Iarna, când orele de zi sunt scurte, ficusul are nevoie de iluminare suplimentară. Lipsa de lumină este motivul principal pentru căderea frunzelor. Orele de vară pentru creșterea acestei culturi trebuie să fie de cel puțin 12 ore.

Vara, planta descrisă necesită udare abundentă, iar iarna - moderată. Solul trebuie să se usuce puțin între udări, dar nu să se usuce complet. Umiditatea excesivă nu este permisă în timpul iernii, deoarece acest lucru poate duce la degradarea rădăcinilor și uneori la baza tulpinii.

begonie

Această plantă este cea mai numeroasă, unind aproximativ 1000 de specii din genul său. Această cultură se găsește în munții Indiei, Himalaya și Sri Lanka.

Atunci când aveți grijă de floarea descrisă, constanța este necesară - este important să determinați pentru el un loc în care va fi întotdeauna. O iluminare bună este importantă pentru el, dar absența razelor solare directe. Această plantă nu are nevoie de o cantitate mare de umiditate, umiditatea aerului este mai importantă pentru ea. În caz contrar, vârfurile frunzelor vor începe să se usuce. Este necesară udarea culturii, deoarece stratul superior al solului se usucă cu apă decontată la temperatura camerei.

violet

Aceste flori sunt preferatele multor gospodine. În unele țări, înflorirea violetelor simbolizează sosirea primăverii. Trebuie să udi această fată fermecătoare prin palet și nu ca majoritatea altor flori. Acest lucru se datorează faptului că intrarea umidității pe frunze determină dezvoltarea bolilor fungice. Prin pete umede, plăcile cu frunze pot obține arsuri solare chiar și iarna..

Această plantă trebuie udată într-un mod special. Este necesar să instalați o oală cu o violetă într-un palet sau alt recipient, atunci trebuie să turnați apă decontată la temperatura camerei până la o treime din înălțimea oalei. După aproximativ 20-30 de minute, veți vedea cum solul s-a întunecat, ceea ce înseamnă că terenul a fost saturat cu cantitatea necesară de umiditate. După aceea, puteți scoate ghiveciul cu flori din apă și puneți-l la locul său..

Monstera

Această floare este una dintre cele mai populare plante de casă..

S-a dovedit că monstera interioară este capabilă să ionizeze aerul, ceea ce reprezintă un avantaj indubitabil al acestei plante..

Vara, udarea acestei flori se face după ce se usucă stratul superior. Odată cu sosirea toamnei, udarea este redusă treptat. Iarna, plantarea este umezită numai după ce solul este uscat cu o treime.

Muscată

Această floare crește bine nu numai acasă, ci și în paturi de flori. În total, peste 400 de specii din această cultură sunt cunoscute în lume, dar doar 40 dintre ele au luat rădăcină în Rusia. Acasă, o astfel de plantă își păstrează aspectul decorativ timp de 4-5 ani, iar cu o îngrijire corespunzătoare, această perioadă poate crește până la 10 ani.

Planta nu-i place pescajele, are nevoie de lumină puternică, udare frecventă, dar nu exces de umiditate. Primăvara și vara, trebuie să udați geraniul mai des - fără apă, frunzele își vor pierde culoarea și vor începe să cadă.

Ceea ce este mai bine să crești acasă?

Această întrebare nu poate fi răspunsă fără echivoc. Fiecare alege flori pentru sine după anumite criterii și, cel mai adesea, această alegere se bazează nu pe caracteristicile și regulile de îngrijire, ci pe faptul că i-a plăcut sau nu o anumită floare..

Următoarele plante sunt achiziționate cel mai frecvent.

 • Orhidee. Se crede că această floare are energie iubitoare. Prezența sa în casă ajută la ridicarea stării de spirit și la purificarea aurei. Grija pentru el nu poate fi numită prea dificilă. Cultura arată cu adevărat șic și elegant, încadrându-se chiar și în interioare scumpe.
 • Lavandă. Este recomandat să aveți o astfel de floare în casa dvs. pentru persoanele cu probleme de sănătate. Pe lângă parfumul plăcut pe care îl emite, parfumul are un efect calmant..
 • Muscată. Florile mici cu un miros specific au un efect calmant. Proprietarii acestei flori își normalizează somnul, își îmbunătățesc starea de spirit și rareori au răceală. Floarea este nepretențioasă și frumoasă.

Exemple de

Plantele interioare înalte în vase mari albe ies mereu în evidență de parchetul întunecat. Culoarea moale de roz a mugurilor va aduce o atmosferă de liniște și confort în cameră.

Geraniul regal profund roșu merge bine cu un fotoliu în stil retro și tapițerie care are nuanțe roșii. Pe fundalul unui perete ușor, această compoziție arată ca un colț pentru relaxare sau pentru citirea cărților..

Vezi mai jos cele mai populare plante de interior..

Top