Categorie

1 Bonsai
Tinctura de calamus și calendula pentru vedere
2 Arbuşti
Crin Tiger VIAȚĂ PURPLE, 2 bucăți.
3 Arbuşti
De ce nu înflorește eucharisul și ce să faci cu planta
4 Trandafiri
Arends's Saxifrage - Covor violet, floral

Image
Principal // Ierburi

Reproducerea geraniului prin butași acasă: instrucțiuni pas cu pas cu o fotografie


Geraniile înflorite împodobesc ferestrele multor apartamente și case de țară. De asemenea, vara este folosit pentru decorarea paturilor de flori ale parcelei de grădină. Această floare nu este deloc capricioasă, ceea ce îi permite să fie crescut foarte repede în cantități mari. Geraniumurile au devenit foarte populare în urmă cu câteva decenii. Al doilea nume este pelargonium. Recent, geraniul ampelos, care se ondulează, a devenit popular. Interesul pentru această plantă crește în fiecare an, apar tot mai multe soiuri noi. Mulți cititori sunt interesați să afle despre propagarea geraniumurilor prin butași acasă în toamnă sau în alte perioade ale anului. Vă invităm să aflați despre cele mai eficiente metode de reproducere a pelargoniului.

Cunostinta cu geranii

Pelargonium aparține familiei Geranium. Iubea mediul confortabil de acasă. Planta încântă ochiul cu abundența de nuanțe a inflorescențelor sale. Probabil că toată lumea recunoaște un geraniu prin forma frunzelor sale în formă de inimă. Europenii au avut ocazia să admire pelargoniul încă din secolul al XVII-lea. Planta a fost adusă din Africa. Crescătorii locali s-au îndrăgostit de geranii și au introdus multe soiuri interesante. De-a lungul anilor, o plantă interioară frumoasă și rezistentă și-a găsit un loc în diferite părți ale lumii..

Perenă se distinge printr-o tulpină erectă, pețioli lungi, o rădăcină ramificată. Are și pedunculi lungi, iar florile sunt colectate în perii. Fiecare floare are 5 petale. Nuantele lor sunt foarte diferite: de la alb la roz, lila, rosu.

Astăzi, atât profesioniștii, cât și amatorii recurg la propagarea geraniilor prin butași acasă. Pelargonium are câteva avantaje:

 1. Este considerată nu numai o plantă de interior, ci și o plantă de grădină..
 2. Chiar și cel mai sofisticat cultivator dintre numeroasele soiuri îi va satisface solicitarea..
 3. Nu este nevoie de mult timp și eforturi serioase pentru întreținerea, îngrijirea și reproducerea acestei flori.

De aceea, nu te va strica să înveți cum să propagați geranii acasă folosind butași sau frunze..

Tipuri și preferințe ale plantei

Cel mai adesea, următoarele 4 tipuri de geraniu sunt plantate în ghivece:

 1. Ampelny sau cret. Amplasat în ghivece agățate lângă ferestre sau uși din față ale casei.
 2. Parfumată. Crește ca o tufă luxuriantă cu frunze și flori mici, emite o aromă plăcută.
 3. Regal. Un tufiș înalt cu flori mari, luminoase. Poate fi simplu sau teribil.
 4. Zonal. Propagat cel mai des. Se distinge prin cercuri multicolore de pe frunze..

Toate aceste tipuri de pelargoniu au propriile lor predilecții. Cel mai mult, această perenă adoră udarea la timp, alegerea corectă a locului și a solului, aerul curat. Pelargoniul care crește într-o oală în sezonul cald este cel mai bine definit pe un balcon, terasă sau grădină. Iarna și toamna, nu trebuie să uitați de aerisirea camerei. Acest lucru va ajuta planta să lupte împotriva bolilor fungice..

Apoi, veți afla mai multe despre cum puteți reproduce singuri geranii acasă, cu excepția împărțirii tufișului.

Informații generale despre altoire

Deci, mai detaliat despre modul de reproducere a geraniilor cu butași. Spălătorul de haine este cel mai bine luat în vârful tulpinilor. Este bine dacă există până la șase frunze sănătoase. Lungimea pețiolului trebuie să ajungă la 7 cm.

Este mai bine să nu scoateți pețiolele, ci să le tăiați cu un instrument ascuțit: un cuțit sau foarfece. Locul tăiat din cultura donatorului trebuie dezinfectat cu alcool sau foc. Acest lucru va ajuta la evitarea infecției..

Cel mai bun timp

Ce trebuie să știți despre timpul de propagare a butașilor de geraniu acasă? Este mai bine să faceți acest lucru de la sfârșitul lunii februarie până la sfârșitul lunii martie - în această perioadă este activată creșterea plantelor. O versiune de toamnă a butașilor este de asemenea posibilă: sfârșitul lunii august sau septembrie. Principalul lucru este să faceți acest lucru înainte de hibernarea florii. Deși cu o dorință puternică, puteți tăia pețiolele din pelargoniu în orice moment.

Cea mai rapidă înrădăcinare va fi în coamele de primăvară, deoarece eliberarea de seva vegetală este accelerată. Iarna, acest proces este lent, deoarece cultura intră în stare de somn. Înrădăcinarea de vară nu va fi, de asemenea, foarte rapidă..

Cum să propagați geranii acasă folosind butași (pregătirea pas cu pas)?

Iată o procedură aproximativă pentru selectarea materialului de plantare pentru pelargoniu:

 1. Examinați cu atenție planta mamă, selectați cele mai potrivite sfaturi pentru tulpină.
 2. Luați un cuțit sau o lamă ascuțită și tăiați cu grijă tulpina din planta donatoare. Puteți tăia coamele până la 10 cm lungime.Tăiați între două frunze adiacente..
 3. Nu trimiteți butașii direct în oală, lăsați-le să se usuce. Faceți acest lucru la temperatura camerei normale..
 4. După ce secțiunile s-au uscat pe plantă și s-a format o peliculă subțire, tratați aceste locuri cu cenușă sau absorbant.
 5. Scoateți frunzele inferioare ale pețiolelor, este suficient să lăsați 2-3 frunze. Procedați la fel cu mugurii de pe vârfuri, dacă este cazul..

Înrădăcinarea corectă în apă

Cel mai adesea, coamele sunt lăsate să prindă rădăcină în apă. Dacă doriți, de asemenea, să stăpâniți metoda de propagare a geraniului prin butași acasă, atunci următoarea instrucțiune nu vă va răni:

 1. Înmuiați materialul de plantare pregătit într-un stimulator de creștere până la o jumătate de oră.
 2. Pregătiți un borcan de plastic sau pahar pentru apă. Turnați apa decontată în ea și adăugați o tabletă zdrobită de cărbune activat. Acest lucru va preveni putrezirea rădăcinilor și dezvoltarea microbilor..
 3. Scufundați pețiolii 1/2 lungimea în apa pregătită.
 4. Scoateți cuștile într-un loc luminos, fără soare directă..
 5. Dacă este necesar, adăugați apă la temperatura camerei în timp, nu trebuie să o schimbați.
 6. De îndată ce apar rădăcini, plantați pețiolele în substrat..

Rădăcina în pământ

Grădinarii cu experiență plantează tulpini direct în pământ. Puteți încerca și voi. În primul rând, așezați un strat de pietre de scurgere în căni de plastic. Apoi turnați substratul deasupra. Adânciți butașii 4-5 cm în ea Compactați solul și apa din abundență. Pentru a ajuta plantele tinere să se adapteze mai repede, îndepărtați ochelarii la umbră câteva zile. Nu uitați să presărați fiecare coadă pe tăietură cu un activator de creștere a rădăcinii înainte de plantare..

După 3-4 zile, transferați paharele într-un loc luminos. Cea mai bună temperatură pentru înrădăcinare va fi de la +16 la +18 ° С. Udarea se face cel mai bine printr-o paletă, astfel încât umiditatea să nu ajungă pe frunze și tulpină - astfel veți evita apariția unui picior negru. Formarea rădăcinilor va începe în 3-4 săptămâni.

Dacă tulpina se dezvoltă bine, atunci nu o acoperiți cu un borcan sau film. În caz contrar, asigurați-vă că o faceți. În paharele transparente, rădăcinile emergente vor fi clar vizibile.

Diluarea într-o tabletă de turbă

Pelargoniul parfumat și regal necesită numai înrădăcinarea în sol. Magazinele de specialitate vând tablete speciale de turbă, în care butașii se dezvoltă foarte repede. Acest proces de înrădăcinare este identic cu cel precedent - în sol..

