Categorie

1 Violetele
Cultură de conopidă în aer liber
2 Bonsai
Bambus interior de fericire, cum să aibă grijă și să crească acasă, plantare și reproducere, fotografie în decor
3 Arbuşti
Rhipsalidopsis: îngrijire și cultivare
4 Violetele
Intrigă

Image
Principal // Ierburi

30 cele mai neobișnuite flori din lume: fotografii, nume


Ai întâlnit vreodată flori care arată ca altceva? De exemplu, un extraterestru mic, o pasăre sau o piatră. Ei bine, a venit timpul să faceți cunoștință cu creațiile uimitoare ale naturii, care au uitat că sunt plante obișnuite..

Vă prezentăm o fotografie cu cele mai neobișnuite flori din lume, cu nume științifice și porecle.

30. Fete de dans (Impatiens Bequaertii)

Aceste mici frumuseți sunt numite după aspectul lor. Seamănă cu doamnele minuscule în rochii albe sau roz deschis. Aceste orhidee aparțin genului touchy și au proprietatea interesantă de a se înrădăcina oriunde acestea ating solul. Acest lucru face ca fetele dansatoare să fie mari plante de casă dacă le puteți găsi..

29. Bebeluș înghițit, Anguloa uniflora

O orhidee drăguță într-o anumită perioadă de înflorire seamănă cu un copil în miniatură înfășurat în scutece. Sau o lalea, de unde și un alt nume - „orhidee lalea”.

28. Coajă de dragon, acnee de snapdragon (Antirrhinum)

Mulți grădinari adoră snapdragons pentru aspectul lor spectaculos. Cu toate acestea, snapdragon-ul deja decolorat arată ca o împrăștiere de cranii în miniatură..

În cele mai vechi timpuri, oamenii credeau că „scoica dragonului” are putere mistică și, dacă plantezi un snapdragon în grădina ta, acesta va proteja casa de blesteme și rău.

27. Orhideea maimuței, Dracula saulii

Există cel puțin două tipuri de orhidee care sunt similare cu maimuțele. Una este Dracula saulii, o orhidee albă pufoasă, albă, cu față de maimuță, descoperită cel mai recent în Peru (2006), cealaltă este Dracula simia, o orhidee găsită în regiunile muntoase din Ecuador, Columbia și Peru.

Ambele aparțin genului Dracula, care are 123 de specii. Nici o singură plantă din această specie nu suge sânge și au primit numele pentru forma lor, care amintește de fața unui mic dragon și de culoare predominant închisă.

26. Passionflower, Passiflora incarnata

Misionarii spanioli, care au văzut pentru prima dată această floare frumoasă, au numit-o floarea pasiunii datorită asemănării cu aspectul ei cu elemente din povestea despre răstignirea lui Isus Hristos.

  • Tripla stigmă simbolizează cele trei cuie cu care Iisus a fost bătut în cuie pe cruce..
  • Franjele filamentoase ale receptacolului - o asemănare cu o coroană sângeroasă de spini.
  • Cinci furnici ale unei flori neobișnuite - cinci răni ale lui Hristos.
  • Frunze ascuțite - sulița lui Longinus.
  • Antene - un bici etc..

25. Leucospermum Catherine (Leucospermum catherinae)

Această floare amuzantă arată mai mult ca o jucărie de carnaval decât ca o creație a naturii. Puține plante pot potrivi luminozitatea culorii acestei minuni africane.

Cel mai favorabil moment pentru înflorirea leucospermului este după o secetă sau un incendiu, când rozătoarele și insectele care vor împiedica creșterea sa au fost distruse.

24. Floare de stea, Stapelia grandiflora

Petalele grațioase, purpurii sau violet profund ale acestei plante arată foarte neobișnuite și chiar drăguțe. Cu toate acestea, mirosul urât al Florii Stelei îl face impropriu pentru un cadou iubitei tale..

Acest lucru se datorează faptului că polenizatorii capsei cu flori mari sunt muște și ceea ce ar putea fi o momeală mai bună pentru muște decât mirosul dulce al cărnii putrede?

23. Zingiber spectabile

Una dintre cele mai ciudate flori din lume arată ca o umflătură mare. Micile sale „cupe” sau „fagure” (de fapt bracte) colectează apa și emană o aromă de ghimbir. Iar când florile înfloresc pe un stup de ghimbir, seamănă cu albine mici..

22. Pleurothallis truncata

O orhidee unică din tropica Ecuadorului are o inflorescență portocalie strălucitoare sub forma unui lanț dublu rând. Această floare amuzantă este atât de rară și de ciudată încât nici măcar nu are un pseudonim..

21. Mâna Diavolului, pentadactilon Chiranthodendron

Aceasta nu este doar o floare, ci un copac întreg pe care se formează petale roșii sub formă de degete cu gheare lungi, asemănătoare cu mâna unei ființe non-umane..

20. Gheară de crab, heliconie rostrală (Heliconia rostrata)

Planta adorabilă își ia numele de la brățările sale roșii-galbene, asemănătoare cu o gheară de crab..

19. Mazăre de deșert, Swainsona formosa

Acesta este produsul unei selecții evolutive dure - o floare strălucitoare și cu aspect fragil, care supraviețuiește și prospera în clime secetoase și aride.

Mazărea de deșert este una dintre cele mai cunoscute flori sălbatice din Australia. Dar aceasta nu poate fi perturbată fără acordul scris scris al guvernului australian..

18. Batoane, craspedia globosa

Bile mici amuzante, parcă țesute de lumina soarelui, arată minunat în buchetele vii și uscate. Pot fi cultivate nu numai în seră, ci și pe balcon..

17. Orhidee de bumbac, ophrys de albine (Ophrys apifera)

Nu știm de ce acest „bumblebee” este atât de fericit, pentru că această floare nu are motive de distracție. Este considerată una dintre speciile pe cale de dispariție.

16. Crin de foc, superba gloriosa (Gloriosa superba)

Dacă aveți de gând să creșteți această plantă pentru a vă decora casa sau grădina, asigurați-vă că nu este la îndemâna animalelor de companie și a copiilor, deoarece este otrăvitoare. În mod ironic, această floare rară este considerată o buruiană invazivă în multe regiuni ale Pământului..

15. Cap de șarpe, Hydnora africană (Hydnora Africana)

Această floare cu aspect monstruos este originară din Africa de Sud. Mirosul său se potrivește cu aspectul.

Cu toate acestea, în ciuda neajunsurilor sale, Hydnora africană are fructe de pădure extrem de gustoase. Nu sunt numai gustoase, ci și sănătoase, localnicii le tratează pentru boli ale sistemului cardiovascular.

14. Welwitschia mirabilis

Principalul lucru este să supraviețuim! Un astfel de motto ar putea fi înscris pe stema Welwitschia, dacă s-ar transforma într-un cavaler medieval. Planta se găsește doar în Angola și Namibia - unele dintre cele mai tari și mai uscate locuri de pe Pământ..

13. Amorphophallus titanum (Amorphophallus titanum)

Această floare uriașă poate crește până la trei metri înălțime. De asemenea, se mândrește cu unul dintre cele mai dezgustătoare mirosuri din regatul vegetal, făcând din aceasta o alegere slabă pentru uz casnic..

12. Nepenthes atenboroughii

Unii numesc această specie „planta de ulcior”, în timp ce alții o numesc „ulciorul maimuței”. Motivul acestei comparații este asemănarea cu un ulcior creat de mama natură..

Cu toate acestea, siropul dulce din interiorul plantei este extrem de periculos pentru păsările mici, insectele și rozătoarele, deoarece reține și dizolvă creaturi care se apropie prea mult..

11. Trompeta unui înger, Brugmansia

Nativul din pădurile din America de Sud este frumos, parfumat și extrem de otrăvitor. Este sursa a trei toxine mortale: atropina, iosciamina și scopolamina, care sunt în esență medicamente psihotrope..

