Categorie

1 Bonsai
Plante necomestibile, periculoase și otrăvitoare ale Rusiei
2 Ierburi
Ce trebuie să faci dacă o orhidee are rădăcini putrezite
3 Trandafiri
Cum să hrănești răsadurile de petunie pentru creștere
4 Bonsai
Să fie lumină: toate modalitățile de organizare a iluminatului pentru răsaduri

Image
Principal // Violetele

Artemis


Trandafiri de arbust (arbusti)

Scrub care crește cu succes și înflorește din abundență din grupul Nostalgie. Aceasta este o adevărată bogăție în gama de trandafiri nostalgici parfumați. Florile sunt de dimensiuni medii, colectate în inflorescențe umbelate de lux de 5-10 flori. Florile sferice sunt albe cremoase, cu o tentă ușor verzuie pe petalele exterioare. Foarte pitoresc în combinație cu arbuști și ierburi ornamentale cu creștere redusă. Grupa: rozalie nostalgică. Diametrul florilor este de 5-8 cm, înălțimea tufișului este de 120 cm.Rezistența la boli: mucegai pudră, pata frunzelor negre. Utilizare: grupuri, garduri vii, plantare între plante. Caracteristici: aromă puternică de anason.

Bujorii ITO-hibrizi au ieșit la vânzare gratuită.

Peonies erbacee sunt acum la vânzare.

Plantele de tufișuri de fructe și fructe de pădure și arbori cu ZKS (ghiveci 3-7 l) sunt acum în vânzare.

Din motive tehnice, numărul de telefon + 7-499-906-46-50 temporar nu funcționează.

Folosiți telefonul + 7-916-136-86-00, Vasily.

Rosa artemis shrab topalovich

Contactează-ne

404 Ne pare rău, pagina pe care o căutați nu există.

Puteți utiliza harta pentru a accesa secțiunile principale:

© Creșa de plante ornamentale „Yoly-Paly”, 2020 Când folosiți materialele, este necesară o legătură către site-ul yoly-paly.ru

Pepiniera plantelor ornamentale "Yoly-Pali"

Pepiniera plantelor ornamentale "Yoly-Pali"

Pepiniera plantelor ornamentale "Yoly-Pali"

Contactează-ne

Kennel "Yoly-Pali"
Regiunea Samara
din. Chiloţi
Sf. Farmerskaya, 14A

Luni-Sat 9: 00-19: 00
Soarele 9: 00-17: 00

Rose Artemis Rose Artemis

Cererea dvs. a fost acceptată!

Veți primi o notificare cu privire la primirea mărfurilor la vânzare la contactele pe care le-ați specificat

Scrub care crește cu succes și înflorește din abundență din grupul Nostalgie. Bogăție reală în sortimentul de trandafiri nostalgici parfumați selectați de Rosen Tantau! Florile sunt sferice, cu diametrul de 5-8 cm, alb cremos, cu o nuanță ușor verzuie pe petalele exterioare, colectate în luxoase inflorescențe umbelate de 5-10 flori. Foarte pitoresc în combinație cu lemn de box și ierburi. Aroma este puternică, anasonică. Rezistența frunzelor la mucegaiul praf este ridicată, până la punct negru - mediu. Înflorire repetată.

Arbust Artemis (Artemis)

Rezistent la ploaie și soare

Energie de creștere viabilă

Artemis (Artemis)

Tantau Germania, 2009

Descriere:

Un soi viguros și înfloritor din abundență din grupul trandafirilor nostalgici. Flori sferice albe cremoase, de dimensiuni medii, apar în racemuri mari, grele, de 5-10 buc. Arome de anason pronunțate, rezistență ridicată la ploaie și soare.

Diametrul florii, cm: 5-8

Dimensiuni Bush (h * l, cm): 100-120 * 80

Rezistența la boli fungice: foarte rezistentă

Înflorire: re-înflorire

Recenzii ale producătorilor de trandafiri cu experiență:

Rozeta este cea mai bună pentru mine. Când am văzut-o, m-am îndrăgostit la prima vedere de aceste perle minunate. Am 6 tufișuri Artemis. Floarea ține bine în ploaie, nu se estompează la soare, dacă doar câteodată, când este foarte cald. Rozeta miroase foarte mult la anason, mai ales în dimineața devreme de la 6:00 la 8:00 o aromă strălucitoare de anason. Când este cald, aroma este prezentă, dar destul de slabă (Kesova Elena Lazarevna, Essentuki)

Un plus semnificativ pentru zona „agriculturii riscante”: spre deosebire de mulți trandafiri albi (și, în general, ușori), florile Artemis nu sunt practic acoperite cu pistrui roz pe vreme răcoroasă și ploioasă. Iar vara anului 2019 este foarte semnificativă în această privință! Ploaia continuă să se „grăbească” și înflorește practic fără întrerupere. (Tyurina Tatiana Eduardovna, Yaroslavl)

Înflorirea este foarte abundentă, doar un buchet imens în patul cu flori, verdeață pură închisă la culoare. Nu am observat fragilitatea florii, deoarece există întotdeauna un număr imens de ele. Înflorește în două valuri pline.
Forma tufișului are forma unei mături - o bază foarte îngustă și o pălărie uriașă de ramuri și flori deasupra, în acest an voi pune un suport, ca în cazul bujorilor, altfel, pur și simplu, cade din ploaie și vânt, fără poli. Ramuri groase dure, le-am tăiat pentru iarnă, nu le pot pune (nu am îndrăznit să sap în acest an), dar acest lucru nu afectează creșterea tufișului și înflorirea, așa că am decis să continui tăierea sub adăpost.
Dintre minusuri (pentru mine) - muguri bej, pe fundalul florilor albe, arată „murdare” (Borisova Olga Yurievna, Moscova)

Îmi place foarte mult acest soi. Arbustul este al doilea an după plantare. Înflorire foarte abundentă și de lungă durată, tolerează bine ploaia. Toată ziua la soare - florile nu se topesc și nu își schimbă culoarea. Aruncă lăstari lungi, dar nu pot atribui acest lucru unor dezavantaje, deoarece toate sunt acoperite și cu muguri. Iar când partea inferioară a tufei se estompează, lăstarii înalți înfloresc. Tuful a înflorit mai bine de o lună, acum se odihnește. Frunzișul este de culoare verde închis, lucios. Suporturile ramurilor sunt foarte necesare în timpul înfloririi - capace prea grele de inflorescențe pot rupe lăstarii. (Semina Elena, Moscova)

Trandafir scrub Artemis

Avantajele centrului de grădină "Medra"

 • Răsadurile pot
  transplant
  de la începutul primăverii
  până toamna târziu
 • Plante
  adaptate
  la climă
  Partea europeană
  De Rusia
 • Conditii speciale
  pentru designeri
  și peisaj
  companii
 • Memo mai departe
  agrotehnic
  grija tuturor
  către cumpărător

De unde pot cumpăra?