Pregătiți aceleași căni de plastic pentru lucru. Puneți un strat de drenaj pe partea inferioară. Deasupra - o tabletă de turbă. Apă-l ușor. Adânciți pețiolul 1/2 în turbă. Nu trebuie să-l acoperiți cu folie. Puneți ceștile pe un pervaz care nu este expus la lumina directă a soarelui. Apă regulat. După 3-4 săptămâni, vor apărea primele rădăcini. Planta este pregătită pentru transplant.

Plantarea butașilor înrădăcinate

Pregătiți ghivece pentru transplant. Nu uitați că geraniumurile nu plac containerele mari. Efectuați drenarea, reumplerea solului. Faceți o gaură în mijlocul ghiveciului, introduceți materialul de plantare înrădăcinat acolo. Compactă pământul din jurul tulpinii.

Din ce trebuie făcut solul? Turba și nisipul sunt necesare. Principala calitate a solului pentru geranii este slăbiciunea. În orice magazin de flori, puteți achiziționa sol special pentru pelargoniu. După plantare, udați planta și așezați-o pe pervaz. Dacă apare prima frunză, atunci planta a luat.

Cum se propagă o frunză de geraniu acasă?

Creșterea vegetativă este de asemenea acceptabilă pentru pelargoniu. Propagarea frunzelor de geraniu este posibilă. Este mult mai dificil să le germinezi decât butași, dar totuși posibil. Această metodă este folosită dacă planta se îmbolnăvește brusc și nu există nicio modalitate de a lua urmași. O nuanță este importantă aici: frunza trebuie să fie ciupită astfel încât o bucată de tulpină să rămână lângă ea! Este prelucrat în același mod ca butașii obișnuiți. Un astfel de material de plantare se rădăcinează mai rău decât pețiolele, există riscul morții sale. Trebuie să aveți grijă de răsaduri din frunze, în același mod ca pentru butași de plantare.

Activități de îngrijire a răsadurilor

Amintiți-vă, geraniums nu le place îngrășămintele organice proaspete. Nu poate fi hrănit cu gunoi de grajd și humus. Astfel de acțiuni vor duce la încetarea înfloririi. Pelargoniul interior necesită amestecuri nutritive care conțin toate mineralele esențiale în doze egale. Înflorirea activă necesită substanțe de potasiu.

Creșterea stabilă a unei plante nou propagate depinde de microelemente: fier, zinc, cupru, calciu, magneziu, mangan, bor. Vara, căldura este stresantă pentru floare, deci abține-te de la fertilizarea abundentă. Frecvența optimă de hrănire trebuie să fie de 2 ori pe lună. Rețineți că geraniumurile nu sunt foarte exigente pentru umiditatea aerului. Orice fenomen atmosferic este potrivit pentru supraviețuirea, dezvoltarea și înflorirea lui. Dar abundența de lumină a pelargoniului este pur și simplu necesară.

Nu greșiți, amintiți-vă de problemele de geraniu

Pentru majoritatea grădinarilor, grefarea pelargoniului nu este dificilă. Dacă se realizează cu o calitate înaltă, acest lucru va afecta imediat aspectul florii. Din păcate, uneori pelargoniul este supus anumitor boli. Nu vă doare să știți despre principalele probleme ale acestei plante perene:

 1. Uneori frunzele inferioare se îngălbenesc. Cu o lipsă de umiditate, numai marginile se usucă. Acoperirea cu apă duce la uscarea completă a frunzelor.
 2. Există cazuri de înroșire a marginilor frunzelor. Acesta este un semnal că planta este rece. Iarna, îndepărtați ghiveciul cu flori de la fereastră.
 3. Dacă tulpina se întunecă la bază, atunci este lovită de un picior negru. Nu va fi posibilă salvarea unei astfel de plante. Nu se va multiplica nici ea. Care este motivul? Posibil pe un teren dens și excesiv de umed.
 4. Lipsa de lumină duce la tulpini goale.
 5. Rareori, mucegaiul se poate dezvolta pe frunze. Acest fenomen este asociat cu o boală fungică cauzată de umiditatea excesivă. În acest caz, trebuie să eliminați părțile afectate, să tratați restul plantei cu un fungicid.

Din toate cele de mai sus, putem concluziona că nu este nimic dificil în reproducerea și îngrijirea geraniumurilor. Trebuie doar să calculați corect timpul de altoire și recoltare a materialului de plantare. Tratați în mod responsabil selecția solului pentru înrădăcinare și transplant. Toate recomandările noastre te vor ajuta să crești frumuseți înfloritoare independent, care vor deveni o adevărată decorare a casei și grădinii tale..

Reguli pentru cultivarea geraniilor acasă

Geraniul are mai mult de o sută de soiuri. Este frumoasă, înflorește tot anul, fără pretenții. Aceste caracteristici au făcut-o atât de populară la floricultorii din întreaga lume. Planta are multe arome și culori datorită crescătorilor. Fiecare cultivator va putea alege exact soiul care va corespunde ideilor sale despre planta ideală. Iar geraniul poate fi propagat atât prin semințe, cât și prin butași, ceea ce este, de asemenea, foarte convenabil.

În ciuda faptului că geraniul este destul de nepretențios în îngrijire, dacă nu respectați regulile de bază, puteți distruge planta. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să creați condiții favorabile pentru floare:

 • Temperatura camerei nu trebuie să scadă sub 12 grade. Pentru iarnă, planta trebuie scoasă din loggia și pervazul ferestrelor..
 • Geraniul este foarte îndrăgit de soare, așa că merită să îi oferim un pervaz însorit al ferestrei sudice. Dar pentru o zi merită să umbriți planta, astfel încât să nu aibă arsuri solare..
 • Pentru a forma o tufă îngrijită, trebuie să ciupiți vârful plantei. Și, de asemenea, pentru a forma o coroană frumoasă, ar trebui să tăiați geraniul în timp.
 • Oala nu trebuie să fie prea mare. Transplantează planta doar ca ultimă soluție. În același timp, capacitatea trebuie aleasă astfel încât să fie doar puțin mai mare decât cea anterioară. Astfel, puteți asigura înflorirea geraniumului pe tot parcursul anului..
 • Ca pansament, ar trebui să alegeți un amestec pentru plantele cu flori. Îngrășămintele organice nu trebuie aplicate pe sol pentru pelargoniu. Din aceasta poate muri.
 • Florile uscate trebuie îndepărtate astfel încât planta să aibă suficientă putere pentru a crea peduncule noi..
 • Udarea trebuie făcută cât mai atent. Umiditatea pe frunze poate cauza putregaiul acestora..

Patria geraniumului interior este America de Sud, unde este întotdeauna ușoară și caldă. Prin urmare, dacă creați condiții similare pentru ea într-un apartament obișnuit, atunci va înflori aproape tot anul..

Pentru a preveni acumularea apei în oală, trebuie să faceți un strat de drenaj. Îngrășămintele trebuie aplicate pe sol, după cum este necesar, când planta începe să înflorească mai rar sau să formeze frunze mici. Dar udarea ar trebui să fie regulată și abundentă..

Vara, mai ales când temperatura aerului este foarte ridicată, este important să se asigure udarea corespunzătoare a geraniului. Acest lucru trebuie făcut regulat, dar cu moderație. În caz contrar, acesta poate fi completat. Pelargoniul poate muri chiar din cauza unui exces de umiditate.

Faptul că planta primește exces de umiditate poate fi indicat de frunze lente și decolorate. Încep să putrezească și să devină negru. Treptat, mucegaiul negru începe să se dezvolte pe frunze și butași. În curând planta poate muri, deoarece rădăcina sa va începe să putrezească și ea. Dacă se găsește oricare dintre aceste semne, cantitatea de umiditate trebuie redusă imediat..

Geraniul este considerat o plantă rezistentă la secetă. Dar acest lucru nu înseamnă că poți uita să-l udi la timp. Dacă planta nu primește suficientă apă, va înceta să înflorească și să producă frunze abundente..

Faptul că este timpul să udăm planta este semnalizat de o grămadă de pământ uscată. Nu așteptați până când începe să se crape și să se sfărâme. Udarea plantei trebuie organizată o dată pe zi vara și o dată la două zile în toamnă și iarnă.

