Categorie

1 Ierburi
Iacinturile s-au stins: ce să facem cu ele
2 Ierburi
Urcarea plantării de trandafiri și îngrijire. Cum să plantezi trandafiri vara în pământ
3 Bonsai
Decorațiuni decorative de apartament cu un copac de mandarină
4 Ierburi
Propagarea geraniului prin butași acasă

Image
Principal // Ierburi

Transplant corect de anturium la domiciliu


Anthurium este o floare foarte frumoasă și capricioasă, care crește în pădurile tropicale umede din America. Necesită îngrijiri specifice, în care partea cea mai importantă este transplantul. Floarea trebuie transplantată în mod regulat, deoarece creșterea, dezvoltarea și înflorirea ei corecte depind de ea..

În articol veți învăța cum să transplantați anturium acasă.

Transplant de Anthurium la domiciliu după cumpărare

De obicei în magazine și centre de grădină, florile interioare sunt vândute în ghivece de transport temporar. Un anturiu cumpărat într-un magazin nu poate exista mult timp într-un vas mic și necesită un transplant cât mai curând posibil.

De obicei, anturiumul este transplantat în cel mult 3 zile de la data cumpărării. Solul obișnuit pentru plante de interior nu este potrivit pentru el, este necesară compoziția sa specială.

Majoritatea speciilor de anturium cresc numai în soluri foarte libere și cu apă și aer permeabile..

Solul pentru orhidee nu este potrivit aici, deoarece anturiumul este un semi-epifit, ceea ce înseamnă că primește nutrienți nu numai din apa care curge pe rădăcini, ci și din sol..

Experții recomandă mai multe rețete pentru pregătirea pământului pentru această floare. Iată cele 2 cele mai utilizate și mai eficiente substraturi:

 • Terenuri frunze, pământuri de conifere, turbă și nisip în raport de 2: 2: 2: 1;
 • Turba, pământul sărat, mușchi de sphagnum, nisip cu bucăți de scoarță de pin într-un raport 4: 2: 1: 1.

Floarea proaspăt cumpărată trebuie scoasă din ghiveci și scuturată de solul din rădăcinile plantei. Dacă există rădăcini putrede, acestea trebuie tăiate.

În continuare, un strat de drenaj 1/3 din înălțimea vasului este turnat într-un nou ghiveci permanent și planta este plantată, stropind cu atenție rădăcinile cu un substrat.

Timp de petrecut

Anthurium are nevoie de sol nutritiv în timpul creșterii sale. Prin urmare, plantele tinere, cu creștere rapidă, sunt transplantate în fiecare primăvară..

După vârsta de 4 ani, rata de creștere a plantei scade semnificativ. Plantele adulte sunt transplantate mult mai rar - o dată la 3 ani.

Cel mai bine, anturiumul tolerează un transplant primăvara. Trebuie amintit că orice transplant este stresant pentru plantă, în special pentru unul atât de capricios precum anturiumul. Prin urmare, o floare transplantată la începutul lunii aprilie va avea timp să se rădăcinească într-un nou ghiveci și să înflorească până vara.

Teren pentru transplantul de anturium

Întrucât în ​​mediul natural anturiumul crește pe trunchiurile de copaci, adică este un epifit, solul pentru că ar trebui să fie liber și ușor, ar trebui să fie bun pentru umiditate și aer. În plus, substratul trebuie să aibă o reacție ușor acidă.

Puteți cumpăra în magazin un sol gata pregătit pentru transplantarea de anturiuri. Este potrivit și substratul de orhidee, în care se recomandă să adăugați puțină gazon și cărbune tocat. Experții spun că poate funcționa și solul pentru azalee, dar este recomandat să îl amesteci cu sphagnum, turbă și coaja de pin tocată..

Articole similare:

Dacă pregătiți singur amestecul de sol, puteți alege cea mai potrivită dintre mai multe opțiuni:

 • O parte din pământul cu frunze, turba și coniferele, ½ parte de nisip;
 • Două părți de mușchi și turbă, 1 parte de pământ;
 • Terenuri cu frunze fibroase, terenuri cu gazon ușor și mușchi de mlaștină.

Întrucât floarea este un epifit, nu poate crește decât în ​​mușchiul sphagnum, care conține nutrienții necesari și, în același timp, pătrunde perfect apă și aer. În plus, umectează aerul din jurul plantei, ceea ce este benefic pentru anturium..

Oală pentru anturium

Ce material este de preferat să alegeți o oală pentru transplantul de anturium? Mulți cultivatori de flori susțin că acesta este plastic sau sticlă, în cazuri extreme - lut, vitrat în interior. Acest lucru se datorează faptului că planta epifitică va crește rădăcini într-un vas de lut obișnuit, ceea ce face imposibilă transplantarea unei flori fără a deteriora rădăcinile..

Anthurium are nevoie de un vas mai profund, dar nu larg, cu fiecare transplant. Dacă vorbim despre mărimea lui, atunci totul depinde de scopul transplantului..

Dacă doriți să crească o plantă cu flori frumoase, recipientul trebuie să fie mic. Ghiveciul este selectat cu un diametru de doar 2-3 cm mai mare decât cel precedent.

Dacă este necesar să se obțină copii și / sau lăstari laterali, atunci trebuie ales un vas mai mare pentru transplantul de anturium. În același timp, ar trebui să concordăm cu faptul că planta nu va înflori. Cu toate acestea, după separarea copiilor, anturiumul poate fi transplantat într-un recipient mai mic și, cu toate acestea, pentru a realiza înflorirea.

Înainte de plantare, se recomandă spălarea vasului cu săpun de rufe și clătirea cu apă fierbinte. Acest lucru va reduce riscul de a contracta boli și dăunători..

Procedura de transplant

Transplantul anual de plante tinere mici începe cu selectarea unui recipient mai mare. Cu toate acestea, nu trebuie să fie mare, diametrul său ar trebui să difere de cel vechi cu 3 cm. Înălțimea vasului trebuie să fie mai mare decât diametrul, deoarece va fi de 1/3 umplut cu umplutură de drenaj. Pentru drenaj, puteți lua cipuri de cărămidă, cioburi sau lut expandat.

Dacă anturiumul arată sănătos, îl puteți transplanta folosind metoda transbordării. Dacă există probabilitatea de a putrezi rădăcinile plantelor sau dacă pământul din ghiveci este sever epuizat, se face un transplant complet.

Gaura de scurgere a vasului este închisă cu un ciob sau pietricel, iar pe fundul său se toarnă argilă extinsă și un strat de sol gros de 3-4 cm deasupra.

Cu un transplant complet, planta este scoasă din ghiveciul vechi, scuturată de pe rădăcini și așezată la suprafață, stropind cu un strat de pământ nu prea gros. Solul de deasupra sistemului radicular nu trebuie să țină planta constant, nu trebuie îngropat adânc. Solul turnat de sus nu poate fi puternic afectat, trebuie doar să îl zdrobiți ușor cu mâna.

Udare și hrănire după transplant

Planta transplantată este udată foarte moderat timp de 1-2 săptămâni. Apoi trec treptat la udare într-un mod normal: solul este umezit din abundență după ce stratul său superior s-a uscat cu 1-2 cm.

După transplant, anturiumul nu are nevoie de hrănire până la începutul verii. Apoi, trebuie să fie hrănit de două ori pe lună cu îngrășăminte minerale pentru plantele cu flori..

Toamna și iarna, fertilizarea este redusă - sunt hrănite o dată pe lună sau, în general, încetează fertilizarea solului.

Sfaturi pentru cultivarea anturiumului

Un transplant este o procedură importantă în îngrijirea anturiumului acasă. Luați în considerare sfaturi utile.

O iluminare bună este un aspect important al cultivării cu succes a anturiumului. El are nevoie de un loc luminos, în timp ce razele solare ale soarelui sunt contraindicate. Optim - fereastra de est sau vest. Iarna, puteți rearanja oala în partea de sud..

Anthurium este termofil. Temperatura optimă pentru el vara este de 20-26 grade, iarna - cel puțin 18 grade. Este important să luăm în considerare faptul că floarea nu tolerează pescajele, așa că trebuie ținută departe de ferestrele deschise și orificiile de aerisire..

În calitate de reprezentant al tropicalelor, anturiumul preferă udarea nu foarte frecventă, ci abundentă. Vara - o dată la 3-4 zile, iarna - o dată la 5-8 zile. În același timp, este important să vă asigurați că excesul de lichid nu stagnează în vas sau palet..