Anterior ne puteți contacta telefonic +7 (495) 968-32-62 sau veniți la adrese:

Buna alegere! Vii această plantă este și mai frumoasă!
Îl puteți cumpăra accesând pepinierele noastre la adresele:

Pepiniera de plante "Semenkovo, 37"
Rusia, regiunea Moscovei, districtul Odintsovsky, satul Semenkovo ​​37

Pepiniera de plante "Glazynino, 121"
Rusia, regiunea Moscovei, districtul Odintsovsky, satul Glazynino 121

Pepinieră de plante „Pe Dmitrovka”
Rusia, Moscova, autostrada Dmitrovskoe 167 с2. (Intrare de pe Aleea Dolgoprudnaya)

Artemis cu trandafir standard

Având grijă de fiecare client!

Rapid, confortabil și ieftin!

Este foarte ușor să te pierzi într-un sortiment atât de mare de tot felul de mărfuri și, desigur, vrei atât de mult! Dar se întâmplă că nu există nicio modalitate de a comanda totul dintr-o dată.

Pentru a nu pierde produsele preferate și pierdeți timpul căutându-le, am creat o secțiune convenabilă pentru dvs., unde puteți salva articolele care vă plac..

Acum îți poți crea propria „Grădină familială” personală.

În pagina noii noastre secțiuni, aveți ocazia să creați liste convenabile pentru dvs., în care vor fi stocate planurile dvs. pentru aterizări viitoare..
Sortează produsele în liste după preț, cultură, timp de preluare, orice proprietate care ți se potrivește.

Mi-a plăcut ceva, dar doriți să îl comandați mai târziu?
Creați o listă, salvați articolele selectate acolo și când va veni momentul, faceți clic pe butonul „toate articolele din coș”. Suma totală a comenzii viitoare va fi afișată în colțul din dreapta jos.

Pentru a începe, utilizați lista „Favorite” deja creată, salvați toate pozițiile care vă plac. Dacă doriți să creați o listă cu propriul nume, trebuie doar să faceți clic pe butonul „Adăugare listă nouă”. Dați-i orice nume care vă va ajuta să navigați, de exemplu, „Semințe pentru 2016”, „Clubul meu”, „Patul de flori de vară” etc. Și când va veni ora, în câteva clicuri comandați toate mărfurile de care aveți nevoie, de exemplu, pentru grădina dvs. de iarnă.

Vizionând acum descrierea detaliată a produsului, puteți face clic pe butonul „Adăugați în grădina mea de familie”, iar produsul pe care îl doriți va fi memorat în folderul ales..

Ușor, rapid, convenabil! Bucurați-vă de cumpărături!

Pentru a adăuga un produs în My Family Garden, trebuie să accesați pagina produsului.

În continuare, trebuie să urmați linkul Adăugați în grădina mea de familie.

În fereastra suplimentară care apare, trebuie să selectați lista la care doriți să adăugați produsul curent. Puteți selecta Lista nouă, dându-i un nume. După selectarea listei, urmați linkul „Ok”.

Grădina mea de familie
Pe pagina secțiunii puteți vedea toate produsele adăugate, precum și listele create.

De aici puteți adăuga articolul în coșul de cumpărături conform articolului:

Și, de asemenea, întreaga listă:

Puteți elimina, de asemenea, un element din lista selectată:

Sau ștergeți întreaga listă de produse:

Pentru a elimina complet lista, utilizați următorul link:

Creați liste pe o varietate de subiecte. Exemple de nume pot fi foarte diferite: „Viitorul meu pat de flori de vară”, „Pentru o reședință de vară”, „livada de mere” și multe altele. Știți exact ce veți comanda de la răsadurile de fructe și fructe de pădure? Așa că numiți lista „Delicious”, adăugând soiurile dvs. preferate. Iar când va fi timpul potrivit, ordonați întreaga listă în doar câțiva pași.

Am făcut totul pentru ca Grădina Familiei Mele să fie cât mai convenabilă și intuitivă pentru a fi folosită cât mai mult posibil.!

Trandafirul "Artemis" (Rose Artemis)

Trandafirul "Artemis" este un scrub bogat înflorit din grupul Nostalgie. Bogăție reală în sortimentul de trandafiri nostalgici parfumați selectați de Rosen Tantau! Florile sunt sferice, cu diametrul de 5-8 cm, alb cremos, cu o nuanță ușor verzuie pe petalele exterioare, colectate în luxoase inflorescențe umbelate de 5-10 flori. Aroma este puternică, anasonică. Înflorire repetată. Înălțimea tufișului este de 110-120 cm Trandafir grăbit, stoc - R.canina.

Rose Artemis (Rose "Artemis")

Numele latin:

Duritatea de iarnă a trandafirului Artemis este medie; pentru plantare, alegeți locuri care exclud stagnarea primăverii a aerului rece. Pentru iarna din Rusia centrală este nevoie de adăpost competent.

Duritate de iarnă:

Pentru a planta Artemis rose, este necesar să se pregătească un sol fertil cu un drenaj bun. În procesul de creștere și înflorire, efectuați o hrănire regulată. Rezistența frunzelor la mucegaiul praf este ridicată, până la punct negru - mediu. Înflorire repetată

Caracteristici de cultivare și îngrijire:

Când plantați un trandafir „Artemis” alegeți un loc cu iluminare bună.

iluminare:

Trandafirul „Artemis” (Rose Artemis) arată foarte bine atât în ​​plantații individuale pe șantiere, cât și ca parte a grădinilor de trandafiri și a compozițiilor de peisaj. Foarte pitoresc în combinație cu lemn de box și ierburi.