Pentru ca geraniumurile să crească activ, au nevoie de o iluminare bună. Prin urmare, experții recomandă așezarea unui ghiveci de flori în partea de sud a casei. Dar condiții confortabile pentru creștere pot fi, de asemenea, create la umbră. Expunerea constantă a plantei la lumina soarelui poate duce la arsuri pe frunze. Pentru a evita astfel de probleme, este recomandat să rearanjați periodic vasul de geraniumuri într-un loc umbrit..

Găsiți o locație potrivită înainte de a transplanta planta în teren deschis. Ar trebui să fie bine luminat toată ziua, merită să protejați planta împotriva vântului și a curenților. Dacă nu există suficientă lumină pentru geraniu, atunci frunzele de pe ea vor fi mici și nu puteți aștepta deloc flori.

Temperatura camerei nu trebuie să fie prea scăzută. În acest caz, planta poate începe să-și piardă frunzele și chiar să moară..

Îngrijirea pelargoniului nu se referă numai la udare și fertilizare. Este important să formați coroana plantei corect. Pentru a face acest lucru, trebuie tăiată regulat. În primul rând, partea superioară este tunsă, iar în viitor va fi necesară îndepărtarea numai a lăstarilor laterali. Aceasta se face toamna, dar, dacă este necesar, se poate repeta primăvara. Dar nu ar trebui să te lași purtat cu asta. Pentru ca o plantă să se formeze normal, are nevoie de cel puțin două frunze inferioare. Și ramurile tăiate sunt utilizate cu succes pentru a propaga geraniumuri..

Principalul lucru de reținut este că tăierea nu se face iarna, atunci când geraniumurile hibernează. Acest lucru poate duce la moartea florii..

Dar această metodă nu este potrivită pentru toate soiurile de pelargoniu. Geraniumurile King ar trebui să fie tăiate foarte atent. Este recomandat să faceți acest lucru pentru prima dată numai după prima înflorire..

Cea mai groaznică boală a pelargoniului este considerată putregaiul negru. Odată cu ea, tulpina devine neagră și planta moare treptat. Combaterea bolii nu merită, floarea trebuie doar aruncată. În caz contrar, alte plante pot fi infectate. Putregaiul negru se dezvoltă numai pe fundalul îngrijirii necorespunzătoare a geraniilor. A fost pur și simplu inundat.

Creșterea geraniilor nu este o problemă și rareori se îmbolnăvește. Dar dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să începeți să sune alarma cât mai curând posibil..

Creșterea și transplantarea unei plante necesită îngrijiri speciale. Acest lucru este valabil mai ales pentru alegerea solului, deoarece conține un număr mai mare de dăunători. Prin urmare, solul trebuie fie prăjit în cuptor, fie vărsat cu apă clocotită. Dar, cu solul achiziționat, aceste proceduri nu sunt necesare, deoarece se vinde deja curățat.

Dacă planta este afectată de afide, în special în timpul înfloririi, atunci insecticidele moderne pentru plante de interior vor ajuta la combaterea acesteia. Pot fi cumpărate la un magazin de flori și crescute strict conform instrucțiunilor. Dar este mai ușor să faci față afidelor cu ajutorul remediilor populare: săpun de rufe, infuzie de mușețel și praf de tutun. Fondurile se aplică pe frunze și se lasă să se usuce..

Adesea, geraniile sunt afectate de floarea albă. În acest caz, mijloace precum Bison, Confidor și Aktellik vor veni în ajutorul florariei. În acest caz, planta trebuie tratată pe rând cu fiecare medicament. La urma urmei, este foarte dificil să scapi de floarea albă..

Dacă frunzele pelargoniului încep să se îngălbenesc, există mai multe motive pentru această boală. Dacă numai marginile frunzelor se îngălbenesc, planta nu are suficientă umiditate. Când, pe lângă aceasta, se observă și frunzișul, acest lucru indică faptul că geraniul nu are suficientă lumină. Merită să elimini aceste motive și geraniul va începe să înflorească și să încânte proprietarul ca înainte..

Proprietarul pelargoniului ar trebui să acorde atenție aspectului frunzelor cât mai des posibil. Dacă pe ele s-au format pete galbene, atunci merită să le tratăm cu o soluție de Bordeaux lichid sau fitosporină. Ultima soluție, tratamentul trebuie să fie efectuat cel puțin de două ori în șapte zile. Acest lucru se realizează pentru a proteja planta de rugină, care este exprimată tocmai prin acoperirea frunzelor cu pete roșii și căderea acestora..

În ciuda întregii simplități de îngrijire, geraniul necesită o hrănire periodică. Îngrășămintele trebuie aplicate la fiecare două săptămâni. Soluția de iod ajută la hrănirea rădăcinilor plantelor. Pentru a face acest lucru, diluați o picătură într-un litru de apă. Trebuie să aplicați un astfel de îngrășământ puțin câte puțin, de-a lungul pereților vasului, pentru a nu arde trunchiul și frunzele geraniului. Această soluție ajută perfect să accelereze și să prelungească înflorirea pelargoniului și să-i facă frunzele mai luminoase și mai dense..

Transplantul de pelargoniu trebuie efectuat doar ca ultimă soluție. Chiar nu-i place. Dacă rădăcinile încep deja să se târască din orificiul de scurgere, merită să îl supui acestui calvar. Planta trebuie transplantată doar la începutul primăverii, deoarece în acest moment începe sezonul de creștere.

Planta se reproduce bine prin semințe și butași. Ramurile tăiate după formarea coroanei sunt potrivite pentru altoire. Dar mai trebuie să respectați reguli simple:

 • pentru propagare, trebuie să se utilizeze butași proaspăt tăiați cu o lungime de cel puțin cinci centimetri;
 • nu trebuie să plantați imediat tăierea în pământ, mai întâi trebuie să o uscați puțin, apoi să o înmuiați în cărbune zdrobit și abia după aceea o puteți planta în pământ;
 • metoda de germinare în apă este adesea folosită, dar cea mai bună opțiune ar fi să folosiți nisip cu granulație fină pentru aceasta, în care este plantată tăierea. După două săptămâni poate fi transplantat în sol..

Diluarea pelargoniului cu butași este destul de simplă. Și acest lucru vă permite să economisiți semnificativ. Într-adevăr, pentru a crește o plantă care vă place, nu este absolut necesar să o cumpărați în ansamblu, puteți pur și simplu să cumpărați o fotografie. Dar acest lucru trebuie făcut numai în sere cu o reputație bună..

Unii oameni încearcă să crească geraniu din semințe. Materialul de plantare va fi mult mai ieftin, dar vor fi mult mai multe probleme cu acesta decât dacă folosiți butași pentru plantare. Este aproape imposibil să colectați semințe acasă, deoarece acest lucru necesită polenizarea artificială a plantei și nu toată lumea poate face acest lucru. Și soiurile hibride nu își vor transfera calitățile pe semințe, din ele va crește o floare de nerecomandat, care poate fi găsită pe fiecare pervaz.

Semințele trebuie plantate în recipiente separate. Solul trebuie presărat ușor și vasul sau cutia trebuie acoperită cu plastic sau sticlă pentru a crea un efect de seră. Dar, în acest caz, trebuie să vă amintiți să ventilați periodic recipientul, astfel încât solul să nu fie mucegăit și semințele să primească suficient oxigen. Atunci când folosim semințe din propria noastră colecție, acestea trebuie tratate în prealabil cu șmirghel fin pentru a accelera procesul de germinare.

Dacă semințele sunt achiziționate de la un magazin, atunci acest lucru nu este necesar. Primele lăstari vor încânta proprietarul la două săptămâni de la însămânțare. Când primele trei frunze apar pe geraniu, acesta poate fi transplantat într-un vas separat. După apariția a cinci până la șase frunze, puteți începe să ciupiți vârful plantei. Dacă furnizați geraniumuri în acest stadiu cu o îngrijire corespunzătoare, atunci după cinci luni puteți obține o tufă luxuriantă.

Geraniul este o plantă compactă și frumoasă. Datorită nepretenției sale, chiar și un începător poate crește o plantă. Pelargonium se simte excelent pe un balcon, fereastră și chiar în aer liber. Și floarea are și proprietăți vindecătoare care sunt utilizate cu succes în medicina populară..

Să vorbim despre modul în care geraniul se înmulțește: butași și metoda semințelor

Propagarea de geraniu merge de obicei fără probleme, este o plantă destul de nepretențioasă în acest sens. Plantele tinere pot fi obținute atât din semințe, cât și prin metode vegetative: înrădăcinare butași (lăstari) și frunze.

