Categorie

1 Arbuşti
Decodarea culorii trandafirilor pentru donator
2 Arbuşti
Cum se reproduce ciclamenul acasă - toate metodele de reproducere a florilor
3 Bonsai
Orhideea Phalaenopsis (Phalaenopsis)
4 Bonsai
Buchet de trandafiri (37 fotografii)

Image
Principal // Trandafiri

Numele florii. Soiuri de flori. Cele mai neobișnuite flori


Îți plac florile? Ele sunt un simbol al frumuseții și armoniei naturii noastre. Există multe varietăți de flori (fotografiile și numele vor fi prezentate în articolul nostru). Vom discuta astăzi despre cele mai populare și mai neobișnuite.

În general, florile pot fi împărțite în două tipuri: perene și anuale. Plantele care trăiesc mai mult de doi ani se numesc plante perene. Anualele se încântă cu frumusețea lor doar 1-2 ani, după care trebuie să fie plantate din nou. Principalul lor avantaj este înflorirea abundentă și nu este nevoie să le pregătiți pentru iarnă. Ei parcurg întregul lor ciclu de viață într-un timp scurt. Grădinarii cu experiență combină cu abilitate plante perene și anuale.

Flori sălbatice: tipuri și nume

Există multe soiuri de flori sălbatice. Majoritatea sunt utilizate în mod activ în medicina populară, deoarece au o serie de proprietăți utile. S-a dovedit că florile sălbatice elimină praful din aer, iar unele chiar distrug bacteriile cauzatoare de boli. Acestea calmează sistemul nervos și au un efect benefic asupra psihicului persoanelor aflate sub stres constant..

Printre florile sălbatice:

 • păpădia;
 • Sunătoare;
 • bezea;
 • valeriană;
 • coada soricelului;
 • elecampane;
 • bloodroot;
 • cimbru;
 • immortelle;
 • cimbru;
 • patlagina;
 • geanta de păstor;
 • urzica.

De fapt, majoritatea medicamentelor homeopate se bazează pe flori sălbatice. Strămoșii noștri le-au folosit și astăzi le folosim și noi, deși mai puțin activ.

Majoritatea acestor plante pot crește nu numai pe câmpuri, ci și în apropierea casei tale. Ei sunt numiți în mod nedrept de buruieni de către unii, dar, în realitate, au o simplă frumusețe. Strămoșii noștri le-au folosit în mod activ. Apropo, potrivit legendelor, multe flori sălbatice au proprietăți magice..

Flori de grădină

Pot fi atât anuale, cât și perene. Sortimentul lor în magazine este destul de larg. Grădinarii cu experiență combină deseori aceste tipuri de flori de grădină. Vom da mai jos numele și descrierile scurte..

Florile de grădină sunt împărțite în rezistență la secetă și iubitoare de umiditate. Să le luăm în considerare mai detaliat.

Florile rezistente la secetă (vom da numele de mai jos) își păstrează frumusețea chiar și în absența unei udări obișnuite. Nu sunt afectate în special de soarele puternic și de absența îndelungată a ploii. Sunt fără pretenții și nu necesită o atenție specială din partea grădinarului..

Florile tolerante la secetă includ următoarele

 • Arabis (de preferință alpin și caucazian);
 • Verbena;
 • brumărele;
 • alissum;
 • mac;
 • echinaceea;
 • narcisa;
 • suculent;

Plantele pline de umiditate pot fi împărțite în 3 categorii largi. Sunt plante care au nevoie de sol umed, flori care cresc în zonele umede și plante perene care cresc direct sub apă..

Hidrofilele includ:

 • uită-mă-nu (există aproximativ 50 de tipuri);
 • costum de baie;
 • astilba (o floare originală și rezistentă la îngheț este deosebit de iubită de grădinari);
 • bujor.

Umiditate și plante pline de umbră:

Rezervorul, inclusiv decorativ, va fi decorat cu:

 • irisuri (siberiene, barbă, japoneză);
 • gălbenele.

Toate aceste nume sunt tipuri de flori perene. Vă vor încânta ochii ani de zile..

Printre cele mai populare flori de grădină, ale căror nume sunt pe buzele tuturor, sunt următoarele:

 • Cosmosul poate fi găsit în orice grădină. Principalele avantaje ale florii: rezistența la îngheț, grația, nepretenția. Frumusețile înfloresc în iunie și încântă ochii până la sfârșitul toamnei.
 • Bujoriile sunt un adevărat decor pentru orice grădină. Bujorul adoră soarele și solurile de drenaj îngroșat, dar altfel este foarte nepretențios. Trebuie udat o dată pe săptămână și hrănit cu îngrășăminte minerale de mai multe ori pe an..
 • Margaretele de grădină pot rezista la înghețuri până la -30 și nu necesită adăpost în timpul iernii. Planta înflorește până la sfârșitul toamnei. Mușețelul este o opțiune excelentă pentru grădina ta.
 • Un trandafir nu poate fi numit o plantă fără pretenții. Dimpotrivă, are nevoie de îngrijire. Totuși, popularitatea acestor flori este incontestabilă și neschimbată. Sunt cultivate în aproape fiecare grădină, pentru că au o frumusețe uimitoare..

Flori în florării

Numele și soiurile lor ar trebui să fie cunoscute de toți cei care cumpără buchete pentru rude și prieteni. Desigur, nu vom putea acoperi toate numele, dar vom discuta despre cele mai populare.

Fără îndoială, cele mai populare flori din florării sunt trandafirii. În funcție de umbră, ele pot fi prezentate unui iubit, mamei, colegului de muncă. Așadar, trandafirii albi simbolizează puritatea și loialitatea, iar roșii - pasiunea și dragostea, cei roz înglobează eleganța și tandrețea, iar cei galbeni - îngrijirea. Ei merg bine cu violete, crini, alstroemeria.

Bujoriile ajută la crearea unui buchet luxuriant și delicat. Acum sunt incredibil de populare în interior. Bujorii nu trebuie completati cu alte flori, arata grozav fara ele. Cu toate acestea, dacă doriți să îmbogățiți buchetul, uitați-mă-notele, hortensiile, margarete sunt potrivite pentru bujorii..

Floarea-soarelui sunt flori de sine stătătoare, care arată minunat într-un buchet. Ele sunt combinate cu gerbere, crizanteme, irisuri. Culoarea lor strălucitoare dă o stare de spirit deosebită.

Crizantemele sunt utilizate în mod regulat pentru a crea o varietate de compoziții. Sunt universale - le poți oferi pentru orice ocazie veselă. Cel mai bine combinat cu dalii și trandafiri.

Crinii nu sunt mai puțin populari. Numele florii este tradus din celtica antică drept „alb”. Se remarcă prin rafinamentul lor și, cel mai adesea, pot crea un buchet plin de acțiune prin combinarea mai multor soiuri de crini în el. Dar, în același timp, merg bine cu phloxul și bujorii. Nu le poți combina cu maci, deoarece acestea din urmă vor muri foarte repede..

Și atunci vom lua în considerare cele mai neobișnuite flori din lume..

Rafflesia

Această floare cântărește aproximativ 10 kilograme. Este o plantă parazitară care nu are rădăcină, nici frunze și nici tulpină. Prin urmare, rafia singură nu poate efectua fotosinteza. Primește toate substanțele necesare de la plantele pe care parazitizează. Cel mai adesea preferă vița de vie..

Un mugure uriaș, plin cu litri de apă, înflorește chiar pe pământ și îi „încântă” pe ceilalți cu mirosul de carne putredă. Cu toate acestea, durata de viață a rafflesia este foarte scurtă - doar 2-4 zile.

Amorphophallus titanic

Una dintre cele mai înfricoșătoare culori din lume. Tradus din greacă, numele florii înseamnă „falus fără formă”, care reflectă foarte precis forma acesteia, care amintește de contururile organului genital masculin. Crește până la trei metri înălțime. Anterior se găsea în sălbăticie în Sumatra, Indonezia, dar astăzi poate fi văzut mai ales în grădinile botanice.

În plus, amorfofalul este numit și floare cadaverică, deoarece se distinge prin aroma unui ou putred. Trăiește până la 40 de ani, dar în toată această perioadă înflorește nu mai mult de patru ori.

Hydnora africană

Această plantă poate fi filmată în siguranță în filme horror. Hydnora este o floare parazitară originară din Africa. Se atașează de rădăcinile plantelor, hrănindu-se cu ele. În același timp, hidnora se ascunde sub pământ. Numai în cazul în care precipitații suficiente cad în deșert apare la suprafață și se deschide. Prin aceasta, atrage gândacii, care polenizează..

Cu toate acestea, ea are nevoie de insecte nu numai pentru asta. Hydnora este o plantă carnivoră care se hrănește cu gândacii. Atrage insectele cu miros de putregai. În același timp, ea însăși este consumată activ nu numai de animale (șacali, babuini), ci și de triburile africane. Medicamentele medicinale sunt preparate din rădăcinile sale.

Nepentes Attenborough

O altă plantă carnivoră care se hrănește. rozătoare. Aparține de arbuști. Acesta prinde insecte și rozătoare în ulcioarele sale, unde înoată în masa vâscoasă a sucului său până când sunt digerate. Unele tipuri de nepente pot fi chiar crescute acasă..