Disponibilitatea și prețurile trandafirului „Artemis” pot fi vizualizate pe site-ul nostru, pe pagina „Lista prețurilor”

Utilizarea:

Posibilitatea de a cumpăra această și alte plante poate fi vizualizată pe site-ul magazinului nostru online Eco Garden.

Trandafirii rastoarna soiurile si caracteristicile

Trandafirii de scrub sunt o subspecie de reproducție relativ tânără a soiurilor rezistente, iar numele în sine a devenit popular începând cu anul 1965 al secolului trecut. Cei care vorbesc în engleză vor înțelege imediat că acest cuvânt înseamnă „bush”. Puteți auzi multe fapte interesante și adevărate despre rezistența la îngheț a speciei: de exemplu, trandafirul canadian scrub, care a fost descris pentru prima dată în anii 70, are capacitatea de a rezista la temperaturi reci până la minus 40 de grade.

Le puteți cultiva sub formă de plante singure sau puteți aranja o compoziție de grup pe gazon. Forma poate fi, de asemenea, diferită - în mâinile tale face să pară o bilă uriașă sau să creezi o fântână cu flori. Scrubii vor deveni o decorare demnă a site-ului, parcului și grădinii..

Ele pot fi joase, înalte, cățărate și cresc în formă de fântână, astfel încât fiecare grădinar are o oportunitate excelentă de a alege printre ele un arbust după gustul și culoarea sa..

Caracteristici și tipuri de arbuști

Soiul shraba are mai multe caracteristici. Aceasta este una dintre puținele specii care este apreciată nu pentru aspectul atractiv al unei singure flori, ci pentru înflorirea îndelungată a unui număr mare de flori. Caracteristicile trandafirului. shrabs:

 • Culoarea variată a mugurilor. Într-adevăr, puteți vedea nuanțe strălucitoare de culoare scarlatină, maro și chiar liliac. Dar mai există petale în dungi, variegate.
 • Forma și mărimea neobișnuite. Puteți găsi soiuri semi-duble, cu flori mici, terry. Și aceasta nu este limita!
 • În ceea ce privește frunzele, nuanțele lor nu sunt mai puțin interesante - există chiar și frunze de visiniu. Fructele sunt decorative, chiar și spinii arată foarte pitoresc.
 • Înflorirea este profuză și intensă. Primele flori apar la sfârșitul lunii mai, petalele cad doar în septembrie.
 • Pur și simplu aromă fantastică a majorității soiurilor.
 • Fără excepție, toate soiurile cresc destul de repede - într-un singur sezon de creștere pot atinge 150 cm. Tufele sunt destul de grațioase, au ramuri flexibile.
 • Duritate de iarnă. În plus, plantarea și lăsarea scrubilor nu este deosebit de dificilă. Pentru iarnă, le puteți acoperi pur și simplu pentru iarnă, iar unii trandafiri englezi și canadieni pot rezista la înghețuri de -30 de grade fără probleme. Singura caracteristică care poate provoca dificultăți pentru grădinarii începători.

Clasificarea este informală și se folosește numai pentru structurarea datelor la descrierea soiurilor..

 • Trandafiri de arbust englez, crescuți de celebrul crescător britanic David Austin la sfârșitul secolului trecut. Caracteristica lor distinctivă este forma „engleză” neobișnuită a florii, pentru care plantele au primit denumirea neoficială „trandafiri nostalgici”. S-au luat ca perechi parentali indivizi de trandafiri Bourbon, Damasc și francez, precum și exemplare de soiuri moderne de trandafir de ceai hibrid și Floribunda. Trandafirii englezi de arbust se disting prin aroma lor de neegalat, timpii lungi de înflorire și mugurii puternici. Grupul include un număr mare de hibrizi cu rate de creștere diferite și înălțimi de tragere.
 • trandafiri de arbust de tip acoperire la sol, a căror înălțime poate varia de la 20 cm la 2 m. Arbustii aparținând acestui grup pot fi târâți sau înăbușiți. Se remarcă prin proprietăți decorative ridicate și nepretenții. În timpul înfloririi, planta acoperă pământul cu un covor luxuriant, oferind spațiului grădinii un aspect elegant
 • resturi de trandafiri din selecția canadiană, capabili să reziste la temperaturi de până la -40 grade. Această categorie este cea mai rezistentă la îngheț și cea mai frecventă în zonele cu un climat temperat și puternic continental..

Soiuri de trandafiri Straba

Soi de trandafir Bonanza

Este un arbust cu flori lungi, ale căror petale de flori au nuanțe diferite: în partea interioară, mugurele are o tentă de portocaliu strălucitor, iar partea exterioară este roz. Când mugurele este complet deschis, în miezul său pot fi văzute stamine de culoare aurie. O caracteristică distinctivă a „Bonanței” este autocurățarea sa, care se manifestă prin faptul că planta controlează în mod independent numărul de muguri și capac de frunze, ceea ce face inutilă tăierea.

Trandafir soi Belvedere

Este proprietarul florilor mari de culoare delicată a piersicii. Acest soi arată excelent într-o singură compoziție cu mai multe tufe de trandafir, adică. într-o aterizare de grup. Planta emană o aromă ușor tartă care poate persista pe toată perioada de înflorire. Dacă se creează condițiile favorabile necesare pentru arbust, planta poate crește până la 1,2 m înălțime. Trandafirul se distinge prin înflorire continuă, însă, cea mai mare cantitate de formare și înflorire a mugurilor cade pe primul val, urmată de o serie de cicluri mai slabe. Ca un dezavantaj al soiului, se poate evidenția sensibilitatea sa puternică la diverse boli, de exemplu, cum ar fi mucegaiul pudră..