Cultivarea în continuare a geraniumurilor propagate acasă este mult mai ușoară decât achiziționată într-un magazin. Plantele sunt mai puțin sensibile la boli și, cu o îngrijire corespunzătoare, dau înflorire abundentă și de lungă durată.

Cum să crești geraniul din semințe acasă

Când ați fost întrebați cum puteți crește geranii din semințe acasă, puteți răspunde că acest lucru este foarte ușor de făcut. Semințele de geraniu sunt suficient de mari, acest lucru se poate vedea în fotografie, deci este foarte convenabil să le plantezi. Pentru a crește geranii din semințe, care vor înflori în prima vară, trebuie să semănați la sfârșitul lunii decembrie - începutul lunii ianuarie..

În această perioadă, începe o creștere a orei de zi, răsadurile de geraniu vor crește activ, iar la începutul lunii mai va fi deja posibil să se obțină plante tinere cu drepturi depline. Dacă nu a fost posibil să semănați iarna, atunci plantarea semințelor de geraniu poate fi efectuată în orice alt moment. Plantele vor crește și ele bine, dar timpul de înflorire va fi schimbat..

Înainte de a planta semințe de geraniu, trebuie să pregătiți solul corespunzător. Ar trebui să fie liber și suficient de hrănitor. Înainte de semănat, solul pentru geranii trebuie bine vărsat cu o soluție de permanganat de potasiu pentru dezinfectare sau aprins.

Înmulțirea semințelor de geranium se realizează în ghivece superficiale sau cutii de răsaduri cu găuri de drenaj bune. Materialul de plantare este distribuit uniform pe solul umezit și este ușor presat în el.

De sus, plantările sunt ușor stropite cu sol și acoperite cu sticlă sau strânse cu folie de polietilenă. Puneți recipientele într-o cameră caldă și moderat luminată.

Răsadurile de o culoare delicată de un verde deschis apar până la sfârșitul primei săptămâni după însămânțare. Frunzele catifelate se formează curând. După ce s-au format patru astfel de frunze, geraniumurile pot fi transplantate în ghivece individuale..

Odată cu întreținerea corespunzătoare a îngrijirii plantelor, acestea pot înflori încă din iulie (semănatul în decembrie).

Cultivarea geraniumurilor prin semințe este o mare plăcere pentru mulți cultivatori, deoarece rezultatele travaliului sunt aproape întotdeauna pozitive și foarte rapide..

În următorul videoclip, puteți vedea cu proprii ochi cum să propagați geranii folosind semințe acasă:

Cum poți propaga independent geraniul prin butași

Tăierile cu geraniu pot fi efectuate în orice moment al anului. Acest lucru se face adesea în timpul tăierii de toamnă folosind lăstari la distanță. Dar cele mai bune rezultate sunt obținute prin propagarea geraniumurilor prin butași în primăvară, când planta intră rapid într-o perioadă de creștere activă. Pentru a obține rezultate bune, plantarea de geranii cu butași trebuie efectuată cu respectarea anumitor reguli:

 1. Tăierile trebuie să fie luate de la o plantă sănătoasă, bine înflorită, fără semne de boli sau dăunători;
 2. Dacă butașii de geranium se efectuează primăvara, atunci în perioada de iarnă trebuie să urmați toate regulile pentru iernarea unei flori, despre care puteți citi aici. De asemenea, trebuie să eliminați toate pedunculele rezultate, astfel încât planta să nu irosească energie pe ele;
 3. Plantarea butașilor ar trebui să înceapă în martie. În acest caz, se vor înrădăcina complet și vor deveni mai puternici până în perioada de toamnă și vor suporta bine iernarea;
 4. Tăieturile de geraniu tăiate, cu o dimensiune de aproximativ zece centimetri, trebuie să aibă cel puțin doi internodi și frunze adevărate;
 5. Tăierea trebuie făcută în unghi drept. Butașii trebuie presărați cu cărbune activat și lăsați să se usuce timp de zece ore, pentru a evita posibile putregaiuri în timpul plantării..

Materialul de plantare pregătit este plantat în containere, pe fundul căruia se toarnă drenajul într-un strat de până la trei centimetri, iar pe acesta se dezinfectează solul, care ar trebui să fie format din nisip, vermiculită și mușchi de sphagnum, luate în cantități egale..

Câteva secrete despre cum să rădăcină geraniumurile corect:

 • Înrădăcinarea are loc cu cel mai mare succes la temperaturi de la 20 la 25 de grade. La temperaturi mai ridicate, există riscul de putregai de răsad;
 • În primele zile după plantare, butașii trebuie udate și pulverizate din abundență. În viitor, udarea ar trebui să fie moderată, deoarece solul se usucă;
 • Înrădăcinarea durează, de regulă, de la o săptămână și jumătate la două. Dacă butașii se efectuează iarna, această perioadă poate crește până la trei săptămâni..

După ce sistemul de rădăcini de geraniu s-a dezvoltat suficient și au început să apară frunze noi, trebuie să plantați geranii în ghivece cu un diametru de zece până la cincisprezece centimetri.

Plantele tinere nu trebuie transplantate imediat în containere mari, acest lucru va duce la o acumulare activă de masă verde și la o lipsă de înflorire. Solul pentru geranii poate fi pregătit de unul singur. Pentru a face acest lucru, luați: pământ sod - 2 părți, turbă - 1 parte și nisip -0,5 părți.

Propagarea geraniumurilor prin butași în apă dă rezultate bune. Această metodă este cea mai simplă și cel mai puțin supărătoare. Lăstarii pregătiți de geraniu coboară două treimi din lungime într-un recipient cu apă și după o săptămână puteți observa aspectul primelor rădăcini.

După dezvoltarea suficientă a sistemului de rădăcină, înrădăcinarea suplimentară a geraniumurilor se realizează în ghivece individuale cu un substrat adecvat..

De asemenea, este posibil să se propage geraniumuri cu frunze. Aceasta se face folosind aceeași tehnologie ca și creșterea geraniilor din butași (lăstari).

Continuarea cultivării geraniumurilor nu este dificilă. Ea trebuie să ofere suficientă iluminare, pentru a nu supraîncărca solul, pentru a efectua o hrănire adecvată și un transplant în timp util. Puteți citi mai multe despre conținutul de geraniu.

Dimensiunea optimă a vasului de geraniu

Pentru a determina ce oală este necesară pentru geraniumuri, puteți utiliza următoarele recomandări:

 • Recipientul pentru plantarea geraniumurilor ar trebui să corespundă dimensiunii sistemului radicular al plantei. În ghivece mari, plantele se vor întinde în înălțime și vor câștiga o masă verde mare;
 • Deoarece rădăcinile de geraniu sunt mici, ghivecele mici creează condiții excelente pentru înflorirea luminoasă și abundentă, pentru care această floare este apreciată;
 • Este mai bine să achiziționați vase ceramice, deoarece rădăcinile de geraniu într-un recipient de plastic se pot putrezi..

De exemplu, o singură plantă de geraniu ampelos iedera ar trebui să fie plantată într-un ghiveci cu diametrul de până la cincisprezece centimetri, iar pentru plantări în grup - până la douăzeci și cinci de centimetri. Înălțimea oalei nu trebuie să depășească cincisprezece centimetri. Acești parametri pot fi atribuți altor specii de plante..

Aici vă vom spune de ce geraniul nu înflorește și ce trebuie făcut pentru a corecta situația..

Și cum să pruneți geranii pentru înflorirea luxuriantă, puteți afla aici.

Avem și un articol separat despre reproducerea guzmaniei, îl puteți găsi la această adresă: https://cvetolubam.ru/razmnojit-guzmaniyu/

Datorită nepretenției geraniului și a unei varietăți de metode, fiecare cultivator poate alege cea mai convenabilă modalitate de a propaga singur geraniul acasă.

Propagarea de geraniu prin butași este prezentată în detaliu în materialul video în urma articolului:

Sfaturi pentru flori: îngrijirea geraniilor acasă

Înflorire strălucitoare, violentă în cea mai mare parte a anului, tartă, aromă floral-amar, nepretenție a plantei - datorită acestor calități, geraniul a devenit ferm una dintre cele mai îndrăgite plante de interior din lume. În recenzia de astăzi, vom vorbi despre regulile de bază pentru îngrijirea acestei flori în diferite perioade ale anului, despre modul de propagare și transplantare corectă, precum și despre ce boli pot fi întâlnite și din ce motive.
Florile de geraniu vin în mai multe culori

Geranium, sau pelargonium - cine este ea și unde

Geraniul (pelargonium) este o floare nepretențioasă, erbacee sau semi-arbust adusă din Africa în secolul al XVII-lea. Pe baza datelor din dicționarele latine (geranium) și grecești antice (γεράνιον), se poate înțelege că numele plantei a fost dat de semnul extern al asemănării formei fructului cu ciocul macaralei..