Există multe povești despre cum această plantă superbă arata a fost folosită de infractori și dependenți de droguri care o folosesc pentru a face o băutură narcotică..

10. Cioc de papagal, de asemenea lotus reperat (Lotus berthelotii)

Imediat ce veți vedea această plantă, veți înțelege de ce numele ei informal este „ciocul papagalului”. Se pare că multe dintre aceste păsări strălucitoare se ascund în iarbă sau, din anumite motive, și-au îndepărtat ciocurile și au uitat să le pună..

Una dintre cele mai rare flori din lume (în sălbăticie), a fost cândva o adevărată decorare a Insulelor Canare. Florile sale roșii strălucitoare sau roșii gălbui contrastează frumos cu frunziul verde argintiu asemănător acului..

Anterior, a fost polenizat de păsări de soare, dar aproape că au dispărut (cu excepția Africii) și toate eforturile oamenilor de știință de a readuce „Ciocul papagalului” în habitatul său natural au fost în zadar. În sălbăticie, se găsește în exemplare individuale și este listat în Cartea Roșie.

Cu toate acestea, această floare este cultivată cu succes în paturi de flori, în paturi de flori și chiar acasă..

9. Takka-bat, takka chantrieri

Dacă Batman ar fi vrut să-și decoreze costumul cu niște flori fanteziste, atunci cântăria takka ar fi perfectă..

Această plantă neobișnuită de înflorire se găsește în Thailanda, India, Malaezia și Asia de Est. Are brățări unice de culoare neagră, sub formă de aripi de liliac sau fluture, precum și antene lungi filamentoase.

8. Floare „străin norocos”, Calceolaria uniflora (Calceolaria uniflora)

„Bună ziua, pământeni! Am zburat în pace ”, - una dintre cele mai neobișnuite culori ale planetei aș putea spune dacă aș avea o astfel de oportunitate.

Calceolaria uniflora arată ca un extraterestru cu o față fericită și o tavă albă goală în mâini. Această formă neobișnuită atrage nu numai oamenii, dar și păsările mici, cum ar fi colibri. Le place să mănânce partea albă a florii și, în același timp, îl ajută în polenizare..

7. Orhideea de molie (Habenaria Radiata)

Forma acestei flori grațioase, originară din Asia, seamănă cu un fluture alb delicat sau o pasăre mică. Florile de orhidee de molie au doar 4 cm lățime.

6. Buze calde, psihotria sublimă (Psychotria Elata)

Aceste superbe buze roșii, delicioase aparțin unei flori găsite în pădurile tropicale din America Centrală și de Sud, cum ar fi Columbia, Costa Rica, Panama și Ecuador.

Se pare că planta a „ridicat” o formă atât de interesantă a bractelor pentru a atrage polenizatorii, inclusiv colibri și fluturi..

5. Fuck Duck, Calania Orchid (Caleana major)

Floarea uimitoare a Australiei seamănă cu adevărat cu o rață în miniatură în zbor. Forma acestei orhidee o ajută să atragă polenizatorii..

Iar procesul de polenizare are loc într-un mod viclean. Este efectuat de insecte de vioi, similare cu viespile. În interiorul „capului de rață” se produce o substanță specială - o atrăgătoare, a cărei compoziție este similară cu feromonii de semifabricate feminine.

Bărbații, atrași de acest miros, se așează pe gârlă și se găsesc într-o capcană. În timp ce insecta plonjează disperat, ea devine acoperită cu polen, după care floarea își eliberează victima în sălbăticie. Cu toate acestea, rumegușurile nu sunt foarte inteligente, iar procesul de „a se așeza, a apuca, a strâmba, a se lăsa” se repetă la următoarea plantă. Și din nou. Și din nou. ȘI…

4. Elefant yam, amorphophallus paeoniifolius (Amorphophallus paeoniifolius)

Această plantă cu aspect neplăcut are, de asemenea, un miros extrem de vil, care amintește de duhoarea cărnii putrede. La fel ca unul dintre obiectele cu miros neplăcut de pe Pământ. Cu toate acestea, polenizarea insectelor ca acest chihlimbar, iar pentru elefantul yam acesta este principalul lucru..

Amorphophallus pion-Leaved este comestibil (dacă țineți bine nasul). În unele țări din Asia de Sud-Est, tuberculii săi care cresc până la 16 kg sunt cultivate ca o delicatesă, în China yamul de elefant este o plantă medicinală, iar în Filipine este hrănit la porci..

3. Orhisul italian (Orchis Italica)

Un adevărat macho printre cele mai neobișnuite flori din lume se remarcă imediat pentru partea sa inferioară. Pare un bărbat gol în aparență..

Interesant este că florile orchis italica sunt hermafrodite, adică au atât organe masculine, cât și feminine..

2. Piatră vie, litopuri (specii Lithops)

Unele plante folosesc toxine pentru a evita consumul acestora. Unii folosesc spini. Litopsii supraviețuiesc pretinzând a fi o piatră.

Dacă intenționați să colectați roci în sudul Africii, veți ridica cel mai probabil câteva dintre aceste plante bivalve. Există zeci de specii de Lituri, fiecare preferând un tip specific de rocă care să se ascundă între ele..

Aceste plante distractive pot fi cultivate și acasă, iar apoi te vor răsplăti cu o floare de mușețel galben sau alb..

1. Floarea lui Darth Vader, Salvadoran Kirkazon (Aristolochia Salvadorensis)

Chiar înainte ca lumea să vadă prima trilogie Star Wars, această floare știa ceva. Imaginează-ți cum Domnul Întunecat își împodobește casca cu ea și suspină pentru tinerețea și iubirea plecate. Sau decorează camera fiului său cu kirkazoni cu aspect ușor neplăcut, pe care i-a pregătit cu atenție pe Steaua Morții.

Dar destule fantezii, înapoi la fapte. Aspectul Kirkazon-ului Salvadoran se datorează adaptărilor care asigură supraviețuirea acestuia. Forma asemănătoare cu casca și florile violet combinate cu un parfum puternic de carne putredească atrag insectele polenizante.

Insectele seduse de mirosul și vederea florii zboară prin „ochii” strălucitori ai lui Darth Vader. Interiorul kirkazonului este acoperit cu fire lipicioase care îi prind pe oaspeții nefericiți suficient de mult pentru a-i acoperi cu polen. Planta apoi își eliberează victimele să zboare și să polenizeze mai multe flori..

Top 25: plantele cele mai bizare și unice

Planeta noastră găzduiește 300.000 de plante, așa că nu este surprinzător că uneori puteți găsi plante cu adevărat bizare și unice..

Știm cu toții trandafiri, lalele și alte flori cultivate în mod obișnuit, dar știați că există orhidee rare care arată ca fețe de maimuță, fete dansatoare sau rațe zburătoare? Ai auzit de o plantă care se hrănește cu șoareci? Cum rămâne cu plantele care au miros de carne moartă sau fecale? De fapt, regatul vegetal este foarte divers și incitant cu mii de specii de plante uimitoare despre care probabil că nici nu ați auzit..

Pentru a vă arăta cât de diversă și unică poate fi flora planetei noastre, în această listă vă vom spune despre cele mai bizare și mai unice plante din lume. De la orhidee în formă ciudată și pietre vii la snapdragoni, floarea lui Darth Vader și plante insectivore vicioase care pot digera animale mici, îți prezentăm în atenție cele mai ciudate și mai neobișnuite plante de pe planetă..

25. Rugăciunea Abrusului (ochiul crabului)

Rugăciunea abrus este o plantă perenă subțire, care se înalță care se învârte în jurul copacilor, tufișurilor și gardurilor vii. Această plantă este endemică pentru aproape toate tropicalele și este cunoscută mai ales pentru semințele sale, care sunt folosite ca mărgele, precum și în instrumentele de percuție. Merită să ne amintim că aceste semințe sunt otrăvitoare datorită faptului că conțin abrin (Abrin).