Soiul de trandafiri Annie Duprey

Acest arbust, care atinge un metru înălțime, are flori luminoase luminoase, emanând o ușoară aromă de citrice. Are capacitatea de a rezista la înghețuri severe (temperaturi de până la -23 grade), precum și rezistență la unele boli (punct negru și mucegai pudră). Printre dezavantajele acestui soi, se poate evidenția o rezistență slabă la ploaie, în care mugurii nu se pot deschide complet sau nu se deschid deloc.

Soiul de trandafiri Schneevitchen

Este unul dintre cele mai timpurii soiuri de scrub (obținute în 1985). Arbustul este capabil să crească până la un metru și jumătate în înălțime, are o ramificare bună. Planta are muguri mici, de culoare verde deschis, care se transformă în flori albe semi-duble, care ating diametrul de 6-7 cm. Înflorirea este abundentă și se desfășoară continuu pe tot parcursul sezonului de creștere. O caracteristică distinctivă a soiului este rezistența sa destul de puternică la dăunători și boli - aceasta face ca planta să fie și mai populară în rândul începătorilor în grădinărit și floricultură..

Soi de trandafiri Abraham Derby

Acesta este un arbust robust cu o formă rotunjită, care atinge o înălțime de un metru și jumătate. Mugurii plantei, care au o formă clasică, se transformă în flori duble dense, de o nuanță roz pal sau caise. Floarea are frunze netede, strălucitoare. Trandafirul înflorește destul de devreme și este capabil să continue înflorirea continuă până la vreme rece. Diferă rezistența la boli și nepretenția în îngrijire. Singurul dezavantaj este căderea florilor, datorită dimensiunilor mari (diametrul de aproximativ 14 cm) și a greutății mari. Soiul este capabil să reziste la temperaturi înghețate până la -29 grade, dar este slab rezistent la ploile abundente, timp în care mugurii nu se deschid.

Soi trandafir contesa Diana

Trandafirul îi poartă numele în onoarea contesei Diana Bernadotte, celebrul miliardar și trendsetter al pălăriilor moderne. Florile acestui soi sunt parfumate cu un amestec de arome florale și fructate, cu un indiciu de parfum de citrice. Florile sunt dens duble, au o culoare violet-violet, mugurii sunt mari - aproximativ 10 cm în diametru. Se diferențiază în înflorire lungă și abundentă. Înălțimea trandafirului Dianei atinge un metru. Caracterizat prin rezistență ridicată la îngheț și boli.

Soi de trandafiri rococo

Este un arbust care poate crește până la 1,5 metri lungime. Este decorat cu flori mari (de aproximativ 10 cm în diametru) cu o nuanță de caise. Florile sunt colectate în ciorchine mici, au petale duble neobișnuite, sunt capabile să reziste la efectele vântului puternic sau ale ploii. Pe întreaga perioadă de înflorire, mugurii sunt supuși la decolorare, prin urmare, în stadiul final de înflorire, ei iau o nuanță cremă de perle. Trandafirul are o rezistență destul de mare la boli, cum ar fi pata neagră și mucegai pudră.

Soi de trandafiri Artemis

Acest soi de trandafiri are capacitatea de a rezista la înghețuri până la -23 grade, se caracterizează printr-o cerere suficientă pentru îngrijire. Inflorescențele arată ca niște umbrele, sunt formate din 5-10 flori de culoare alb-crem, cu dimensiunea de 5-8 cm. Arbustul are nevoie de iluminare bună, alimentare regulată și sistem de drenaj. Soiul arată excelent atât cu o singură plantare, cât și într-o compoziție cu alte flori.

Trandafir soi Sapphire

Acest soi atinge o înălțime de 100-130 cm. Florile trandafirului Sapphire sunt duble, cu diametrul de 6-8 cm și au o culoare albastru-lila deschis. Petalele sunt ușor transparente. Mugurii emană o aromă plăcută, moale. Înflorire repetată. Planta poate fi sensibilă la boli precum mucegaiul pudră, dar în caz de secetă prelungită.

Rose soiul Manstead Wood

Este un soi crescut de D. Austin, care este o tufă de până la 100 cm înălțime. Rezistența la îngheț a soiului este de -23 grade, nu există o predispoziție specială la boli.

Soi trandafir Blanc Meyandecor

Acesta aparține grupului de acoperire la sol și este subdimensionat. Înălțimea sa variază de la 30 până la 50 cm, dar diametrul florii atinge 10-15 cm. Mugurii au 70-80 petale albe pure, iar înflorirea durează de la începutul lunii iunie până la sfârșitul lunii octombrie. Diferența dintre „Blanc Meyandecor” față de alte soiuri este capacitatea de a rezista la temperaturi sub -40 grade, precum și rezistența ridicată la boli fungice.

Plantarea de stroba de trandafiri

Cel mai bun moment este să plantezi trandafiri de scrub în primăvară, deși este permisă și perioada de toamnă. Pentru pasionații de grădinărit începători, este mai bine să efectuezi prima plantare de tufișuri primăvara, pentru a observa în continuare creșterea lor intensă și, pas cu pas, să înveți să le îngrijești.

Grădinarii novici nu ar trebui să se teamă că plantarea și creșterea arbustilor este o sarcină dificilă și copleșitoare. Este necesar să urmați anumite reguli, să vă iubiți arbustul, iar apoi procesul de îngrijire a acestuia va deveni o bucurie și va servi ca un timp plăcut și plin de satisfacție.

Cel mai bun moment este să plantezi trandafiri de scrub în primăvară, deși este permisă și perioada de toamnă. Pentru pasionații de grădinărit începători, este mai bine să plantezi primele tufișuri în primăvară, pentru a observa în continuare creșterea lor intensă și, pas cu pas, să înveți să le îngrijești.

Răsadurile pot fi amplasate în centrul patului de flori sau echipate cu un gazon frumos pe șantier, iar dacă zona este mică, alegeți un loc bine ventilat, uscat și suficient de luminat. Dacă doriți să plantați mai multe tufișuri simultan, ar trebui să păstrați o anumită distanță între ele. Ar trebui să fie de la un metru și jumătate la doi metri, ținând cont de creșterea în continuare a culturii.