Grupul de geraniu este format din 400 de soiuri. Deși patria geraniumului plantelor de casă este Africa, pelargoniul a devenit răspândit în aproape toate continentele datorită culorilor volumetrice strălucitoare și calităților decorative generale. Interesul pentru unele soiuri de pelargoniu se datorează nu numai datelor externe ale florii, așa cum se vede în fotografie, ci și proprietăților medicinale..

Primele mențiuni despre geraniul de cameră din Rusia datează de la mijlocul secolului al XVIII-lea.

Tipuri de geranii de cameră: fotografii și nume

Cum arată diferitele soiuri de geraniu? Pentru ușurința percepției, am plasat tipurile de geranii de cameră împreună cu fotografii și nume în tabel:

Tipuri de geraniu interior, numeCaracteristicăFotografie
ZonalO varietate bogată de culori, înflorire de lungă durată, înălțimea de la 14 cm la 70 cm.
RegalFlori mari, cu petale, pete sau dungi canelate sau ondulate. Înflorește în al doilea an, durata de înflorire - 4 luni. Înălțime - până la 15 cm.
înmiresmatUn număr mare de arome diferite (măr, nucșoară, kiwi, migdale etc.). Terry, sculptat de-a lungul marginilor frunzișului. Culoare: roz sau violet.
IederăAmpelnaya, lăstari - până la 1 m. Frunzele sunt ca iedera. Culoare: de la alb la negru-albastru. Flori - până la 5 cm în diametru.
UnicVerde închis cu un parfum picant, frunze despicate. Florile sunt similare cu geraniile regale. Culoare: roșu cu un centru alb al inflorescenței. Mai puțin frecvent este roz sau alb..
ÎngerÎn exterior, inflorescențele seamănă cu „Pansies”. Înălțime - până la 35 cm. Înflorire pe termen lung. Culoare: alb, roz, violet, lila (cu dungi sau pete).
Suculent (uneori kortusolistny, cocotat, pufos, cărnos, unghiular, cu tulpini groase)O varietate exotică de pelargoniu. Forma bizară a plantei, tulpina lignificată de jos. Unele subspecii au spini. Sensibil la uscăciunea aerului și la frecvența de udare.

Cele mai bune condiții pentru creșterea geraniumului interior

Grija pentru geranii acasă este simplă: este mai bine să alegeți un loc pentru geranii interiori pe o parte însorită, sudică. La prânz, este mai bine să umbriți planta sau să așezați ghiveciul astfel încât floarea să nu fie în lumina directă a soarelui toată ziua.

În ciuda nepretenției florii, niciunul dintre soiurile de geraniu casnic nu va tolera un dispreț pentru regimul de udare. Toate tipurile de pelargoniu reacționează la excesul de umiditate în același mod: un aspect lent, aspectul mucegaiului, înnegrirea tulpinilor. Mingea de pământ trebuie să fie într-o stare moderat de umedă, însă, geraniului nu-i place să pulverizeze frunzele.

Fotografia arată că pelargoniile de orice tip și nume se simt excelent într-un apartament. Vara și primăvara, planta este transferată pe un balcon sau stradă deschisă..

Geraniu în condiții de cameră

Număr de geranii în creștere acasă:

 • dacă prindeți vârfurile tulpinilor în timp util, atunci puteți forma un tufiș compact, înfloritor din abundență;
 • îndepărtarea inflorescențelor uscate vă permite să formați rapid altele noi;
 • este mai bine să nu adăugați îngrășăminte organice. Este un catalizator pentru creșterea verdeaței și nu aștepți să înfloriți. O supraabundență de materie organică va distruge geraniul;
 • într-o oală înghesuită, planta înflorește mai activ.

Pentru iarnă, geraniumurile sunt aduse din nou în apartament..

Cum să îngrijești geraniumurile primăvara, vara și toamna: diferențe

Primăvara, începând de la mijlocul lunii martie, geraniile sunt abundente cu verdeață și înflorire. În această perioadă, pansamentele minerale sunt introduse la fiecare două săptămâni, începând cu o doză mică. În sezonul de primăvară, frunzișul tânăr apare masiv în geranii, de aceea este recomandat să umbriți mai întâi floarea la lumina directă a soarelui. La mijlocul lunii mai, planta poate fi dusă într-o loggie deschisă sau în curte.

Vara, particularitatea îngrijirii se reduce la udarea regulată, fertilizarea o dată la două săptămâni, îndepărtarea inflorescențelor ofilite, ciupirea sau tăierea geraniilor. În cazul ploilor prelungite, pelargoniile scoase pe stradă sunt aduse în cameră sau acoperite.

Grija pentru geranii acasă în orice moment al anului este ușoară, chiar și pentru începători. Toamna, florile sunt aduse în casă. În Rusia centrală, aceasta este sfârșitul lunii septembrie, în absența gerurilor timpurii. Primul lucru de făcut este de a reduce frecvența de udare. Nu este bine să se usuce pământul de pământ, îl udăm puțin câte puțin și în mod regulat. Sarcina principală a toamnei este pregătirea pelargoniului pentru iernare. Plantele sunt fertilizate o dată la trei săptămâni, iarna - o dată pe lună. Geraniul în sine va începe să înflorească mai puțin, pierzându-și efectul decorativ. Acesta este un semnal pentru cultivator că planta se pregătește pentru ultima tundere pre-iarnă. Ramurile tăiate pot fi utilizate pentru înrădăcinare și propagare.

Iluminarea în perioada de toamnă-iarnă nu poate fi schimbată, lăsând floarea în partea de sud. Temperatura nu ar trebui să scadă sub 12 grade Celsius, regimul optim de iarnă este de 15 grade, deoarece planta are nevoie de o perioadă latentă.

Urmărind aceste tehnici simple, nu vă veți mai întreba cum să păstrați geraniumurile acasă în timpul iernii.

Geraniu acasă

Cum se propagă geraniul

Există doar două moduri de reproducere a pelargoniului: propagarea prin butași și semințe. Diferențele constau în faptul că, atunci când se propagă prin butași, speciile caracteristice soiului se păstrează, iar odată cu propagarea semințelor, există posibilitatea obținerii unei plante care are aspect diferit de cea dorită. Cea de-a doua metodă este cea mai bună folosită de florarii profesioniști.

Propagarea geraniumului interior prin butași

Tăierea se poate efectua din primăvară până în toamnă, perioada cea mai de succes pentru înrădăcinare va fi mijlocul sau sfârșitul iernii. Până în acest moment, tăiat în toamnă, tufișul este coplesit cu numeroase ramuri. Tăiați cu un cuțit ascuțit, dezinfectat, vârfurile ramurilor și scufundate în apă. Este necesar un regim de temperatură caldă. În timp ce planta mamă câștigă forță, butașii dezvoltă rădăcini.

Pentru o înrădăcinare reușită, luați un substrat liber. Crengile cu rădăcini sunt scoase din apă, uscate în aer liber timp de o jumătate de oră și așezate cu grijă într-o gaură mică dintr-un vas vărsat cu apă în avans. Nu este necesar să acoperiți butașii cu o șapcă dintr-o pungă transparentă, geraniul nu este picant și va crește rapid.

Propagarea geraniilor de casă prin semințe

Dacă doriți să obțineți geraniu din semințe, trebuie să pregătiți solul. Pregătirea se face la următorii pași:

 • alcătuiți solul: amestecați substratul liber cu o cantitate mică de humus și nisip;
 • dezinfectați solul cu un raster ușor roz de permanganat de potasiu;
 • pulverizați solul dintr-o sticlă de pulverizare cu apă caldă;
 • distribuiți uniform semințele și apăsați-le ușor în adâncime în sol cu ​​degetul;
 • acoperiți containerele cu material transparent sau sticlă.