24. Lituri din munții Karas (Lithops karasmontana)

Lithops karasmontana (tradusă ca piatră vie din Munții Karas) este o specie de plante cu flori din familia Aizoaceae endemică Namibiei și sudului Africii. Această plantă cu aspect unic scapă de atacurile erbivorelor imitând formațiunile de piatră. Când aceste plante nu sunt în floare, ele sunt aproape nedistinguibile de pietre..

23. Floare albă Egret

Radiata este o specie de orhidee endemică pentru China, Japonia, Coreea și Rusia. Floarea seamănă cu un porumbel alb, dar nu trebuie confundată cu orhideea cu franjuri albe Platanthera praeclara, care este o specie din America de Nord.

22. Rafflesia Arnold (floarea de cadavre)

Rafflesia Arnold, endemică a pădurilor tropicale din Sumatra și Borneo, este remarcabilă pentru a fi cea mai mare floare unică de pe Pământ (1 metru în diametru). Denumirea științifică a acestei plante este "Rafflesia arnoldii". Floarea emană o duhoare foarte puternică, care amintește de mirosul cărnii în descompunere, datorită căreia se numește și floare cadaveră.

21. Orhideea "Dracula benedictii"

„Dracula benedictii” este o specie rară de orhidee care se găsește în zona centrală și vestică a Cordilierei din Columbia. Această orhidee asemănătoare maimuței a fost numită după Benedict Roezl, celebrul colecționar boem care a descoperit planta..

20. „Nepenthes distillatoria”

Nepenthes distillatoria, o plantă insectivoră tropicală din genul Nepenthes, care poate fi găsită în Sri Lanka, este renumită pentru frunzele sale care s-au transformat în capcane adânci. Ele servesc ca un fel de mecanism pentru a prinde prada într-o cavitate profundă umplută cu lichid digestiv. Dieta plantei, de regulă, constă din insecte, dar în unele cazuri au fost găsite broaște și chiar șoareci..

19. Psychotria sau buzele lui Hooker

Planta de buze a prostituatului, cunoscută științific sub numele de Psychotria Elata, este o specie de plante cu flori din familia Rubiaceae. Această plantă, endemică pentru unele țări din America Centrală și de Sud, pare să fi evoluat în forma sa actuală pentru a atrage polenizatori, inclusiv colibri și fluturi..

18. Euphorbia (plantă de baseball)

Euphorbia obeză, endemică în Africa de Sud (în special provincia Cape), este un suculent subtropical, care se remarcă prin forma sa bizară, care amintește de un baseball. În sălbăticie, planta este pusă în pericol din cauza supra-recoltării și braconajului, precum și a creșterii sale lente..

17. Orhidee balerină

Orhideea Ballerina este o orhidee pământească mică, inconfundabilă, cu petale de flori lungi și înguste, care crește singură sau în grupuri. Acest tip de orhidee poate fi găsit doar într-o regiune foarte mică din sud-vestul Australiei. Orhideea balerină este pe cale de dispariție. În ciuda faptului că această plantă poate trăi mulți ani, înflorește doar două săptămâni..

16.Hidnora (Hydnora Africana)

Hidnora este o plantă fără clorofilă endemică din Africa de Sud care parazitizează rădăcinile Euphorbiaceae. Hidnora crește în subteran și doar o floare cărnoasă apare la suprafață, emanând un miros dezgustător de fecale pentru a atrage polenizatori naturali, cum ar fi gândacii de bălegar și mâncătorii morți.

15. Kirkazon Salvadoran sau floare Darth Vader (floare Darth Vader)

Floarea Darth Vader, cunoscută științific sub numele de "Aristolochia Salvadorensis", este o specie a lui Aristolochia, un gen de plante numeroase cu peste 500 de specii. Planta, care atinge 30 de centimetri înălțime, crește în principal ca plantă anuală. Aceasta înseamnă că există doar pentru un singur sezon..

14. Fernhead Fernhead

Rachisurile unei ferigi sau melc de ferigă sunt lăstarii pliați ai unei ferigi tinere, care sunt recoltați pentru a fi folosiți ca legume. Șobolanii de fluture sunt antioxidanți, cu conținut ridicat de fier și fibre și sunt o sursă de acizi grași omega-3 și omega-6.

13. Takka Shantrye (floare de liliac negru)

Planta Takka Shantrye, endemică a regiunilor tropicale din Asia de Sud-Est, inclusiv Thailanda, Malaezia și sudul Chinei, este o specie de plante înfloritoare din familia Dioscoreaceae. Această plantă care crește în subsuș este deosebit de remarcabilă pentru florile sale neobișnuite, care au forma unui liliac..

12. „Ceropegia haygarthii”

„Ceropegia haygarthii” este o viță de vie alpină robustă, cu flori mici foarte neformate, cremă până la roșu maroniu. Planta este una dintre speciile familiei kutrovy și crește în Angola, Africa de Sud și Mozambic.

11. Orhideea „Fete dansatoare” (Impatiens Bequaertii)

Ceea ce arată ca două fete dansatoare sunt de fapt flori foarte rare din specia „Impatiens Bequaertii”, una dintre cele 1000 de specii din genul Impatiens - plante cu flori care sunt răspândite în toată emisfera nordică și la tropice..

10. Orhideea „Bebelușii în sălbatice”

Bebelușii din Orhideea Swaddling, cunoscută oficial sub numele de Anguola uniflora, este un mic Anguola originar din America de Sud, unde crește între 1400 și 2500 de metri deasupra nivelului mării. Orhideea este renumită pentru florile sale mari, asemănătoare scutecului, care emană un parfum bogat..

9. Snapdragon (floare de craniu)

Snapdragon (Antirrhinum) este o plantă alpinistă originară din regiunile stâncoase din Europa, Statele Unite și Africa de Nord. Odată oamenii s-au temut de el și au crezut că deține puteri mistice datorită asemănării florilor sale uscate cu craniile.

8. Phalaenopsis (orhidee de molie)

Phalaenopsis, descoperită pentru prima dată pe o insulă mică în largul coastei de est a Noii Guinee în 1653, are o structură omogenă care face mai ușor de identificat. În prezent, acest tip de orhidee poate fi găsit în regiunile de est și sud-est ale Asiei..

7. Calceolaria cu o singură floare (papuza lui Darwin)

Calceolaria uniflora, cunoscută științific sub denumirea de "Calceolaria Uniflora" este o plantă perenă a genului Calceolaria cu flori galbene, albe și roșiatice. Calceolaria este o plantă montană care atinge o înălțime de numai 10 centimetri. Această plantă este endemică a arhipelagului Tierra del Fuego, situată în sudul Americii de Sud..

6. Nepenthes rajah

Nepenthes Raja, endemică în unele părți din Borneo, este o plantă insectivoră din familia Nepentae. Crește exclusiv pe substraturi de serpentină, în special în zonele în care apa subterană se scurge din soluri libere și în mod constant umed. Datorită suprafeței sale de creștere foarte limitate și localizate, această plantă este clasificată ca specie pe cale de dispariție..

5. Strongilodon cu peri mari (viță de jad)

Strongilodonul cu frunze mari, cunoscut și sub numele de puternic de smarald, este o leguminoasă perenă de fortilodoni arborele endemice pentru pădurile tropicale din Filipine. O rudă apropiată a leguminoaselor obișnuite, această plantă are tulpini foarte lungi, care ating 18 metri lungime..

4. Cu două frunze (floare de schelet)

Planta cu două frunze, cunoscută științific sub numele de "Diphylleia grayi", este o specie din familia Berberidaceae. Este o plantă mică, notabilă pentru petalele albe, care devin transparente atunci când plouă. Când sunt uscați, se fac din nou albi.