Arbustii care înfloresc în mod repetat și continuu pe parcursul unui singur sezon sunt cel mai bine aranjați în grupuri - de exemplu, cinci sau șapte răsaduri. Cea mai bună opțiune ar fi o cascadă de scrub - „fântâni”, care arată foarte frumos pe viitor. Când plantați separat, trebuie luată în considerare prezența sau absența mirosului, iar exemplarele mari de flori sunt întotdeauna încadrate de cele mai mici - cu accent pe primul.

Răsadurile trebuie așezate într-o vază de apă, astfel încât sistemul tulpin și rădăcină să fie de 5 cm în apă. Trebuie să așteptați aproximativ o zi. Un teren este fertilizat în avans, după care sunt săpate în el găuri de 60 de centimetri adâncime.

Pământul este turnat în gaura sub formă de movilă. Apa caldă la temperatura camerei și o soluție de humate sunt turnate în ea. Plasăm cu atenție planta și îndreptăm rădăcinile. Ne umplem răsadurile cu pământ, agităm periodic tufișul, tamponând solul. Locul unde s-a făcut vaccinarea este cufundat în pământ cu 5 centimetri. Fiecare tufiș este împietrit și întunecat de crengile de molid.

Îngrijirea ramurilor de trandafiri

Acest grup de trandafiri preferă să crească în sol umed, dar nu tolerează apa stagnantă. Udarea trebuie făcută o dată la 7 zile. Este important ca umiditatea să nu ajungă pe frunziș, altfel pot fi afectate de boli fungice. Dacă udate incorect, varza de trandafiri va fi scăzută și vor fi puține flori. După terminarea udării, solul trebuie dezlipit și tufișurile trebuie să fie spud.

Pentru a preveni evaporarea excesivă a umidității, solul poate fi acoperit cu compost sau turbă. Primăvara, când apar primele lăstari, se introduce azot. Vara, se adaugă potasiu și fosfor pentru înflorirea și creșterea activă..

Tăierea este necesară în primăvară: merită tăiată ramurile uscate, precum și unele dintre lăstari pentru o creștere mai intensă. Este necesar să tăiați tulpinile cu un pruner la un unghi de 45 de grade. Dacă se găsește o tragere bolnavă, aceasta trebuie îndepărtată în partea sănătoasă. În timpul verii, trebuie să eliminați mugurii decolorati sau o parte din ei. Aceasta se face astfel încât florile următoare să fie mai mari..

În ciuda calităților ridicate rezistente la îngheț ale multor soiuri, trandafirii arbuști au nevoie de adăpost. În sud, pentru aceasta, este suficient să izolăm zona de rădăcină cu un strat de pământ, iar mai aproape de iarnă, în plus, să o acoperim cu rumeguș. În regiunile mai reci, tulpinile lungi și ramurile târâtoare sunt îndoite spre sol și acoperite cu ramuri de molid sau frunze uscate.

În zonele cu un climat puternic continental, precum și în condițiile iernilor fără zăpadă, materialul nețesut este așezat suplimentar pe frunzele și ramurile molidului. Principalul lucru este să nu uitați să îndepărtați țesătura în timpul când vin dezghețurile de primăvară. În caz contrar, tufișurile vor începe să se macine și să devină vulnerabile la bolile fungice..

Roses trandafiri în design de peisaj

Trandafirii arbuști arată foarte armonios în peisajul grădinilor și al parcului și sunt foarte apreciați de designeri. Plantele sunt adesea folosite pentru a crea garduri cu flori, plantându-le de-a lungul perimetrului sitului sau pe una din laturile sale. Atunci când plantați soiuri înalte, trebuie să aveți grijă de suporturi, care sunt cel mai bine ascunse în spatele unui arbust cu creștere mică, plantat de-a lungul liniei frontale. O astfel de stratificare arată foarte impresionantă, în special cu selecția corectă a nuanțelor..

Soiurile cu creștere redusă arată grozav cu copacii perenă, subliniind combinația armonioasă de flori și ace. Pentru decorarea versanților și bordurilor, se folosesc soiuri de acoperire care se târâie pe sol, iar tulpinile prea lungi sunt ridicate de pe sol și fixate pe structuri arcuite. Arbustii singuri plantați pe un gazon sau un pat de flori, de asemenea, arată frumos. Cu plantele vecine selectate corect, tufișul va arăta ca un element independent al designului peisajului. Principalul lucru în acest caz este să nu supraîncărcați patul de flori cu flori luminoase și mari, altfel trandafirul s-ar putea pierde pe fundalul lor..

Ar fi indicat să plantezi plante verzi, care nu înflorește, cu frunze mari, iarbă de gazon și să decorezi patul de flori cu o instalație din piatră naturală. În acest caz, florile strălucitoare ale shtrabului vor accentua perfect verdele suculent al patului de flori și eleganța ansamblului de piatră. De asemenea, trandafirii de arbust merg bine cu plante precum thuja, ienupăr și molid..

Trandafiri de arbust: ce sunt și cum să-i crească?

Trandafirii de arbust au apărut în urmă cu peste 50 de ani. Au început imediat să obțină rapid popularitate în rândul grădinarilor. Plantele au acționat ca o alternativă excelentă la soiurile capricioase și termofile, datorită cărora au devenit una dintre cele mai cultivate specii din țara noastră..

Ce este?

Rose arbust (din engleză arbust) este un arbust înflorit care poate suporta cu ușurință iernile reci. În același timp, unele soiuri, de exemplu, scrubul canadian a crescut, rezista ușor la înghețurile de 40 de grade. Plantele din această specie aparțin categoriei parcurilor și sunt utilizate pe scară largă de designeri și grădinari. Astăzi, numărul soiurilor de scruburi de trandafiri este de câteva zeci. Experții îi împărțesc condiționat în trei categorii, fiecare conținând plante cu caracteristici morfologice similare. Clasificarea este informală și se folosește numai pentru structurarea datelor la descrierea soiurilor..