Imediat ce apar primele lăstari, filmul începe să fie îndepărtat treptat, timp de 15 minute dimineața și seara. Prima udare se face foarte atent, este mai bine să folosiți o sticlă pulverizată. Foarte repede, pelargoniile vor crește, când apare prima frunză adevărată, filmul este îndepărtat, iar udarea se face la rădăcină. Când apar o pereche de frunze reale, plantele se cufundă în ghivece diferite.

Îngrijirea suplimentară pentru geranii se realizează conform regulilor generale..

Creăm condiții confortabile pentru înflorirea geraniului

Tot ceea ce trebuie observat este foarte ușor de reținut. Înflorirea luxuriantă atunci când se îngrijește pelargoniu acasă este garantată, cu o combinație de condiții de temperatură, udare regulată, sol selectat și iluminare bună.

Selectăm solul

Solul este selectat ușor. Adăugarea de părți egale de humus și nisip este încurajată. Următoarele proporții vor avea succes: 7 părți de gazon sau sol de grădină, 2 părți de humus, 1 parte de nisip sau 8: 1: 1. Este necesară scurgerea; argila expandată sau bucăți de polistiren sunt potrivite pentru acest lucru.

Sol cu ​​geraniu

Lumina pentru geraniu

Întrucât perioada de înflorire este o perioadă lungă, de la primăvara până la sfârșitul toamnei sau chiar la începutul iernii, toată atenția trebuie să fie concentrată pe iluminare. Geraniul adoră lumina. În conformitate cu aceasta, alegem un loc însorit. Pe stradă, cea mai bună locație va fi o zonă însorită, cu umbrire naturală în timpul zilei. Partea nordică a casei nu va funcționa!

Cu atât mai bine să hrănești geraniul

Udarea trebuie să fie strict regulată, să nu revărsăm solul, dar seceta va afecta negativ înflorirea. Oricum, apa trebuie să fie la temperatura camerei. Trebuie să hrăniți planta o dată la două săptămâni. Îngrășământ mineral compus adecvat plantelor cu flori.

Regimul de temperatură

În perioada de înflorire, temperatura cea mai optimă este de la +20 la +30 grade. Odată cu scăderea temperaturii, înflorirea este redusă, cu supraevaluarea excesivă, florile devin mai mici și cad.

Formarea unui tufiș de geraniu: tăierea pentru înflorirea luxuriantă

Dacă lăsăm creșterea pelargoniului să-și ia cursul, atunci vom obține ramuri lungi neîncetate cu un număr mic de flori. Pentru a preveni o astfel de înclinație, florariștii efectuează tăieri formative..

Cum să tăiați corect geraniumurile: în primul rând, un cuțit ascuțit sau o lamă este dezinfectat pentru a evita contaminarea florii. După examinarea cu atenție a plantei, ramurile bolnave sau subțiri sunt îndepărtate. Dintre restul, îndepărtează tufele de îngroșare.

Cu un cuțit sau lamă, tăiați o parte din ramură deasupra nodului frunzei. Dacă frunza este orientată spre interior, este mai bine să alegem alta, astfel încât vom evita apariția de ramuri care îngroșă coroana. Este permis să ciupiți ramurile subțiri cu degetele.

Presărați toate tăieturile cu cărbune tocat sau scorțișoară pudră.

Cum se transplantează geraniul: sfaturi

Geraniumurile sunt transplantate în astfel de cazuri:

 • rădăcinile ies pe jos din orificiul de scurgere;
 • planta nu înflorește, în ciuda îngrijirii sporite;
 • solul se usucă prea repede, ceea ce înseamnă că vasul este prea mic.

Dacă recipientul anterior s-a înghesuit, îl luăm pe cel nou cu doar 2-3 cm mai mult. Spălați vasul cu înălbitor, în scopul dezinfectării, uscați-l și umpleți fundul cu drenaj. Adăugați puțin sol proaspăt. Pentru a extrage, udă solul și bate ușor pe pereții vasului. Deci, o bilă de pământ se adună în jurul rădăcinilor și rămâne în spatele pereților vasului. Examinați cu atenție rădăcinile, cele deteriorate sunt tăiate cu un cuțit curat. O vată de pământ cu floare este coborâtă într-un nou ghiveci, spațiul este umplut dens cu sol nou. Acum trebuie să vărsați abundent planta și să o puneți la umbră timp de 5-7 zile.

O plantă proaspătă transplantată nu are nevoie de hrănire timp de 2 luni!

Ce geraniu poate răni și cum să-l tratezi

În ciuda rezistenței ridicate la boli, geraniile sunt afectate de putregaiul cenușiu, putregaiul gulerului rădăcinii și sunt atacate de afide și insecte la scară.

Cu putregaiul cenușiu, planta este transferată în regim uscat și tratată cu un medicament antifungic. Este puțin probabil ca planta să fie salvată de la putregaiul rădăcinii. Ei luptă împotriva afidelor și insectelor la scară, cu insecticide de carantină (pentru a evita transmiterea dăunătorilor către alte flori).

Cum să scapi de midges în flori de interior folosind metode simple. Într-o publicație specială a portalului nostru, vă vom spune în detaliu cum să scăpați de mijlocul pe flori de interior, de ce încep, cum să evitați aspectul lor și măsurile preventive.

Ce trebuie făcut: frunzele de geraniu se îngălbenesc

Primul motiv este concentrația greșită a îngrășămintelor și anume un exces de azot. Pentru un timp, planta trebuie lăsată singură și nu mai permite fertilizarea..

Al doilea motiv poate fi un ghiveci disproporționat față de plantă. Încercați să replantați planta într-un ghiveci mai mic.

De ce nu înflorește geraniile

Pot exista mai multe motive. Cel mai important, lipsa de nutrienți. Acesta va fi umplut cu un îngrășământ de flori pe deplin. Al doilea motiv comun este lipsa iluminării. Încercați să mutați planta în cel mai însorit loc din casa dvs..

Dacă planta este adesea suprasolicitată, atunci înflorirea nu poate aștepta deloc.

Arbust de geraniu fără flori

De ce se usucă geraniul

Floarea se poate usca din cauza unui ghiveci prea strâns. Transferați planta într-un ghiveci mai mare.

Al doilea motiv este apropierea de baterie iarna..

Dacă frunzele de geraniu se înroșesc

Există trei motive: lipsa magneziului, temperatura scăzută, bolile fungice.

Vom umple lipsa de magneziu cu îngrășământ și, dacă este suspectată o boală, pulverizăm geraniul cu un fungicid.

Fotografii cu pelargoniu regal și sfaturi pentru îngrijirea la domiciliu

Acest tip de geraniu este cel mai capricios. Pentru a realiza o înflorire luxuriantă din geraniul regal ca în fotografie, trebuie să știți ce nu îi place:

 • compactarea pământului este inacceptabilă. Prin urmare, udăm numai cu apă caldă și decontată printr-un bazin;
 • stratul de drenaj ar trebui să fie mai mare decât cel al altor pelargoniuri;
 • vara, regina nu ar trebui dusă afară, este mai bine să o lăsați pe o loggie sticlată. În caz de vânt puternic sau ploaie, geamurile trebuie să fie închise;
 • pelargoniul regal nu are nevoie de un transplant anual, numai atunci când rădăcinile apar din orificiul de drenaj;
 • iarna, este necesar un regim de temperatură nu mai mare de 15 grade!

Deci, grija pentru geranii regali acasă nu este mult mai dificilă decât pentru alte tipuri de această floare..

Proprietățile vindecătoare și benefice ale geraniului

Datorită conținutului ridicat de uleiuri esențiale, geraniul este utilizat în scopuri medicinale. O durere de dinți sau o durere de cap este tratată prin aplicarea unui tampon de bumbac înmuiat în ulei de pelargoniu pe zona sau templele inflamate. Puteți purifica aerul cu ulei esențial și o lampă cu aromă.

Terapeuții de masaj aplică extract de geraniu pe uleiul de masaj pentru ameliorarea durerilor musculare în timpul manipulării.

Geraniul parfumat, pe lângă proprietățile sale medicinale, are contraindicații, prin urmare, este necesară consultarea medicului înainte de utilizare..

Am încercat să colectăm cele mai utile sfaturi din articol. Vom fi bucuroși de întrebările dvs. și de schimbul de experiență în geraniul camerei în creștere!