Botaniștii susțin că această plantă este una dintre cele mai mari dintre carnivore. Nepentes a fost descoperit în Filipine de misionarii creștini care au decis odată să cucerească vârful Muntelui Victoria de pe insula Palawan. Drept urmare, bărbații s-au pierdut și au rătăcit prin junglă timp de câteva săptămâni. A fost creată o expediție pentru a le găsi. Misionarii au fost găsiți. Și au povestit despre plantele ciudate pe care le-au găsit în timpul rătăcirii. Câțiva ani mai târziu, cu scopul de a găsi aceste plante, a fost reunit un grup de cercetători. Așa a fost găsită floarea prădătoare a lui Nepentes Attenborough..

Velvichia

Una dintre cele mai neobișnuite flori din lume. Ea este numită „copilul deșertului”. În ciuda faptului că suculentele și alte plante de dimensiuni mici cresc în deșert, Velvichia este o excepție de la regulă. Are doar 2 frunze, care cresc în direcții opuse dintr-o rozetă ridicată deasupra solului cu 30-50 cm. Lipsa frunzelor este mai mult decât compensată de dimensiunea lor: până la 8 metri lungime și până la 2 metri lățime. De-a lungul timpului, vântul taie frunzele, așa că poate părea că sunt mult mai multe dintre ele..

Velvichia este un ficat lung, deși nu se cunoaște speranța exactă de viață. Cu toate acestea, vârsta unor specii a fost determinată prin datarea prin radiocarbon - este de aproximativ 2000 de ani..

Takka Shantrye

Această floare terifiantă în patrie este numită și „liliac”. Bărbatul negru frumos arată foarte neobișnuit, chiar în afara. Se mai numește liliac. Și unii îl văd ca un păianjen. Găsit în Asia și America.

Takka este o plantă otrăvitoare. Dar dacă eliminați toxina, o puteți mânca în siguranță, deoarece este bogată în amidon. Din amidonul rezultat, puteți coace pâine, găti marshmallow sau baklava. În unele țări, copiii mănâncă pulpa plantei. Puteți crește o floare acasă.

Concluzie

Desigur, acestea nu sunt toate florile neobișnuite care apar în natură. Lumea noastră este uimitoare și neobișnuită. Fiecare plantă pe care o persoană o descoperă este o adevărată capodoperă. Și acest lucru se aplică nu numai florilor neobișnuite despre care am discutat mai sus, ci și bananului.

Catalog de plante cu fotografii, nume și descrieri

Abutilon (Kataniki) / Abutilon

Abutiloni sau kataniks (latină abutilon) sunt arbuști pereni ramificabili. Arțar interior este un alt nume pentru abutilon.

Agave / Agave

Agavele (lat.agave) sunt plante suculente cu o rozetă rădăcină de frunze și pedunculi foarte înalți.

Aglaonema / Aglaonema

Aglaonema (lat.aglaonema) - plante de interior stufoase, cu tulpini scurte.

Azalee (Rhododendron Sims) / Rhododendron simsii

Azalee sau Sims Rhododendroni (latină rhododendron simsii) - arbusti pereni mici, cu flori abundente.

Alocasia cu rădăcini mari / Alocasia macrorrhiza

Alocazie cu rădăcini mari (lat.alocasia macrorrhiza) - plante de interior foarte frumoase, sub formă de tufiș.

Aloe / Aloe

Aloe (lat.aloe) - plantele sunt suculente, există arbore de aloe (agave), arbust de aloe, aloe erbacee și chiar aloe viță de vie.

Angrekums / Angraecum

Angrekumele (lat.angraecum) sunt orhidee de dimensiuni impresionante. Angrekum-urile formează un trunchi și rădăcini puternice aeriene.

Anthuriums / Anthurium

Anturiumele (lat. Anthurium) sunt plante perenne cu flori perenă semipifite. Anturiumele se mai numesc limbă aprinsă, floare flamingo sau fericire masculină.

Araucaria / Araucaria

Araucaria (latină Araucaria) este o plantă pe bază de conifere perenă, verzi, cu ramuri cu niveluri (frumoasă coroană piramidală). Araucaria varifolia este singura specie vândută sub formă de plante de conifere. Araucaria cu ghiveci de interior poate înlocui un brad de Crăciun pentru Anul Nou.

Archontophoenix cunninghamiana

Archontophoenix cunninghamiana - palmele monoice cu un trunchi inelar drept.

Aerides

Aeridele (latine aeride) sunt orhidee - epifite, aproape de vandă.

Balsams / Impatiens

Balsamuri (latine impatiens) - plante cu flori perenne nepretențioase, cu flori interioare cu suculente tulpini erecte fragile.

Banane îndreptate / Musa acuminata

Bananele cu vârf (Latin musa acuminata) sunt plante mari artizanale care formează un fel de trunchi, din care se extind frunzele mari. Bananele cu vârf au fructe comestibile.

Begonii ornamentale / Begonia

Begonia decorativă (lat.begonia) - plante de interior stufoase, cu tulpini cărnoase sau pețiole flexibile, agățate.

Bifrenaria / Bifrenaria

Bifrenaria (lat.bifrenaria) - orhidee epifite, aproape de lycasts.

Baghete / Vanda

Vandas (latină vanda) - orhidee epifite sau litofite cu 1 tulpină, cu rădăcini aeriene groase, de dimensiuni impresionante.

Washingtonia / Washingtonia

Washingtonia (lat.Washingtonia) - palmele de evantai, partea superioară a unui trunchi foarte dens este acoperită cu resturi de frunze uscate vechi.

Gasteria / Gasteria

Gasteria (lat.Gasteria) - plante suculente cu frunze alungite, asemănătoare limbii pisicii.

Zambile orientale / Hyacinthus orientalis

Zambile orientale (lat.hyacinthus orientalis) - plante bulbare cu flori perene nepretențioase, cultivate acasă pentru flori.

Hibiscus chinezesc / Hibiscus rosa-sinensis

Hibiscusul chinezesc (lat.hibiscus rosa-sinensis) sunt arbuști sau copaci cu flori perenne, ramificate.

Nume de flori și cum să faci un acrobouquet

Cred că una dintre cele mai frumoase și variate decorațiuni din viața noastră sunt florile. Nicio vacanță sau expresie a sentimentelor nu este completă fără flori. Ieșind din imprevizibilitatea vieții noastre, am decis să întocmesc o listă cu cele mai populare flori (în acest sens am fost ajutat de un sondaj social în rândul prietenilor și există deja 7 dintre ele =)).

Așadar, vă prezint numele culorilor și fotografiile corespunzătoare. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți clasificarea culorilor sau să vă amintiți doar dacă ați uitat.

Acest articol poate ajuta un bărbat să aleagă flori pentru iubitul său, mai ales dacă a fost primită o anumită comandă. =) La urma urmei, cred, nici un tip la un moment dat nu a fost chinuit de întrebarea ce flori să dea unei fete (sora, soția, mama, fiica).

Numele de flori, flori și flori

alstroemeria

steliforme

begonie

albastrele

carnație

Zambile

gerbera

gladiole

Hortensie

Delphinium

Iasomie

Iris și Iberis

Crocuses și crini calla

Crini și lotus

maci

mimoză

(Florile galbene de salcâm argintiu, care sunt de obicei date pe 8 martie, sunt adesea numite mimosa, deși de fapt, mimoza este roz)

Narcise

orhideele

Bujori

Zăpadă și pădure

Trandafiri

Muşeţel

Liliac

Lalele

Utsonia

Freesia

Crizanteme

Zinia

Chernobryvtsy (Galbenele)

Salvie

Eustoma

Juno

(un alt nume este Bukhara iris, primrose)

Orchidee

Am selectat în mod deliberat o listă de culori în care primele litere ale numelor alcătuiesc un alfabet aproape complet. Nu am găsit doar niște scrisori pentru care fie nu există flori, fie nu sunt folosite în buchete, fie sunt destul de dificil de obținut..

Toate acestea au fost făcute cu scopul de a putea să nu-i oferi doar femeii tale un buchet, ci și să o surprinzi foarte plăcut prin romantismul tău, prezentând un acrobouquet care își ia rădăcinile din „buchetul Alexandrovsky”.

Prefixul „acro” din greacă înseamnă „extrem”. Adică, acest buchet ar trebui să fie format din astfel de flori, primele litere ale căror nume vor alcătui numele femeii.

Cum să faci un astfel de buchet? Foarte simplu. De exemplu, Natasha ar trebui să i se ofere un buchet de Narciss, Asters, lalele, Alstroemeria, Crini, Irises și Orchis (puteți face un buchet pentru orice formă a numelui).

Sper că după acest articol, unii dintre prietenii mei vor înceta să mai numească absolut toate florile de floarea soarelui și măturile de buchete. =)

P. S. În 1805, împăratul rus Alexandru I (1777-1825), fiind în Germania, a fermecat literalmente locuitorii locali.

Conform poveștilor S.P. Zhikharev, „… bărbații aleargă după el în drumuri, iar femeile vin cu diferite modalități de a-și demonstra respectul față de el. Așa că, în amintirea șederii sale la Berlin, doamnele au pus la modă să poarte buchete numite „Alexandrovsky”, care sunt colectate din flori, care, după literele inițiale ale numelor lor, alcătuiesc numele ALEXANDER.

Fără aceste buchete, nici o femeie decentă nu îndrăznește să apară în societate, nu în teatru sau la plimbare. Acestea sunt florile din care sunt făcute buchetele, care diferă doar ca mărime și valoare; cele mari sunt purtate pe piept, iar cele mici în păr: Anemon (anemone), Lilie (crin), Eicheln (ghinde), Xeranthemum (amarant), Accazie (salcâm), Nelke (cuișoare), Drefaltigkeitsblume (ochi amuzanți), Epheu (iederă), Trandafir (trandafir) ".

Care sunt florile: tipuri și nume

Florile sunt o parte integrantă a vieții umane. Niciun eveniment solemn nu este complet fără ei. Floriștii folosesc flori pentru a decora camerele, grădinarii folosesc unele specii pentru a proteja grădina de insectele dăunătoare, geologii folosesc particularitățile plantelor cu flori pentru a găsi depozite utile. Cunoașterea tipurilor de flori vă va ajuta să înțelegeți varietatea lor uriașă..

Clasificarea culorilor

Toate plantele cu flori sunt clasificate în funcție de anumite caracteristici. În funcție de condițiile necesare pentru cultivarea culturilor de flori, acestea sunt împărțite în două grupuri.

Plantele cu efect de seră sunt plante ornamentale care necesită condiții specifice și temperaturi ale aerului. Sunt cultivate în sere, sere și condiții interioare. Regimul de temperatură și o anumită umiditate a aerului sunt menținute în aceste spații în mod artificial, în funcție de culturile cultivate în ele. În funcție de condițiile de temperatură, sera se împarte în următoarele grupuri:

 • culturi care sunt cultivate în sere în timpul iernii la o temperatură de + 3-6 0 С;
 • culturi cultivate în sere la o temperatură de + 8-15 0 С;
 • culturi cultivate în sere calde la o temperatură de + 18-25 0 С;

Plante exterioare. La rândul lor, sunt împărțiți în funcție de speranța de viață în următoarele grupuri:

 • culturi anuale al căror ciclu de dezvoltare se încheie după un sezon. Aceste plante se reproduc prin semințe. Unele culturi perene de flori care îngheață în câmp deschis sunt cultivate de către cultivatorii de flori ca anuale. Pe lângă metoda de propagare a semințelor, ele pot fi propagate prin butași;
 • bienal, care, prin natură, sunt perene, dar dau cea mai abundentă înflorire din al doilea an de viață. Din acest motiv, ele sunt cultivate ca bienale;
 • perene, care, la rândul lor, sunt clasificate după caracteristicile morfologice în rizom, bulbos, cormi, culturi tuberculoase.

Pentru utilizarea în proiectarea peisajului, plantele cu flori sunt împărțite în următoarele grupuri:

 • covor;
 • bordură;
 • creț;
 • masiv decorativ;
 • ampelous.

Printre diversele plante ornamentale, mai multe grupuri se disting și în funcție de caracteristicile decorative:

 • înflorire, crescută pentru florile lor superbe;
 • foioase decorative;
 • plantele apreciate nu numai pentru florile lor frumoase, ci și pentru aroma lor;
 • atrăgând decorativitatea generală.

Plantele florale sunt, de asemenea, subdivizate în funcție de durata perioadei de dezvoltare de la însămânțare la înflorire, în funcție de timpul de înflorire, în conformitate cu formele de viață..

Aplicație în proiectarea peisajului

Știind cum sunt clasificate plantele în funcție de principalele caracteristici, puteți începe să selectați plante pentru grădina de flori. În primul rând, este necesar să aflăm cum se numesc florile, care sunt în armonie între ele în ceea ce privește caracteristicile estetice și cerințele de îngrijire. În plus, este indicat să selectați plantele astfel încât înflorirea să nu se oprească pe tot parcursul sezonului cald..

Acestea pot fi atât plante ornamentale anuale, cu care site-ul va arăta într-un mod nou la fiecare nou sezon, cât și flori perene ușor de îngrijit. Trebuie avut în vedere faptul că numai anuale aparțin culturilor cu o lungă perioadă de înflorire. Când se utilizează culturi perene, se aleg flori cu înflorire alternativă.

Atunci când alegeți plante frumoase pentru o grădină cu flori, se ține cont de înălțimea lor, așezând plante înalte în centrul patului de flori sau pe fundalul paturilor de flori, combinându-le cu culturi de înălțime medie. Florile cu creștere scăzută sunt folosite pentru a crea, de exemplu, margini de flori.

Odată cu debutul primelor zile călduroase, apar primule, care deschid sezonul unei revolte de culori, acestea includ flori cu numele:

 • ninsori delicate sunt o floare de pădure albă. El poate face plăcere cu muguri de la mijlocul lunii februarie.
 • primrose - înflorește în martie în principal în alb-zăpadă sau galben strălucitor. Dar, cu plantări artificiale, se poate mulțumi cu cele mai diverse culori luminoase și saturate..
 • crocii încep să înflorească la sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie. Petalele lor pot fi vopsite în tot felul de nuanțe de alb, violet, roz, galben și liliac..
 • zambile sunt cele mai strălucitoare dintre primule, care înfloresc în același timp cu crocusurile;
 • lalelele înfloresc puțin mai târziu decât crocusurile și nu interferează deloc cu alte plante.
 • narcis - plantele bulbare sunt cel mai adesea albe cu miez galben;
 • uită-mă-not-uri, margarete și pansamente preiau înflorirea în aprilie. Aceste plante scurte de toate culorile vor acoperi grădina de flori cu un covor luminos..
 • crinul parfumat al văii este o plantă forestieră rară listată în Cartea Roșie. Înflorește în mai. Când îl folosești atunci când creezi paturi de flori, trebuie să ții cont că are un sistem rădăcină puternic și supraviețuiește cu ușurință tuturor vecinilor;
 • bujorul înflorește la sfârșitul lunii mai în inflorescențe uriașe de culori blânde și luminoase.

Opțiunile de vară pentru decorarea site-ului cu astfel de nume de flori înlocuiesc cele de primăvară:

 • plantele de dalie sunt flori strălucitoare, cu forme diverse de inflorescențe ale celor mai neașteptate culori. Planta înflorește în iunie și continuă să înflorească până în toamnă;
 • Garoafa turcească este o floare divină perenă de tot felul de culori strălucitoare, cu o aromă plăcută pentru zonele însorite. Înflorirea sa luxuriantă începe din al doilea an de viață din iunie și durează mai mult de 30 de zile;
 • floxurile de vară pot înflori în cele mai tari zile din iulie;
 • mușețelul de grădină este o plantă fără pretenții, care va decora orice zonă cu înflorirea verii sale;
 • crizantemele vin în toate tipurile de culori. Înflorirea lor înlocuiește alte culturi în august..

Odată cu sosirea zilelor de toamnă, grădina de flori nu încetează niciodată să încânte cu culori strălucitoare. Exemple de nume de flori pentru cele mai bune plante de toamnă pot fi:

 • crizanteme care nu vor părăsi grădina de flori până chiar înghețul;
 • craspedia înflorește cu bile aurii și rămâne pe tulpini până chiar înghețul;
 • allium are inflorescențe sub formă de bile de diferite culori. Apar la sfârșitul primăverii și rămân sub această formă pe tot parcursul sezonului, deoarece această plantă este o floare uscată..

Desigur, gama de culturi de flori pentru înflorire continuă este mult mai largă. Și, este destul de evident că pe orice site, datorită cunoașterii ce fel de flori există, puteți echipa o grădină de flori atât de strălucitoare și parfumată.

Plante exotice

Unele plante sunt atât de rare încât majoritatea oamenilor nu le pot vedea să înflorească cu propriii ochi. Ele cresc doar în anumite colțuri, adesea foarte îndepărtate ale planetei. Și unele specii pe cale de dispariție au rămas doar în exemplare individuale..

În Insulele Filipine, sub soarele fierbinte tropical, crește o viță de vie de liana Jade, cu perii superbe de 2 metri de albastru acvatic care atârnă de ea. Această plantă este polenizată doar de molii și lilieci..

În jungla complet impenetrabilă a Indoneziei, situată pe insulele Arhipelagului malaezian și în partea de vest a insulei Noua Guinee, crește o floare roșie unică, strălucitoare, crin cadaveric sau Rafflesia, care a primit acest nume pentru mirosul cadaveric specific. Această floare, în diametru de aproximativ 1 m, cântărește cel puțin 10 kg.

Orhideea sălbatică este o metodă unică de reproducere în sălbăticie. După căderea în pământ, semințele sale vin în ajutorul ciupercilor din sol, care oferă plantei o anumită nutriție..

Cea mai rară plantă care înflorește cu flori roșii foarte strălucitoare - Camellia red - este păstrată în doar 2 exemplare de pe planetă. Unul dintre ei crește și este protejat în grădinile din Noua Zeelandă, iar al doilea în Anglia, într-o seră..

Cea mai rară și cea mai scumpă specie

Unele culturi de flori uimesc imaginația prin mirosul, dimensiunea, culoarea sau abilitățile lor care nu sunt tipice lumii vegetale..

Există o floare numită Victoria Regia. Acesta este un crin neobișnuit de apă albă, care are frunze de aproximativ 2 m în diametru, cu o greutate de până la 50 kg pe suprafața sa. Floarea trăiește de 5 ani.

Cea mai mare floare de pe planetă atinge aproximativ 250 cm înălțime și cel puțin 150 cm lățime. Acesta este Amorphophallus titanic. Mulți oameni de știință consideră mirosul acestei flori unul dintre cele mai dezgustătoare de pe planetă - este un miros mixt de ouă putrezite și pește. Unicitatea florii constă în faptul că începe să emane un miros doar atunci când este atinsă.

Printre vârfurile maiestuoase ale Anilor, crește floarea Puia Raymond. Acest tip de flori este considerat pe cale de dispariție. Acesta atinge o înălțime de 10 m și aproximativ 8 mii de flori albe înfloresc în același timp. Florile apar la vârsta de 80 de ani, după apariția fructelor, planta moare.

Cea mai mare floare din lume cultivată de om este considerată a fi regina florilor, Lady Banks a crescut, plantată în 1885. Trunchiul său, pe care înflorește peste 200 de mii de flori, a ajuns deja la 3,7 m în diametru.

Aplicații de gătit

În cultura greacă, chineză și romană, florile unor plante au fost folosite în gătit încă din cele mai vechi timpuri. Aproximativ 50 de nume de flori comestibile sunt cunoscute în lumea modernă..

În primul rând, florile sunt mâncare sănătoasă. Sunt bogate în nutrienți, vitamine și minerale. În plus, sunt bogate în antioxidanți și nu au aproape nici o grăsime în compoziția lor..

Mâncarea pregătită cu flori este savuroasă, rafinată și apetisantă. Florile sunt utilizate la prepararea diverselor salate, cofetării, deserturi și băuturi. Este important să ne amintim că nu toate soiurile lor sunt potrivite, ci există și exemplare otrăvitoare. Cel mai des utilizat în gătit:

 • pansies - o floare cu un gust dulceag, erbacee, este folosită la decorarea vaselor;
 • florile de salcâm aromate și dulci sunt prăjite sau confiate;
 • inflorescențele de mămăligă sunt utilizate ca ingrediente în salate, omlete sau clătite. Această plantă este otrăvitoare, așa că folosiți-o cu prudență;
 • petalele de cuisoare dulci aromate sunt folosite pentru a face deserturi, precum și sosuri servite cu carne albă și pește;
 • petalele acre din floarea de hibiscus sunt adesea folosite pentru a face ceai.

Lumea florilor este frumoasă și are un impact semnificativ asupra unei persoane, creând o dispoziție de fericire și iubire. Ele cresc vitalitatea, consolidează relațiile strânse cu prietenii și familia și ajută la crearea liniștii și confortului în casă. Folosind limbajul florilor, puteți exprima ceea ce este uneori imposibil de spus în cuvinte.

Catalog de flori de interior

Catalogul nostru conține o listă de flori populare din lume care sunt cultivate în siguranță de omenire. Iată atât decorativ exotic, plante și medicinale. Pentru a obține informații detaliate și interesante, trebuie să găsiți o fotografie sau numele unei flori de interior, apoi faceți clic pe ea, acest lucru vă va ajuta să accesați pagina cu afișarea și descrierea plantei și îngrijirea caracteristică pentru aceasta.

Pentru a efectua o căutare rapidă pentru o floare de interior din categoria dorită, utilizați panoul din stânga, unde este dat alfabetul. De asemenea, pentru comoditate și viteză, există o căutare a florilor interioare din stânga. Cunoscând numele plantei, aceasta este introdusă în zona de căutare corespunzătoare, apoi va apărea o fereastră mai jos, floarea de care aveți nevoie va fi afișată în ea, apoi ar trebui să faceți clic pe ea pentru a merge la secțiunea de referință folosind linkul. Anumite plante de interior au un singur nume și există și cele care nu au nici măcar 2, prin introducerea uneia dintre ele în căutarea florilor de interior, va apărea numele botanic corect al plantelor..

Catalog de flori de interior cu fotografii și nume - aceasta este o oportunitate de a găsi rapid planta necesară.

Filtrul pentru plante de casă este un instrument pentru filtrarea rapidă și găsirea plantei potrivite.

Numele florii. Soiuri de flori. Cele mai neobișnuite flori

Îți plac florile? Ele sunt un simbol al frumuseții și armoniei naturii noastre. Există multe varietăți de flori (fotografiile și numele vor fi prezentate în articolul nostru). Vom discuta astăzi despre cele mai populare și mai neobișnuite.

În general, florile pot fi împărțite în două tipuri: perene și anuale. Plantele care trăiesc mai mult de doi ani se numesc plante perene. Anualele se încântă cu frumusețea lor doar 1-2 ani, după care trebuie să fie plantate din nou. Principalul lor avantaj este înflorirea abundentă și nu este nevoie să le pregătiți pentru iarnă. Ei parcurg întregul lor ciclu de viață într-un timp scurt. Grădinarii cu experiență combină cu abilitate plante perene și anuale.

Flori sălbatice: tipuri și nume

Există multe soiuri de flori sălbatice. Majoritatea sunt utilizate în mod activ în medicina populară, deoarece au o serie de proprietăți utile. S-a dovedit că florile sălbatice elimină praful din aer, iar unele chiar distrug bacteriile cauzatoare de boli. Acestea calmează sistemul nervos și au un efect benefic asupra psihicului persoanelor aflate sub stres constant..

Printre florile sălbatice:

 • păpădia;
 • Sunătoare;
 • bezea;
 • valeriană;
 • coada soricelului;
 • elecampane;
 • bloodroot;
 • cimbru;
 • immortelle;
 • cimbru;
 • patlagina;
 • geanta de păstor;
 • urzica.

De fapt, majoritatea medicamentelor homeopate se bazează pe flori sălbatice. Strămoșii noștri le-au folosit și astăzi le folosim și noi, deși mai puțin activ.

Majoritatea acestor plante pot crește nu numai pe câmpuri, ci și în apropierea casei tale. Ei sunt numiți în mod nedrept de buruieni de către unii, dar, în realitate, au o simplă frumusețe. Strămoșii noștri le-au folosit în mod activ. Apropo, potrivit legendelor, multe flori sălbatice au proprietăți magice..

Flori de grădină

Pot fi atât anuale, cât și perene. Sortimentul lor în magazine este destul de larg. Grădinarii cu experiență combină deseori aceste tipuri de flori de grădină. Vom da mai jos numele și descrierile scurte..

Florile de grădină sunt împărțite în rezistență la secetă și iubitoare de umiditate. Să le luăm în considerare mai detaliat.

Florile rezistente la secetă (vom da numele de mai jos) își păstrează frumusețea chiar și în absența unei udări obișnuite. Nu sunt afectate în special de soarele puternic și de absența îndelungată a ploii. Sunt fără pretenții și nu necesită o atenție specială din partea grădinarului..

Florile tolerante la secetă includ următoarele

 • Arabis (de preferință alpin și caucazian);
 • Verbena;
 • brumărele;
 • alissum;
 • mac;
 • echinaceea;
 • narcisa;
 • suculent;

Plantele pline de umiditate pot fi împărțite în 3 categorii largi. Sunt plante care au nevoie de sol umed, flori care cresc în zonele umede și plante perene care cresc direct sub apă..

Hidrofilele includ:

 • uită-mă-nu (există aproximativ 50 de tipuri);
 • costum de baie;
 • astilba (o floare originală și rezistentă la îngheț este deosebit de iubită de grădinari);
 • bujor.

Umiditate și plante pline de umbră:

Rezervorul, inclusiv decorativ, va fi decorat cu:

 • irisuri (siberiene, barbă, japoneză);
 • gălbenele.

Toate aceste nume sunt tipuri de flori perene. Vă vor încânta ochii ani de zile..

Printre cele mai populare flori de grădină, ale căror nume sunt pe buzele tuturor, sunt următoarele:

 • Cosmosul poate fi găsit în orice grădină. Principalele avantaje ale florii: rezistența la îngheț, grația, nepretenția. Frumusețile înfloresc în iunie și încântă ochii până la sfârșitul toamnei.
 • Bujoriile sunt un adevărat decor pentru orice grădină. Bujorul adoră soarele și solurile de drenaj îngroșat, dar altfel este foarte nepretențios. Trebuie udat o dată pe săptămână și hrănit cu îngrășăminte minerale de mai multe ori pe an..
 • Margaretele de grădină pot rezista la înghețuri până la -30 și nu necesită adăpost în timpul iernii. Planta înflorește până la sfârșitul toamnei. Mușețelul este o opțiune excelentă pentru grădina ta.
 • Un trandafir nu poate fi numit o plantă fără pretenții. Dimpotrivă, are nevoie de îngrijire. Totuși, popularitatea acestor flori este incontestabilă și neschimbată. Sunt cultivate în aproape fiecare grădină, pentru că au o frumusețe uimitoare..

Flori în florării

Numele și soiurile lor ar trebui să fie cunoscute de toți cei care cumpără buchete pentru rude și prieteni. Desigur, nu vom putea acoperi toate numele, dar vom discuta despre cele mai populare.

Fără îndoială, cele mai populare flori din florării sunt trandafirii. În funcție de umbră, ele pot fi prezentate unui iubit, mamei, colegului de muncă. Așadar, trandafirii albi simbolizează puritatea și loialitatea, iar roșii - pasiunea și dragostea, cei roz înglobează eleganța și tandrețea, iar cei galbeni - îngrijirea. Ei merg bine cu violete, crini, alstroemeria.

Bujoriile ajută la crearea unui buchet luxuriant și delicat. Acum sunt incredibil de populare în interior. Bujorii nu trebuie completati cu alte flori, arata grozav fara ele. Cu toate acestea, dacă doriți să îmbogățiți buchetul, uitați-mă-notele, hortensiile, margarete sunt potrivite pentru bujorii..

Floarea-soarelui sunt flori de sine stătătoare, care arată minunat într-un buchet. Ele sunt combinate cu gerbere, crizanteme, irisuri. Culoarea lor strălucitoare dă o stare de spirit deosebită.

Crizantemele sunt utilizate în mod regulat pentru a crea o varietate de compoziții. Sunt universale - le poți oferi pentru orice ocazie veselă. Cel mai bine combinat cu dalii și trandafiri.

Crinii nu sunt mai puțin populari. Numele florii este tradus din celtica antică drept „alb”. Se remarcă prin rafinamentul lor și, cel mai adesea, pot crea un buchet plin de acțiune prin combinarea mai multor soiuri de crini în el. Dar, în același timp, merg bine cu phloxul și bujorii. Nu le poți combina cu maci, deoarece acestea din urmă vor muri foarte repede..

Și atunci vom lua în considerare cele mai neobișnuite flori din lume..

Rafflesia

Această floare cântărește aproximativ 10 kilograme. Este o plantă parazitară care nu are rădăcină, nici frunze și nici tulpină. Prin urmare, rafia singură nu poate efectua fotosinteza. Primește toate substanțele necesare de la plantele pe care parazitizează. Cel mai adesea preferă vița de vie..

Un mugure uriaș, plin cu litri de apă, înflorește chiar pe pământ și îi „încântă” pe ceilalți cu mirosul de carne putredă. Cu toate acestea, durata de viață a rafflesia este foarte scurtă - doar 2-4 zile.

Amorphophallus titanic

Una dintre cele mai înfricoșătoare culori din lume. Tradus din greacă, numele florii înseamnă „falus fără formă”, care reflectă foarte precis forma acesteia, care amintește de contururile organului genital masculin. Crește până la trei metri înălțime. Anterior se găsea în sălbăticie în Sumatra, Indonezia, dar astăzi poate fi văzut mai ales în grădinile botanice.

În plus, amorfofalul este numit și floare cadaverică, deoarece se distinge prin aroma unui ou putred. Trăiește până la 40 de ani, dar în toată această perioadă înflorește nu mai mult de patru ori.

Hydnora africană

Această plantă poate fi filmată în siguranță în filme horror. Hydnora este o floare parazitară originară din Africa. Se atașează de rădăcinile plantelor, hrănindu-se cu ele. În același timp, hidnora se ascunde sub pământ. Numai în cazul în care precipitații suficiente cad în deșert apare la suprafață și se deschide. Prin aceasta, atrage gândacii, care polenizează..

Cu toate acestea, ea are nevoie de insecte nu numai pentru asta. Hydnora este o plantă carnivoră care se hrănește cu gândacii. Atrage insectele cu miros de putregai. În același timp, ea însăși este consumată activ nu numai de animale (șacali, babuini), ci și de triburile africane. Medicamentele medicinale sunt preparate din rădăcinile sale.

Nepentes Attenborough

O altă plantă carnivoră care se hrănește. rozătoare. Aparține de arbuști. Acesta prinde insecte și rozătoare în ulcioarele sale, unde înoată în masa vâscoasă a sucului său până când sunt digerate. Unele tipuri de nepente pot fi chiar crescute acasă..

Botaniștii susțin că această plantă este una dintre cele mai mari dintre carnivore. Nepentes a fost descoperit în Filipine de misionarii creștini care au decis odată să cucerească vârful Muntelui Victoria de pe insula Palawan. Drept urmare, bărbații s-au pierdut și au rătăcit prin junglă timp de câteva săptămâni. A fost creată o expediție pentru a le găsi. Misionarii au fost găsiți. Și au povestit despre plantele ciudate pe care le-au găsit în timpul rătăcirii. Câțiva ani mai târziu, cu scopul de a găsi aceste plante, a fost reunit un grup de cercetători. Așa a fost găsită floarea prădătoare a lui Nepentes Attenborough..

Velvichia

Una dintre cele mai neobișnuite flori din lume. Ea este numită „copilul deșertului”. În ciuda faptului că suculentele și alte plante de dimensiuni mici cresc în deșert, Velvichia este o excepție de la regulă. Are doar 2 frunze, care cresc în direcții opuse dintr-o rozetă ridicată deasupra solului cu 30-50 cm. Lipsa frunzelor este mai mult decât compensată de dimensiunea lor: până la 8 metri lungime și până la 2 metri lățime. De-a lungul timpului, vântul taie frunzele, așa că poate părea că sunt mult mai multe dintre ele..

Velvichia este un ficat lung, deși nu se cunoaște speranța exactă de viață. Cu toate acestea, vârsta unor specii a fost determinată prin datarea prin radiocarbon - este de aproximativ 2000 de ani..

Takka Shantrye

Această floare terifiantă în patrie este numită și „liliac”. Bărbatul negru frumos arată foarte neobișnuit, chiar în afara. Se mai numește liliac. Și unii îl văd ca un păianjen. Găsit în Asia și America.

Takka este o plantă otrăvitoare. Dar dacă eliminați toxina, o puteți mânca în siguranță, deoarece este bogată în amidon. Din amidonul rezultat, puteți coace pâine, găti marshmallow sau baklava. În unele țări, copiii mănâncă pulpa plantei. Puteți crește o floare acasă.

Concluzie

Desigur, acestea nu sunt toate florile neobișnuite care apar în natură. Lumea noastră este uimitoare și neobișnuită. Fiecare plantă pe care o persoană o descoperă este o adevărată capodoperă. Și acest lucru se aplică nu numai florilor neobișnuite despre care am discutat mai sus, ci și bananului.

12 cele mai frumoase flori din lume

Cele mai frumoase flori din lume alcătuiesc o listă impresionantă, care include exemplare din toată lumea. Unele soiuri nu sunt flori în sens obișnuit și au dimensiuni comparabile cu înălțimea unui copac mic. Unii încântă ochiul pentru un sezon întreg, în timp ce alții există de câteva ore. Printre ei, există cei care lasă o impresie de neșters pentru totdeauna. Mulți grădinari din lume visează să le crească pe parcelele lor, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil..

Sakura

Un simbol luminos al culturii Țării Soarelui Răsărit. Chiar și începutul florilor de cireș este una dintre sărbătorile naționale, iar unele instituții de învățământ încep anul școlar în această perioadă. Sakura este prezentat constant în modele de îmbrăcăminte și tacâmuri, muzică, filme și anime. Copacul înflorește aproximativ o săptămână, după care florile cad rapid. Pentru japonezi, aceasta servește ca o amintire a trecerii vieții și a inevitabilității morții. Sakura aparține copacilor ornamentali din familia roz, are 16 specii și 400 de soiuri. Ocazional, sakura poartă fructe care seamănă cu vișine. Fructele de padure sunt folosite pentru a face vin de mare valoare.

Kosmeya de ciocolată

O floare neobișnuit de frumoasă, originară din Mexic. Există aproximativ 25 de specii care diferă prin aspect și paleta de culori. Dar toate florile cosmeiei de ciocolată sunt unite de aroma plăcută a ciocolatei, emisă de plantă, dacă este culegută. La începutul secolului trecut, planta a dispărut practic de pe fața pământului, iar oamenii de știință au avut mult de lucru pentru a păstra această specie. Îngrijirea fără pretenții și rezistența la microclimatul rece au făcut ca floarea să fie populară în multe țări europene..

Mac oriental

O floare spectaculoasă care i-a inspirat pe artiști precum Monet și Van Gogh. Planta este perenă, deoarece durata sa de viață este de aproximativ zece ani. Tufele de mac pot avea înălțimea de până la 90 cm și o floare deschisă cu diametrul de 20 cm. Perioada de înflorire a macului oriental: începutul lunii mai - sfârșitul lunii iunie. Dar macele cu modele expresive înflorește nu mai mult de trei zile. Patria florii este Asia Centrală, dar grădinarii cu experiență au reușit să aclimatizeze planta în alte regiuni. Consecința acestui fapt a fost apariția diferitelor subspecii de mac. Acum macul oriental tolerează chiar și gerul sibian.

Dalie

O altă floare frumoasă din întinderea muntoasă a Mexicului. Crescând în sălbăticie, are două flori - mascul și femelă. În mijlocul inflorescenței există flori tubulare fructifere, iar la margini sunt nefecunde. În grădinile ornamentale, această formă este dificil de găsit, deoarece crescătorii au muncit ani de zile pentru a transforma florile de mijloc în cele infertile. Acest lucru a făcut inflorescențele mai pline și mai dense, oferindu-le o paletă de culori strălucitoare și variat. Există aproximativ 40 de soiuri ale acestei plante..

Orhidee

Floare luxoasă, fascinantă și foarte capricioasă. Potrivit oamenilor de știință, în urmă cu 130 de milioane de ani, orhideea s-a răspândit în Japonia și China încă de acum 3-4 mii de ani. După aceea, planta a umplut Europa. Astăzi, există aproximativ 30 de mii de specii de orhidee. Planta modernă este extrem de capricioasă de îngrijit și necesită o seră luminată de lumină sau un prag de fereastră cu un microclimat adecvat. Orhideea este un simbol al tandreții, perfecțiunii, armoniei, precum și al iubirii pure..

Crini de stele

Crinii de stele sunt minunați. Este cu adevărat una dintre cele mai frumoase flori din lume. Fiecare floare de la 15 la 18 cm înălțime are o culoare roz incredibil de strălucitoare și delicată. Numele lor științific este Lily Oriental. Unicitatea crinului constă în nuanțele sale de roz, cu dungi roșii și crimson. În plus, florile au un parfum exotic plăcut..

Kadupul

Florile Kadupul sunt pe cale de dispariție și, prin urmare, le puteți cumpăra doar la un preț impresionant. Motivul pentru care floarea este destul de rară este condițiile unice în care poate crește. Această floare uimitoare se găsește doar în pădurile din Sri Lanka și înflorește doar noaptea. Prin urmare, înflorirea Kadupula este o întâmplare extrem de rară și este posibilă numai în anumite circumstanțe. La sfârșitul înfloririi, care durează doar până în zori, floarea se usucă, motivul pentru aceasta este încă un mister pentru biologi. În ciuda faptului că Calla arată foarte elegant, veți fi șocat să aflați că este una dintre cele mai veninoase specii de faună. Întreaga parte a acestei plante este foarte toxică și poate chiar ucide!

Lalea

Planta erbacee cu o floare frumoasă de recunoscut. Aparține familiei de crini și are aproximativ 80 de specii. Durata de viață și înălțimea plantei depind de varietatea și tipul de lalea. Floarea își datorează numele coafurii estice - „turban” - cu care are o oarecare asemănare. În sălbăticie, laleaua poate fi întâlnită în vastitatea regiunii Asiei Centrale, în țările mediteraneene, în Peninsula Balcanică, precum și în țările scandinave.

Lotus

Chiar și în antichitate, oamenii venerau floarea de lotus. Urmele sale pot fi găsite în poezia antică indiană „Mahabharata”. Chinezii au considerat lotus ca fiind o plantă medicinală și i-au tratat cu diverse boli. În multe țări, fructele și rădăcinile lotusului erau preparate cu zahăr, transformându-le în dulciuri utile pentru bebeluși. În budism, floarea simbolizează puritatea spiritului, iar semințele sale sunt viața. Lotusul este un crin de apă cu flori frumoase parfumate și frunze mari.

Centrul este magnific

Datorită formei inimii împărțite în jumătate, numele de „inimă frântă” este ferm înrădăcinată în spatele florii picătorului. Sub petalele exterioare sunt ascunse cele interioare, staminele și pistilele. Iar frunzele poroase sunt de culoare verde-cenușiu și verde deschis. Patria florii este America de Nord și Asia de Est. Există 20 de specii de Dicentra, atât plante anuale, cât și perene, care ating o înălțime de până la un metru. Deși dicentra este o plantă rezistentă la îngheț și fără pretenții, îngrijirea atentă și solul fertil o pot transforma într-un tufiș puternic, înfloritor din abundență..

plumeria

Un copac al familiei kutrov. Halo de creștere: Mexic tropical, Thailanda, Caraibe, California, Insulele Pacificului și America de Sud. Planta își datorează popularitatea florilor sale frumoase și o aromă unică, cu note de citrice, iasomie, gardenias și mirodenii. Plumeria este foarte venerată de budiști, simbolizează nemurirea pentru ei, de aceea poate fi găsită atât de des în apropierea templelor lor. Plumeria sălbatică crește până la 10 metri înălțime și se propagă prin semințe și butași.

O floare frumoasă, de recunoscut și extrem de populară în toată lumea. Astăzi, există aproximativ 4.000 de soiuri și hibrizi diferiți, majoritatea obținându-se prin selecție și selecție. Trandafirii au primit prima lor popularitate masivă în zilele Romei Antice. Bărbații au considerat-o un simbol al moralității și au pus imaginea unui trandafir pe scuturile lor, iar femeile credeau că clătitele gătite în apă roz îi vor face soții credincioși. Astăzi trandafirul rămâne cel mai popular simbol al florilor pentru femeile frumoase..

Cele mai frumoase flori din lume

"Florile sunt o confirmare directă a faptului că o rază de frumusețe este capabilă să depășească toate bogățiile lumii."

O floare este cea mai ușoară modalitate de a arăta persoanei iubite sentimentele și emoțiile tale. Când vedem o floare frumoasă, ne simțim fericiți. Flori minunate pot aduce un zâmbet chiar și acelor oameni care acum se confruntă cu greu. Mai jos sunt cele mai frumoase zece flori din lume. Florile sunt cu adevărat un lucru magic în viața noastră, iar pentru voi, cititorii, am adunat doar cele mai bune dintre ele..

Aquilegia columbiană

Acest miracol crește în Munții Stâncoși înalți, la o altitudine de aproximativ 4200 de metri. Este foarte rar să vezi aceste flori de vânzare și chiar dacă le găsești undeva în magazin, trebuie să plătești un preț destul de ridicat..

Alstroemeria

Crinii peruani (Alstroemeria), au peste 50 de soiuri unice. Denumirea științifică a acestei plante este alstroemeria. Floarea crește în America de Sud și este foarte iubită de cunoscătorii locali ai florei..

Într-o vază de apă, crinii peruani stau două săptămâni, emanând un parfum uimitor. Aceste flori în formă de tub sunt numite după un baron suedez pe nume Klaus von Alstromer.

Margarete africane

Margaretele africane (Osteospermum) sunt flori frumoase care aparțin familiei calendula. Există aproximativ 50 de specii de margarete africane, iar culorile lor sunt violet, roz, galben, crem, alb și violet. Margaritele sunt flori tipice africane care preferă să crească în locuri calde și însorite.

begonie

Prima Begonia din istorie a fost cultivată în Anglia în 1777, astăzi este una dintre cele mai populare flori din Statele Unite..

Lotus alb

Lotusul alb este numit crin de apă alb egiptean sau lotus tigru. Specia provine din familia Nymphaeaceae și crește în diferite părți din Asia de Nord și Africa de Est. Florile plutesc în apă, susținute de frunze largi. Lotusul alb este, de asemenea, o plantă populară pentru decorarea iazurilor și a acvariilor mari..

Bromelia

Bromeliad aparține familiei bromelia. Sunt răspândite în întreaga vest a Indiei și în America Latină. Florile au un calic foarte profund, care este caracteristica lor. Specia este numită după un medic și botanist suedez pe nume Olof Bromelius (1639-1705).

Brugmansia

Brugmansia este un arbust lemnos, cu flori sub formă de tub. Culorile pătrunse sunt alb, verde, roz, galben, portocaliu, roșu și verde. Florile au un miros dulce care se intensifică noaptea, în principal pentru a atrage molii de noapte pentru polenizare. Florile înfloresc pe parcursul a trei sezoane - vara, primăvara și toamna în climat temperat. În ciuda frumuseții lor, florile sunt toxice pentru oameni. Acest lucru se datorează prezenței alcaloizilor în ele..

Veronica

Veronica este adesea folosită pentru a adăuga volum buchetelor de flori. Florile Veronica înflorește tot anul. Planta are flori subțiri, lungi, cu inflorescențe mici, care sunt o componentă indispensabilă a buchetelor pentru aniversări și nunți..

Mac oriental

Macul oriental este o plantă perenă originară din Caucaz. Maștile înfloresc vara, chiar și în timpul secetei, creând câmpuri minunate de roșu sau galben, cu un miros delicat amețitor. Florile din maci sunt albe, roz, roșu, galben și chiar două sau trei culori..

Citiți articolul despre cele mai frumoase maci din lume pe site-ul nostru la most-beauty.ru.

Ghimbir hawaian

Cunoscut botanicilor ca alpinia purpurea, ghimbirul hawaian are multe alte nume, cum ar fi plutul de struț, ghimbirul roșu, ghimbirul tahitian și așa mai departe. Este originar din Malaya, dar crește și în Puerto Rico și Hawaii.

Culoarea ghimbirului roșu variază de la roz deschis la roșu profund. Această plantă are un ciclu de dezvoltare destul de lent. Vreo 3 ani, alpinia nu produce flori. Dar mai târziu, explodează cu flori dimensiunea unei mingi de fotbal și înflorește tot anul.

Dalie

Când vine vorba despre cele mai frumoase flori din lume, nu putem să nu menționăm o plantă numită Dahlia (Dahlia). Această floare este asociată cu o poveste curioasă. În 1751, „studentul preferat” al lui Carl Linnaeus, Anders Dahl a murit la 38 de ani. Acest lucru l-a determinat pe Karl să facă ceva în memoria studentului său..

Fără să se gândească de două ori, faimosul savant a decis să numească această magnifică floare mexicană în onoarea lui Dahl. Florile de dalie au de obicei un diametru uriaș de la 30cm până la șocant de 6-8 picioare. Puteți vedea nu numai flori albastre, dar și multe alte nuanțe. Tulpina plantei este atât de subțire încât necesită sprijin suplimentar în timpul înfloririi. Dahlia a fost declarată oficial floarea națională a Mexicului în 1963..

Dahlia a venit în Europa din America Centrală, Columbia și Mexic. Este o plantă stufoasă, tuberculoasă și perenă. Există aproximativ 30 de specii și cel puțin 20 de mii de culturi ale acestei flori frumoase..

Clopotele albastre

Primăvara, majoritatea pădurilor europene sunt dens acoperite cu pădurele acestei flori. Este adesea numit „clopotul pădurii”. Se spune că acest nume i-a fost dat de poeții romantici din secolul al XIX-lea. Aceste flori reprezintă regretul și singurătatea..

Hortensie

Nu vă arată grozav aceste petale albastre? Este una dintre cele mai frumoase flori din lume. Se numește Hortense. Găsit în America, Asia de Est și de Sud.

Un fapt interesant - „Insula Faial” din Portugalia a fost redenumită „Insula Albastră”, doar pentru că erau multe hortensii pe ea. Puteți afla mai multe despre hortensii într-un articol separat pe site-ul nostru. Acolo vorbim despre speciile acestei plante frumoase și publicăm multe fotografii colorate de hortensie.

Mazare dulce

Mazărea dulce este o altă dintre cele mai frumoase flori cu un parfum delicat și dulce. Este utilizat pe scară largă în cosmetică.

Henry Eckford a descoperit și a studiat această mică floare. Simbolizează recunoștința și plăcerea cerească..

Hibiscus galben

Hibiscus galben (Hibiscus brackenridgei) simbolizează puterea și onoarea. Aceste flori superbe au fost găsite cândva în aproape toate insulele hawaiene, cu excepția Kaho’olawe și Ni’ihau. A fost considerată floarea de stat a Insulelor Hawaii până în 1988. În prezent, toate cele 3 subspecii de hibiscus galben sunt pe cale de dispariție. Tufele acestei plante cresc la o înălțime de 30 de metri. Caprele, bovinele, porcii și cerbii, introduși de primii europeni în Hawaii, extermină pășunile de hibisc. În plus, uzina se stinge din cauza proximității orașelor și a incendiilor frecvente..

Canna


Canna (denumită și crinul Canna, deși acestea nu sunt crini adevărați) este o întreagă familie de nouăsprezece subspecii de plante cu flori. Cele mai apropiate rude ale cannaselor din lumea florilor sunt ghimbirul, adică ghimbirul, bananele, săgeata, strelitzia etc..

Crini de stele

Crinii de stele sunt plăcuți de privit. Este cu adevărat una dintre cele mai frumoase flori din lume. Fiecare floare de la 15 la 18 cm înălțime are o culoare roz incredibil de strălucitoare și delicată. Numele lor științific este Lily Oriental.

Unicitatea crinului constă în nuanțele sale de roz, cu dungi roșii și crimson. În plus, florile au un miros exotic destul de plăcut..

Ixora

Aceste flori uimitoare sunt cunoscute și sub denumirea de „Iasomia Indiei de Vest”. Sunt utilizate în ritualurile și medicamentele religioase hinduse. Floarea simbolizează pasiunea și sexualitatea și este cadoul perfect pentru o persoană iubită.

Kadupul

Numele științific pentru această floare frumoasă este Epiphyllum Oxypetalum. Aceste plante sunt pe cale de dispariție și, prin urmare, nu pot fi cumpărate decât la un preț impresionant. Motivul pentru care floarea este destul de rară este condițiile unice în care poate crește. Această floare uimitoare se găsește doar în pădurile din Sri Lanka și înflorește doar noaptea. Prin urmare, înflorirea Kadupula este o întâmplare extrem de rară și este posibilă numai în anumite circumstanțe. La sfârșitul înfloririi, care durează doar până în zori, floarea se usucă, motivul pentru aceasta este încă un mister pentru biologi..

Cală

Această floare este atât de frumoasă încât pur și simplu trebuie să fie pe lista noastră. În ciuda faptului că Calla arată foarte elegant, veți fi șocat să aflați că este una dintre cele mai veninoase specii de faună. Întreaga parte a acestei plante este foarte toxică și poate chiar ucide!

Puteți afla mai multe despre calla crini în acest articol..

Beak papagal

Ciocul papagalului sau Lotos Berthelotii este una dintre plantele uimitoare incluse în lista celor mai frumoase flori din lume. Are o tulpină puternică și o multitudine de flori care îi creează frumusețea ideală. Fiecare floare din această tulpină seamănă cu ciocul unui papagal, de unde și numele acesteia. Petalele de flori sunt de culoare portocaliu închis cu dungi și pete galbene.

Cymbidium roșu

Cymbidium simbolizează moralitatea, virtutea, prietenia și respectul. Acestea sunt flori ceroase cu tulpină groasă și cinci petale. Acestea vin în diferite culori - se găsește alb, roșu, portocaliu, roz Cymbidium. Roșul este considerat cel mai frumos.

Aceste flori au fost cultivate pentru prima dată în China antică, iar Cymbidium a devenit popular în Europa în perioada victoriană. Planta poate crește la temperaturi foarte scăzute și poate înflori timp de 4 săptămâni. Florile înfloresc o dată pe an și sunt renumite nu numai pentru frumusețea lor, dar și pentru aroma lor magică delicată..

Inimă sângerândă

Aceste flori pline de spirit, aproape fabuloase, sunt un favorit tradițional în grădinile umbrite ale Europei. Florile pot fi roșii, roz sau albe, apar în aprilie-iunie.

Crocus (șofran)

Crocus sau, cum se mai numește, șofranul este o plantă mică cu o floare în formă de sticlă pe tulpină. Peste 80 de specii de crocuri unice cresc în regiuni din China, Africa, Asia Centrală, Europa de Sud și Orientul Mijlociu. Crocul se stabilește, de obicei, în stânci stâncoase, în pajiști alpine, înconjurat de păduri și tufișuri. Florile de crocus sunt împărțite în femei și bărbați. Un condiment se prepară din stigmele roșii cu polen, care are același nume ca floarea în sine..

Campion

O altă floare care merită titlul de cea mai frumoasă floare din lume este o plantă numită Campion. Initial, a fost considerata disparuta, inca din 1992, dar, din fericire, in 1994, a avut loc un eveniment care a incantat floricultorii. Un turist, care se îndrepta prin stâncile Gibraltarului, s-a lovit accidental de un exemplar de Campion păstrat în sălbăticie. Acesta a fost unul dintre acele cazuri când o floare, considerată dispărută, a renăscut magic..

Lavandă

Faceți cunoștință cu cea mai scumpă floare folosită de majoritatea bucătariilor din întreaga lume - lavanda. Aceste flori sunt piroase, cu tulpini elegante și numeroase flori. Acestea vin în diferite culori - albastru, violet și violet deschis. Aceste flori frumoase sunt simboluri ale tăcerii, fericirii, devotamentului, purității..

Puteți vedea cele mai frumoase soiuri de lavandă pe site-ul nostru most-beauty.ru în acest articol.

lăcrămioare

Un herald blând și parfumat al primăverii, crinul văii a inspirat o serie de legende. De exemplu, o legendă creștină spune că lacrimile pe care Fecioara Maria le-a vărsat pe crucea Iisusului răstignit s-au transformat în crini din vale, astfel încât floarea este uneori numită „Lacrimile Maicii Domnului”. O altă legendă povestește despre crinii din valea care au crescut pe sângele Sfântului George, vărsat în timpul bătăliei sale cu un imens dragon..

Lantana

Acești copii minunați, delicați și colorați sunt, de asemenea, unele dintre cele mai frumoase flori din lume. Acestea vin într-o varietate de culori, cum ar fi roz, galben, alb, iar tufișul lor crește destul de mare. Acestea atrag fluturii ca un magnet. Un fapt interesant, odată cu vârsta, culoarea petalelor acestor plante se schimbă..

Magnolie

Magnolia este adesea menționată când vorbim despre cele mai frumoase flori din lume. Există peste 200 de specii ale acestei plante și există de 95 de milioane de ani. Această floare este numită după un popular botanist francez al cărui nume era Magnol.

Florile miroase bine și sunt un simbol al feminității. Multe femei folosesc parfum de magnolie.

Narcise

Narcise au flori galbene aurii pe tulpini lungi, care înflorește primăvara. Narcise simbolizează prospețimea. După ce au apărut în casă, de regulă, ei aduc o dispoziție bună oricărei persoane triste. Aceste flori frumoase sunt considerate și un semn de iertare, îndreptare și onestitate..

Vrei să vezi poze cu cele mai frumoase narcise? Urmați linkul.

Limba mielului

Borage este o plantă frumoasă care aparține familiei uită-mă-nu. Se găsește în toate țările din regiunea mediteraneană și recent în toată lumea. Florile de boră sunt cultivate în Europa de Est și în anumite părți din Asia. Floriștii o numesc și „floare de stea”.

Orhidee

Aceste flori frumoase au peste 23.000 de soiuri. Orhideea și-a luat numele de la o frumoasă legendă greacă. Cu mult timp în urmă, Orkhis a venit la festivalul Dionisos.

În timp ce era beat, el a violat-o pe preoteasa templului. Ca pedeapsă, zeii l-au rupt, dar tatăl său a cerut milă atât de mult, încât tânărul a fost reînviat ca o floare. Inițial, florile se numeau Orchis, dar după generații, oamenii au început să le numească „Orhidee”, uitând de legenda antică..

Orhideea - fantomă

Aceasta este o floare rară de o frumusețe uimitoare. S-a presupus că orhideea fantomă a dispărut complet în urmă cu aproximativ 20 de ani. Cu toate acestea, recent au fost găsite din nou. Această plantă este foarte rară din motivul că practic nu are mecanisme de distribuție. Florile ciudate nu au frunze și nu folosesc fotosinteza pentru a produce energie. Dar un fapt interesant este că o floare poate trăi cu succes fără fotosinteză mulți ani. Aceste plante se găsesc doar în pădurile din Cuba și Florida. Floarea emană un parfum aromat și înflorește în iunie și august.

plumeria

Unul dintre cele mai dulci parfumuri din lume provine dintr-o floare numită plumeria. Odată ce vei gusta mirosul acestei flori, vei dori să o mirosi din nou și din nou. Această frumoasă floare este numită popular Frangipani..

Florile de plumeria sunt de obicei foarte albe, cu o ușoară nuanță de galben sau roz. Sunt comestibile, folosite de localnici pentru a face clătite din ele și folosesc tulpinile ca laxativ natural..

floarea-soarelui

Floarea-soarelui este considerată simbol al loialității, adorației și credinței. Acestea sunt singurele flori cu cuvântul „floare” în numele lor englez. Fascinat de aceste flori, un bărbat pe nume Melvin Hemker a plantat aproximativ 837 de floarea-soarelui în 2001 la St. Charles, creând un câmp însorit imens.