Un aspect foarte important în îngrijirea anturiului este umiditatea ridicată a mediului - 75-80%, deoarece planta poate muri chiar din cauza aerului uscat. Pentru a asigura această umiditate, se recomandă utilizarea unui umidificator. De asemenea, planta poate fi plasată într-un palet cu pietricele ude, mușchi, lut expandat. Anthurium are nevoie și de pulverizare zilnică a frunzelor și rădăcinilor aeriene cu apă moale și așezată. Este important să vă asigurați că picăturile nu cad pe flori..

Trebuie avut în vedere faptul că anturiumul este sensibil la un exces de minerale din sol, în special la săruri. Prin urmare, hrănirea trebuie făcută nu mai mult de 1 dată în 15 zile, în concentrație scăzută. Utilizarea optimă a îngrășămintelor complexe pentru plantele cu flori.

Nu transplantați anturiumul în timpul înfloririi.

Probleme posibile datorate erorilor de transplant și soluțiilor lor

Dacă anturiumul este transplantat într-o oală care este prea mare, nu va înflori, dar va elibera lăstari laterali și bebeluși. În acest caz, soluția problemei va fi înlocuirea oalei cu una mai mică. Pentru înflorirea luxuriantă, este necesar ca noul ghiveci să fie cu 2-3 cm mai mare decât cel precedent..

De asemenea, floarea nu va înflori dacă alegeți solul greșit pentru ea. Substraturile grele sau cele care conțin doar turbă nu sunt potrivite pentru anturium. Dacă transplantul a fost efectuat în astfel de sol, este necesar să îl înlocuiți cu sol fertil ușor..

Dacă, după transplant, planta este udată prea abundent sau dacă se folosește apă rece, tare, frunzele plantei pot începe să se întoarcă și rădăcinile se pot putrezi. În acest caz, este necesar să se regleze regimul de irigare: reduceți frecvența și abundența acestuia.

În plus, este important să udăm o plantă recent transplantată doar cu apă moale la temperatura camerei, care trebuie mai întâi filtrată sau apărată. Pentru a evita deteriorarea rădăcinilor, trebuie să se pună o scurgere pe fundul vasului, care ar trebui să ocupe ¼ din înălțimea recipientului. Așa cum este, puteți folosi lut expandat, pietricele, cioburi de lut, cărămidă spartă.

Dacă substratul nu este dezinfectat în timpul transplantului, planta se poate infecta cu diverse boli, de exemplu ofilirea fusariumului, septoria, antracoza sau înfocarea târzie. În astfel de cazuri, toate părțile infectate ale plantei sunt îndepărtate, iar floarea în sine este tratată cu un fungicid..

Acum știți cum să transplantați corect anturiumul acasă.

Plantarea și transplantul de anturium

În patria lor, în America de Sud, anturiile cresc în pădurile tropicale pe rădăcinile și ramurile copacilor. Sistemul lor de rădăcini este format din rădăcini subterane și aeriene. După ce s-au mutat în apartamente, anturiumele trebuie să se adapteze condițiilor de acasă. Sarcina principală a florariei este selecția corectă a solului și transplantarea la timp a unui bărbat chipeș exotic.

Caracteristici ale „fericirii masculine” în creștere în condiții interioare

Anthurium se găsește în magazine și cultivatori de flori sub diferite denumiri: fericire masculină, flamingo, floare de dragoste, coadă de flori. În ultimii ani, a devenit popular în floricultura interioară. Și nu în zadar! Îngrijirea florilor este simplă, planta tolerează cu ușurință umbra, iar un buchet frumos stă într-o vază și nu se stinge până la 3-4 săptămâni. Exemplarele individuale înfloresc tot timpul anului.

Anthurium uimește cu frumusețea florilor sale de ceară

„Fericirea omului” preferă să crească la o temperatură de +25 ° C, de preferință fără fluctuații în temperaturile de noapte și zi și curenții. Ca locuitor al pădurii tropicale, el este obișnuit cu lumina difuză, prin urmare, din lumina directă a soarelui, anturiumul este umbrit cu o perdea de tul sau mișcând vasul la o distanță de 1-1,5 metri de fereastră.

Floarea iubește umiditatea ridicată, așa că trebuie să o udați în mod regulat, împiedicând uscarea solului complet. Vara, pulverizați anturiumul cu apă, ștergeți frunzele de praful acumulat cu un burete umed.

Nu rupeți rădăcinile de aer pe care le eliberează anturiumul în mod regulat, ci acoperiți-le cu mușchi umed. În perioada de creștere primăvara și vara, floarea trebuie hrănită cu îngrășăminte minerale pentru plantele cu flori. Pentru a reumple rezervele de nutrienți din sol în primăvară, anturiumul este transplantat.

Plantarea și transplantul de anturium

În viața fiecărei plante, vine un moment în care ar trebui transplantat. Motivul transplantului poate fi:

 • cumpărarea unui nou anturium;
 • boală;
 • sol sau oală necorespunzătoare;
 • nevoia de a împărți planta.

Pentru transplantarea anturiumului, se folosesc 2 metode: transbordarea fără a distruge coma de pământ și transplantul cu îndepărtarea solului vechi din rădăcini.

Ce ghiveci este potrivit pentru o floare

Indiferent dacă bila de pământ este ruptă sau nu, va fi nevoie de un nou vas. Alegeți plastic sau sticlă, deoarece rădăcinile tind să pătrundă pe pereții vasului, motiv pentru care vasele ceramice sunt nedorite. Dar dacă doriți cu adevărat să-l plantați într-un ghiveci de lut, atunci trebuie glazurat atât în ​​exterior, cât și în interior..

Forma oalei nu trebuie să fie prea adâncă și largă, astfel încât apa să nu stagneze. De asemenea, sunt necesare găuri de scurgere din fundul vasului. Când transferați într-un vas folosit anterior, clătiți bine cu apă fierbinte.

Ghivecele largi, de plastic, sunt cele mai potrivite pentru anturiuri

Alegeți dimensiunea ghiveciului ținând cont de dezvoltarea plantei. Pentru anturiumele pentru adulți este potrivită o oală cu 2-3 cm mai mare decât cea anterioară. Pentru lăstarii mici, va fi suficient un ghiveci cu un diametru de 10-12 cm. Nu puteți transplanta o plantă tânără într-un ghiveci prea mare dintr-o dată, deoarece până când rădăcinile nu acoperă întregul volum al solului, nu se va înflori - numai frunzele vor crește.

Sol pentru anturium: compoziția substratului și aciditatea

Magazinele vând amestecuri speciale de sol pentru anturiuri, puteți planta și într-un amestec pentru orhidee, dar în acest caz, trebuie să fiți sigur de producător.

Dacă nu este posibil să pregătiți singur solul, cumpărați un amestec de sol gata

Cea mai bună opțiune ar fi să compuneți propriul dvs. substrat: ușor, liber, hrănitor și ușor acid.

Principalele componente ale solului:

 • 30% turbă;
 • 30% mușchi de sphagnum;
 • 15% pământ de apă sărăcită;
 • 15% pământuri de conifere (pot fi colectate în pădure de sub pini);
 • 10% nisip, cărbune, bucăți de scoarță.

Toate componentele trebuie amestecate și umezite.

Aproape toate plantele de vânzare sunt plantate în sol de turbă. Are o cantitate mică de alimente și nu este potrivit pentru anturium. Dar nu trebuie să transplantați planta imediat după cumpărare - lăsați-o să se aclimatizeze în cameră timp de 1-2 săptămâni, doar apoi transplantul, cu o înlocuire completă a solului. Dacă anturiumul cumpărat încă înflorește, atunci florile trebuie să fie tăiate și, dacă se dorește, să fie introduse într-o vază de apă, iar planta trebuie să fie plantată într-un ghiveci nou. Acest lucru îl va ajuta să-și recapete rapid forța și să înflorească din nou..

Când să plantezi o floare și cum să reînnoiești solul

Momentul ideal pentru transplant este primăvara devreme. Pentru plantele sub 5 ani, este necesar un transplant o dată la doi ani, pentru plantele adulte - o dată la 3-4 ani cu o înlocuire completă a comei pământești, iar în alți ani puteți reînnoi doar partea superioară a solului.

Din mai multe motive, mai ales dacă planta crește într-un ghiveci mare sau este special formată, transplantarea nu este de dorit. În acest caz, în fiecare primăvară, trebuie să înlocuiți stratul superior al solului cu grosimea de 2 cm (până la 5 cm pentru ghivece mari) cu unul proaspăt..