LiveInternetLiveInternet

-Aplicații

 • Un catalog renăscut de cărți poștale pentru toate ocaziile
 • Interpretarea viselor Aflați care este secretul visului dvs. - merită să vă pregătiți pentru ceva rău sau, invers, este necesar ca visul să devină realitate. Cu siguranță veți găsi interpretarea visului dvs., deoarece baza de date conține deja 47
 • URGENT.Money Din păcate, orice se poate întâmpla... Și mai des, dintr-un anumit motiv, se întâmplă întotdeauna pe neașteptate... Un formular uniform unic pentru solicitarea unui împrumut tuturor băncilor va ajuta imediat la economisirea nervilor, a timpului și a banilor!
 • Bilete de avion ieftine Prețuri favorabile, căutare ușoară, fără comision, 24 de ore. Rezervați acum - plătiți mai târziu!
 • Buletin informativ gratuit pe LiveInternet.ru

-Categorii

 • Bucătărie (15533)
 • Brutărie (2975)
 • Desert (1755)
 • Gustări calde (1609)
 • Salate (1357)
 • Feluri de carne (976)
 • Gustări (953)
 • Gustări la rece (701)
 • Cursuri secundare (488)
 • Primele cursuri (312)
 • Prăjituri fără coacere (302)
 • Plăci Riba (298)
 • Mannik, cupcakes (290)
 • Rețete de tort 8 (257)
 • Conservare (255)
 • Mâncare sănătoasă (233)
 • Bauturi (232)
 • Desert - prăjitură (216)
 • Retete de tort 7 (200)
 • Retete de tort 6 (200)
 • Retete de tort 5 (200)
 • Retete de tort 4 (200)
 • Retete de tort 3 (200)
 • Retete de tort 2 (200)
 • Retete de tort 1 (200)
 • Caserole (190)
 • Sandwich-uri (190)
 • Desert - rulouri (132)
 • Rulouri pentru gustări (130)
 • Torturi pentru gustări (130)
 • Desert - jeleu (124)
 • Rețete multicooker (121)
 • Interesant (106)
 • Mâncăruri lactate (94)
 • Torturi de jeleu (89)
 • Desert - înghețată (88)
 • Sosuri, maioneze (62)
 • Sugestii utile (2190)
 • Secrete de succes (785)
 • Wellness Gimnastica (456)
 • Secrete de sănătate (433)
 • Strângerea de bani (186)
 • Reguli de sănătate (149)
 • Secretele tineretului (100)
 • Călătorie (1736)
 • Călătorie prin Europa (309)
 • Călătorind în Franța (267)
 • Călătorind în Italia (163)
 • Obiective interesante (149)
 • Natura frumoasă (137)
 • Călătorind în Germania (122)
 • Insule Călătorie (85)
 • Grădini și parcuri mondiale (79)
 • Călătorind în Spania (66)
 • Anglia Călătorie (66)
 • Călătorie scandinavă (60)
 • America Travel (40)
 • Peisaje marine (36)
 • Asia Travel (30)
 • Călătorind lumea (30)
 • GIF - publicații (10)
 • Grădină (1235)
 • Flori în creștere (148)
 • Plante în creștere (132)
 • Utilitate (128)
 • Căpșuni în creștere (78)
 • Roșii în creștere (78)
 • Flori de interior (73)
 • Castraveți în creștere (68)
 • Interesant (58)
 • Ceapă de cultură, usturoi (50)
 • Coacăze, zmeură (49)
 • Trandafiri în creștere (47)
 • Cartofi în creștere (47)
 • Răsaduri în creștere (43)
 • Îmbunătățirea solului (40)
 • Propagarea plantelor (36)
 • Cultivarea arbuștilor ornamentali (34)
 • Cultivarea strugurilor (33)
 • Ierburi în creștere (30)
 • Pomii fructiferi în creștere (24)
 • Ciuperci în creștere (20)
 • Cultură în sere (18)
 • Arbusti de fructe în creștere (15)
 • Învățare pentru noi înșine (431)
 • Engleză (368)
 • Muzică (254)
 • Întinerire și Longevitate (250)
 • Lucruri interesante (189)
 • Programe de calculator (125)
 • Renovare (61)
 • Învață să desenezi (49)
 • Sere (47)
 • Sala cinematografului (18)
 • Apartament, casă (965)
 • Sfaturi pentru a da (201)
 • Peisagistică 2 (182)
 • Design interior 2 (164)
 • My Own Master 2 (136)
 • Cursuri de master (91)
 • Proprietarul meu (70)
 • Structuri de apă din țară (62)
 • Peisagistica (59)
 • Videoclipuri de peisagistică (57)
 • Design interior (57)
 • Lucrări electrice (39)

-Cartea de cotații

Klagenfurt: un oraș confortabil de pe țărmurile celui mai cald lac alpin este Klagenfurt.

Riva del Garda, Italia http://x-lines.ru/letters/i/cyrillicfancy/2990/db1438/4.

Orașul distractiv al spălătorilor-Pontrieux Pontrieux - comună în.

-Muzică

-Căutare jurnal

-Prieteni

-Statistici

Geraniu - caracteristici și reguli pentru reproducere, conținut

Marți, 05 aprilie 2016 07:55 + la ofertă

Geraniu - caracteristici și reguli pentru reproducere, conținut

Geraniul este o plantă minunată de interior, care are o mulțime de avantaje și are nu numai flori luxoase și colorate, ci și o mulțime de proprietăți și calități vindecătoare..

Poate fi atât o plantă de grădină, cât și o floare de interior care împodobește pervazul și interiorul casei..

Geraniul are o mulțime de soiuri și un număr suficient de soiuri, astfel încât orice florar, și doar un iubitor și cunoscător al frumuseții, pot crea aranjamentul dorit pentru flori.

Geraniumul va găsi un loc demn pentru sine pe pragul ferestrelor, printre alte flori și le va proteja de o posibilă invazie a dăunătorilor de flori din interior - care literalmente nu pot tolera această plantă și se tem de ea.

Caracteristici ale creșterii geraniului

Geraniul este nepretențios și nu necesită condiții speciale de la proprietarul său pentru creșterea și îngrijirea acestuia. Cu toate acestea, există câteva caracteristici și reguli pentru reproducerea și păstrarea acestei plante.

• Pentru o înflorire bună, geraniile au nevoie de udare adecvată, iluminare adecvată și căldură. În timpul iernii, geraniile pot fi păstrate în casă, iar mai aproape de vară pot fi plantate în teren deschis într-o grădină sau o grădină de legume.

• Această floare poate fi cultivată atât din semințe, cât și prin butași. Planta percepe cu ușurință razele luminoase ale soarelui, astfel încât în ​​perioadele fierbinți nu poate fi decât întunecată puțin..

• Cheia pentru cultivarea cu succes a geraniumurilor este drenarea corespunzătoare a solului, precum și selecția solului mediu - umed și ușor acid.

• De asemenea, este necesar să hrăniți și să fertilizați geraniul, mai ales dacă crește în ghivece.

• Geraniul trebuie udat, dar cu puțină raritate, iar în perioada de creștere, se toacă solul plantei din buruieni.

• Geraniul trebuie tăiat la timp și corect, altfel poate muri, mai ales iarna.

Geraniu: îngrijire la domiciliu - reproducere

Propagarea geraniumului poate fi realizată în două moduri - prin butași și reproducerea materialului de plantare a semințelor.

Tăierea este cea mai populară și necomplicată metodă de propagare a geraniumului, care a fost folosită de cultivatorii de flori de mult timp. Practic nu există eșecuri aici.

Prima metodă de altoire.

Tăierile sunt tăiate din planta mamă la sfârșitul sezonului de vară sau la începutul toamnei. Tulpina este scoasă din vârful plantei, în timp ce cel puțin 4 frunze ar trebui să rămână pe tulpină. După această procedură, tulpina poate fi plasată într-un recipient cu apă și aștepta momentul formării rădăcinii. După apariția sistemului de rădăcini, planta trebuie plantată într-un ghiveci cu pământ pregătit în avans pentru acest lucru..

A doua metodă de altoire.

Tulpina, așa cum s-a descris mai sus, este tăiată din plantă și apoi așezată la umbră până când se va uda. Apoi tăierea este scufundată într-un stimulent numit "Kornevin" sau suc luat din aloe, apoi în pulbere de cărbune, iar la sfârșitul întregului proces, este plantat într-un vas pregătit.

În același timp, este important ca butașii să pregătească corect solul - sol de grădină sau seră amestecat cu nisip în proporție de 1/1.

Prin urmare, în ambele cazuri, trebuie să arătați puțină grijă și atenție, iar animalul dvs. de companie vă va încânta cu o înflorire abundentă luxoasă și o sănătate splendidă..