3. Orhideea de rață zburătoare

Orhideea Fuck Duck este o orhidee mică, originară din estul și sudul Australiei. Această plantă terestră produce o floare uimitoare care seamănă cu o rață în zbor. Floarea atrage insecte precum viermele masculine, care polenizează floarea într-un proces cunoscut sub numele de pseudocopulare..

2. Roșie de pasiune de culoare roșie (Maypop)

Roșia pasionflower carnea, cunoscută și sub denumirea de passionflower incarnate, passionflower red-white, passionflower corporal sau caisă, este o viță de vie perenă cu creștere rapidă. Carnea roșie Passionflower este un membru al genului Passionflower și produce flori mari, complexe, cu stamine deosebit de proeminente. Este una dintre cele mai grele specii de flori de pasiune și este răspândită în sudul Statelor Unite..

1. Floarea „Starfish” (floarea stelelor)

Floarea „Starfish” este una dintre așa-numitele flori cadaverne. Este o plantă cu aspect ciudat care emană un miros dezgustător de carne putredească. În ciuda duhoarei, această floare este foarte populară în rândul grădinarilor și colecționarilor care apreciază aspectul neobișnuit și culoarea strălucitoare..

Cele mai neobișnuite plante din lume (11 fotografii + text)

1. DÂNĂ DE SÂNDĂ / PĂCKII DE HIDNELLUM
Această ciupercă drăguță este ca guma de mestecat, scurgeri de sânge și miros a căpșuni. Dar nu încercați să o mâncați, pentru că va fi ultima „delicatesă” pe care o veți gusta în viața voastră.

Ciuperca este cunoscută omenirii încă din 1812 și este considerată inedibilă, adică. A fost odată, pe vremuri întunecate, dinainte de întuneric, a trăit un geniu care și-a sacrificat viața pentru gloria științei, pentru a-și avertiza urmașii să mănânce această „delicatețe”.
Pe lângă calitățile sale externe deosebite, această abominație are proprietăți antibacteriene și conține substanțe chimice subțiri ale sângelui. Dar ce pot să spun, în curând această ciupercă poate deveni un substitut pentru penicilină (care, apropo, a fost derivată dintr-o ciupercă din specia Penicillium notatum). Dacă nu aveți destui fiori și intenționați să vă perpetuați numele în analele istoriei prin toate mijloacele (Premiul Darwin și titlul celei mai stupide sinucideri de pe planeta Pământ sunt deja în buzunarul dvs.), atunci lăsați doar acest miracol al naturii...

2. PUPPET EYES / DOLL'S OYE
În cel mai bun caz, această „frumusețe” arată ca o buruiană extraterestră și, în cel mai rău caz, ca un totem săpat în pământ cu ochii umani plantați pe el, cu care criminalul în serie a marcat locul de înmormântare al tuturor celor 666 de victime ale sale..
Această plantă neobișnuită se numește „ochi de păpușă”. Există, de asemenea, un nume mai puțin spus pentru acest fluier - corbul alb.
Această plantă nu posedă nicio caracteristică, cu excepția aspectului său, puteți chiar să o gustați, apoi să povestiți despre sentimentele voastre.

3. CÂMPUL ANEMONE DE MARE
Uneori, contemplând astfel de creații, începi să te gândești la sănătatea creatorului. Desigur, există momente în care lucrurile dezgustătoare se dovedesc a fi destul de plăcute după gust, miros... dar nu este cazul: ciuperca, numită „cornul de caracatiță stângace”, nu numai că arată dezgustător, ci și mătăhăria, astfel încât nu poți descrie in cuvinte.

4. CLAW DEVIL
„Gheara diavolului” este ceva asemănător cu spinii brusturei noastre, care, lansate sub semnul mâinii celui mai bun prieten, s-au încurcat de mai multe ori în părul tău. Principala diferență între acești doi adezivi constă în aspectul lor: dacă ghimpii de brusture sunt mici bulgări drăguțe, care cer doar mâini, atunci gheara diavolului arată mai mult ca un păianjen rău care mănâncă om, care abia așteaptă să te agațe de gât..
Odată ce aceste dispozitive demonice au fost „găsite” doar în Arizona, unde americanii autohtoni (indienii) au țesut coșuri cu aspect oribil și au întins cu ei „câmpuri miniere” întregi, pe care inamicii preferau să le ocolească. Astăzi, „ghearele demonice” au ocupat deja complet întregul nord-vest al Statelor Unite. Simt că în curând această urâciune va ajunge la mama Rusiei, așa că dacă nu doriți să cadă victima „ghearei diavolului”, atunci începeți să vă aprovizionați pe Roundup și să construiți baricade chiar acum.

5. BATFLOWERS BLACK CHINESE
La fel, Batman nu a ales accidental liliacul ca simbol al intimidării populației infracționale din Gotham. Pentru că aceste creaturi ale întunericului sunt groaznice: mici ochi răi, picioare subțiri, cu unghii uriașe agățate, dinți ascuțiți, un corp plin, acoperit inegal de păr și aripi uriașe - ce nu este o descriere a unui monstru teribil dintr-un alt buget redus, dar din acest film de groază nu mai puțin groaznic? Și dacă sunteți unul dintre cei care le considerați niște animale drăguțe care mănâncă fructe, atunci cu siguranță vă veți schimba părerea atunci când una dintre aceste creaturi vă apucă fața și vă suge tot sângele... dar, din păcate, va fi prea târziu pentru dvs..
Mama Natură a făcut o treabă minunată încercând să creeze cea mai înfiorătoare și în același timp dezgustătoare plantă, înzestrând-o cu toate caracteristicile unui liliac și adăugând o mulțime de tentacule asemănătoare cordonului pentru fidelitate. Această naștere de coșmaruri pentru copii este numită șoarecele chinezesc.

6. MÂNA BUDDHA
Nu știu ce geniu nebun a decis că acest lucru arată ca o mână a lui Buddha, pentru mine este mai mult ca tentaculele hentai care sunt pe cale să prindă o altă frumusețe plină de bust.
De fapt, tentaculele urâte se dovedesc a fi destul de comestibile, s-ar putea spune chiar fructe citrice delicioase, care este incredibil de populară în China și Japonia. Dacă vă amintiți lanțul de restaurante de tip sortare, nu este dificil să înțelegeți de ce chinezii sunt nebuni că mănâncă această curiozitate, dar nu mă așteptam la acest lucru de la primii japonezi.
De fapt, mâna lui Buddha este un fel ciudat de lămâie, care adesea nu conține nimic altceva decât coaja. Fructina atrage popoarele din est nu numai prin aspectul său neobișnuit, ci și prin proprietățile sale aromatice: în Japonia, ceaiul este făcut din el, iar în China este păstrat acasă ca un talisman care aduce noroc și fericire în casă, alungă toate spiritele rele și conferă longevitate. Aceste tentacule de lămâie sunt de asemenea folosite pentru a face gem, marmeladă și parfumuri cu miros de violete..
Și un pic despre grav: în mod tradițional, se crede că Buddha poate înfășura în mod viclean, răsuci și întoarce degetele în timpul rugăciunii, iar în astfel de momente mâinile sale sunt foarte asemănătoare cu aceste lămâi în formă de monstru.
După cum doriți, dar dacă acest lucru este într-adevăr așa, atunci dacă aș avea ocazia să-l cunosc pe Buddha sau pe bunul-natur Freddy Krueger într-o alee întunecată, cel mai probabil l-aș alege pe acesta din urmă..