 • Primul grup include trandafiri arbusti englezi, crescuți de celebrul crescător britanic David Austin la sfârșitul secolului trecut. Caracteristica lor distinctivă este forma „engleză” neobișnuită a florii, pentru care plantele au primit denumirea neoficială „trandafiri nostalgici”. S-au luat ca perechi parentali indivizi de trandafiri Bourbon, Damasc și francez, precum și exemplare de soiuri moderne de trandafir de ceai hibrid și Floribunda. Trandafirii englezi de arbust se disting prin aroma lor de neegalat, timpii lungi de înflorire și mugurii puternici. Grupul include un număr mare de hibrizi cu rate de creștere diferite și înălțimi de tragere.
 • Al doilea grup include trandafiri de acoperire a solului, a căror înălțime poate varia de la 20 cm la 2 m. Arbustii aparținând acestui grup pot fi târâți sau înăbușiți. Se remarcă prin proprietăți decorative ridicate și nepretenții. În timpul înfloririi, planta acoperă pământul cu un covor luxuriant, oferind spațiului grădinii un aspect elegant.
 • Al treilea grup de scruburi de trandafiri este reprezentat de plantele canadiene care pot tolera temperaturi până la -40 grade. Această categorie este cea mai rezistentă la îngheț și cea mai frecventă în zonele cu un climat temperat și puternic continental..

Pe lângă diferențele evidente, există și o serie de caracteristici caracteristice tuturor plantelor din această specie..

 • Trandafirii arbuști se caracterizează prin înflorire continuă, care începe la începutul lunii iunie și se încheie cu debutul primului îngheț. Florile se înlocuiesc reciproc pe tot parcursul sezonului de creștere, crescând astfel proprietățile decorative ale arbustului. Singura excepție este soiul „Fritz Nobis” (lat. Fritz Nobis), care este o singură plantă cu flori.
 • Specia se remarcă printr-o mare varietate de inflorescențe, printre care există atât forme și texturi clasice, cât și muguri care sunt complet neobișnuite în culoarea și structura lor.
 • Aproape toate soiurile de scruburi de trandafiri au o aromă strălucitoare și bogată, datorită căreia arbustul literalmente miroase parfumat pe întreaga perioadă de înflorire.
 • Rezistența la îngheț este una dintre cele mai importante calități ale unui arbust, care îl distinge favorabil pe fundalul altor tipuri de plante de grădină și parc..
 • Trandafirii de scrub sunt imuni la majoritatea bolilor tipice altor tipuri de trandafiri, care, combinate cu o nepretenție absolută, îi face cea mai bună opțiune pentru grădinarii începători..
 • Arbustii din aproape toate soiurile se disting prin densitatea, puterea și volumul lor, iar unele exemplare ating 2 metri înălțime și adesea acționează ca principalul decor al grădinii.
 • Trandafirii de arbust merg bine cu orice alte tipuri de trandafiri, pot fi cultivate fără teamă în cartier.

În ciuda faptului că trandafirii de arbust au multe avantaje față de alte specii decorative, arbustul are încă dezavantaje. Acestea includ necesitatea de a adăposti plante pentru iarnă și tăierea regulată..

soiurile

Datorită nepretenției absolute a îngrijirii și a rezistenței la boli, trandafirii arbuști sunt obiectul unei atenții deosebite a crescătorilor, care cresc din ce în ce mai mulți hibrizi. În acest sens, este mai corect să începeți o revizuire a soiurilor populare cu specii noi obținute de celebrul crescător David Austin. Toate plantele crescute de el sunt reprezentanți ai așa-numitului grup englez, diferă prin luminozitatea culorilor și unicitatea aromelor florilor.

 • Soiul Desdemona se caracterizează prin ovare ușoare de piersic, care, la deschiderea mugurii, dobândesc o culoare albă cu o ușoară tentă rozalie. Florile emană mirosul de smirnă, își păstrează perfect forma după vânturi puternice și ploi abundente.
 • Scorpionul de trandafiri Ansent Mariner se remarcă prin florile sale duble și mari, de culoare roz strălucitoare, care acoperă uniform întreaga tufă. O trăsătură caracteristică a soiului este staminele de culoare aurie și capacitatea plantei de a înflori continuu până la apariția vremii reci..
 • Soiul Poets Wife se distinge printr-un tufiș sferic scăzut și flori luminoase de culoare lămâie care nu sunt predispuse la decolorare. În faza inițială a înfloririi, mugurele emană un parfum persistent de lămâie, iar în ultima etapă capătă note dulce..
 • Scrub de trandafiri Tranquility este un tufiș rotund cu flori albe de zăpadă și parfum de mere. Datorită calităților sale decorative, soiul este adesea folosit pentru amenajarea parcurilor și a piețelor..

Soiurile anterioare sunt de asemenea populare. Mai jos sunt prezentate o serie de plante, a căror mențiune este în special întâlnită..