Propagarea semințelor nu este o metodă atât de populară de reproducere a materialului de plantare, cum ar fi, de exemplu, butași de geranii. Dar pentru reproducerea de noi soiuri de geranii, această metodă este cea mai acceptabilă metodă, mai ales dacă există dorința ca un cultivator sau doar un amator să experimenteze și dintr-o anumită varietate de semințe pentru a obține răsaduri diferite de materialul inițial - prin culoare, formă și dimensiune..

În general, pentru a evita orice eșec asociat cu creșterea geraniumurilor din materialul de plantare a semințelor, este necesar să începeți să plantați semințe de geraniu și să experimentați cu soiuri ieftine din această plantă..

Solul pentru plantarea semințelor de geraniu ar trebui să fie bine desfăcut și, în plus, solul principal ar trebui să fie format din nisip și humus. La începutul perioadei de primăvară, puteți începe semănatul.

Înainte de a începe să plantați semințe, solul pentru geranii trebuie vărsat cu o soluție de mangan (pentru a proteja planta de o boală precum piciorul negru). După aceea, semințele trebuie turnate în pământ cu un recipient și stropite ușor cu un strat de sol, dar astfel încât să nu fie detectate vizual la suprafață.

Apoi, pentru semințele plantate, este indicat să se creeze un fel de seră sub formă de film cu care vor fi acoperite, apoi se îndepărtează materialul plantat într-un loc încălzit..

Geraniu: îngrijire la domiciliu - sol, iluminat, condiții de înflorire

Pamantul

Solul cu geraniu ar trebui să fie bogat și hrănitor, dar nu ușor. Este recomandabil să adăugați puțină bază de argilă la sol, precum și nisip.

Pentru amestecarea automată a componentelor, este necesar să se ia o parte din humus (frunze sau boabe), aceeași cantitate de turbă, nisip și aceeași cantitate de sol argilos de pe malul râului.

Un astfel de sol păstrează umiditatea destul de bine și, prin urmare, solul nu cedează la acidifiere. În plus, se recomandă să slăbiți în mod regulat solul sub geranii pentru o mai bună sănătate a florii..

Iluminat

Vara, când orele de zi sunt lungi și saturate de razele soarelui - geraniile, amplasate pe pervaz, vă simțiți bine din orice parte a camerei.

Cu toate acestea, cea mai bună locație a geraniumurilor este încă considerată a fi partea de sud, aproape de fereastră, pe un fel de tribună de flori, deoarece aceasta plantă are cea mai directă relație cu exemplarele de flori iubitoare de lumină, care chiar și în zilele toride razele directe ale soarelui nu pot aduce niciunul sau vătămare.

Dar, în ciuda tuturor celor de mai sus, în zilele toride, trebuie să protejați geraniile de lumina soarelui cu hârtie de papirus, pentru a evita apariția de pete de arsură pe plantă.

Camera în care crește geraniul trebuie să fie ventilată, dar fără a crea ciorne. Și pentru ca geraniul să crească puternic, să miroasă parfumat și să încânte ochiul prin culorile sale luxoase și luminoase, trebuie protejat de a fi păstrat la umbră și scos în aerul proaspăt și lumina soarelui cât mai des..

Condiții pentru înflorire

Pentru ca geraniumurile să-și încânte gospodăriile cu frumusețea florilor lor pe tot parcursul anului, este necesar să se creeze condiții favorabile pentru aceasta și îngrijire corespunzătoare..

Abundența florilor din vară va depinde direct de modul în care planta și-a petrecut iarna..

Geraniumurile trebuie doar să ierneze undeva în locuri răcoroase, pe cât posibil, de la șeminee și încălzitoare, la o temperatură de cel mult 13 grade. În acest moment, planta nu are absolut nevoie de hrănire și udare abundentă..

Sub rezerva tuturor regulilor de iernare - nu numai că planta nu se va îmbolnăvi de nicio boală, dar, de asemenea, de primăvară până toamna târzie va încânta pe toată lumea cu abundența florilor și a frumuseții lor.

De asemenea, trebuie să vă amintiți și să cunoașteți faptul că geraniumurile au nevoie cu adevărat de a rupe inflorescențele decolorate. Și dacă totul se face corect, atunci această plantă va prelungi perioada de înflorire din mai până în octombrie..

Tunderea

Pentru acest proces, trebuie să folosiți un cuțit cu lama ascuțită și lungă. Ei trebuie să taie frunzele uscate și îngălbenite astfel încât un pețiol să rămână pe geraniu. Trebuie să începeți să tăiați geranii, lăsând procese cu mai mulți noduli toamna. Toate punctele tăiate trebuie să fie lubrifiate cu cărbune activat pre-sol.

Însă este necesar să se țină cont de tăierea geranienilor, factorul că după o operație atât de dureroasă pentru o plantă nu va înflori curând. Așadar, trebuie să ai răbdare și să ai grijă de planta ta preferată..

Geraniu: îngrijire la domiciliu - hrănire și udare

Udarea

Principala cerință care trebuie respectată la îngrijirea geraniumurilor este udarea regulată. Nu este necesar să aveți grijă specială de umiditatea aerului sau de a pulveriza planta, acest geraniu nu este necesar. Chiar va fi mai bine dacă pulverizarea se efectuează numai pe flori și plante învecinate, în acest caz puteți evita cu ușurință o astfel de neplăcere, cum ar fi căpătarea apei pe frunzele de geraniu.

De asemenea, nu este necesar să completați geraniumuri, deoarece acest lucru poate provoca apariția mucegaiului și poate duce la degradarea sistemului de rădăcini, mai ales iarna.

Este necesar să ne dăm seama că, cu o lipsă constantă de apă, înflorirea plantei va fi slabă, iar florile vor fi strivite.

Așadar, o condiție necesară pentru îngrijirea corespunzătoare a geraniilor este drenajul în partea de jos a ghiveciului cu flori și a solului moderat umed..

Top dressing

Geraniul se va simți excelent și va înflori constant dacă, o dată la 30 de zile toamna și iarna și de două ori pe lună vara și primăvara, se aplică fertilizare.

Fertilizarea cu fosfați favorizează înflorirea abundentă și lungă a geraniilor. Înainte de a începe să fertilizați floarea, trebuie să o udați bine, astfel încât hrănirea să nu ardă sistemul radicular al geraniului.

De asemenea, este util să se facă astfel de pansamente care au - componente azotate, de potasiu și fosfor în proporții egale.

Și, de asemenea, în compoziția acestor pansamente, trebuie incluse diferite oligoelemente necesare bunei activități vitale a florii..

Geraniu: îngrijire la domiciliu - de ce moare?

Îngrijirea corectă a geraniumurilor garantează viața ei fără boli și probleme de viață. Cu toate acestea, cu toate acestea, pot apărea probleme sub formă de boli ale frunzelor, florilor și ale sistemului de rădăcini și trebuie să fiți pregătiți pentru o astfel de transformare a evenimentelor.

Principalele motive pentru moartea geraniumurilor sunt - lipsa luminii solare, umiditatea excesivă, udarea excesivă și, ca urmare, apariția bolilor fungice, cum ar fi:

• Putregaiul cenușiu - format pe frunzele unei plante sub formă de acoperiș sau placă, pe tulpină se manifestă un substrat întunecat.

• Rugina frunzei - care apare sub formă de deteriorare a plăcii frunzelor cu pete galbene de dimensiuni mici.

• Mucegai pudră - acoperind tulpinile și frunzele geraniumurilor cu o acoperire pulverulentă.

De asemenea, un fenomen periculos care poate distruge sistemul de rădăcini ale geraniumurilor este deteriorarea nematozilor, care se manifestă sub formă de noduri pe rădăcinile plantei..

Geraniul poate fi atacat și de astfel de dăunători, ceea ce duce la posibila moarte a plantei, cum ar fi:

• Afide, datorită cărora frunzele de geraniu se usucă și apar mici pete pe ele. Mai jos, pe placa frunzelor, apar insecte de culoare gri-verde, care se înmulțesc rapid și extrag toate sucurile din frunzele de geraniu.

• Whitefly este, de asemenea, un dăunător foarte periculos, care se hrănește cu sucuri de plante și, treptat, dacă nu este luat, duce la moartea plantei.

Acești și alți dăunători pot fi eliminați prin pulverizarea plantei cu agenți speciali care nu sunt periculoși pentru geraniul propriu-zis..

Top