7. VENERINA FLYET / DIONAEA MUSCIPULA
Îndrăznesc să presupun că, chiar și acum câteva milioane de ani, acești monștri au devorat dinozaurii și au fost stăpânii deplini ai planetei. Dar evoluția este dușmanul maximalismului și toți giganții au murit sau pentru a supraviețui dobândite mai multe dimensiuni pământești, așa că astăzi mușchiul este o plantă mică care se hrănește exclusiv cu insecte, omizi, lene și broaște.
Cum funcționează: Există multe fire minuscule, sensibile în interiorul gurii frunze. O victimă care se târâie pe o frunză irită aceste fire de păr, care, la rândul lor, semnalează contracția celulelor din partea interioară a frunzei și „gura” începe să se închidă. După un timp, partea interioară a frunzei începe să secrete lichid digestiv și, epuizată din încercările nereușite de a ieși, victima începe să digere încet (acest proces durează mult timp. De exemplu, este nevoie de aproximativ o săptămână pentru ca un muscat să digere o babă).

8.FUNGUS RUST FUNGUS / CEDAR-APPLE RUST FUNGUS
Ce transformă un măr sănătos suculent într-o groază putredă de groază groaznică care adăpostește o întreagă pâră de viermi? Dacă răspunsul tău este o ciupercă putredă de măr de cedru (abbr. KYAGG), atunci, cel mai probabil, ai arătat ingeniozitate și ai citit doar această împletire vicleană de scrisori care împodobește începutul acestei povești!
KYAGG este o infecție fungică care transformă mărul și fructele de cedru dincolo de recunoaștere. Cel puțin chiar acum, poți filma filme horror despre această urâciune: fructele infectate se transformă în monștri dezgustătoare în doar câteva luni. Iată cum se întâmplă: dintr-o sporă minusculă a ciupercii, se dezvoltă un corp sferic de dimensiuni impresionante - de la 3,5 la 5 centimetri în diametru, când este umed, această abominație se stratifică, formând o antenă dezgustătoare. Drept urmare, nuci de pin și mere se transformă într-un mic Cthulhu rău..

9. RAFFLESIA
Rafflesia este o plantă parazitară din familia Euphorbiacea cu cele mai mari flori din lume, unele crescând la peste un metru în diametru și cântăresc peste unsprezece kilograme. Parazitul își petrece cea mai mare parte a vieții sale în țesuturile plantei gazdă, în rolul cărora sunt viță de vie din familia strugurilor care cresc în pădurile tropicale din Indonezia și Filipine.
Această plantă neobișnuită nu are tulpină și rădăcini, iar partea sa principală este o floare uriașă cu cinci petale cărnoase..
Parazitul uriaș a fost descoperit în 1818, în timpul expediției lui Thomas Stamford Raffles Rafflesia în insula Sumatra. Exemplarul găsit atunci avea 1 metru în diametru și cântărea 6 kilograme. Călătorii au fost izbiți nu atât de floarea în sine, cât și de mărimea sa incredibilă, ci de mirosul teribil cadaveros care emana de la ea..
Din cauza acestui miros neobișnuit, florile de rafflesia sunt polenizate de muștele obișnuite. Apropo, florile sunt singurul lucru care rămâne din rafia de la rudele sale - „normal” acoperit cu plante de semințe. Conducând un stil de viață parazitar pe „corpul” lianelor, rafflesia a pierdut complet toate caracteristicile plantelor - rădăcini, tulpină, capacitatea de a se fotosinteza și parazitul primește toți nutrienții din „corpul” gazdei..
Răsadurile de rafflesia sunt introduse treptat în rădăcinile plantei gazdă cu ajutorul fraierilor (haustoria). Acele părți ale răsadului care, indiferent de motiv, se aflau în afara „corpului” gazdei, pur și simplu dispar. Se presupune că semințele de rafflesia sunt trezite la germinare sub influența secrețiilor plantelor potențiale gazdă. Aceeași substanțe orientează, de asemenea, direcția de creștere a răsadului..

10. FLORĂ DE RUNĂ CHINĂ / FLEECEFLOWER CHINESE

Fructele runicilor cu flori au forme înspăimântătoare care le fac să pară ca niște cartofi mici.
Chinezii au dezrădăcinat acești minusculi locuitori subterani de pe pământ pentru a-și folosi corpurile goale, fără apărare, ca un panaceu pentru toate bolile, inclusiv impotența, cancerul, SIDA, demența, etc.
Înainte de a se transforma în pulbere care dă viață, bărbații mici sunt supuși la tot felul de torturi, inclusiv: fierbere, jupuire, înmuiere în moale și dezmembrare.
Marcează-mi cuvintele, în curând cartofii se vor obosi de opresiunea chineză și se vor răzvrăti împotriva întregii umanități. Deci, gândește-te de câteva ori înainte de a decide să-ți restaurezi „mojo-ul” cu „floarea rune”.

11. TOMATO DE PORCUPINA
Roșia de porc este un monstru de un metru și jumătate care crește în Madagascar, ale cărui frunze sunt acoperite de spini portocalii cu înfricoșare. Această minune spinoasă Yuda are flori purpuriu incredibil de frumoase, adunate în buchețe cu care își aduc victimele în sine: iar acum te apleci să-i smulgi una dintre ele și te găsești impas la spini „mortali”.
Pe lângă faptul că roșia Porcupine este înțepătoare și otrăvitoare, este încă aproape imposibil să o omorâți: majoritatea substanțelor chimice nu sunt nimic pentru ea și pot supraviețui frigului sever și chiar secetei severe. Așa cum ați înțeles deja, această creație a naturii este o buruiană asemănătoare cu un monstru, care și-a stabilit singur scopul existenței sale de a-și acapara complotul personal. În scurt timp, o plantă poate genera o întreagă armată de roșii Porcupine, care în câteva săptămâni se vor transforma în giganți de 1,5 metri, fiecare dintre ei va lupta până la ultimul și va vărsa mai mult de un litru de sânge înainte de a fi dezrădăcinat de pe sol..

Cele mai uimitoare plante din lume

Lumea plantelor este foarte atractivă și diversă. În total, există aproximativ 360.000 de specii de plante pe planeta noastră, care includ flori, ierburi, copaci, arbuști, surprinzând prin frumusețea lor și uneori cu aspectul inițial. Vă invităm să vă familiarizați cu zece dintre cele mai uimitoare plante din lume, unele dintre ele arată ca oameni din alte lumi.

1 Rafflesia

Una dintre cele mai uimitoare plante din lume aparține genului de plante care nu formează tulpini, frunze și rădăcini. Iar rafflesia trăiește în detrimentul altor plante, parazitând în țesuturile lor. De obicei, cel mai potrivit „loc de reședință” pentru ei este o liana. O caracteristică distinctivă a plantei este floarea de dimensiuni mari, care miroase la o aromă deloc plăcută - emite un miros care amintește foarte mult de mirosul cărnii putrede. În plus, culoarea plantei este de așa natură încât în ​​exterior pare într-adevăr o bucată de carne. Greutatea unei astfel de flori poate fi de peste zece kilograme, iar floarea atinge mai mult de un metru în diametru..

Dacă vedeți un grup de rafflesia, s-ar putea să aveți impresia că ați ajuns pe o altă planetă, unde există plante și creaturi incredibil de uimitoare. Parfumul neplăcut al florii atrage un număr imens de muște care polenizează planta. În ciuda unui miros atât de urât al plantei, locuitorii insulelor (Sumatra, Java), unde crește, îl folosesc de mult timp pentru fabricarea medicamentelor. De exemplu, se crede că extractul din mugurii de flori îmbunătățește potența masculină și le permite femeilor să-și refacă fostele forme după naștere..

2 Velvichia este uimitor

Este un copac pitic care poate trăi până la două mii de ani. Aparține celor mai uimitoare plante din lume, deoarece frunzele sale se pot răsuci independent spre centru. Acest lucru este vital pentru plantă, deoarece în acest fel frunzele colectează umezeala din ceață și o mută la rădăcini..

Planta are un trunchi scurt (arată ca un ciot), din care o pereche de frunze se diverge în direcții diferite. Când cresc, se rup în direcția longitudinală în particule, iar vârfurile frunzelor se usucă. Într-un an, frunzele de velvichie, în ciuda uscării vârfurilor, cresc cu aproximativ 8-15 centimetri. De obicei, frunzele cresc până la opt metri și pot crește până la 1,8 metri lățime. Planta pitică împodobește deșerturile pietroase din Angola. Din moment ce Velvichia are nevoie de ceață, aceasta nu crește la mai mult de 100 de kilometri de coasta oceanului.

3 Amorphophallus

Această plantă are, de asemenea, un miros teribil de carne putrede, așa că nu o vei putea admira mult timp. Majoritatea plantelor din această specie au flori imense. Diametrul lor poate fi egal cu un metru și jumătate, iar în înălțime cresc până la 2,5 metri. Insula Sumatra, unde puteți vedea această floare, mirosea destul de puternic la mirosul acestor plante, care, apropo, sunt folosite de localnici ca medicament și pentru adăugarea la diverse feluri de mâncare..

4 Nepentes

Aceasta este una dintre cele mai uimitoare plante din lume, care poate fi numită „prădător”, deoarece atrage insectele în „plasele” sale. Digestându-și „prada”, Nepentes primește nutrienți necesari dezvoltării. Frunzele sale sunt un fel de ulcioare, în interiorul cărora există celule care secretă un nectar special care atrage insectele și fire de păr care nu permit ca insectele care au intrat în ulcior să iasă. Pe suprafața alunecoasă a frunzelor, insectele se rostogolesc întotdeauna în apă, al căror volum într-un ulcior este uneori până la doi litri. După ce insectele s-au înecat, producția de enzime speciale începe să „digere” alimente, care pot fi chiar șoareci, păsări sau șobolani..

5 Fluturașă cu acoperiș Venus

Această plantă, care poate fi găsită pe coasta Atlanticului a Statelor Unite, este, de asemenea, un „prădător”. Adevărat, acționează mai agresiv față de „prada” sa - frunzele sale sunt un fel de fălci care se închid imediat după ce insectele (sau chiar melcii, broaștele) au intrat înăuntru. În timpul vieții mușchiului Venus, în medie, trei insecte sunt prinse în ea. „Extragerea” plantei este digerată timp de aproximativ zece zile.

6 Puia Raymonda

O trăsătură distinctivă a acestei plante, care se găsește în Alpii bolivieni și peruani, este prezența unei inflorescențe mari - înălțimea sa poate fi egală cu doisprezece metri și poate avea un diametru de până la 2,5 metri. În compoziția inflorescenței, de regulă, puteți număra 10.000 dintre cele mai simple flori. La împlinirea vârstei de 150 de ani, puja înflorește, iar după înflorire planta moare.

7 Ginkgo

Planta numită și „caisa de argint” are originea în urmă cu 16.000.000 de ani, deci poate fi considerată în mod rezonabil cea mai veche de pe planetă. Este un copac, a cărui înălțime poate atinge treizeci de metri. Durata de viață a unui ginkgo poate fi de 2500 de ani. Frunzele unui copac chinezesc relict sunt folosite de localnici pentru a crea medicamente, al căror efect este încă foarte îndoielnic.

8 Carnegia uriașul

Planta este denumită și „saguro cactus”, deoarece aparține familiei cactusilor. Locul său de creștere este California, Mexic, Arizona. Principala caracteristică a unui cactus este dimensiunea acestuia - poate crește până la 15 metri. Cei mai mari reprezentanți ai acestei specii de plante cântăresc chiar 10.000 kg. Există 3500 de stamine în floarea carnegiei, care sunt atât de mari încât păsările creează cuiburi pe ele..

9 Victoria amazoniană

Această plantă cea mai uimitoare din lume crește în America de Sud și este cel mai mare crin de apă. Poate avea un diametru de până la trei metri. Pe o foaie imensă și durabilă din Victoria Amazonian, nu numai un copil, ci și un adult care cântărește nu mai mult de 50 kg este așezat calm. Planta are nuanțe diferite în diferite momente ale zilei. Florile albe deasupra apei pot fi văzute seara, iar dimineața se ascund sub apă. Apar din nou după-amiaza, reprezentând o frunză plutitoare de culoare roz, violet sau crimson. Planta înflorește câteva zile, după care se ascunde în cele din urmă sub apă.

10 Ficus Bengal

Această plantă, care este copacul cu cea mai răspândită coroană, crește în Bangladesh, India și Sri Lanka. Caracteristica sa principală este formarea de ramuri puternice, din care multe ramuri coboară în jos, străduindu-se să se înrădăcineze și să ofere noi trunchiuri. Dar se pot usca „pe drum”, neavând timp să ajungă la pământ. Arborele, în creștere rapidă, este capabil să ocupe hectare întregi de pământ. Cel mai cunoscut Ficus se numește Marele copac Banyan, care poate fi văzut în Grădina Botanică Indiană (în Howrah) - unde acoperă o suprafață de 1,5 hectare.

Top 10 cele mai neobișnuite plante din lume

Natura este inepuizabilă pentru fantezie. Un număr imens de creaturi uimitoare trăiesc pe Pământ: de la amuzant la terifiant. Există unele dintre cele mai neobișnuite plante din lume. Să vorbim despre ele astăzi.

10. Amorphophallus titanum (Amorphophallus titanum)

Al doilea nume este Crinul Corpului. Cea mai neobișnuită plantă din lume o face nu numai dimensiunea uriașă a florii, ci și mirosul teribil pe care îl emană. Este bine că durează doar două zile pentru a mirosi aroma cărnii putrezite și a peștilor - aceasta este perioada de înflorire a acestei plante uimitoare. O altă caracteristică este înflorirea rară. „Crinul cadaveric” trăiește mult timp, până la 40 de ani, iar în acest timp florile apar pe el doar de 3-4 ori. O plantă poate atinge o înălțime de până la 3 metri, iar greutatea unei flori mari este de aproximativ 75 de kilograme.

Locul de naștere al Amorphophallusului Titanic este pădurile din Sumatra, unde acum este practic exterminat. Planta poate fi văzută în multe grădini botanice din întreaga lume..

9. Tura de muschi Venus (Dionaea muscipula)

Doar cei leneși nu au scris despre această plantă uimitoare de prădători. Dar, oricât de multe s-ar spune despre el, flytrap-ul lui Venus uimește cu străinitatea sa absolută. Poate fi imaginat cu ușurință ca un locuitor al unei planete îndepărtate și periculoase locuite de plante prădătoare. Frunzele de tip flytrap de Venus sunt o capcană ideală pentru insectele mici. De îndată ce victima ghinionistă atinge frunza, aceasta încetinește. Și cu cât insecta rezistă mai activ, cu atât stimulează creșterea celulelor vegetale. Marginile capcanei frunzelor cresc împreună și se transformă într-un „stomac”, unde procesul de digestie are loc în decurs de 10 zile. După aceea, capcana este din nou pregătită să surprindă următoarea victimă..

Acest prădător neobișnuit poate fi „îmblânzit” - acoperișul Venus este crescut cu succes acasă. Aici este important să respectați regulile de îngrijire, iar apoi puteți observa singuri planta carnivor uimitoare.

8. Wolffia (Wolffia angusta)

Este una dintre cele mai neobișnuite plante din lume datorită mărimii sale minuscule. Este o plantă acvatică din subfamilia de rață. Mărimea unei wolfii este neglijabilă - aproximativ un milimetru. Înflorește foarte rar. Între timp, din punct de vedere al cantității de proteine, planta nu este inferioară leguminoaselor și poate fi folosită pentru hrana umană.

7. Passiflora (Passíflora)

Această plantă frumoasă pare să vină și din alte lumi. Floarea neobișnuită i-a condus pe misionarii care au văzut-o în Africa de Sud la alegoria coroanei de spini a mântuitorului. De aici al doilea nume al uneia dintre cele mai neobișnuite plante din lume - floarea pasiunii (pasiunea lui Hristos).

Passionflower este o viță de alpinism lignificată cu peste 500 de specii.

6. Victoria amozonica

Acesta este cel mai uimitor și neobișnuit crin din lume. Diametrul frunzelor plantei ajunge la doi metri. Sunt atât de mari încât pot suporta până la 80 kg. Florile acestui crin de apă sunt foarte frumoase, iar Victoria amazon este cea mai populară și neobișnuită plantă de sere și grădini botanice..

Multe plante uimitoare din lume sunt cunoscute de mult timp. Există însă reprezentanți complet neobișnuiți ai florei, despre care puțini știu. Între timp, ei uimesc cu adevărat de aspectul lor..

5. Nepenthes

O altă plantă prădătoare care surprinde prin aspectul său neobișnuit. Crește mai ales în Asia. Urcând în sus pe copacii vecini, această liana stufoasă, împreună cu frunzele obișnuite, are capcane speciale care iau forma unui ulcior până la jumătate de metru lungime. Sunt vopsite în culori strălucitoare pentru a atrage atenția insectelor. Marginea superioară a ulciorului conține nectar parfumat. Insecta, atrasă de mirosul și culoarea plantei, se târâie în ulcior și se rostogolește pe suprafața sa netedă. În partea de jos se află un lichid, format din enzime digestive și acizi - suc gastric real. Suprafața interioară a frunzei de prindere este căptușită cu solzi de ceară care împiedică victima să iasă din capcană. La fel ca mușchiul Venus, nepente digeră insecta timp de câteva zile. Aceasta este una dintre cele mai neobișnuite și impresionante plante din lume..

4. Hydnellum Peka, sau dinte sângeros

O ciupercă necomestibilă originară din Europa, America de Nord și Australia. În exterior, pare o bucată mică de tort acoperită cu sirop de căpșuni. Nu este consumat din cauza gustului puternic amar. Pe lângă aspectul său uimitor, ciuperca are și proprietăți benefice - pulpa are efect antibacterian și conține substanțe care subțiază sângele. Doar o plantă tânără arată neobișnuită, din care pulpa albă de zăpadă emană picături de lichid roșiatic.

3. corb alb sau ochi de păpușă

Corbul negru, sau ochii păpușii, nu este o plantă neobișnuită pentru cei slabi de inimă. Fructele care apar pe ea în a doua jumătate a verii, în realitate, seamănă cu ochi de păpușă plantați pe o ramură. Patria corbului alb este regiunile muntoase din America de Nord. Planta este otrăvitoare, dar nu prezintă un pericol mortal.

2. Tomate Porcupine

Tomate Porcupine (Porcupine Tomato) - una dintre cele mai neobișnuite plante din lume cu spini uriași. Este o buruiană de un metru și jumătate din Madagascar, decorată cu flori frumoase purpurii. Dar smulgerea lor este foarte dificilă, deoarece frunzele plantei protejează spinii portocalii lungi și otrăvitori. A fost numită roșie pentru fructele sale care arată ca roșii mici..

În timpul evoluției, multe plante neobișnuite din lume au învățat să ia forma altor creaturi vii. Florile orhideei platypus, de exemplu, sunt foarte asemănătoare cu rațele minuscule de doi centimetri. În acest fel, planta atrage insecte pentru polenizare - rumegușele masculine.

1. Lituri sau pietre vii (Lituri)

Printre plantele de interior, puteți găsi cele mai uimitoare și neobișnuite exemplare. Confirmarea acestui lucru este pietre vii care vor decora și diversifica camera. Ele aparțin suculentelor și, prin urmare, sunt destul de nepretențioase. Principalul lucru este să respectați îngrijirea corespunzătoare pentru ei și într-o bună zi va fi posibil să admirați cum înflorește litopurile, care arată ca niște pietre mici. Acest lucru apare de obicei în al treilea an de viață al plantei..

+ Ceropegia Woodii floare de parașută

Dacă în secolul al 18-lea, când a fost descrisă pentru prima dată această uzină neobișnuită, ar fi știut despre avioane, ar fi fost numită astfel. Aparține suculentelor și formează o țesătură densă de lăstari filamentoși. Planta se simte excelent acasă și este folosită pentru decorarea interioară.

Cele mai neobișnuite plante din lume

Florile ne înconjoară pretutindeni, suntem obișnuiți să admirăm margarete, garoafe, trandafiri și crizanteme - familiare și familiare tuturor. Dar lumea plantelor este foarte diversă, există multe plante uimitoare prin aspectul și frumusețea lor pe planetă..

Wolfia

Cea mai mică plantă cu flori, cu o dimensiune mai mică de 1 mm, se poate găsi pe suprafața apelor.

Amorphophallus

Această floare tropicală mare, cu o inflorescență imensă, mai mare de 2 m înălțime, nu se mai găsește în natură, doar în grădinile botanice. Are o formă ciudată, răspândind în jurul său un miros dezgustător de carne putredească..

Psychotria

Cea mai romantică floare de pe planetă. Are aspectul buzelor pline, parcă prelungite pentru un sărut. Crește în climat subtropical umed. Ați dori probabil să trimiteți câteva dintre aceste „sărutări” împreună cu un buchet de flori pentru a povesti unei femei despre dragostea voastră.

Hydnora africană

Planta parazită crește sub pământ în deșert, hrănindu-se din rădăcinile altora. După ploi, hidnora apare la suprafață, unde gândacii se aglomerează și o polenizează.

Passionflower (passionflower)

O floare uimitor de frumoasă, care seamănă cu flacăra albastră a unui arzător de gaz. Există aproximativ 500 de specii ale acestei plante. Poate fi găsit în America Latină.

Maimuță Orchis

Crește în pădurile din poale. Inflorescențele arată ca maimuțele dansatoare. Această specie pe cale de dispariție este listată în Cartea Roșie.

Oxalis variat

Vreau să gust această floare - la urma urmei, datorită colorației sale elegante, aspectul ei seamănă cu o acadea.

Kadupul

Floarea cea mai rară, similară cu un crin de apă albă ca zăpada, poate fi găsită în Sri Lanka. Dar puteți vedea înflorirea sa doar pentru câteva ore: de la miezul nopții până în zori. Atunci kadupul se estompează. Și buchete de flori de la Megaflowers https://megaflowers.ru/ nu-și pierd prospețimea și atractivitatea timp de câteva zile.

Plante neobișnuite: Venus Flytrap

Flyea de pâine Dionea sau Venus este o plantă prădătoare. Se hrănește cu insecte, ademenindu-le în interior cu frunze care arată ca niște valve de coajă, cu picături de rouă.

Orhideea "Porumbel"

O specie de orhidee foarte capricioasă, care este dificil de reprodus acasă. Necesită o anumită umiditate și temperatură, care se regăsesc doar în mediul lor natural de creștere - tropice. Credincioșii adoră această floare, care seamănă cu un porumbel alb și i-a dat un al doilea nume - „Duh Sfânt”. Sunt folosite pentru decorarea templelor în timpul Paștelui..

Rafflesia

Planta parazită înflorește la fel de frumos cum miroase. Nu are tulpină și frunze. Acest miracol crește pe insulele din sud-estul Asiei.

Și acestea nu sunt toate plantele uimitoare și neobișnuite pe care ni le-a oferit natura..

Cea mai neobișnuită plantă din lume

Flora planetei noastre este foarte diversă. Există un număr incredibil de specii și subspecii vegetale. Văzând unele dintre ele, nu ne putem întreba decât cum natura ar putea crea așa ceva. În timpul evoluției, multe plante neobișnuite din lume au învățat să ia forma altor creaturi vii. Natura este plină de surprize, iar sarcina umană este de a le găsi constant..

Hirantodendron

Tradus din greacă Chiranthodendron înseamnă „copac cu mâinile omului” datorită asemănării florilor cu mâinile. Hirantodendron este un copac de până la 30 m înălțime și un trunchi cu diametrul de până la 2 m. Locul de naștere al acestui copac este Mexic. Indienii locali o numesc „mâna diavolului”. Aztecii foloseau flori Hirantodendron în ritualurile lor magice.

Specia a fost descrisă în 1805. În zilele noastre, datorită speciilor originale, chirantodendronul este cultivat ca plantă ornamentală. Poate fi găsită în multe grădini botanice din Europa, unde planta se mândrește..

Lituri sau pietre vii ale deșertului

Plante neobișnuite. Lithops

Tradusă din greacă veche, această plantă este numită „având aspectul unei pietre”. Litii sunt originari din deșertul african. Planta este formată din două frunze cărnoase care sunt separate printr-un gol. O pereche de frunze trăiește timp de un an, apoi este înlocuită cu o nouă pereche, a cărei divizare va fi amplasată strict perpendicular pe cea anterioară. Acest ciclu de viață se datorează climatului arid..

Desmodium Gyrans

Plante neobișnuite. Desmodium girans

O plantă unică care crește în Asia tropicală. Arbustul înflorit lovește imaginația nu numai în aparență, ci prin faptul că știe să se miște sau, puteți spune, să dansați. Acest lucru se întâmplă cu condiția ca planta să primească suficient umiditate și lumină. Doar atunci puteți observa cum unele frunze dansează literalmente pe ramură. Oamenii de știință explică astfel de mișcări prin salturi în presiunea apei din interiorul celulelor frunzelor..

Victoria amazon

Plante neobișnuite. Victoria amazon

Acesta este cel mai uimitor și neobișnuit crin din lume. Diametrul frunzelor plantei ajunge la doi metri și poate suporta greutate de până la 80 kg. Victoria amazoniană este răspândită în bazinul râului. Amazon în Brazilia și Bolivia. Florile plantei apar o dată pe an, timp de 3 zile. Florile delicate cu un diametru de 30 cm în prima zi au o culoare alb-zăpadă. Noaptea sunt închise și se scufundă sub apă pentru a apărea în dimineața celei de-a doua zile într-o culoare roz pal. În a treia zi, își schimbă culoarea în crimson sau violet, iar seara trec sub apă pentru ultima dată..

Planta este floarea națională a Guyanei și este descrisă pe stema acestui stat.

Mimosa bashful

Această plantă erbacee neobișnuită răspunde instantaneu la cea mai mică atingere. Unul trebuie doar să-l atingă, deoarece toate frunzele de mimoză sunt pliate, iar crenguțele vor scădea. Adevărat, după 5-10 minute de repaus, planta revine din nou la aspectul inițial. În natură, mimoza coasă se găsește în partea tropicală din America de Sud și America Centrală. Ca plantă de casă sau plantă de seră, poate fi văzută în întreaga lume..

Venus flytrap

Plante neobișnuite. Venus flytrap

Fluturașul Venus este o specie rară de plante prădătoare. Planta își prinde prada (insecte, arahnide) cu ajutorul unui aparat special de captare format din părțile de margine ale frunzelor. Frunzele cu o formă specială se pot închide, ținând insecta în interior. Odată ce mâncarea este înăuntru, frunza începe să secrete o enzimă pentru ca insecta să se digere. O frunză petrece până la 10 zile pentru o digestie completă..

În condiții naturale, această plantă se găsește cel mai adesea în climele umede pe solurile mlăștinoase ale coastei de est a Statelor Unite ale Americii (Carolina de Nord și Carolina de Sud).

Amorphophallus

Plante neobișnuite. Amorphophallus

Planta aparține familiei crinului, florile sale sunt cele mai mari din lume. Amorphophallus titanic are cea mai mare inflorescență din lume, care poate atinge o înălțime de 2,5 m și o lățime de 1,5 m. Pe locul doi se află Amorphophallus gigas, care este mai mare, dar are o floare puțin mai mică. Această floare imensă și incredibil de frumoasă emană un miros foarte neplăcut. O altă caracteristică a amorfofalului este înflorirea rară. Planta trăiește mult timp, până la 40 de ani, iar în acest timp florile apar doar de 3-4 ori.

Locul de naștere al Amorphophallusului Titanic este pădurile din Sumatra, unde acum este practic exterminat. Planta poate fi văzută în multe grădini botanice din întreaga lume..

Tomate Porcupinsky

Plante neobișnuite. Tomate Porcupinsky

Una dintre cele mai neobișnuite plante din lume. Este o buruiană de un metru și jumătate din Madagascar, cu flori frumoase purpurii. Frunzele plantei au spini portocalii lungi și otrăvitori. Planta a fost numită roșie pentru fructele care arată ca roșii mici..

Floarea pasiunii

Plante neobișnuite. Floarea pasiunii

Florile pasiunii au fost printre primele flori ale Lumii Noi care au intrat în grădinile Europei. Prima descriere cunoscută a acestora a fost dată în 1553 de Pedro Cieza de Leon. Al doilea nume al uneia dintre cele mai neobișnuite plante din lume este floarea pasiunii (pasiunea lui Hristos). Trei stigme ale pistilului simbolizau unghiile cu care picioarele și mâinile lui Hristos erau bătute în cuie pe cruce. Coroana exterioară reprezenta o coroană de spini, iar staminele reprezentau cinci răni. Cele șaptezeci și două de coroane ale coroanei interioare au fost luate ca număr de spini pe coroana de spini. Floarea de pasiune are peste 500 de specii.

Hydnora africană

Hydnora africană este o plantă cu flori ornamentale, una dintre cele mai rare flore de pe planetă. Văzând o hidnora africană, este dificil să ne imaginăm ce plantă are. Multă vreme, botanicii nu și-au dat seama în ce categorie ar trebui clasificat un organism. Bulbul de flori iese din pământ la sosirea timpului de reproducere, dezvăluind carne roșie. La început, floarea se deschide ușor, suficient pentru ca albinele să poată zbura. După aceea, el ține albinele în captivitate câteva zile și nu se eliberează decât atunci când sunt complet acoperite cu polen..

În ciuda aspectului său destul de respingător și a mirosului dezgustător, Hydnora este o adevărată delicatesă pentru animalele care locuiesc în savana africană. De asemenea, oamenilor nu le deranjează să mănânce pulpa plantei. Floarea este mâncată în mod tradițional de mușași, reprezentanți ai altor popoare tribale. Găsirea Hydnora în savana africană este destul de dificilă.

Nepentes sau ulcior

Plante neobișnuite. Nepentes sau ulcior

Aceasta este o plantă prădătoare care surprinde prin aspectul său neobișnuit. Denumirea științifică a genului este preluată din mitologia greacă antică și este derivată de la denumirea ierbii legendare a uitării - nepenth. Majoritatea membrilor genului crește în Asia tropicală, în special pe insula Kalimantan. Nepentes este o viță de vie stufoasă, cu frunze obișnuite și vânători speciali, luând forma unui ulcior până la jumătate de metru lungime. Sunt vopsite în culori strălucitoare pentru a atrage atenția insectelor. Marginea superioară a ulciorului conține nectar parfumat. Insecta, atrasă de mirosul și culoarea plantei, se târâie în ulcior și se rostogolește pe suprafața sa netedă. În partea de jos se află un lichid, format din enzime digestive și acizi - suc gastric real. Suprafața interioară a frunzei de prindere este căptușită cu solzi de ceară care împiedică victima să iasă din capcană.

De asemenea, nepente mari, pe lângă faptul că mănâncă insecte, folosesc și excremente de tupaya de munte: animale din această specie urcă pe plantă, ca pe o toaletă, pentru a sărbători cu nectarul dulce. Janta unei astfel de „toalete” nu este alunecoasă și întreaga structură este consolidată pentru a rezista la greutatea suplimentară. Prin urmare, planta utilizează excremente de animale ca îngrășământ.

Top