 • Soiul Bonanza este un arbust cu flori lungi, cu petale de diferite culori: partea interioară a mugurii are o nuanță de portocal însorită, iar partea exterioară este roz. Când mugurele este complet deschis, puteți vedea în interior staminele aurii. O caracteristică caracteristică a soiului este capacitatea sa de a se purifica, motiv pentru care planta nu are nevoie de tăiere și își reglează în mod independent capacul de frunze și numărul de muguri..
 • Trandafirul de scrub „Belvedere” are flori mari de culoare piersic și arată excelent în plantațiile de grup. Planta are o aromă ușor de tartă care durează pe parcursul întregii perioade de înflorire. Când sunt create cele mai favorabile condiții, unele tufișuri cresc până la 1,2 m. Înflorirea are loc continuu, cu toate acestea, formarea florii cele mai intense apare în primul val, urmată de mai multe cicluri mai slabe. Dezavantajul soiului este creșterea sa, în comparație cu alte specii, susceptibilitatea la diverse boli, de exemplu, mucegai pudră.
 • Trandafirul "Annie Duperey" (lat. Anny Duperey) este un arbust cu o înălțime de până la 100 cm înălțime, cu flori strălucitoare de galben-lămâie, cu un parfum ușor de citrice. Planta este capabilă să reziste la înghețuri până la -23 grade, este foarte rezistentă la boli precum mucegaiul pudrat și punctul negru. Dezavantajul soiului este rezistența sa slabă la ploaie, în care mugurii nu se deschid.
 • Sortul "Schneewitchen" (lat. Schneewitchen) a fost crescut în 1958, este unul dintre cele mai timpurii. Arbustul crește până la 150 cm, se distinge prin ramificații puternice. Planta are muguri mici, de culoare verde deschis, care se transformă în flori albe semi-duble de 6-7 cm. Înflorirea este abundentă și continuă pe tot parcursul sezonului de creștere. Există, de asemenea, o rezistență ridicată la boli și dăunători, ceea ce face ca soiul să fie foarte popular în rândul locuitorilor începători de vară și al grădinarilor..
 • Trandafirul „Abraham Derby” (lat. Abraham Darby) este un arbust puternic în formă rotundă de până la un metru și jumătate înălțime. Planta se distinge prin mugurii în formă clasică, care se transformă în flori roz pal clare sau dublate. Soiul este înflorit timpuriu și înflorește continuu până la foarte frig. Planta are frunze strălucitoare, rezistente la boli și îngrijire fără pretenții. Singurul dezavantaj este tendința florilor la ofilire, care se datorează dimensiunilor mari (până la 14 cm) și greutății lor grele. Trandafirul poate rezista la temperaturi de până la - 29 de grade, dar are o rezistență slabă la ploaie, timp în care florile nu se deschid.
 • Soiul „rococo” este reprezentat de un arbust cu o înălțime de până la 150 cm înălțime, acoperit cu flori mari (până la 10 cm) de caise. Florile sunt dispuse în perii, au petale duble ondulate neobișnuite, rezistă perfect efectelor ploii și vânturilor laterale puternice. În timpul înfloririi, petalele se estompează puțin, iar la stadiul final devin cremă de perle. Planta este foarte rezistentă la mucegaiul pudrat și la locul negru.
 • Rose Munstead Wood este o varietate crescută de D. Austin, care este o tufă de până la 100 cm înălțime. Florile de catifea roșu închis au până la 75 de petale și se disting printr-o aromă de mure cu note subtile de afine și prune. Rezistența la îngheț a soiului este de -23 grade, nu există o predispoziție specială la boli.
 • Soiul "Blanc Meyandecor" aparține grupului de acoperire la sol și este subdimensionat. Înălțimea sa variază de la 30 până la 50 cm, dar diametrul florii atinge 10-15 cm. Mugurii au 70-80 petale albe pure, iar înflorirea durează de la începutul lunii iunie până la sfârșitul lunii octombrie. Diferența dintre „Blanc Meyandecor” față de alte soiuri este capacitatea de a rezista la temperaturi sub -40 grade, precum și rezistența ridicată la boli fungice..
 • Trandafirul „Artemis” (lat. Artemis) este capabil să reziste la înghețuri până la -23 grade, este o plantă destul de solicitantă de îngrijire. Soiul are nevoie de un sistem de drenaj, o alimentare regulată și o iluminare bună. Arbustul arată bine atât pe fundalul compozițiilor de peisaj, cât și cu o singură plantare.
 • Soiul „Kosmos” este foarte rezistent la pata neagră, se distinge prin flori dens duble în formă de cupă, de o nuanță cremoasă de alb, care au o aromă ușoară.

Aterizare

Cheia unei bune sănătăți a plantelor este selecția corectă a răsadurilor și plantarea corectă. Cea mai bună opțiune este trandafirii anuali, dezgropați cu grijă și bine conservați. Atunci când le cumpărați, primul lucru de făcut este să examinați cu atenție coaja, care ar trebui să aibă toate semnele de lignificare, dar să nu fie mărunțită și prea uscată. De asemenea, ar trebui să fiți atenți la rădăcini. Uscăciunea ușoară nu reprezintă un dezavantaj grav și este corectată cu ușurință prin plasarea lor în apă rece pentru o zi. Următorul pas va fi selectarea și pregătirea unui loc de plantare, care va depinde în totalitate de varietatea trandafirilor. Deci, plantele cu tufișuri puternice și flori care nu se estompează la soare pot fi așezate într-o zonă bine luminată, în timp ce soiurile predispuse la pierderea culorii mugurilor sunt cel mai bine plasate într-un loc ușor umbrit..

De asemenea, trebuie luată în considerare dimensiunea la care crește planta adultă. Așadar, atunci când plantați un arbust voluminos și înalt, este necesar să alegeți un loc în care tufele vecine să poată fi amplasate la o distanță de unu și jumătate la doi metri unul de celălalt. Cu toate acestea, atunci când plantăm soiuri mari, trebuie amintit că în timp, trunchiurile lor vor deveni cherestea și nu vor avea o acoperire cu frunze. Prin urmare, în fața plantelor înalte, se plantează de obicei soiuri subdimensionate, care pot închide ulterior trunchiurile goale. Trandafirii mai mici pot fi plantați la 50 cm distanță. Schema de aterizare este următoarea:

 • cu câteva săptămâni înainte de eveniment, turbă sau compost este introdusă în sol și săpată bine;
 • găurile sunt de obicei pătrate cu dimensiunea de 0,5x0,5 m și adâncimea de 50-60 cm;
 • gaura pregătită este umplută 1/3 cu sol și udată abundent cu o soluție de îngrășăminte;
 • răsadul este așezat în mijlocul găurii, rădăcinile sunt îndreptate, stropite ușor cu pământ și împodobit ușor;
 • solul din jurul tulpinii este mulat cu rumeguș și udat cu apă curată.

Cel mai bun moment pentru plantarea scrubului de trandafiri este considerat a doua jumătate a primăverii, când pământul se încălzește peste 10 grade, precum și începutul toamnei.

Cultivarea arbustului de trandafiri nu este dificilă nici pentru începători. Plantele nu necesită condiții speciale, iar îngrijirea constă în udare regulată, tăiere și pregătire pentru iernare.

Udarea

Trandafirii arbuști au nevoie de udări abundente și de fertilizare sezonieră, constând din preparate pe bază de potasiu, calciu și fosfor. Udarea plantelor deseori și puțin câte puțin nu este recomandată, deoarece acest lucru poate duce la ofilirea lor treptată. Când crește tufișuri în climă uscată și caldă, trandafirii ar trebui să fie udate o dată pe săptămână și în regiuni cu climă moderat și umedă - o dată la 10 zile. Udarea este recomandată dimineața devreme sau seara târziu, după apusul soarelui.