Toamna, anturiumul este transplantat doar atunci când este nevoie urgentă - boală sau putregai, deoarece în timpul iernii este în repaus și nu are nevoie de oală mare. Protejați anturiumul de curent și asigurați căldură, puteți face chiar și o seră acasă, astfel încât temperatura din apropierea plantei transplantate să fie de 20-25 ° C.

Cum să împărțiți corect planta

Când sunt transplantate la începutul primăverii, plantele mature pot fi împărțite. O plantă adultă este considerată a avea vârsta de 4 ani sau mai mare. Împărțirea tufei de anturium nu este deosebit de dificilă: trebuie doar să scoți planta din ghiveci, să speli tot pământul și să împarți planta cu mâinile, pornind de la margini. Fiecare plantă trebuie să aibă un punct de creștere, mai multe frunze și rizomi. Uneori, rădăcinile sunt atât de confuze încât este imposibil să-l separi cu mâinile tale. În acest caz, cu un cuțit steril, trebuie să le tăiați cu atenție, să presărați feliile cu cărbune zdrobit și să le transplantați rapid în ghivece.

Anthurium peste 4 ani poate fi împărțit în părți

Transplantarea unei flori cu rădăcini aeriene

Rădăcinile aeriene apar adesea pe anturium. Atunci când transplantăm, este foarte important să nu se desprindă nu numai de rădăcinile care sunt în pământ, ci și de rădăcinile aerului. Pentru o plantă tânără, vor servi ca conductori suplimentari de nutriție, iar dacă sistemul rădăcină este deteriorat, vor putea să-l înlocuiască..

Rădăcinile aeriene vor ajuta la hrănirea plantei în caz de deces al principalelor rădăcini

Rădăcinile de anturium sunt foarte fragile și, dacă, din neglijență, ai rupt mai multe rizomi, atunci ar trebui să fie presărate imediat cu cărbune zdrobit sau scorțișoară, ceea ce nu va permite infecțiilor și bacteriilor să intre în rană.

Transplantarea unei plante cu flori

Uneori, trebuie să transplantați anturium înflorit. Pot exista mai multe motive pentru aceasta: dorința de a crea o compoziție a mai multor plante, un transplant de anturium nou cumpărat sau o boală a florilor. Dacă anturiumul este transplantat de la un ghiveci mai mic la unul mai mare, fără a îndepărta solul de la rădăcini, atunci planta va tolera o astfel de transbordare, principalul lucru este să nu rupeți rădăcinile fragile.

Dacă anturiumul este bolnav (rădăcinile sau frunzele au început să putrezească), atunci solul va trebui schimbat complet, iar eliminarea rădăcinilor deteriorate este posibilă. În acest caz, tăiați pedunculii din anturium și puneți-i în apă și vă vor încânta încă 2-3 săptămâni..

Anthurium stă perfect într-o vază sau chiar într-un burete floral

Îngrijirea florilor transplantate

 1. Așezați anturiumul într-un loc luminos, dar nu la soare, și protejați-vă de curent și de apariția rece.
 2. După transplantare, planta nu este udată până când cei 3 cm de sus ai solului sunt uscați.
 3. Cu o schimbare completă a solului, nu trebuie să hrăniți planta în primele 2-3 luni.
 4. Pentru a menține umiditatea, pulverizați aerul de lângă anturium cu apă caldă, având grijă să nu ajungeți pe frunze. Puteți pune vasul pe un palet cu lut expandat umed.
 5. Dacă planta a fost transferată din ghiveci în ghiveci, atunci prima udare va fi necesară la câteva ore după plantare..

Cerințe pentru manipularea unei flori

Puteți transplanta o plantă într-un alt ghivec prin transbordare, păstrând intacta pământul de pământ sau eliberând rădăcina de pe pământul vechi.

Transbordarea plantelor păstrând coma pământească - instrucțiuni pas cu pas

 1. Selectăm oala potrivită, care ar trebui să aibă un diametru de 2-3 cm mai mare decât cea anterioară. Alegerea vaselor joase, late, din plastic sau sticlă, cu găuri de scurgere.

Alegeți o oală mică și lată, cu găuri de drenaj

Lutul expandat trebuie turnat pe fundul vasului

Scoatem planta din ghiveci, fără a deteriora haina de pământ

Punem planta în centrul oalei și presărăm locurile goale cu pământ.

Cum să plantezi o floare cu un sistem rădăcină deschisă

Transplantarea plantelor cu îndepărtarea solului vechi și a rădăcinilor deschise se realizează de obicei cu o boală a sistemului radicular.

 1. Pregătiți solul și vase plate largi.
 2. Stropiți planta și trageți-o ușor din vasul vechi.
 3. Rădăcinile sunt eliberate de la sol și spălate, dacă este necesar. Rădăcinile sunt manipulate cu grijă, deoarece sunt fragile. Rădăcinile sănătoase sunt rozaliu, alb sau gălbui.

Rădăcinile plantelor sunt spălate, bolile și părțile afectate sunt eliminate

Video: secretele transplantului de anturium

Cum poți să întineri și să propagați o plantă

Anthurium la vârsta de mai bine de 5 ani formează mulți „copii”, care pot fi transplantate în ghivece individuale. Aceasta întinerește planta și vă permite să obțineți multe noi, care vor înflori mai repede decât în ​​cazul altor metode de propagare..

La vârsta de 4-5 ani, anturiumul poate fi propagat vegetativ, despărțind copiii de planta mamă

Reproducere vegetativă - instrucțiuni și fotografii

 1. Pregătiți ghivece pentru plantarea de anturium vechi. Este posibil să aveți nevoie de un ghiveci mai mic pentru o plantă veche.
 2. Drenarea și solul pregătit se toarnă pe fundul vaselor.
 3. Planta veche este îndepărtată din ghiveci, dacă este necesar, udată în prealabil, spălat rădăcinile și înmuiată timp de 20 de minute în soluția de Kornevin.
 4. Îndepărtați ușor tufișul, împărțindu-l în plante individuale. Pentru grefarea cu succes, un punct de creștere, trebuie să se lase mai multe frunze și rădăcini pe fiecare plantă. Dacă rădăcinile sunt strâns legate, tăiați-le cu un cuțit ascuțit, presărați secțiunile cu cărbune zdrobit sau tratați într-o soluție de fungicid timp de 20 de minute.

Câteva lăstari cu rădăcini, frunze și un punct de creștere sunt separate de planta mamă

Copii separați de anturium sunt plantați în căni individuale

Transplant nereușit: probleme și soluții

Uneori după transplant, anturiumul nu crește, frunzele încep să se îngălbenesc, să se usuce și să cadă.

De ce floarea nu prinde rădăcină

Rata de supraviețuire a anturiumului după transplantul cu o încălcare a sistemului de rădăcină durează mult, prin urmare, dacă planta nu eliberează frunze noi timp de 1-2 luni, nu trebuie să vă faceți griji, acest lucru este normal. Dar totuși, evaluați condițiile de reținere - temperatura și umiditatea.

Ce trebuie să faceți dacă frunzele lăstarilor se îngălbenesc

Motivul principal al frunzelor galbene este că rădăcinile nu au oxigen. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea din revarsarea și stagnarea apei într-un vas. Pentru a rezolva problema, trebuie să reduceți udarea și să slăbiți terenul.

De asemenea, plantele se îngălbenesc de la un exces de îngrășăminte din sol. Substanțele minerale nu sunt absorbite de rădăcini și provoacă arsuri, astfel încât plantele plantate nu se fertilizează în primele 2-3 luni după transplant. Dar dacă acest lucru s-a întâmplat deja, atunci ar trebui să clătiți substratul sau să transplantați floarea din nou.

Uscarea frunzelor

Uscarea frunzelor are loc cel mai adesea din cauza lipsei de umiditate, mai ales dacă planta nu este pulverizată pe vreme caldă. Ar trebui să crești umiditatea din jurul anturiumului, poți chiar să o pui într-o pungă de plastic.

La începutul primăverii, anturiumul tolerează perfect transplantul, chiar combinat cu întinerirea sau reproducerea vegetativă. Răsadurile obținute în acest fel încep să înflorească anul următor, este important să nu deteriorați rădăcinile în timpul transplantului și să asigurați o temperatură uniformă și umiditate suficientă pentru plantă.

Anthurium - îngrijire la domiciliu: transplant

Anthurium (Anthurium), sau „fericirea masculină”, este considerată una dintre cele mai populare plante exotice care sunt cultivate în casele din Rusia. Acest lucru se datorează aspectului atractiv și numeroaselor soiuri ale florii. Cultura este considerată foarte nepretențioasă și are proprietăți utile. Dacă anturiumul este crescut, îngrijirea la domiciliu, transplantul nu provoacă de obicei dificultăți.

Motivele pentru transplantul de anturium

Transplantul de anturium la domiciliu are o serie de caracteristici. În primul rând, trebuie să determinați motivele acestei proceduri..

După cumpărare

Dacă achiziționați anthurium într-un magazin, cu siguranță, ar trebui să-l mutați într-un container mai liber. În timpul transplantului, merită să vă asigurați că rădăcinile sunt în stare bună. Trebuie să transplantați o cultură tânără într-un sol nou în termen de 3 zile de la cumpărare.

Planta este caracterizată de inflorescențe decorative excelente

Transplant planificat

Dacă anturiumul este crescut, un transplant planificat este efectuat în astfel de situații:

 • oală înghesuită. În acest caz, sistemul rădăcină împleteste complet vârful de pământ;
 • alegerea greșită a solului. Într-o astfel de situație, planta nu se poate dezvolta și poate înflori în mod normal, frunzele ei se pot îngălbeni.

În funcție de motivul procedurii, acesta este efectuat prin transferul într-un nou vas păstrând în același timp o grămadă de pământ.

Transplantarea unei plante bolnave

Înainte de a transplanta anturium, merită să-i examinăm starea. Următoarele simptome indică o boală a plantelor:

 • trunchiul, ramurile și frunzele sunt acoperite cu pete;
 • frunzele se ofilesc și își pierd turgorul;
 • dezvoltarea încetinește, nu înflorește.

Diversi factori pot fi cauza problemelor - excesul sau deficiența de umiditate în sol, atacurile de paraziți, dezvoltarea bolilor.

Important! Când apar aceste simptome, este necesar să transplantați anturiumul într-un recipient nou. Ulterior, aceasta trebuie să fie atentă..

Este important să mutați planta bolnavă într-un recipient nou în timp util.

Termeni pentru transplantarea unei flori „fericire masculină”

Un transplant de cultură planificat este recomandat la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii. În această perioadă, planta se odihnește înainte de începerea sezonului de creștere..

Pot transplanta în timpul înfloririi

Nu se recomandă transplantarea unei culturi în timpul înfloririi. Această procedură trebuie efectuată doar ca ultimă soluție, de exemplu, cu o boală a plantelor. Într-o astfel de situație, se recomandă tăierea pedunculilor și mutarea culturii într-un nou recipient..

Etapa pregătitoare

Cum se transplantează anturiumul corect? Pentru ca procedura să aibă succes, trebuie să vă pregătiți în mod corespunzător.

În care ghiveci să plantezi anturium

Nu se recomandă utilizarea unui recipient excesiv de volum pentru o plantă. Dacă plantați o floare într-un ghiveci prea mare, își va cheltui toată energia pe rădăcini în creștere. Într-o astfel de situație, nu se poate conta pe apariția rapidă a florilor. Până când sistemul de rădăcini va umple întreg spațiul din ghiveci, tufișul va crește verdeață. Într-o astfel de situație, anturiumul nu va înflori..

Totuși, aceasta nu este cea mai mare problemă. La creșterea culturilor într-un volum mare de pământ, probabilitatea de inundații și putrezire a sistemului radicular crește semnificativ. Într-o astfel de situație, probabilitatea decesului culturii este mare..

Oala selectată trebuie să aibă găuri mari de scurgere. Sistemul radicular al culturii are nevoie de suficient oxigen. Aceasta necesită o alimentare cu aer de jos. În plus, deschideri mari vor ajuta la prevenirea stagnării umidității în partea de jos a recipientului..

Important! Vasele din argilă au cel mai adesea o singură gaură de scurgere în partea inferioară. Acest lucru provoacă legătura cu apă a solului și putrezirea sistemului radicular..

Atunci când alegeți un material, cel mai bine este să acordați preferință plasticului. Un astfel de vas nu va pune probleme. Dezavantajul cheie al containerelor din lut este că iarna, când temperatura aerului scade, devine pur și simplu înghețată. Într-o astfel de situație, anturiumul poate suferi de hipotermie și putregai radicular..

Pentru anturium, nu este recomandat să folosiți o oală prea mare.

Ce fel de sol este necesar

Anthurium necesită un sol ușor și bine drenat. Un astfel de substrat asigură sistemul de rădăcină cu aer și pătrunde perfect cu apa. Excesul de umiditate poate duce la putregaiul rădăcinii.

În plus, este important să folosiți cel mai hrănitor sol. Ar trebui să conțină nisip grosier. De asemenea, substratul trebuie să conțină cărbune. Dacă se dorește, este permisă utilizarea solului special, care este destinat plantelor din familia aroidilor..

Cum se procesează rădăcinile unei flori

Înainte de plantarea anturiumului, se recomandă studierea cu atenție a stării sistemului radicular. Atunci când transplantăm o cultură adultă înaltă cu multe rădăcini aeriene, prelucrarea lor poate fi minimizată sau abandonată complet..

Dacă intenționați să transplantați o floare adultă prin transbordare, nu trebuie să-i procesați rădăcinile. Dacă în timpul inspecției apar probleme, arbustul trebuie transplantat cu o înlocuire completă a solului. Acest lucru este necesar să se facă cu dezvoltarea bolilor sau cu apariția zonelor de tufă putrefacție.

Important! La transplantare, fragmentele putrede ale sistemului radicular trebuie tăiate într-o parte sănătoasă. După aceea, secțiunile trebuie dezinfectate cu cărbune zdrobit sau scorțișoară..

Ar trebui să acționați în același mod atunci când utilizați un substrat de calitate scăzută. Dacă solul este prea dens și nu permite să treacă aerul și apa, acesta trebuie schimbat. În acest caz, sistemul rădăcină trebuie eliberat de pământul vechi..

În timpul procedurii, este deseori necesară clătirea rădăcinilor. Pentru a face acest lucru, mai întâi, o grămadă de sol trebuie înmuiată într-un recipient cu apă, apoi cu mâinile selectați un sol umed și eliberați sistemul de rădăcini.

Înainte de transplant, sistemul de rădăcină al plantei are nevoie de tratament special.

Cum se transplantează anturiumul acasă: instrucțiuni pas cu pas

Mulți grădinari sunt interesați de întrebarea: cum se transplantează anturiumul? Procesul pas cu pas arată astfel:

 1. Un strat de drenaj trebuie turnat pe fundul vasului. Grosimea acestuia trebuie să fie o treime sau un sfert din oală. Ca drenaj, puteți folosi fragmente de cărămidă zdrobită, argilă expandată, spumă.
 2. La transferul în drenaj, se recomandă să turnați puțin sol proaspăt, să puneți o grămadă cu rădăcini și să umpleți golurile cu substrat proaspăt.
 3. Atunci când transplantăm pe un strat de drenaj, este important să completați solul proaspăt și să îl tamponați. După aceea, se recomandă să puneți rădăcini de anturium în oală și să începeți să umpleți pământul. Ca urmare, ar trebui să umple tot spațiul dintre rădăcini și pereții vasului. Dacă este necesar, se recomandă zdrobirea solului de mai multe ori.

Important! Rădăcinile de aer ale plantei au nevoie de umiditate ridicată, astfel încât la transplantarea și îngrijirea anturiului, solul poate fi acoperit cu mușchi de sphagnum.

Când faceți un transplant, ar trebui să urmați o serie de reguli.

Caracteristici ale transplantului de „fericire masculină” după cumpărare

După achiziționarea unei plante, se recomandă transplantarea imediată. De obicei, florile care sunt de vânzare sunt cultivate în ghivece umplute cu sol de nucă de cocos sau de turbă. Se hrănește cu îngrășăminte cu efect prelungit..

În acest caz, furnizarea de nutrienți pentru anturium este de obicei suficientă timp de 2 luni. După ce a ajuns în condițiile de acasă, el începe să rămână fără putere. Dacă cultura nu este transplantată într-un substrat proaspăt, există riscul morții sale..

Pentru procedură, se recomandă mai întâi scoaterea tuturor pedunculilor din plantă. Acest lucru va ajuta la facilitarea adaptării sale la noile condiții. Apoi tufișul trebuie scos din oală și așezat într-un substrat nutritiv..

Cum se plantează anturium prin împărțirea rizomului

Pentru a efectua procedura, trebuie să pregătiți următoarele:

 • un cuțit ascuțit - se recomandă tratarea acestuia cu un dezinfectant;
 • sol special pregătit;
 • drenaj;
 • ghiveci pentru o plantă tânără.

Planta poate fi propagată prin divizarea rizomului

Un transplant de tufis, care este însoțit de o diviziune a rizomului, este utilizat pentru propagarea culturii. Plantarea plantei este destul de ușoară. Pentru a crește o cultură, trebuie să faceți următoarele:

 1. Scoateți cu atenție planta din ghiveci. Este important să evitați deteriorarea rădăcinilor..
 2. Tăiați tulpinile de flori și lăstarii prea lungi. Este important să păstrați rădăcinile aerului.
 3. Tăiați cu atenție fragmentele de rizom cu tulpină și frunziș și treceți la ghivece noi.
 4. Tratează zona tăiată cu cărbune. Dacă nu, puteți folosi scorțișoară. Acest condiment are și proprietăți antiseptice..

Important! Această metodă de reproducere poate fi folosită acasă. Este accesibil și simplu.

Îngrijirea anturiumului transplantat

Pentru ca planta să se dezvolte normal și să producă inflorescențe frumoase, aceasta trebuie să fie atentă. În primul rând, trebuie avut în vedere faptul că anturiumul nu tolerează bine excesul de umiditate. Prin urmare, nu este recomandat să udăm tufișul până când solul se usucă..

Există multe substanțe utile în solul proaspăt, de aceea se recomandă aplicarea îngrășămintelor numai după 2-3 luni. Dacă hrăniți planta mai devreme, produsele organice și minerale pot provoca arsuri la țesuturile afectate. Acest lucru va provoca disconfort grav pentru plantă..

Pentru o dezvoltare normală, planta trebuie hrănită corespunzător

Factori externi

Pentru ca o floare să se dezvolte pe deplin, trebuie să ofere condiții normale. În acest caz, conținutul de umiditate nu numai al solului, ci și al aerului este important. Indicatorul optim pentru anturium este 75-85%.

Pentru a obține rezultate bune, puteți face următoarele:

 • pulverizați părțile verzi ale arbustului cu apă caldă;
 • folosiți umidificatoare de aer pentru uz casnic;
 • puneți un recipient cu o floare într-o tavă umplută cu pietriș umed.

Important! Pentru ca planta să se dezvolte normal, proiectele nu ar trebui să cadă pe ea. De asemenea, tufișul trebuie protejat de lumina directă a soarelui..

Planta poate rezista cu greu la frig și la curent. Vara, la apogeul înfloririi, regimul optim de temperatură ar trebui să fie la + 25-30 grade. Iarna, planta are nevoie de o răcoare relativă. În acest moment, anturiumul necesită o temperatură de + 16-18 grade. Acest mod asigură păstrarea proprietăților decorative ale culturii..

Încălcarea regimului de temperatură este permisă, dar ar trebui să fie pe termen scurt. Când temperatura scade la +5 grade noaptea, frunzișul va dobândi o culoare galbenă. Există, de asemenea, riscul de a încetini sau de a opri complet dezvoltarea culturii. Dacă temperatura este mai mică de 0 grade, probabilitatea morții florilor este ridicată..

Anthurium este o plantă ornamentală minunată, care are un amestec întreg de soiuri. Selecția include tufișuri cu flori roșii, galbene, purpurii. Pentru a crește cu succes o cultură, trebuie să o poți transplanta corect. În același timp, este important să selectați corect recipientul și să oferiți floarea cu o îngrijire corespunzătoare..

Divizia, transbordarea și transplantul de anturium la domiciliu

Anthurium este o plantă perenă din familia Aroid. Este destul de nepretențios de îngrijit, dar are o serie de caracteristici, observând pe care le puteți admira inflorescențe frumoase pe tot parcursul anului. Când crești o plantă, trebuie amintit că se va simți excelent într-o cameră cu umiditate ridicată a aerului, fără ciorchini și frig, și, de asemenea, o dată la 2-3 ani, o floare adultă trebuie transplantată în sol nutritiv proaspăt.

În ce cazuri anturiumul are nevoie de un transplant:

 • planta a devenit înghesuită și a stăpânit întreaga vârf de pământ cu rădăcinile, acest lucru este indicat de rădăcinile care cresc prin găurile de scurgere și se întind de-a lungul suprafeței solului;
 • anturiumul începe să se ofileze, în ciuda faptului că i s-a acordat îngrijire adecvată, această circumstanță vorbește despre un amestec de sol selectat incorect, care afectează negativ dezvoltarea acestuia;
 • apariția mucegaiului pe suprafața pământului indică apariția unei boli a sistemului radicular;
 • prezența depozitelor albe sau ruginite pe pereții containerului este așezarea mineralelor dăunătoare în sol.

Înainte de a efectua procedura de transplant planificată, solul în ghiveci trebuie vărsat bine pe zi, ceea ce va înmuia cât mai mult solul, simplificând foarte mult extragerea florii din ghiveciul vechi.

Înainte de a începe transplantul, trebuie să pregătiți în avans instrumentele și materialele care vor fi necesare în acest proces:

 • Foarfece de grădinărit.
 • Spatulă sau băț din lemn cu diametrul de 2-3 cm.
 • Sphagnum.
 • Drenaj.
 • Se amestecă solul.
 • Ghiveci.
 • "Fitolavin".

Drenajul este o componentă importantă folosită în transplantul de anturium, deoarece previne apa stagnantă și preia o pătrime din ghiveciul unei plante pentru adulți sau o treime din capacitatea unei flori tinere..

Pentru a forma stratul de scurgere, grădinarii cu experiență recomandă utilizarea cărămizilor rupte, pietricele mici de râu sau argilă extinsă, care este acoperită cu sphagnum pe partea de sus.

Crearea solului potrivit este cheia dezvoltării sănătoase și a înfloririi luxuriante a anturiumului. Pentru a selecta componentele necesare pentru un nou substrat, trebuie să vă amintiți că acesta trebuie să fie ușor, umiditate și respirabil. Anturiumul nu tolerează alcaliile, prin urmare, ca urmare, solul finit ar trebui să aibă o reacție ușor acidă.

Acasă, solul necesar poate fi pregătit în patru moduri:

 1. 1. O parte din pământul frunzelor este amestecat cu o parte a turbei înalte, o parte a solului conifere și jumătate din nisipul grosier.
 2. 2. Ingredientele prelevate în cantități egale sunt amestecate: țesături fibroase de boabe, turbă mare, humus din coaja de foioase și nisip grosier.
 3. 3. La o parte din pământul sărat, adăugați 2 părți de turbă înaltă și două părți de mușchi de sphagnum.
 4. 4. Solul cu frunze grosiere este amestecat în cantități egale cu mușchi de mlaștină și sol de gazon ușor..

Amestecul de sol preparat este dezinfectat de bacteriile dăunătoare prin congelare dublă sau prin introducerea într-un cuptor la 200 de grade timp de 10-15 minute.

Ca o opțiune mai simplă, cu transplantul de plante necesar iarna, puteți cumpăra sphagnum fără aditivi într-un magazin de flori, în care floarea de acasă își va restabili vitalitatea. Mușchiul conține toți nutrienții necesari florii, în plus, pătrunde perfect apă și aer, iar planta nu are nevoie de pulverizare suplimentară, deoarece sphagnum va crește semnificativ umiditatea aerului.

Atunci când alegeți dimensiunea oalei, trebuie să decideți în prealabil în ce scop planta este transplantată:

 • Dorind să obțineți lăstari din anturium, sub formă de lăstari laterali care se formează pe rădăcini, se dobândește o capacitate volumetrică, dar în același timp trebuie să acceptați că planta va crește activ și nu va prezenta semne de înflorire..
 • Pentru a obține un tufiș frumos înflorit, dimensiunea ghiveciului trebuie să fie astfel încât să se formeze un gol de nu mai mult de un centimetru între pereții containerului și clodul vechi de pământ cu rădăcini.
 • Dacă transplantul planificat este însoțit de separarea butașilor, atunci mai multe mici ghivece pentru copii și un recipient pentru planta mamă sunt pregătite în avans, având în vedere că masa sistemului radicular va scădea ușor.

Nu există reguli speciale pentru selectarea materialului. Este foarte nedorit să opriți alegerea pe ghivece de lut, deoarece rădăcinile de anturium sunt cel mai probabil să crească în material natural, ceea ce va crea anumite dificultăți în timpul transplantului ulterior. Dacă se ia decizia de a utiliza un recipient de lut, atunci ar trebui să fiți atenți la ghivece cu un strat de polimer sau sifon pe două fețe, acesta va fi un obstacol natural pentru rădăcinile să crească în lut.

Orice produs selectat este bine tratat cu apă cu săpun înainte de utilizare și clătit sub apă curentă.

Plantele tinere sub 4 ani trebuie replantate anual cu o schimbare completă a substratului. Este de preferat să faceți acest lucru în sezonul de primăvară și vară. Mai mult anturium pentru adulți - după cum este necesar, dar nu mai des decât o dată la doi-trei ani.

Dacă floarea este achiziționată într-un magazin, atunci trebuie să înlocuiți recipientul de transport cât mai curând posibil cu un vas convenabil cu sol nutritiv și proaspăt..

Conform cercetărilor, sucul de anturium conține substanțe toxice, care, atunci când sunt în contact cu pielea, duc la inflamații și distrugerea țesuturilor. Având în vedere acest factor, lucrul cu planta trebuie să fie foarte atent și nu trebuie neglijate mănușile de cauciuc la transplantarea acesteia. Asigurați-vă cu atenție că atunci când tăiați frunzele sau rădăcinile, sucul secretat nu ajunge pe membrana mucoasă a ochilor.

Pentru claritate, cazurile și calendarul transplantului de anturium sunt prezentate în tabel:

Baza pentru transplantInterval de timpFrecvența transplantului
Achiziția de material de plantareÎn 3-5 zile de la cumpărareO singura data
Sedimentul substanțelor minerale din solFara limitaPe măsură ce apare problema
Suprasolicitarea sistemului radicularPrimăvarăDaca este necesar
Întinerire anturiumPrimăvarăNu mai mult de o dată la 2-3 ani
Depunerea proceselor lateralePrimăvarăDaca este necesar
Înlocuirea substratuluiPrimavara varaPrimii 5 ani - anual, perioada de creștere ulterioară - la fiecare 3-4 ani

Adesea, copiile cumpărate în magazin sunt transplantate în sol proaspăt în a treia zi de la intrarea în casă. Întrucât aprovizionarea cu hrană în pământ este proiectată timp de o lună și jumătate la două luni, anturiurile înfloresc activ pe rafturi își petrec ultima forță și mor curând după achiziție.

Dacă plantele cumpărate au peduncule, atunci înainte de primul transplant, acestea trebuie tăiate, ceea ce va ajuta floarea să se aclimatizeze mai repede într-un nou loc de reședință..

Pentru primul transplant, anturiumul bine umezit este scos din containerul de transport. Substratul achiziționat este curățat complet de sistemul de rădăcină al florii, apoi rizomul este tratat cu o soluție de "Fitolavin".

Dacă terenul achiziționat este curățat foarte slab, atunci partea subterană a florii este coborâtă în apă caldă și așezată pentru a descărca mai ușor substratul.

Vasul pregătit este umplut cu un strat de drenaj cu o pătrime din volum, acoperit cu sphagnum deasupra, care este stropit cu pământ nutritiv ușor. Planta tânără este așezată bine în mijlocul recipientului, după care golurile sunt umplute cu substratul pregătit. Tapotarea ușoară pe oală va ajuta pământul să se așeze mai dens, apoi vasul este umplut până la nivelul rădăcinilor superioare, care sunt ușor stropite.

În timpul înfloririi, orice plantă, la transplantare, prezintă stres sever. Dar anturiumul nu este atât de delicat, iar transplantul forțat nu afectează nici frumusețea, nici numărul de flori..

Procesul de transplant nu este diferit de cel al unei plante care nu înflorește, cu o singură excepție - după procedură, o floare de interior este udată cu soluția Epin.

La primele simptome ale unei boli a sistemului radicular, depuneri de substanțe minerale dăunătoare (consecințele unei alimentații necorespunzătoare a plantelor), precum și pentru întinerire, se utilizează metoda de transplant, în care anturiumul este complet eliberat de vechea coma a pământului.

 1. 1. Solul umezit în timpul zilei este îndepărtat cu atenție din recipient. Trebuie să încercați să nu deteriorați rădăcinile fragile ale florii..
 2. 2. Pentru a vă asigura că sistemul de rădăcină al plantei din casă este complet sănătos sau pentru a detecta boli, pământul este îndepărtat cu atenție de mână folosind metoda „pieptănarea”. La primele semne că pământul este afectat de boli fungice, rădăcinile sunt curățate complet și spălate în apă decontată la temperatura camerei, după care sunt pulverizate cu soluție Fitolavin. Dacă în timpul inspecției rădăcinilor au fost găsite zone putrede sau deteriorate, acestea trebuie tăiate în fragmente sănătoase, planta trebuie plasată într-o soluție de mangan sau fungicid timp de 20 de minute, după care locurile tăiate trebuie tratate cu cărbune și ușor uscate.
 3. 3. Frunzele deteriorate și vechi sunt îndepărtate din anturium și inflorescențele ofilite sunt tăiate. O astfel de procedură este necesară pentru întinerirea și pentru a da un aspect atractiv plantei..
 4. 4. Într-un vas tratat curat, adăugați un strat de drenaj dintr-o pătrime din volumul total. Deasupra este așezat un strat de sphagnum și puțin amestec de pământ.
 5. 5. Planta este așezată în centru, astfel încât rădăcinile să nu se răsucească între ele, ci să rămână într-o stare relativ îndreptată.
 6. 6. Spațiile dintre rădăcini sunt umplute cu grijă cu substrat proaspăt, ușor zdrobit de mână. Cu fiecare transplant ulterior, anturiumul este plasat din ce în ce mai adânc în substrat, astfel încât sistemul de rădăcină să fie cufundat în pământ cu un centimetru și jumătate la doi.
 7. 7. Radacinile situate deasupra nivelului solului nu sunt acoperite, ci acoperite cu sphagnum umed pentru a evita uscarea..
 8. 8. Vasul cu planta este așezat în locul de reședință anterior, iar prima udare se efectuează la două ore după transplant.

Reproducerea vegetativă a anturiumului presupune un transplant suplimentar pentru a separa butașii de planta mamă. Tufele tinere utilizate pentru obținerea lăstarilor laterali pot fi replantate abia în al patrulea an..

Nu este nevoie de multă pricepere pentru a planta o floare. Pentru a face acest lucru, tufișul este îndepărtat cu grijă din vechiul recipient împreună cu o grămadă de pământ, care este complet curățată de sistemul radicular. Bebelușii sunt separați de planta mamă în așa fel încât să existe un aranjament uniform de frunze și muguri pe toate părțile. Rădăcinile încurcate sunt desfacute de mâini cu o atenție extremă, iar rădăcinile precise sunt disecate cu foarfece sterile ascuțite, după care tăieturile sunt presărate cu cărbune zdrobit. Florile separate între ele sunt plantate în recipiente separate cu un substrat nutritiv ușor, udate și puse într-un loc permanent.

Metoda de transbordare a plantelor poate fi realizată numai dacă anturiumul are un aspect sănătos, iar pământul în ghiveci nu și-a pierdut proprietățile nutritive, dar sistemul de rădăcini a reușit să se înfășoare în jurul substratului fără urmă..

Când utilizați metoda de transfer, ar trebui să obțineți o oală nouă, cu un diametru de 2-3 cm mai mare decât cea anterioară.

Tehnologie blândă a metodei:

 1. 1. Cu o zi înaintea procedurii programate, lăptoarea de pământ este umezită, ceea ce vă va permite să o îndepărtați cu ușurință din oală cu o reținere maximă a formei sale.
 2. 2. La sfârșitul zilei, recipientul împreună cu planta este așezat într-o parte, tapping ușor pe pereții vasului va ajuta la extragerea anturiumului. Dacă sistemul rădăcinilor supraaglomerate și-a făcut drum prin fisurile de scurgere, atunci este necesar să apăsați bila de pământ de pe fundul recipientului prin găurile cu un băț de lemn, fără a provoca prea mult rău rădăcinilor.
 3. 3. Dacă sistemul de rădăcini este într-o stare sănătoasă, drenajul și stratul superior al solului sunt îndepărtate.
 4. 4. Rădăcinile ferm înrădăcinate în scurgere sunt tăiate.
 5. 5. Partea inferioară a noului recipient este acoperită cu argilă extinsă cu o treime, după care se toarnă un strat mic de pământ și se compactează ușor.
 6. 6. Un mijloc de pământ împletit cu rădăcini este plasat în mijlocul vasului, golurile sunt umplute cu substrat nutritiv proaspăt, care trebuie presat ușor cu degetele sau un băț de lemn. Rădăcinile superioare sunt de asemenea acoperite cu sol proaspăt.

După procesul de transbordare, planta este umezită și plasată în locația anterioară.

Anthurium: transplant acasă

Se spune că această floare ajută la rezolvarea multor probleme ale bărbaților, de la refacerea sănătății până la scăparea obiceiurilor proaste. Este recomandabil ca femeile să-l țină în casă pentru a-și găsi sufletul pereche. Și este prezentat și unui cuplu tânăr la o nuntă, dorind dragoste și înțelegere. Este ceea ce este el, anturium, oferind bucurie și emoții pozitive. De asemenea, este o floare strălucitoare și spectaculoasă, cu frunze verzi suculente și inflorescențe originale de diferite nuanțe de la roz la negru. Aveți deja o astfel de plantă sau aveți de gând să o cumpărați? Atunci să vorbim despre transplantul de anturium acasă.

Anthurium, descriere botanică

Această floare exotică aparține familiei Aroid. În sălbăticie, verișorii săi sunt ierburi verzi. Mulți dintre ei cresc pe copaci. Cu un astfel de sprijin, rădăcinile aeriene ale anturiurilor coboară chiar în pământ, de unde iau nutrienți. Există specii care înfloresc printre roci. Iar unii reprezentanți ai acestei plante neobișnuite se împrietenesc cu furnicile, intrând într-o relație așa-numită simbiotică (benefică reciproc).

Anturiumul roșu a fost descoperit și exportat din America de Sud de către botanistul francez Edouard François André în secolul al XIX-lea, dar a fost nevoie de ceva timp pentru ca publicul european discernământ să recunoască și să iubească floarea. În Rusia, el a apărut nu cu mult timp în urmă, împreună cu alte plante olandeze. Și a primit imediat nume populare apte. Printre cultivatorii de flori amatori, anturiumul este cunoscut sub numele de „limba roșie”, „floarea flamingo”, „fericirea masculină”.

Toate speciile de plante au următoarele caracteristici comune:

 • Tulpinile sunt groase, de cele mai multe ori scurtate.
 • Frunzele au o varietate de forme. Poate crește vertical sau poate fi asamblat într-o priză.
 • Inflorescența este o ureche. Există forme conice, sferice, în spirală, de diferite nuanțe.
 • Florile sunt aranjate pe șobolan în rânduri dense.
 • Fructe - fructe de pădure cărnoase.

Majoritatea soiurilor de anturium aparțin soiurilor înflorite, dar sunt crescuți și indivizi decorativi cu frunze, care sunt recunoscuți pentru verdeața lor luminoasă suculentă. Astăzi, multe soiuri și hibrizi ai acestei plante sunt cultivate în floricultură. Tipuri cunoscute de grădină, tăieturi și interior. Este destul de dificil să le crești acasă, florile sunt capricioase în natură și necesită o îngrijire bună..

De ce transplant de anturium

Transplantul este o etapă importantă în viața unei plante. Acest lucru se întâmplă din motive naturale: după cumpărare, floarea a crescut. Există situații când timpul de transplant nu a venit, dar o astfel de măsură este necesară pentru supraviețuirea și dezvoltarea ulterioară a plantei..

Anthurium este transplantat din mai multe motive:

 • Cumpărarea unei plante. În magazinele specializate, florile sunt vândute în containere de transport de plastic, care sunt ușoare și nesigure. În plus, în interior există un substrat temporar care oferă substanțe nutritive pentru o perioadă scurtă de transport și depozitare..
 • Floarea crește și sistemul rădăcină lărgit umple întregul ghiveci. Persoanele tinere până la 4 ani sunt transplantate o dată pe an. Florile mai vechi sunt supuse acestei proceduri o dată la 3 ani..
 • Epuizarea amestecului de sol. Pe suprafața solului apare o peliculă colorată sau albă, ceea ce indică clar calitatea slabă sau epuizarea solului.
 • Planta este bolnavă și nu se dezvoltă bine. În acest caz, merită să verificați și sistemul de rădăcină pentru putregai și dăunători..

Cel mai bun moment pentru transplant este primăvara - începutul verii. Copia cumpărată este însă recomandată să fie mutată într-un nou container în următoarele 3-4 zile. Și acum mai detaliat despre fiecare motiv pentru transplantul de anturium.

După cumpărare

Toate plantele expuse la magazinul de flori arată perfect. Cumpărând o astfel de floare, gândul se încolăcește: merită să replantezi, dacă este deja bun pentru el. Dar schimbarea amestecului de oală și sol este necesară. Și trebuie să faceți acest lucru în zilele următoare achiziției..

Floarea magazinului se află într-un container mic. Pământul din el este saturat cu pansament cu eliberare extinsă pe cât posibil, ceea ce permite anturiumului să arate sănătos și înflorit. Dar cantitatea de îngrășământ este calculată pentru o perioadă scurtă de transport și depozitare înainte de vânzare. Prin urmare, după ce a adus planta acasă, ea trebuie mutată în sol proaspăt, care are toți nutrienții necesari..

Procedura de transplant de anturium după cumpărare este următoarea:

 1. Scoateți toate tulpinile cu flori din plantă. Deci „fericirea bărbătească” este mai ușor de adaptat într-un recipient nou.
 2. Umezeste solul intr-un vas vechi, apoi scoate cu atentie planta din el. Examinăm aspectul sistemului radicular. Dacă există rădăcini bolnave, le tăiem și stropim restul cu un fel de fungicid.
 3. Se toarnă un strat de drenare și puțin amestec de sol în recipientul pregătit.
 4. Punem anturium în centrul oalei și adăugăm pământ din toate părțile.
 5. Compactăm solul tapetând ușor pe pereții exteriori ai ghiveciului.
 6. Udăm floarea și o trimitem la locul de reședință permanent. Acum, anturiumul va avea suficientă mâncare pentru câteva luni. Prin urmare, în acest moment, nu trebuie să aplicați îngrășământ sub floare..

Creșterea florilor și creșterea rădăcinilor

Rădăcinile de Anthurium care privesc din găurile de drenaj sunt un semnal că este timpul să transplantăm floarea. Sistemul de rădăcini a crescut și a umplut întregul spațiu al ghiveciului și chiar a urcat în speranța obținerii de mâncare și umiditate.

Un nou container este selectat cu o marjă mică. Apoi planta își va îndrepta forțele spre înflorire. Dacă luați imediat un vas foarte mare, atunci cât rădăcinile stăpânesc cu sârguință și umplu întregul volum, înflorirea va fi redusă și va fi destul de slabă. Este ideal să luați un recipient puțin mai mare în care diametrul și înălțimea să fie aproximativ aceeași.

Transplantul de anturium se realizează în mod tradițional:

 1. Vărsăm solul, scoatem floarea împreună cu lăutul de pământ.
 2. După verificarea rădăcinilor pentru infecții și insecte, transplantăm într-o oală nouă. Pre-depunem drenarea în ea și turnăm un strat de amestec de sol.
 3. Presărați pământul în jurul rădăcinii și deasupra, compactându-l cu atenție.
 4. Udăm solul nou. Unii cultivatori preferă să pună un strat de mușchi pe deasupra, acest lucru ajută planta să folosească mai lent umiditatea..

De obicei, adaptarea unei flori într-un ghiveci nou este destul de rapidă. Și dacă îngrijirea anturiumului este bună, atunci planta se va încânta în curând cu verzi și flori noi..

Sol selectat în mod necorespunzător sau epuizarea acestuia

Nu toți cultivatorii au o educație specială și înțeleg complexitatea dezvoltării plantelor domestice. Cultivarea florilor, în special a celor greu de îngrijit, este adesea un proces de încercare și eroare. Și o astfel de greșeală ca alegerea solului greșit pentru o anumită plantă nu este neobișnuită..

Dacă se întâmplă acest lucru, atunci floarea poate înceta să crească și își poate pierde calitățile decorative. Un semn de transplant necorespunzător de anturiu în sol impropriu sunt de obicei frunzele lente cu pete negre..

Pentru a corecta eroarea, trebuie să transplantați floarea într-un sol nou potrivit pentru ea. Există multe rețete pentru prepararea amestecului de ghiveci pentru anturiuri, despre ele puțin mai jos. Dar dacă nu sunteți sigur în abilitățile dvs., este mai bine să cumpărați un amestec de sol gata cumpărat din magazin, de exemplu, pentru orhidee și bromelii. Acestea includ părți de soluri de conifere, cu frunze și moale. Un pic de cărbune merită adăugat. Solul trebuie să fie ușor și liber și să permită trecerea aerului și a apei. Este un astfel de sol care este necesar pentru „fericirea bărbătească”. Înainte de plantare, trebuie dezinfectat prin calcinarea în cuptor..

Boala florilor

În unele cazuri, întârzierea creșterii și ofilirea florii sunt dovezi ale unui fel de boală. Acasă, motivul pentru acest lucru poate fi un sol prea dens, nu este potrivit pentru o floare, inundațiile unei flori cu apă, apariția diferitelor animale într-un ghiveci, schimbări de temperatură și multe altele. De exemplu, putregaiul rădăcinii poate fi declanșat de ciuperci din sol care apar ca urmare a plantării în solul infectat..

Mucegaiul gri apare din cauza supra-udării, lipsei de ventilație și alte motive.
Tratamentul și schimbarea solului vor contribui la readucerea plantei la normal, adică un transplant complet de flori. Pentru aceasta, se prepară un nou amestec de sol, potrivit pentru anturium. După îndepărtarea florii din solul vechi, rădăcinile sale sunt agitate ușor și spălate din restul solului. După examinarea cu atenție a întregului sistem rădăcină, îndepărtați zonele bolnave. Secțiunile sunt tratate cu cărbune sau orice fungicid.

Merită să aveți grijă de partea solă a anturiumului roșu. Frunzele uscate și bolnave sunt tăiate. Pedunculii sunt de asemenea îndepărtați. În momentul de față, planta nu are nevoie de ele și nu va lua decât forța pentru înflorirea și maturarea fructelor.

Metode de transplant de anturium

Floriștii încă se ceartă cu privire la modul cel mai bun de a replanta plantele: în mod tradițional, cu o înlocuire aproape completă a pământului sau prin metoda de transfer, păstrarea substratului de sol din jurul sistemului de rădăcini.
Timpul de transplantare cu înlocuirea completă a solului este primăvara - vara. Această procedură este necesară atunci când îndepărtați boala necorespunzătoare a solului sau plantelor. Atunci când îndepărtați rădăcinile unei flori, acestea sunt curățate complet de sol, bolile și cele deteriorate sunt eliminate, iar restul sunt tratate cu un antiseptic sau fungicid. Când plantați un tufiș mamă, va trebui, de asemenea, să curățați pământul și să dezlănțuiți cu atenție rădăcinile, despărțindu-i copiii unul de celălalt.

Transferul este considerat o metodă mai sigură de transplantare a unei flori. Dar se aplică numai unei plante sănătoase, în care atât pământul cât și părțile subterane nu sunt infectate cu boli. Nu este recomandat să folosiți în mod constant transbordarea. Pământul în ghiveci își va reduce valoarea nutritivă și acest lucru va afecta dezvoltarea florilor. Transferul se face cel mai bine de la începutul până la mijlocul primăverii.

Oala veche este tapetată ușor din toate părțile. Dacă solul din el este prea uscat, atunci trebuie udat. Îndepărtăm planta din ghiveci împreună cu toată cheagul pământesc, nu scuturăm solul. Punem floarea într-un recipient nou. Rămâne să turnați cu atenție pământul între solul vechi și pereții vasului și de sus. Transbordarea s-a încheiat. Rămâne să udăm anturiumul și să așteptăm să înflorească.

Alegerea unui vas pentru anturium

Anthurium se maturizează și sistemul radicular crește. Mai mult decât atât, rădăcina plantei crește exact în lățime, și nu în profunzime. Prin urmare, alegem un nou recipient volumetric puțin mai mare decât cel precedent. În ea va fi mai mică stagnare de umiditate, ceea ce este inacceptabil pentru anturium.

Pentru o plantă obișnuită, ghiveciul este ales simplu: floarea a crescut, vă rugăm să veniți la un nou loc de reședință într-un recipient puțin mai mare. Cu anturiumul, totul este ceva mai complicat. Înainte de a-l transplanta, ar trebui să decideți care este scopul de a crește:

 • Avem nevoie de înflorire lungă? Aceasta înseamnă că vasul trebuie să aibă dimensiunea optimă. O distanță foarte mică (0,5 cm) trebuie să rămână de la cheagul de pământ la pereții noului recipient, care trebuie umplut cu substrat de pământ.
 • Aveți nevoie să propagați o plantă? Alegem un recipient mai larg. În ea, anturiumul va uita oarecum de flori și va forma cu sârguință copii rădăcini. Astfel, vom obține material de plantare bun în viitor..
 • Vom transplanta și propaga planta mamă? Pregătim mai multe vase mici în funcție de numărul de lăstari tineri.
 • Va trebui să fim mai înțelepți cu materialul oalei. Anthurium este doar cazul în care un recipient de plastic, pe care cultivatorii de flori le place să se certeze, sau vasele ceramice cu o glazură în interior, sunt destul de potrivite. Desigur, vasele de lut sunt mult mai ecologice și pot permite, de asemenea, să treacă aerul, ceea ce este important pentru rădăcinile plantelor. Dar floarea noastră nu este ușoară, nu degeaba se așază pe copaci în sălbăticie. Prin urmare, nu doriți să obțineți rădăcinile unei flori care au crescut împreună cu un ghiveci, cumpărăm recipiente din plastic, sticlă sau ceramică.

Înainte de transplant, un nou recipient este tratat cu o soluție de săpun de rufe. Vesela și vasele ceramice pot fi coapte la cuptor.

Solul potrivit pentru anturium

Pentru a găsi amestecul potrivit de sol pentru o floare, întoarceți-vă din nou la rădăcinile sale, adică în sălbăticie. Anthurium, deși preferă să se așeze pe trunchiurile de copaci, își primește hrana din sol, unde se întind rădăcinile lungi ale florii. Și țările latitudinilor tropicale, unde se găsesc aceste plante uimitoare, sunt oarecum diferite de solul Rusiei centrale. Prin urmare, puteți cumpăra un substrat special gata pentru plante cu flori. Magazinul va selecta una potrivită pentru flori specifice, principalul lucru este că are permeabilitate bună la aer și umiditate, ușor și are o aciditate scăzută.

Cultivatorii experimentați preferă să pregătească singuri amestecul de sol. Pentru anturiuri, sunt adecvate următoarele soluri compuse:

 • Sol fertil, sphagnum și turbă uscată, prelevate în proporții egale.
 • Moss - 2 părți, turbă - 2 părți, gazon - 1 parte.
 • Nisip, sol cu ​​frunze, turbă uscată și humus în proporție de 0,5: 1: 1: 2.

Pentru florile familiei Aroid, solul structurat este important, prin urmare, puteți adăuga un pic de argilă extinsă fină, mușchi, coajă de pin tocat, fibră de nucă de cocos la amestecul gata pregătit sau cumpărat. Înainte de a umple vasele cu amestec de sol, acesta trebuie păstrat la cuptor la temperatura de 200 de grade. 15 minute vor fi suficiente. Această procedură este realizată ca o măsură preventivă pentru dezinfectarea solului. Dacă sunt înghețuri în afara, puteți lua recipientul cu pământul afară și să îl țineți acolo câteva ore.

Îngrijirea florilor transplantate

Îngrijirea anturium după transplant este aceeași ca pentru toate celelalte plante. Este mai bine pentru el să aleagă pervazurile de pe partea de est a clădirii ca loc de reședință permanentă, unde razele soarelui sunt prezente doar dimineața și nu există curent. Floarea preferă vremea caldă cu o temperatură de 20-25 ° C.

Udarea este necesară din abundență și numai după uscarea solului. Umezirea prea frecventă și excesivă a solului poate duce la putregaiul rădăcinii și moartea florii.

Dacă după udare, apa apare în tigaie, atunci trebuie să se scurgă imediat. După transplantare, pansamentul de top se aplică numai după 2-3 luni. Este recomandabil să cumpărați un îngrășământ complex pentru plantele cu flori.

Transplantul este o etapă importantă în viața unei plante. Și dacă este organizată în mod corespunzător și în conformitate cu toate regulile, iar floarea are, de asemenea, o grijă bună, atunci răsplata florarului pentru toate eforturile va fi o floare magnifică de anturium.

Top