Dezvoltarea unei spirale de semințe de floarea soarelui în interiorul unei flori urmează secvența Fibonacci, care va încânta iubitorii de matematică și logică. Există mai mult de 60 de soiuri ale acestei flori, în diferite nuanțe. Cu toate acestea, galbenul este considerat culoarea clasică a floarea-soarelui..

Dantelă de argint primrose

Astăzi, primula argintie este una dintre speciile rare de plante. Florile sunt violet, roz cald, galben și chiar verde. Dungile de argint și aur ale acestor flori sunt foarte frumoase și tind să fie foarte apreciate. Soiurile din vene argintii au flori maronii cu margini alb-argintii și un centru galben auriu. Sunt perfecte pentru buchetele de flori de primăvară.

Rafflesia Arnold

„Rafflesia Arnold” se găsește doar în pădurile tropicale joase, care sunt împrăștiate printre diferitele insule ale Indoneziei. Aceasta este cea mai mare floare din lume..

Trandafirii sunt printre cele mai romantice și surprinzător de parfumate flori. Daruirea trandafirilor a devenit o tradiție culturală. Trandafirii galbeni sunt un simbol al prieteniei, trandafirii roșii strălucitori sunt un semn al iubirii adevărate. Rose este un arbust lemnos peren, cu tulpini spinoase. Majoritatea speciilor se găsesc în Asia, dar unele specii sunt native din toate continentele. Trandafirii sunt considerate una dintre cele mai frumoase plante ornamentale pentru a decora orice grădină..

Pe site-ul nostru există un articol foarte detaliat despre cei mai frumoși trandafiri din lume. Uite, îți va plăcea foarte mult!

Lotus roz

Lotusul roz este un simbol al bogăției, fertilității, purității și prosperității. Lotusul roz este floarea națională a Vietnamului și Indiei. Nu este doar una dintre cele mai frumoase flori din lume, ci și foarte sănătoasă. Toate părțile lotusului - flori, semințe, rădăcini și frunze tinere - sunt comestibile. Sunt utilizate pe scară largă în bucătăria asiatică. Festivalurile sunt adesea organizate în Japonia, China și Coreea pentru a sărbători aceste flori frumoase..

Rudbeckia păroasă

Această frumoasă floare - Rudbeckia păroasă - are și numele romantic „Ochii negri ai lui Susan”.

Are o culoare uimitoare profundă a negrului în centru, cu petale galben strălucitor în jur. Nu există o floare mai bună pentru a-ți decora grădina personală și încânta oaspeții cu flori cu adevărat neobișnuite..

Strongilodon cu peri mari

Crescând exclusiv în Filipine, această floare este cunoscută științific sub numele de puternicilodon cu frunze mari. Nu este doar una dintre cele mai frumoase, ci una dintre cele mai rare flori din lume. Aspectul acestei flori este destul de original - o gheară masivă de petale atârnă de o tulpină subțire.

Această plantă poate crește până la trei metri lungime. Culoarea sa variază de la verde-mentă la albastru-verde..

Lalea

Laleaua este una dintre cele mai vechi flori cultivate de oameni din lume, răspândindu-se din sudul Europei în Africa și apoi în Asia. Majoritatea hibrizilor din lalele sunt cultivate în ghivece sau pepiniere speciale, apoi sunt tăiate și donate persoanelor dragi sau vândute clienților. Deși toată lumea crede că olandezii au început să crească lalele, primul lalea cultivată de om a fost originară din Iran..

crizantemă

Este una dintre cele mai frumoase flori din lume. Numele crizantemului este format din 2 cuvinte grecești - chyros (aur) și antimon (floare).

Această floare minunată aparține familiei Asteraceae și vine în mai multe nuanțe diferite, cum ar fi albul, rozul și galbenul. Crizantemele cresc în grădinile țărilor de nord-est ale Europei și Asiei. Această floare imensă poate crește de la 50 la 150 cm înălțime.

Curmal japonez

Persimoni sunt arbori de foioase nativi din China, cu peste 2.000 de soiuri. Au fost inițial dezvoltate în Japonia, Coreea, Pakistan și India, dar în secolul al XIX-lea, au obținut acceptarea în Statele Unite, Europa și alte părți ale lumii. Oamenii cresc persimoni în scopuri decorative și gastronomice. Persimoni sunt delicioși, iar florile sunt minunate. China este unul dintre cei mai mari producători de persimoni din lume.

flori de cireș

Nu există un moment mai bun decât sosirea primăverii în Japonia, când copacii sakura sunt în plină floare oriunde te uiți. Se organizează chiar festivaluri întregi neoficiale ale acestor plante. Cele mai populare culori sunt albul și rozul. Florile Sakura sunt frumoase atât pe copaci, cât și pe pământul în care cad, acoperind Japonia cu un covor delicat roz și alb care emană o aromă plăcută.

Petunia neagră

Una dintre cele mai frumoase flori din lume se numește Petunia Neagră. Grădinarii au început recent să crească o floare exclusivă. Se mai numește „Catifea neagră” și este destul de des întâlnită în magazinele de flori din Londra. Petunia poate fi cultivată în containere, coșuri agățate în primăvară și vară. Petunia Neagră a fost dezvoltată de o companie de flori numită Ball Colegrave. Nu a existat niciodată o petunie neagră și aceasta a fost prima dată când lumea a putut vedea această floare exclusivă într-o ținută neagră.!

Spațiu de ciocolată

Se mai numește „Cosmos Atrosanguineus” și este una dintre cele mai rare flori din lume. De fapt, nu mai apare în natură. Această plantă a fost distribuită cândva în mai multe părți din Mexic. Cu toate acestea, speciile sălbatice ale acestei flori au dispărut în secolul XX..

Concluzie

Sperăm că ți-a plăcut foarte mult articolul nostru. Avem încă multe materiale interesante și utile despre plante..

Imparte asta

13 OBSERVAȚII

Aquilegia columbiană a fost mult timp ucraineană și crește în varietatea bogată a florilor sale din grădina mea! Dispersate de semințe. Înflorește primăvara.

Mulțumesc, cât de frumoasă și diversă este lumea!

Aceasta este încântare, încălzește sufletul, nu am văzut niciodată o asemenea frumusețe.

Eroare: a doua fotografie a unui cocoș negru nu este deloc o petunie, ci unul dintre soiurile de lalele negre.

Există patru inexactități în articol. 1 - Fotografia cu begonia include o fotografie cu un pom decorativ roz. 2 - În loc de lotus alb, este prezentat unul dintre tipurile de nymphea (crin de apă). 3 - În loc de lavandă, sunt prezentați rododendronii roz. 4 - Este afișată o lalea în locul unei petunii negre. Din anumite motive, Cymbidiums sunt plasate separat de orhidee. Și nu se spune nimic despre aroma unică a spațiului de ciocolată (kosmeya), așa cum sugerează numele ei. Ei bine, ca un plus al articolului: multe plante au fost cultivate de mult timp de către grădinarii și grădinarii noștri. Planta Bleeding Heart este mai bine cunoscută sub numele de Broken Heart sau Dicenter; Borage este acum comercializat sub numele de Borago sau Borage Herb. Și Kadupul este numit și Frumusețea Nopții sau Regina Nopții. Cei care nu au ocazia să călătorească în străinătate, atunci puteți căuta această floare în grădinile și serele botanice ale orașului dumneavoastră. Îl poți prinde înflorind. De exemplu, de dragul unei astfel de ocazii, botul de la Moscova. grădina chiar și-a prelungit programul de deschidere a serelor, fiind deschisă până la căderea nopții.

Sunt complet de acord cu Elena. Voi adăuga: Aquilegia este fie feriginoasă, fie alpină, sunt din flora naturală, cu greu o găsești la vânzare. Alpin observat în luncile alpine din regiunea Elbrus în timp ce se afla într-o expediție botanică. A doua fotografie a Veronica este nemofila. Cu un lotus roz, aceeași problemă - prima fotografie cu nympheus. Printre begoniile - chaenomelele.

Vă mulțumesc foarte mult pentru comentariul dvs. util, Zinaida Fedorovna!

O selecție excelentă, dar din anumite motive, PION nu este menționat. Pentru mine cea mai frumoasă floare din grădină.

Nadezhda este absolut de acord cu tine. Miroase a trandafirul în sine

Articol foarte interesant

Strongylodon cu peri mari s-a întâlnit în Vietnam, Indonezia și El Salvador.

Și lămâile, mandarinele și florile de portocale sunt frumoase ca o floare de piatră, amintiți-vă că culoarea portocalie se agață de butonieră. iar violetele sunt simple și Parma pe corsaj, iar rododendrii și azaleele, mimosa, heliotrope și edelweiss sunt pentru un amator, precum și spiraea gri, portocaliu moale, deyzia, forsythia, carolina galegia și holly mahonia, kolquicia, weigela, buddleya, petrea și slee grădină și derivate din ele, VASILEK !! Ciclamine, Decembristi, Mandeville, gladioli și phlox, bougainvillea, dope, vulpe, glorie matinală (bindweed) și iubitori de clematis (unii îi admiră), caprifoi, jacarnda violet și castan de cai și ASTER-uri uitate nemeritat

Și, de asemenea, delfinii, JASMINE, CAMELIA sunt chiar nu frumoase, întreaga operă le este dedicată, câte soiuri de IRIS. calendula, gălbenele, ghiocei, spathipilum, iasomie din Madagascar, hellebores, anemone, uită-mă-not-uri, pansies, Salutări

Top