Tunderea

Aproape toate soiurile de scruburi de trandafiri au nevoie de tăiere regulată pentru întinerirea tufișurilor. Cel mai important este tăierea de toamnă, care se recomandă să fie efectuată în procesul de pregătire a plantelor pentru iarnă. În acest moment, ramurile tinere și imature sunt îndepărtate, ceea ce se datorează capacității lor de a acumula o cantitate mare de umiditate, care se va transforma în gheață în timpul iernii. Pe lângă creșterea tânără, frunzele și mugurii rămași, precum și ramurile bolnave și suspecte, sunt supuse îndepărtării. Dacă nu sunt îndepărtate, atunci materia organică rămasă va începe să putrezească și să provoace apariția infecțiilor fungice..

Următoarea tăiere se face primăvara, imediat după deschiderea plantelor. În această etapă, ramurile înghețate și moarte sunt tăiate, lăsând doar cele mai puternice, cu un număr mare de muguri. Tulpinile principale trebuie scurtate cu aproximativ 1/4, iar lăstarile laterale cu 1/3. Doar partea superioară a capului este tăiată din ramurile arcuite, iar bucșa dreaptă subdimensionată este tăiată la jumătate. La tăiere, este necesar să vă asigurați că rămân cel puțin 8 muguri la fiecare tragere trunchiată. La fiecare trei ani se decupează lăstari, astfel bucșa este întinerită..

Adăpost pentru iarnă

În ciuda calităților ridicate rezistente la îngheț ale multor soiuri, trandafirii arbuști au nevoie de adăpost. În sud, pentru aceasta, este suficient să izolăm zona de rădăcină cu un strat de pământ, iar mai aproape de iarnă, în plus, să o acoperim cu rumeguș. În regiunile mai reci, tulpinile lungi și ramurile târâtoare sunt îndoite spre sol și acoperite cu ramuri de molid sau frunze uscate. În zonele cu un climat puternic continental, precum și în condițiile iernilor fără zăpadă, materialul nețesut este așezat suplimentar pe frunzele și ramurile molidului. Principalul lucru este să nu uitați să îndepărtați țesătura în timpul când vin dezghețurile de primăvară. În caz contrar, tufișurile vor începe să se macine și să devină vulnerabile la bolile fungice..

Utilizare în proiectarea peisajului

Trandafirii arbuști arată foarte armonios în peisajul grădinilor și al parcului și sunt foarte apreciați de designeri. Plantele sunt adesea folosite pentru a crea garduri cu flori, plantându-le de-a lungul perimetrului sitului sau pe una din laturile sale. Atunci când plantați soiuri înalte, trebuie să aveți grijă de suporturi, care sunt cel mai bine ascunse în spatele unui arbust cu creștere mică, plantat de-a lungul liniei frontale. O astfel de stratificare arată foarte impresionantă, în special cu selecția corectă a nuanțelor..

În plus, soiurile subdimensionate arată foarte bine cu copacii pereni, subliniind combinația armonioasă de flori și ace. Pentru decorarea versanților și bordurilor, se folosesc soiuri de acoperire care se târâie pe sol, iar tulpinile prea lungi sunt ridicate de pe sol și fixate pe structuri arcuite. Arbustii singuri plantați pe un gazon sau un pat de flori, de asemenea, arată frumos. Cu plantele vecine selectate corect, tufișul va arăta ca un element independent al designului peisajului. Principalul lucru în acest caz este să nu supraîncărcați patul de flori cu flori luminoase și mari, altfel trandafirul s-ar putea pierde pe fundalul lor..

Ar fi indicat să plantezi plante verzi, care nu înflorește, cu frunze mari, iarbă de gazon și să decorezi patul de flori cu o instalație din piatră naturală. În acest caz, florile strălucitoare ale shtrabului vor accentua perfect verdele suculent al patului de flori și eleganța ansamblului de piatră. De asemenea, trandafirii de arbust merg bine cu plante precum thuja, ienupăr, molid și câmp. Iată câteva exemple frumoase de decorare a teritoriului cu astfel de flori.

 • Trandafirii de arbust acoperăți la sol în plantații unice arată foarte armonios.
 • Trandafirii arbuști sunt combinați cu succes cu frunzele mari ale plantelor care nu înflorește.
 • O singură tufă înaltă de pe malul unui iaz creat de om arată foarte elegant.
 • Un gard viu de trandafiri poate revitaliza site-ul și deghizează cu abilitate gardul.
 • Un arc de grădină decorat cu scruburi târâtoare este un exemplu primordial de peisagistică verticală.
 • Trandafiri delicati si piatra rece - armonia naturii.
 • Plantarea în grupuri de 3-5 bucăți și formarea corectă a coroanelor vor ajuta la obținerea efectului unei bile în floare.

Artemis

Tantau Germania, 2009.

Înălțime: 1,00-1,20 m. Lățime: 0,80 m. Mărimea florii: 5-8 cm. Număr de flori pe o tulpină: 5-10 culoare: crem

Un soi viguros și înfloritor din abundență din grupul trandafirilor nostalgici. Florile au dimensiuni medii, apar în grupuri mari de 5-10 bucăți, parfumate. Sunt globuloase, alb cremoase, cu o nuanță verde pe petalele exterioare..

 • Răsaduri de trandafiri cu un sistem rădăcină închis: din momentul altoirii, portaltoiul este cufundat într-un substrat de turbă și înfășurat într-un "tub" de film.
 • Rootstock: Rosa canina „Schmidt’s Ideal” (răsadul de trandafir de câine „Ideal Schmidt”), care asigură o rezistență crescută la iarnă, rezistență la îngheț, rezistență la secetă și durabilitate și, în același timp, nu produce șolduri abundente de trandafiri..
 • Puteți cumpăra răsaduri de trandafiri Artemis făcând clic pe butonul „Adăugați în coș” și plasând o comandă.

Culoare: cremă
Latime: 80 cm
Înălțime: 100-120 cm
Arom: mediu
Înflorire: înflorire repetată
Flori pe tulpină: 5-10
Dimensiunea florilor: 5-8 cm

Top
Cumpărare de la magazinul online: