Categorie

1 Arbuşti
Spanac - beneficiile și prejudiciile unei „mâini verzi” cu o istorie de o mie de ani
2 Violetele
Pelinul amar va ajuta pe mulți. Folosește-l și în tratament
3 Violetele
Tipuri de orhidee: descrierea soiurilor și cultivarea proprie. 165 de fotografii cu orhidee și instrucțiuni video pentru îngrijirea lor
4 Bonsai
Semințe de dovleac decojite, 150g

Image
Principal // Arbuşti

Lalele (48 de fotografii)


Un alt reprezentant luminos și popular al plantelor florale sunt florile de lalea. Lalelele sunt flori foarte frumoase, luminoase, crescute în Olanda însorită. Într-adevăr, în această țară, aceste lalele magnifice sunt cultivate în număr mare, după care florile sunt exportate în toate părțile lumii..

Lalele galbene și roșii pe teren

Câmpul diferitelor lalele

Lalele roz pe drum

Câmp frumos de lalele

Lalele rosii la soare

Pereche de lalele galbene

Pat de flori de lalele

Un lalea s-a ofilit

O privire la lalele de jos

Lalele multicolore pentru o fată pe 8 martie

Tit stă pe o lalea

Buchet mare de lalele

Lalele rosii din Ohio

Lalele pentru fete

Trandafiri roșii și lalele roșii drept cadou

Lalele într-un borcan

Buchet de lalele roz pentru o fată

Lalele și mătase

Lalele din grădina botanică

Lalele multicolore de primăvară

Buchet de lalele și alte flori

Lalele galbene și roșii

Lalele în soarele de primăvară

Lalele pe un fundal alb

Lalele roșii strălucitoare

Buchet de lalele roz

Lalele multicolore pe fond negru

Buchet de lalele albe

Laleaua este o floare de primăvară, simbol al trezirii naturii după o lungă iarnă rece. Buchetele de lalele sunt incredibil de delicate și luminoase. Și fiecare fată de pe planeta noastră va fi bucuroasă să primească un cadou atât de magnific, colorat, ca un cadou..

Partajați aceste fotografii cu prietenii și persoanele apropiate!

Ce vă va ajuta să faceți din buchetul de lalele cel mai la modă și mai elegant?

Dacă întrebi frumoasa jumătate a umanității ce flori asociază primăvara, soarele și bucuria, majoritatea vor numi lalele. Aceste flori delicate, grațioase, au un apel inexplicabil. Aproape toată lumea îi iubește. Apropo, lalelele sunt cunoscute de mai multe secole, iar în diferite țări s-au format legende romantice despre aceste flori. Interesant este că toate aceste credințe atribuie lalelei capacitatea de a aduce fericire și noroc. Cred că acesta este un motiv minunat pentru a prezenta un buchet de flori norocoase persoanei pe care o iubești!

Și știm cu toții cum femeile încearcă să urmeze moda și, prin urmare, buchetul ar trebui să corespundă tuturor ultimelor tendințe. Atunci el nu numai că va provoca încântare și recunoștință, dar va deveni și un obiect de mândrie în paginile de tot felul de rețele sociale. Da! Floriștii au, de asemenea, propriile lor tendințe vestimentare..

Culoarea florilor este un factor cheie, indiferent de tautologie

Pentru care personal îmi plac lalelele - pentru varietatea incredibilă de culori. Crescătorii au încercat și au crescut flori solide în toate nuanțele: de la alb la aproape negru. Există soiuri care combină mai multe culori contrastante, există specii de pământ și flori cu o margine neobișnuită de fleecy. Aici, cum se spune, este o chestiune de gust. Dar intenționăm să creăm și să prezentăm un buchet la modă, prin urmare, atunci când alegem o culoare, respectăm următoarele reguli:

 • în primăvara anului 2018, nuanțele delicate de roz sunt în tendință,
 • o combinație de roz și alb într-un singur buchet este considerată la modă,
 • dacă buchetul este prefabricat, atunci dacă pe lângă lalele sunt planificate și alte flori, este indicat să nu folosiți mai mult de trei nuanțe diferite,
 • într-un buchet luxuriant de lalele, orice număr de flori este permis, chiar dacă cel puțin fiecare mugur are propria sa culoare unică.

Aceasta din urmă este opțiunea mea preferată, un astfel de buchet vă va încărca cu siguranță întreaga zi cu un pozitiv și cel care dă, și cel care va primi un „cadou”.

Este important să spuneți ce ați dorit, nu ceea ce s-a întâmplat

Moda este moda, dar există multe semnificații cunoscute ale unei anumite culori. Roșu înseamnă iubire, alb înseamnă inocență, galbenul și portocaliu sunt creditate cu capacitatea de a atrage bogăția materială, faimă și succes. Liliacul simbolizează loialitatea, violetul - înțelepciune și respect.

Totuși, nu ar trebui să acordați prea multă importanță culorii buchetului, mai ales dacă persoana căreia îi veți da nu știe prea multe despre ea însăși. Cu excepția cazului în care ar trebui să fii atent cu galbenul. Altfel, în loc de bucurie, veți primi lacrimi - mulți își mai amintesc piesa despre „lalele galbene - mesageri ai despărțirii”.

Așa că alege un buchet după reguli simple:

 • poate fi culoarea preferată a persoanei căreia i se adresează,
 • cu cât doamna este mai tânără, cu atât nuanța de culori ar trebui să fie mai deschisă,
 • cu cât sentimentele mai pasionale și romantice te conectează, cu atât este mai logic să alegi culorile din spectrul roșu.

Un moment de gol, un serviciu bun... un gol!

Nu este suficient să alegeți flori, este important să vă prezentați corect. Și să nu sperăm că lalelele magice vor face față sarcinii de a aduce bucurie fără eforturile noastre. Pentru ca prezentul să fie recunoscut ca la modă și elegant, uitați o dată pentru totdeauna de spiralele de celofan și panglică ondulate cu foarfece. Acesta este secolul trecut! Astăzi florile sunt date într-un mod complet diferit..

Nu este vorba despre pălărie, ci despre cutie

Principala tendință este să împachetezi un buchet într-o cutie „la la hat”. Cel mai adesea este rotund și trebuie să corespundă ca mărime culorilor selectate: numai mugurii pot privi din cutie, tulpinile sunt ascunse în interior.

Dacă vă bazați pe acest tip de ambalaj, asigurați-vă că culoarea cutiei se potrivește (chiar și în contrast) cu buchetul în sine. Cu cât alegeți nuanța de lalea pe care o alegeți, cu atât ambalajul este mai calm..

Trebuie să puneți un burete floristic pre-înmuiat în apă în cutie și să lipiți tulpinile direct în el. Un buchet într-o cutie are mai multe avantaje evidente:

 • este frumos, la modă și încă nu este bătut,
 • convenabil, deoarece un buchet nu necesită o vază,
 • puteți crea un decor individual pe cutie dacă oferiți un buchet cu copii, de exemplu,
 • în interiorul cutiei, pe lângă flori, puteți pune cadoul principal pentru sărbătoare,
 • încă un truc la modă este să plasați într-o cutie nu numai lalele, ci și fructe, dulciuri sau prăjituri la fel de la modă franceză. De asemenea, sunt multicolore, iar cu ajutorul lor puteți umbri sau îmbogăți paleta buchetului..

Dacă brațele cresc din umeri

O variantă a cutiei de buchet este o cutie mică din lemn eco-stil sau un coș de răchită. Caseta, apropo, o poți face singur, dacă vrei. Găsiți materiale fără probleme, panouri, de exemplu, sau placaj. Și un ciocan dacă încă nu ai unul.

Nu faceți cutia prea mare, este mai bine să o faceți adânc, astfel încât lalelele, ca în cutie, să se potrivească pe cea mai mare parte a lungimii tulpinii. Puneți și un burete floral umed în interior. Partea exterioară a cutiei poate fi decorată sau puteți lăsa intact modelul din lemn natural. Mai târziu, când buchetul se estompează, astfel de ambalaje vor rămâne un element destul de decorativ în interior..

Ziarul într-un mod nou

O altă tendință este ambalajul de hârtie artizanală. Țineți minte, în copilărie, au făcut o astfel de geantă pentru dulciuri? Aici! Și acum acesta este un scârțâit pe care orice fashionistă îl va aprecia.

Hârtia poate avea culoarea naturală a lemnului, uneori ornamente sau desene amuzante, inscripții sunt imprimate pe ea, iar alteori imită dungi de ziar.

Trebuie să înfășurați buchetul în conformitate cu forma sa. Ambalează lalele lungi în aceeași geantă. Pentru un buchet mai scurt și mai luxuriant, formează o „fustă” dintr-o pereche de foi de hârtie.

Este extrem de la modă să adaugi crengute de copaci, urechi de porumb, multă verdeață în buchet. Cu toate acestea, frunzele suculente de lalea cu cea mai recentă tendință își fac singuri o treabă excelentă. Principalul lucru este să nu exagerați. Pompa de astăzi este un semn de prost gust.

Clasici bine dovediți și atemporali

Dacă moda nu este punctul tău puternic și nu ai încredere prea mult în gustul tău, folosește soluții clasice dovedite. Prezentați un buchet mono - un braț de lalele ale căror tulpini sunt interceptate de o panglică. Numai că trebuie să fie material, nu bandă de hârtie.

Apropo, lalelele sunt, de asemenea, bune la un preț democratic, așa că poți să-i oferi iubitei tale nu trei flori, ci o armură întreagă.

Cele mai frumoase lalele din lume: soiuri și multe FOTOGRAFII

O frumusețe de primăvară rafinată - laleaua a inspirat poeți de multă vreme, iar culorile sale strălucitoare sunt reflectate în multe pânze ale artiștilor celebri. În est, această floare arzătoare era venerată ca fiind sacră, iar în Europa secolului al XVI-lea prețul său era egal cu cel al unui diamant..

Acum bulbii și buchetele de lalele nu mai valorează atât de mulți bani fabuloși, dar, ca și înainte, ei continuă să fascineze frumusețea incredibilă și versatilitatea soiurilor lor..

Floare orientală în vastitatea Europei

Mulți oameni cred în mod greșit că aceste flori de primăvară provin din Olanda, dar, în realitate, au fost aduse în Europa din Turcia, și acolo - din Iran, unde au fost considerate un simbol al păcii și al armoniei. Floarea înflăcărată a Orientului a ajuns pentru prima dată în extinderea europeană în secolul al XVI-lea, iar inițial doar aristocrații au putut-o dobândi. Era chiar posibil să cumpere locuințe pentru becurile sale.

Acum există mai mult de 3000 de soiuri de lalele, care se disting printr-o mare varietate de nuanțe de culoare. Roșul și galbenul sunt considerate cele mai frecvente, dar schema de culori a acestor culori este fantastic de diversă..

Florile roz, alb, violet, crem, liliac, albastru și chiar negru sunt uimitoare. De asemenea impresionantă este originalitatea cupei, care poate avea forma unui pahar, seamănă cu o bujor înflorită sau are margini asemănătoare acului..

Multicolor simplu timpuriu

Aceste lalele sunt cunoscute încă din secolul al XVII-lea, iar progenitorul lor comun este soiul european Duke van Toll. Se disting printr-o tulpină groasă și o floare mare, în formă de sticlă, care poate fi vopsită în culori strălucitoare bogate (roz, portocaliu, roșu). Există și soiuri albe. Sunt cultivate într-un pat de flori și în ghivece decorative, dar datorită tulpinii lor scăzute nu sunt folosite de obicei în buchete..

Cea mai comună varietate din acest grup este „Prințesa Irene” în două culori, care are petale de culoare roșu-portocaliu cu bordură de visiniu. Aceste flori arată grozav atât într-un pat de flori, cât și în buchete, în combinație cu uită-mă-notele.

Soiul roz-liliac "Candy Prince", care este considerat unul dintre cele mai delicate, este, de asemenea, la cerere în rândul florăriștilor. „Prințul alb” impresionează prin petale albe de zăpadă cu margini ușor îndreptate.

Înflorirea timpurie se dublează devreme

În ceea ce privește caracteristicile lor, acestea sunt similare cu soiurile simple, dar diferă în ceea ce privește mugurii de goblet terry care nu se estompează mult timp. Sunt folosite pentru decorarea granițelor în grădini și sunt cultivate și în ghivece. Soiul Monte Carlo cu flori galbene este unul dintre cele mai populare soiuri..

Hibrizi Darwin cu floare mijlocie

Aceste lalele olandeze cu tulpini lungi și muguri mari au fost crescute de crescătorii din Olanda la mijlocul secolului trecut. Colorația lor este foarte versatilă: de la roșu și galben tradițional la nuanțe de violet și portocaliu. Cea mai atractivă dintre ele este soiul roșu Apeldoorn, care înflorește la începutul lunii mai, dar se estompează rapid pe vreme caldă..

Simplu târziu

Această categorie include până la 50 de soiuri (tulpină înaltă și mugur mediu), care au fost dezvoltate de crescătorii englezi în secolul al XVIII-lea. Se disting prin înflorirea târzie la sfârșitul lunii mai. Mugurii neobișnuiți cu petale rotunjite au o culoare polivalentă - de la alb-zăpadă la aproape negru.

Din această categorie aparțin cele mai fermecătoare soiuri „Regina Nopții” și „Georgette Roșii”. Acesta din urmă impresionează prin petalele sale aproape colorate. Culoarea incredibilă de violet a florilor „Regina nopții” este atât de întunecată încât sunt chiar menționate ca lalele negre. Acesta este unul dintre cele mai extravagante și fermecătoare soiuri..

Lily-colorate

Sunt considerate cea mai străveche varietate a acestor flori. Anterior, au predominat în toate paturile de flori, dar acum sunt mai des înlocuite cu alte lalele frumoase. Mugurele cu petale ascuțite seamănă cu o floare de crin, care este motivul numelui specific. Înflorirea lor colorată decorează grădinile și parcurile de la mijlocul lunii mai. Fotografiile cu lalele din aceste soiuri rafinate pur și simplu nu își pot transmite tot farmecul în viața sălbatică. Cea mai frumoasă varietate este Sapporo, ale cărei flori sunt foarte asemănătoare cu crinii regali..

Verde

Distinsă de o nuanță verzuie la baza petalelor, soiul a fost crescut de genetici din lalele în creștere sălbatică, încrucișate cu diverse alte specii ale acestor flori. Experimentele pentru obținerea colorației verzui originale sunt încă în desfășurare. Mugurii pot fi de diferite culori și forme, dar invariabil toată lumea are o nuanță verde sau verde deschis pe petale.

Varietatea Spring Green este populară. Plante mari de grupuri ale soiului Artist arată frumos pe paturile de flori. Cea mai extravagantă din acest grup este Violet Bird, care combină culori strălucitoare verde și violet închis. Arată cel mai bine lângă narcise albe și roz uită-mă-not.

franjurata

Aceste lalele cu margine cu margini pe petale au fost selectate într-o categorie separată la sfârșitul secolului XX..

Ele diferă în înălțimea medie a tulpinii și flori relativ mici de nuanță galbenă, albă, roz sau rubin. Cele mai frumoase lalele din această categorie sunt Swong Wins, Joint Division, impresionante cu o franjă groasă și Lambada.

Rembrandt

Sunt atât de impresionante cu sofisticarea originală și culoarea variată a petalelor, încât există o iluzie că marele artist însuși a stropit odată vopsea din paleta sa pe aceste flori și le-a oferit un astfel de farmec incredibil.

Înflorirea lor colorată poate fi admirată de la mijlocul lunii mai. Acestea sunt cele mai rare și mai mici soiuri de lalele, care se disting prin nepretenție și efectul decorativ special. Populare roz și alb Cordell Hull și Insulinde mov crem.

Papagal

Aceste lalele au cea mai uimitoare poveste de origine. Au luat naștere ca o modificare genetică naturală a soiurilor de Darwin, infectate cu un virus rar. Drept urmare, petalele lor au devenit ca aripile de blană și pene colorate ale păsărilor exotice. Aceste lalele frumoase creează buchete decorative impresionante.

Cea mai lungă varietate înflorită Epricot Perrot, cu margine deschisă și margini ondulate ale petalelor, pictate în tonuri de roșu-portocaliu strălucitor. Lalelele rococo, care au muguri cu margini despicate ale petalelor cu bordură ondulată, nu sunt mai puțin atractive pentru frumusețea lor exotică. Frumusețea neobișnuită a acestor soiuri este impresionantă chiar și în fotografie..

Tărâm târziu

Cunoscută încă din secolul al XVII-lea, soiul are flori colorate care seamănă cu bujorii. Culoarea sa poate fi fie alb-zăpadă inocent sau incredibil de luminos și colorat..

Aceste flori au muguri prea grei care se pot rupe ușor în vânt puternic și ploaie. Printre ele, cea mai exotică varietate este Plombir cu petale albe de zăpadă înconjurate de roz, care este similar cu înghețata și este considerat deosebit de solicitant de îngrijit..

Lalele sălbatice

Stepele și deșerturile Turciei și Iranului sunt acoperite cu un covor colorat de lalele sălbatice în primăvară. De asemenea, puteți admira astfel de flori sălbatice, dar singure, în Crimeea, pe întinderile de stepă ale peninsulei. Printre zonele înalte ale munților Himalaya (1500-3000 m) se găsesc poieni de lalele albe, rare pentru faună sălbatică, care arată exotice pe fundalul zăpezii.

O priveliște deosebit de fermecătoare este înflorirea colorată la jumătatea lunii aprilie a florilor înflăcărate în extinderea stepei din Kalmykia. Acesta este singurul loc din Rusia unde lalelele cresc pe terenuri de stepă care nu au fost niciodată cultivate de oameni. Flori de culoare albă (cea mai timpurie), galben și roșu cresc aici.

Dacă credeți legendele, atunci o dată la 9 ani, o floare neagră rară înflorește în stepa Kalmykiei. Oricine o va găsi va putea să-și facă o dorință și să găsească adevărata fericire. Înflorirea colorată a florilor înfloritoare din stepa Kalmyk este observată timp de trei zile în perioada în care solul se usucă și devine cu adevărat cald. Festivalul lalelelor a avut loc aici din 2013.

Câmpuri de lalele din Olanda

Olanda este un adevărat pământ de lalele. Au fost aduși aici la sfârșitul secolului al XVI-lea, care a devenit punctul de plecare pentru boomul lalelelor. Oamenii erau dispuși să plătească o avere pentru flori exotice la acea vreme. Cineva s-a îmbogățit cu ei, cineva a dat faliment. Începând cu anii 80. Lalelele din secolul XX în Olanda sunt cultivate la scară industrială, ceea ce face din această țară principalul lor exportator din lume..

Câmpurile colorate ale acestor flori pot fi admirate aproape oriunde în țară. Dar cele mai frumoase dintre ele sunt situate în Lisse, unde se află vastul parc cu flori Keukenhof. Cei mai talentați cultivatori de flori și designeri de peisaj lucrează aici pentru a crea paturi de flori originale. O plimbare pe aleile parcului vă va permite să obțineți o plăcere estetică de neuitat, admirând compozițiile uimitoare de lalele.

Câmpurile frumoase de lalele din Olanda se găsesc și în apropierea orașelor de coastă ale Mării Nordului. De asemenea, puteți vizita câmpurile de lalele cu forme geometrice obișnuite, situate într-un rezervor drenat de lângă Amsterdam, care este adesea numit orașul lalelelor..

La sfârșitul lunii aprilie, în capitala Olandei are loc un festival colorat de lalele, unde puteți cumpăra soiuri rare de bulbi. De asemenea, este posibil să admirați aceste flori în Grădina Botanică Leiden și în câmpurile din apropiere.

Buchete de lux

Lalelele albe merg bine cu verii roșii și portocalii, iar cele galbene arată bine cu irisele. Compoziții originale sunt obținute și atunci când sunt combinate cu flori albastre. De exemplu, buchete de nuntă uimitoare cu lalele albe de zăpadă vor fi obținute adăugându-le hortensii de azur. Astfel de compoziții sunt cel mai bine subliniați discret imaginea blândă și romantică a miresei..

De multe ori sunt preferate compoziții contrastante, în care soiurile cu nuanțe delicate de petale sunt combinate cu culori strălucitoare. O selecție deosebit de atentă necesită compoziția buchetelor cu nuanțe similare de lalele. Aceste flori colorate nu au aproape nici un miros (în manuscrisele persane au fost comparate cu un păun luminos, fără o voce frumoasă), prin urmare, sunt deosebit de populare atunci când decorează încăperile..

Vă sfătuim să consultați un articol interesant despre cele mai frumoase buchete din lume..

Simbolismul lalelelor

Există o veche legendă persană despre regele Farhad, care nu a putut supraviețui morții iubitului său și s-a aruncat de pe o stâncă. Acest loc a crescut flori roșii frumoase - lalele, care au devenit un simbol al iubirii fără margini. Există însă o mulțime de soiuri și, în funcție de culoarea petalelor, acestea pot avea simboluri diferite..

Un buchet de lalele roșii este dat ca semn al iubirii pasionate, violet - ca simbol al prieteniei și al respectului profund și albei - ca semn al scuzelor și al reconcilierii. Acestea din urmă mărturisesc și despre iubirea necondiționată, pentru care nu există bariere..

Florile roz sunt asociate cu tandrețe și bucurie, portocaliu - cu o dispoziție bună și liliac - date în recunoașterea talentului. Lalelele negre și purpurii erau considerate florile aristocratelor. Sunt un simbol al nobilimii.

Lalelele multicolore într-un aranjament de flori sunt considerate un compliment pentru destinatar. Lalelele galbene, potrivit legendei uzbece, păstrează fericirea. Sunt considerați un simbol al bucuriei și al norocului..

Lalelele albastre sunt rezultatul unei munci deosebit de îndelungate a crescătorilor și a imaginației visătorilor care doresc să primească flori neobișnuite ca dar. Aceasta este de fapt aceeași nuanță violetă standard, care apare albastru în anumite condiții de iluminare. Se crede că este o floare a fericirii și a norocului..

Lalele în artă

În Turcia și în mai multe țări arabe, laleaua este considerată floarea lui Allah, deoarece aceleași litere sunt prezente în numele Atotputernicului și în numele acestei plante. Prin urmare, imaginea sa se regăsește în ornamentele tradiționale orientale de pe covoare, țesături și ceramică, precum și în decorul templelor islamice. Este dificil să nu aduci o farfurie decorativă cu aceste flori frumoase ca un cadou din Turcia.

Lalelele joacă, de asemenea, un rol special în pictura olandeză. Mulți pictori celebri din diferite școli de artă au abordat acest subiect în lucrările lor..

De exemplu, aceste flori pot fi văzute în natura mortă originală a lui Abraham Mignon „Buchet cu o pisică și o trapă de top”.

În tabloul lui Rembrandt „Flora”, se atrage atenția asupra unei lalele mari într-o coroană a zeiței lumii florilor.

Jan Brueghel the Youngger - „Satira asupra manelelor de lalea”

Boomul lalelelor din Olanda în secolul al XVII-lea este ilustrat elocvent prin tabloul ironic de Jan Brueghel the Younger - „Satire on Tulip Mania”.

Jean-Leon Gerome - „Madness Tulip”

Aceleași evenimente istorice sunt reflectate în tabloul „Madness Tulip” de Jean-Léon Jerome.

Câmpul olandez al lalelelor poate fi văzut și pe tablourile lui Van Gogh.

Aceste flori sunt o temă preferată a lucrărilor artistului contemporan american Sherri Wolfe, care înfățișează close-up-uri de lalele într-o vază pe fundalul peisajelor tipice din Vestul Sălbatic sau a picturilor istorice din Olanda. Povestea servește ca fundal viu pentru aranjamentele ei florale.

Dacă doriți să decorați interiorul cu o imagine frumoasă, ar trebui să alegeți o viață nemișcată cu lalele. Chiar și florile pictate sunt frumoase și, dacă credeți semnele, pot aduce bucurie și bunăstare acasă..

Un buchet superb de lalele, chiar și în fotografie, nu va lăsa pe nimeni indiferent. Aceste flori vor rămâne mereu în vârful popularității, iar numărul cunoscătorilor lor va crește doar. Nu este surprinzător că nici măcar patru secole mai târziu popularitatea lalelelor din Olanda nu s-a stins, iar soiurile lor continuă să zboare în toată lumea, încântând grădinarii și cunoscătorii frumuseții florilor atât în ​​grădini, cât și în sălbăticie..

Buchet de lalele - creăm un cadou frumos cu propriile noastre mâini

Cui nu-i plac florile? Nu există astfel, trebuie să fiți de acord, pentru că fără ele este pur și simplu imposibil să vă imaginați un fel de vacanță, aniversare sau eveniment oficial. Ce să spun despre ziua femeilor sau un cadou pentru o iubită. Da, nu tuturor le place trandafirii pompoși, dar lalelele evocă întotdeauna doar emoții pozitive. Există o varietate uriașă și puteți crea cadoul perfect cu propriile mâini. Nu știi cum? Așadar, citiți cum să faceți un buchet simplu de lalele și cum să îl salvați fără să aveți experiența unei florării..

Soiurile potrivite sunt cheia succesului

Uitați-vă la fotografia de mai jos, este fermecător, nu-i așa? Pentru a compune un buchet frumos și corect, trebuie să alegeți soiuri care să pară plăcute din punct de vedere estetic, să aibă un efect decorativ ridicat, o tulpină densă și o perioadă lungă de conservare a prospețimii. În general, acum floriștii preferă să aleagă lalele olandeze decât cele crescute în țara noastră. Durează mai mult, nu se despart sau nu se îndoaie. Prin urmare, dacă sunteți în căutarea florilor pentru un viitor cadou, întrebați soiurile olandeze în magazinul de flori..

Dacă vorbim despre nume, atunci Albatross, Beauty Trend, Eugenia, Canberra, Kasia, Veranda sunt potrivite și pentru a face buchete frumoase de lalele..

Puteți crește singuri aceste soiuri. Dacă dintr-o dată nu puteți găsi anumite lalele în magazin, atunci selectați pur și simplu flori, ghidate de următoarele puncte:

 • mugurii trebuie să fie închise, altfel viitorul tău buchet nu va dura mult;
 • uitați-vă la lalele care s-au deschis deja complet într-o anumită varietate, pot sta în aceeași vază sau separat în magazin pentru a ști cum va arăta buchetul după deschidere;
 • cumpărați întotdeauna numai flori proaspete;
 • nu trebuie să existe semne de ofilire, insecte pe petale, deformare pe frunze;
 • aici în magazinul de flori poți alege și un decor pentru un buchet - hârtie simplă sau colorată, hârtie artizanală, pâslă, plasă decorativă, bijuterii.

Acestea sunt nuanțe importante la care trebuie să acordați atenție. De asemenea, merită menționat că puteți face un buchet nu numai cu lalele singure, ci și să le completați cu verdeață, crenguțe și alte flori. De exemplu, floriștii folosesc adesea crizanteme, gipsofile, trandafiri, eustom, astilba, clopote, muscari, hortensie, anemone, antirrinum, freziiile ca suplimente. Puteți vedea astfel de buchete de lalele mixte în fotografia de mai jos. Combinația de soiuri de bujor cu soiuri în care mugurii arată ca un pahar de vin arată, de asemenea, foarte frumos.

Sfat! Dacă nu înțelegeți absolut nimic în florărie, atunci este mai bine să nu experimentați cu diferite culori pentru prima dată. Un monobouquet, chiar într-o singură nuanță în combinație cu hârtia kraft, va arăta perfect.

Câteva cuvinte despre nuanțe

Această secțiune mică este foarte importantă. La urma urmei, mult depinde de culoarea lalelelor din buchet. Începătorii adesea fac greșeala de a se machia - cumpără diferite nuanțe care le plac. Da, aceste lalele pot fi de lux atunci când sunt păstrate deoparte. În buchet, se creează o varietate îngrozitoare, rezultatul se poate dovedi fără gust.

Sfat! Înainte de a începe să faceți buchete, studiați informațiile despre nuanțe și combinațiile lor. De exemplu, un buchet alb de lavandă este delicat, în timp ce unul verde-portocaliu este captivant și îndrăzneț. Exemple de potrivire perfectă sunt prezentate mai jos..

Cum să creați un buchet festiv cu propriile mâini

Lalele în hârtie artizanală

Aceasta este una dintre cele mai câștigătoare opțiuni, în afară de aceasta, este disponibilă tuturor și nu trebuie să fiți un guru floristic. Știți deja cum să alegeți lalelele potrivite și ce soiuri, trebuie doar să cumpărați hârtie. Acest lucru se poate face într-un magazin de birou, în librării, pe Internet. Apropo, hârtia kraft este acum în vârful popularității, cu un astfel de buchet de cadouri cu siguranță nu veți greși, având o reputație de persoană cunoscătoare în tendințele modei. Poate fi maro sau modelat. Și din nou, este important să alegeți o opțiune delicioasă, nu elegantă, potrivită pentru o anumită dată..

Deci, pentru a face un buchet ca în fotografie, aveți nevoie de:

 • îndepărtați o parte din excesul de frunze, deoarece excesul lor pare neîngrijit, lăsând doar 2-3 pe o tulpină;
 • pliați primul strat de lalele paralel și strâns unul pe celălalt;
 • în continuare, al doilea și al treilea strat, în funcție de numărul de culori;
 • în partea de jos, legați buchetul cu o sfoară - un alt ajutor de neînlocuit pentru diverse cadouri. Dar nu trageți excesiv tulpinile, astfel încât să nu fie tăiate;
 • tăiați hârtia la aproximativ aceeași lungime pe laturi;
 • desfășurați ambarcațiunea cu un diamant;
 • pune-i un buchet, îndreaptă ușor flori;
 • partea de sus a hârtiei nu trebuie să se ridice, în partea de jos stoarceți sau pur și simplu fixați cu bandă sau cu aceeași fir;
 • pentru rezistența buchetului, puteți fixa rama cu o capsator.

Și acum știți deja să înfășurați un buchet în hârtie, care va arăta concis, elegant și cu gust. Un astfel de cadou poate fi prezentat atât iubitului, cât și șefului pentru o aniversare. De asemenea, este demn de remarcat faptul că hârtia poate fi pliată nu numai cu un diamant, ci cu diferite forme. De exemplu, luați două pătrate și pliați-le în triunghiuri, astfel încât să fie ușor înclinate. Înfășurați primul strat, apoi al doilea. În plus, puteți utiliza diferite culori. Exemple de buchete vezi mai jos.

Separat, trebuie spus despre nuanțele lalelelor. Hârtia Kraft poate completa ambele buchetul și îl poate părea ieftin. De exemplu, tonurile stacojie, crimson, lila merg bine cu ea, dar cele albe-roz delicate arată ușor plictisitoare. Ca o ieșire, o combinație de diferite texturi de hârtie și țesături.

Sfat! Dacă doriți nu doar să vă mulțumiți, ci chiar să surprindeți cu un buchet de lalele, atunci puteți alege nuanțe care se potrivesc cu zodia zodiacului sau tipul de culoare al unei persoane date.

Cu organza

Aceasta este una dintre cele mai utilizate opțiuni pentru nunți, aniversări. Există o părere că organza nu este materialul care va decora un buchet cu lalele. Dar aceasta este o greșeală, principalul lucru este să combinați din nou tonul de culori și țesături. Le poți face singur fără probleme..

 • ia o mulțime de lalele, buchetul arată avantajos atunci când există o mulțime de flori;
 • pregătește o bucată de organza cu un ton potrivit;
 • florile trebuie pliate într-o tehnică spirală - mai întâi luăm o floare, așezăm a doua pe ea în unghi, o treime pe ea în unghi și așa mai departe, întorcându-ne în cerc. De asemenea, este mai bine să eliminați excesul de frunze;
 • când învârtiți o spirală de flori, atunci trebuie să o legați, altfel toată puterea voastră este irosită;
 • completează buchetul de lalele cu frunze, crenguțe, dacă ai nevoie, și înfășoară organza, astfel încât să pară că învăluie florile. Încercați-l de câteva ori și în curând veți înțelege cum vă place;
 • legați buchetul cu o panglică de o nuanță potrivită, îl puteți decora și cu margele.

Pânză de sac

Nu are nevoie de multe cuvinte aici. Burlapul creează același efect ca și hârtia kraft - succint și cu gust. Puteți înfășura buchetul atât în ​​spirală, cât și în paralel. Acest material va face un cadou câștigător, chiar dacă există foarte puține flori în el din cauza lipsei de fonduri. Burlapul poate fi legat fie cu o sfoară, încât nimic să nu distragă ochiul, sau cu o panglică din bumbac din dantelă.

Sfat! O altă metodă de a face buchete este de a folosi o vază spațioasă, flori sunt așezate pe el cerc de cerc. Puteți crea straturi de tonuri diferite.

În general, dacă doriți să faceți florărie, atunci colectați diverse bucăți de țesături, garnituri, panglici, hârtie, margele, mărgele în băncuța de domiciliu. Chiar înainte de a face buchete de lalele și orice alte flori, puteți alege combinații minunate. Gustul poate fi cultivat în tine. Aplicați aceste țesături și hârtie pe plante pentru a vizualiza ce funcționează și ce nu. Nu este necesar să puteți face buchete pompoase pentru a fi considerat un pro. V-am arătat exemple simple, dar cât de mult farmec, stil, gust au. Vom dezvălui, de asemenea, un secret - astfel de opțiuni laconice sunt perfecte în fotografii, care este foarte popular acum.

Sfaturi utile despre cum să vă păstrați buchetul în stare proaspătă

Nu contează dacă creați un buchet pentru a decora interiorul, care este, de asemenea, un semn al gustului sau pentru un cadou, ar trebui să încânte mult timp. Altfel nu are sens. Mai jos vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să prelungiți viața buchetelor de lalele fermecătoare..

 • Apa trebuie schimbată zilnic.
 • Dacă plecați și vă pare rău pentru florile frumoase, le puteți salva într-un ziar umed de pe raftul de jos al frigiderului..
 • Dacă buchetul s-a ofilit sub soarele fierbinte, atunci puneți-l complet în apă cu gheață peste noapte. Dimineața, florile arată ca după tăiere.
 • Puteți arunca o aspirină sau un cărbune activat în apă într-o vază..
 • Tăiați ușor tulpinile în lateral în fiecare zi.
 • O tulpină densă poate fi tăiată cu o cruce, o potrivire poate fi cufundată în interior. Astfel, apa va fi mai bine absorbită.
 • Feliile sunt presărate cu cărbune, care va ajuta la dezinfectarea lor..

Ei bine, încă nu știți cum să împachetați un buchet, cum să alegeți nuanțele și să păstrați toată frumusețea? Credem că nu. Este înfricoșător să începi orice afacere pentru prima dată, dar merită să înțelegi principiul, iar acum tu însuți, neînțelegând cum, dobândești un hobby sau o nouă abilitate pentru muncă.

Nu-ți fie frică să experimentezi. Poate că crearea de buchete va fi munca voastră..

Decor lalea: cum să împachetezi frumos un buchet

Sărbătorile de primăvară nu sunt complete fără lalele luminoase. Acestea sunt date nu numai pe 8 martie, ci și pentru zile de naștere, nunți, date și exact așa, fără niciun motiv. În ultimii ani, a apărut o tendință: loturi mari, uneori chiar en-gros, au fost comandate de la noi loturi de flori, apoi alcătuiesc compoziții în mod independent și le dau celor dragi. În articol vă vom spune cum să împachetați lalelele cu propriile mâini și să faceți un cadou frumos autosuficient din ele..

Lalele în film: atunci când un astfel de ambalaj este adecvat

În primul rând, câteva cuvinte despre transparențe, care sunt atât de populare în standurile de flori. Floriștii folosesc acest material pentru a transporta flori, dar nu ca decor. Dacă ați cumpărat o grămadă mică de 3-5 muguri și trebuie să o transportați în transportul public, filmul va proteja petalele fragile de deteriorare.

Asigurați-vă că îndepărtați ambalajul înainte de a fi livrat. Oferirea unui buchet într-un film, chiar dacă este decorată cu dantelă sau ornamente, este considerată o încălcare a regulilor de etichetă și forme proaste. Legați florile cu o panglică din satin. Cadoul va părea concis și natural.

Decorăm lalele în hârtie artizanală

Hârtia de ambalare artizanală este la apogeu în acest moment. Îl puteți cumpăra la florării, la piețele hobby și la magazinele obișnuite de papetărie. Este dens, protejează bine mugurii de deteriorare, subliniază forma prezentului. Există o gamă uriașă de nuanțe pe piață. Joacă în contrast sau crearea unui ansamblu în culori uniforme este o chestiune de gust.

Cum să meargă un mic aranjament lalele

Mai jos vă oferim instrucțiuni pas cu pas, astfel încât să înțelegeți cum să procedați..

Îndoiți florile în paralel între ele, astfel încât mugurii și tulpinile să fie în contact strâns.

Leagă-le cu sfoară. Asigurați-vă că fixează bine plantele, dar nu le taie.

Luați o foaie de artizanat, așezați-o într-un diamant în raport cu voi înșivă și puneți flori în centru.

Înfășurați un colț mai întâi, apoi cel de-al doilea, ca și cum ar face o geantă sau a înghiți un copil. Pentru a împiedica alunecarea hârtiei, fixați marginile cu o capsator.

Legați baza plantelor strâns cu bandă.

Cum să aranjați un buchet mare de lalele

Specificitatea compozițiilor voluminoase este că ambalajul ar trebui să sublinieze forma lor și să țină mugurii împreună. Pentru decorare, veți avea nevoie de mai multe foi de hârtie. Lățimea lor trebuie să fie puțin mai mare decât diametrul buchetului..

Îndoiți fiecare foaie în jumătate, astfel încât un colț să fie între celelalte două.

Pe linia de pliere centrală, faceți două tăieturi verticale de 2-3 cm lungime. Acest lucru va preveni cute în înveliș..

Îndoiți fiecare frunză cu colțurile în jurul buchetului.

Legați compoziția finită cu o panglică.

Organza, hartie ondulata si alte materiale de ambalare

Decorarea artizanală nu este singura opțiune pentru decorarea lalelelor. Există multe alte materiale uimitoare cu ajutorul cărora vei crea adevărate ansambluri de autor..

Pentru aranjamente foarte mari de sute de muguri, folosiți o grilă. Nu va lăsa florile să se destrame. Principiul de lucru cu acesta este același ca și cu meșteșugul: înfășurați buchetul ca și cum ați face o geantă. Florarii nu folosesc ambarcațiunile pentru a decora un braț de flori - este sfâșiat.

Iubitorii de stil eco împodobesc adesea buchetul cu garnitură decorativă. Cadoul îmbracă un farmec rustic, ca și cum ai alege flori la o fermă din apropiere.

Foamiran - piele de căprioară artificială este foarte plăcută la atingere. Când este încălzit, materialul ia orice formă. Imaginați-vă și veniți cu soluții neobișnuite.

Florarii folosesc rar organza și ondularea semi-transparentă atunci când decorează lalele. Textura decorului merge bine cu mai multe flori luxuriante și arată lipsit de armonie cu linii stricte de lalele.

Atingerile finale ale oricărei compoziții vor fi un topper sau o carte mică cu complimente și dorințe. Și acum țineți un cadou pe care l-ați făcut cu propriile mâini. Suntem gata să folosim sfaturile din cele șapte flori și să fim florar?

Fericire ascunsă: ceea ce cucerește un buchet de mireasă de lalele

Un buchet de lalele este considerat de multe mirese ca fiind prea simplu și neinteresant pentru un eveniment atât de măreț precum o nuntă, dar această neglijare este complet lipsită de rațiune. Simbolurile rezistente ale primăverii, prezentate într-o varietate uriașă de culori, pot deveni baza compozițiilor cochete: de la perky și luminoase la restrânse și elegante. În plus, accesoriul va costa mai puțin decât analogii făcuți din trandafiri sau crini și, în același timp, va arăta mai unic și mai interesant..

Simbolism


Există o legendă frumoasă despre lalele potrivit căreia fericirea este ascunsă în mugurii strâns închise și va fi dezvăluită doar unui cuplu care se iubesc cu adevărat. Având în vedere că plantele se simt excelent atunci când sunt tăiate în aproape orice condiții, acestea se vor deschide cu siguranță în timpul nunții, iar omagiul va deveni realitate.

Lalea simbolizează loialitatea, dar sensul poate varia în funcție de nuanța specifică a petalelor:

 • albul înseamnă în mod tradițional puritate și inocență;
 • roz - romantism;
 • roșu - pasiune puternică;
 • portocaliu - optimism și sănătate;
 • albastru - noroc;
 • violet - fidelitate conjugală.

Beneficii


Principalele avantaje ale lalelelor includ:

 • buget;
 • rezistență - florile vor rezista la secetă, la lumina directă a soarelui și la îngheț, deși acest lucru nu înseamnă că buchetul nu trebuie protejat;
 • tulpini lungi care iau orice formă necesară, permițându-ți să fii creativ atunci când compui o compoziție;
 • un număr imens de soiuri și culori;
 • capacitatea de a folosi verdeață „autohtonă”, deoarece frunzele de lalea sunt mari și frumoase;
 • florile se combină bine cu alte plante fără a încerca să-i aglomereze pe vecini.

Ce mirese se vor potrivi?

Lalelele sunt flori universale și, prin urmare, vor sublinia atât tandrețea unei fete foarte tinere, visătoare, cât și senzualitatea unei frumuseți adulte.

De obicei, un buchet de lalele este ales de mirese care știu exact ce vor și nu privesc înapoi opinia publică. Floarea este democratică, dar în același timp frumoasă, așa că va fi apreciată de fetele creative care știu să găsească și să aprecieze frumusețea vieții.

Lalelele sunt o alegere excelentă pentru miresele care doresc să creeze un buchet de nuntă cu propriile mâini, deoarece plantele vor rezista la orice experiment cu demnitate.

Idei de compoziție

Lalelele se simt excelent atât în ​​compoziții solo, cât și în combinație cu alte plante. Tulpinile lor își păstrează bine forma, dar sunt destul de fragile - acest lucru trebuie luat în considerare.

Deoarece există nu numai muguri netezi, dar și terry, și chiar franjuri, este absolut imposibil să nu folosiți acest soi pentru a compune buchete cochete.


Duetul de lalele cu flori sălbatice sau de grădină - irisuri, gerbere, bujori, frezii, lisianthuses arată bine. Dar narcisele, liliacul sau zambile sunt cel mai bine evitate. În primul rând, vor întrerupe mirosul delicat al lalelelor și, în al doilea rând, vor intra în conflict cu vecinii, forțându-i să se ofileze mai repede.

Opțiune de primăvară - o combinație de lalele cu crini din vale și clopote, dar această soluție este disponibilă doar primăvara, în perioada de înflorire.

De asemenea, puteți da preferință combinațiilor mai cochete cu trandafiri, crini calla sau crini. Atât opțiunile monocrome, cât și cele multicolore arată interesant, dar în ultimul caz, nu uitați că nu trebuie să amestecați mai mult de trei culori pure.

Cu trandafiri

Lalelele pot fi un decor minunat pentru regina florilor. Trandafirul este un semn de dragoste și aristocrație, floarea cea mai obișnuită pentru floristica de nuntă.

Dacă alegeți ambele flori cu același ton, obțineți o compoziție interesantă - îndrăzneață, dar cu o notă de rafinament. Buchetul roz delicat, crem, alb va crea o imagine romantică, iar roșu, în special întunecat, aproape visiniu, se va potrivi fetelor luminoase, sigure de sine. În ultimul caz, asigurați-vă că adăugați un alt accent luminos pe ton - pantofi, o geantă de mână, ruj. Acest lucru va face imaginea generală să fie coerentă și elegantă..

Amintiți-vă că există un număr foarte mare de soiuri de trandafiri, iar lângă petalele netede de lalea, atât flori de tufă miniatură cât și muguri rotunjiti, în formă de castron, ai soiului David Austin sau liniile clasice alungite de Landora arată grozav..


O combinație de mai multe nuanțe este posibilă, de exemplu, trandafiri de corali și lalele delicate sub formă de pudră. Compoziție mai elegantă - trandafiri albi și lalele roșii-portocalii. Un astfel de buchet este completat perfect de ierburi proaspete și mici inflorescențe albe..

Nu este interzis să te joci cu diferite nuanțe de roz pentru a obține o compoziție incredibil de delicată. Pentru miresele curajoase, un duet de trandafiri albaștri cu lalele violet va fi combinația perfectă.

Nu uitați că trandafirii sunt plante foarte geloase, care eliberează substanțe toxice pentru alte flori în apă. Pentru ca buchetul să dureze mai mult, mugurii vor trebui împărțiți înainte de introducerea în vază.

Cu irisuri

Irisurile sunt utilizate în buchete ca semn de protecție și sinceritate. Mugurii strălucitori de primăvară, adesea albastru sau violet, vor face o pereche minunată atât de lalele alb-zăpadă, cât și de colorate.

Rezumat bun, ca și cum ar fi forme nepăsătoare ale buchetului, cel mai bine decât toate - în cascadă. Nu uitați că irisurile sunt foarte fragile și, prin urmare, după adăugarea lor la lalele delicate, buchetul va trebui să fie manipulat mai atent. Pentru a-l întări bine, atinge tulpinile cu un fir floral special.

Cu bujori

Bujorii luxuriante, simbolul unei căsnicii fericite și bunăstare, merg bine cu lalele, creând o compoziție naturală și vibrantă.

Orice plantă poate juca rolul principal în acest duet. Mai mult, utilizarea lalelelor terry va fi o idee interesantă. Atunci buchetul se va dovedi a fi un singur nor pufos. Dacă alegeți flori albe sau roz, atunci accesoriul se va dovedi incredibil de delicat. Dacă este luminos, atunci îndrăzneț și elegant.

Lalelele netede nu sunt mai puțin frumoase alături de bujorii duble, dar în acest caz este mai bine să alegeți flori de nuanțe diferite.

Cu frezie

Freziile delicate și aromate vor înfășura lalele într-un nor real.

Paleta uriașă de nuanțe ale acestor culori vă permite să folosiți o varietate de idei. Puteți crea un buchet ton pe ton sau puteți face un gradient de la mijloc la margini sau de sus în jos..

Nu vă fie teamă să adăugați lalele în două culori la frezie: una va repeta culoarea freziei, cealaltă va juca în contrast. Asigurați-vă că completați un astfel de buchet cu verdeață pentru a-i da note romantice, reîmprospătați vizual compoziția.

Combinația dintre frezii albe și lalele violet arată elegant și îndrăzneț. Combinațiile roșu-roz, albastru-albastru, portocaliu-galben arată bine.

Puteți combina cu ușurință orice culoare cu alb, iar buchetul va arăta aristocratic și armonios..

Monobouquet din lalele albe sau violet

Un mono-buchet alb de zăpadă de lalele arată efemer, ca și cum un nor proaspăt, de primăvară, coborând pe brațele miresei.

Piciorul buchetului poate fi lăsat gol. Acest lucru va adăuga prospețime și naturalețe. Sau înfășurați cu o cârpă albă sau bandă pentru a se potrivi. O opțiune și mai elegantă este dantela. Acest buchet arată rafinat și este potrivit atât pentru nunți clasice, cât și pentru teme..

Pur și simplu monocromul nu este mai puțin superb. Culoarea profundă intensă decorează perfect o rochie de mireasă alb-zăpadă sau crem, adăugând note senzuale, misterioase imaginii miresei.

Nu este interzis să se joace cu nuanțe, deoarece violetul și liliacul sunt prezentate într-o paletă întreagă: de la aproape roz la foarte întunecat. Dacă doriți, puteți dilua compoziția cu verdeață sau flori mici albe. Vor face buchetul și mai fraged. Și o panglică largă din satin ton-pe-ton va adăuga eleganță.

Forma

Lalelele sunt asamblate perfect atât într-un buchet rotund, cât și într-un cascadă, deci alegeți forma compoziției în funcție de propriile preferințe și aspect..

O cascadă este mai potrivită pentru miresele înalte, o formă rotundă pentru cele scurte. Cu cât mireasa este mai subțire, cu atât mai mic și mai îngust ar trebui să fie buchetul. Chubby este mai bine să alegeți opțiuni mai voluminoase..

Lalelele se simt excelent într-un pomander absolut rotund și purtat manual, sau chiar în glamelia creată din petale individuale. Rezistența plantei îi va permite să reziste la toate încercările cu onoare și vă va încânta cu prospețimea pe tot parcursul zilei.

Decor

Pentru un monobouquet, un design minimalist este cel mai potrivit, atunci când piciorul rămâne verde și proaspăt, doar ușor legat cu o panglică din satin sau dantelă. Ar trebui să existe o sârmă florală sub decorațiune, altfel vă va fi incomod să purtați buchetul toată ziua.

Dacă doriți monocrom, atunci nu este interzis să înfășurați întregul picior cu o cârpă sau bandă cu nuanța necesară. Un adaos bun va fi strasurile, mărgelele, diferitele fluturi decorative, inimile și tot ceea ce imaginația ta este suficientă.

Pe buchet în sine se pot adăuga pene, draperii din țesătură sau din hârtie, margele. Nu vă speriați să experimentați - moda miresei aprobă soluții proaspete și standard. Nu uitați însă de armonie: uneori absența unui element strică impresia nu mai puțin decât prezența sa și invers.

Recomandările florarielor

Pentru ca florile să te încânte mult după nuntă, folosește următoarele sfaturi:

 • Obține muguri bine închise. Cu siguranță se vor deschide într-o cameră caldă;
 • Pentru păstrarea pe termen lung a florilor, înfășurați buchetul strâns cu hârtie și puneți-l la frigider în compartimentul vegetal. În această formă, el va trăi calm cel puțin câteva săptămâni, fără a pierde prospețimea;
 • Asigurați-vă că tăiați capetele tulpinilor înainte de a pune buchetul în vază. În același timp, merită tăiat într-un unghi, la aproximativ 5 cm de jos și în niciun caz cu foarfece, ci cu un cuțit sau pruner;
 • Dacă petalele au început să se ofileze, înfășurați complet buchetul cu hârtie și puneți-l în apă cu adaos de zahăr sau aspirină;
 • Florile nu ar trebui să stea într-un proiect sau în lumina directă a soarelui.

Lalelele, în special nuanțele delicate, ușoare, arată foarte impresionant în buchetul de mireasă al miresei. De exemplu, ca în fotografie:

Decorați un buchet de lalele pe 8 martie: cum să asamblați și să împachetați

Cum poți surprinde plăcut și te rog o femeie pe 8 martie? Desigur, lalele drăguțe și delicate! În ciuda faptului că mimoza este principalul simbol al sărbătorii, acestea sunt foarte des utilizate în aranjamentele de flori, creând o dispoziție fantastică de sărbători. Acest articol vă va spune cum să colectați și să decorați frumos un buchet de lalele cu propriile mâini până pe 8 martie și vă rog femeia iubită. Și mai jos veți găsi instrucțiuni pas cu pas, sfaturi, fotografii și videoclipuri..

Cum să alegi lalele bune pentru un buchet

Florile proaspete și frumoase sunt cheia unei compoziții de lux care va aduce multă bucurie persoanei căreia o prezentați. Atunci când alegeți lalele pentru compunerea unui buchet, ar trebui să vă ghidați după următoarele reguli:

 • Pentru ca florile să nu se estompeze înainte și să ofere plăcere destinatarului, acestea trebuie cumpărate în locuri de încredere..
 • Merită să alegeți plante care nu s-au deschis încă, ei sunt cei care vor sta în vază cel mai mult timp. Florile deja deschise, din păcate, nu vor dura mult.
 • Atunci când alegeți flori închise, puteți examina lalele din același soi care s-au deschis deja pentru a vedea cum vor arăta când sunt deschise..
 • Floriștii cu experiență recomandă alegerea lalelelor olandeze pentru realizarea unui buchet, deoarece acestea sunt mai viabile și se pot încânta mai mult cu aspectul lor într-o vază..
 • Verificați cu atenție plantele înainte de cumpărare - nu trebuie să aibă urme sau semne de ofilire, deteriorare, frunze sfărâmate și deformate, iar tulpina nu trebuie să fie subțire și palidă.

Video: cum să alegi lalele de înaltă calitate pentru un buchet festiv pentru 8 martie

Sfat! Într-un magazin de flori, este foarte convenabil să cumpărați imediat nu numai florile în sine, ci și bunurile necesare care vor ajuta la decorarea frumos a aranjamentului de flori: hârtie artizanală, hârtie colorată, diverse bijuterii, panglici din satin.

Ce nuanțe de lalele să folosești pentru un buchet

O compoziție de lalele poate fi prezentată nu numai pentru vacanța de 8 martie, ci și pentru o zi de naștere, ziua de Îndrăgostiți, o întâlnire, face un buchet de nuntă din flori. Și pentru toate aceste cazuri în culori, nu numai forma și structura, dar și nuanța este extrem de importantă. Mulți oameni aleg flori pe baza celui din urmă criteriu..

Puteți realiza atât un mono-buchet format din lalele de aceeași culoare, cât și o compoziție interesantă cu mai multe nuanțe diferite sau multe culori..

Dacă doriți să impresionați o persoană, puteți face un buchet cu propriile mâini din mai multe nuanțe strălucitoare, de exemplu, din lalele albe, roz și galbene sau din alb și roșu, etc. Puteți veni cu orice combinație în funcție de gusturile și preferințele dvs. persoana căreia i se adresează buchetul cadou.

Dar în floristică există standarde în general acceptate pentru nuanțele de flori:

 • Este mai bine pentru mama să dea lalele roz pentru orice ocazie, pentru că înseamnă tandrețe și încredere.
 • Pentru o întâlnire romantică sau pe 8 martie, iubita sau soția dvs. pot alege lalele roșii, crem sau roz care exprimă pasiune și sentimente vii.
 • Este indicat ca colegii și partenerii de afaceri să prezinte flori portocalii, violet. Un astfel de gest va însemna o dorință de bunăstare, succes financiar..
 • Prietenilor buni li se oferă lalele albe, care simbolizează o prietenie puternică și relații de încredere. De asemenea, puteți prezenta prietenilor dvs. flori galbene, care exprimă o atitudine caldă și însorită..
 • Pentru un buchet de nuntă, puteți folosi nuanțe de alb, roz pal, piersic.

Apropo! De fapt, sfaturile de mai sus cu privire la culoare sunt de natură consultativă, aveți dreptul de a alege flori de orice nuanță care, după părerea dvs., se potrivesc unei persoane.

Combinația lalelelor cu alte flori

Desigur, lalelele sunt frumoase în sine și vor arăta grozav într-un buchet mono. Cu toate acestea, puteți crea compoziții floristice foarte interesante cu alte flori. Se vor juca cu diferite plante cu culori noi, așa că, dacă doriți să faceți un buchet de lalele și alte flori de neuitat cu propriile mâini, atunci ar trebui să știți cu ce culori pot fi combinate.

Flori cu care lalelele merg bine:

 • iriși;

Fotografia cu următorul aranjament de flori demonstrează că lalelele, trandafirii și bujorii pot face buchetul perfect pentru 8 martie sau pentru orice altă vacanță:

Notă! Dar este imposibil să combinați crinii din vale cu lalele în același buchet, deoarece acestea au un efect negativ asupra lalelelor și reduc durata lor de viață.

Instrucțiuni pas cu pas: cum să faceți un buchet frumos de lalele

Nu este dificil să faci un buchet frumos, dar trebuie să arăți un pic de muncă, grijă și acuratețe..

Pentru a face un aranjament de flori va trebui:

 • Lalele - alegeți singur numărul de flori, în funcție de preferințele și capacitățile dvs..
 • Orice alte flori - dacă decideți să faceți o compoziție care să includă mai multe tipuri de plante, atunci trebuie să decideți în prealabil ce flori veți folosi.
 • Sfoară - pentru fixarea și legarea florilor.
 • Panglică din satin - puteți lua culoarea plantelor sau a hârtiei sau puteți rămâne la umbra care vă place mai mult.
 • Hârtie kraft pentru ambalare - simplu, colorat, modelat (după gustul tău).
 • Organza - puteți împacheta nu numai în hârtie, ci și în material. Airy organza este perfectă pentru asta..

Această instrucțiune pas cu pas vă va ajuta să aranjați frumos și să împachetați un buchet de lalele cu propriile mâini:

 • Primul pas este inspectarea plantelor. Dacă există contaminanți, atunci se recomandă eliminarea acestora..
 • Apoi merită să tăiați frunzele suplimentare (dacă există multe dintre ele), în caz contrar, acestea vor interfera cu compoziția compoziției datorită volumului excesiv și vor distrage atenția de la florile în sine în compoziția finisată. Lasă cele 2 frunze de sus pe o tulpină.
 • Acum trebuie să pliați lalelele paralele una de cealaltă, astfel încât să se întindă cap cu cap - mai întâi primul strat, apoi al doilea, al treilea (și așa mai departe până la sfârșit, în funcție de numărul de flori). Puteți plia, de asemenea, buchete folosind o tehnică spirală, care este clar și clar în videoclip:
 • Dacă utilizați alte flori, atunci trebuie să fie introduse în compoziție în același mod ca lalelele (paralele sau în spirală).
 • După ce ați pliat lalelele, trebuie să legați firul în jurul tulpinilor de jos pentru a repara buchetul. Doar acum nu puteți lega prea strâns, deoarece puteți tăia tulpinile și prea slabe - florile vor fi slab fixate și s-ar putea descompune.
 • Acum trebuie să împachetați un buchet de lalele în hârtie artizanală - puneți plantele pe hârtie și înfășurați-le.

Următoarele videoclipuri arată cum să decorați florile în hârtie artizanală (puteți înfășura compoziția în hârtie folosind oricare dintre tehnicile care vă plac):

 • După ce ați așezat cu atenție florile pe hârtie, le-ați îndreptat și le-ați înfășurat, ar trebui să legați partea inferioară cu sfoară sau panglică din satin (această opțiune este de preferat, astfel încât acestea să arate mai festive și mai elegante).
 • Dacă aveți îndoieli cu privire la rezistența structurii, atunci puteți capsa hârtia în unele locuri cu o capsator..

Video: cum să asamblați un buchet de lalele cu propriile mâini

Cum se păstrează și se prelungește viața lalelelor într-o vază

Orice flori care au fost prezentate de o persoană iubită, un prieten bun, un coleg respectat, vreau să păstrez cât mai mult.

Dacă urmați aceste sfaturi, puteți admira și bucura buchetul cu lalele puțin mai mult:

 • Apa pentru vază trebuie folosită rece, curată și decontată, deoarece plantele tăiate nu le place apa caldă.
 • Schimbați apa din vază în fiecare zi.
 • Capetele tulpinilor trebuie tăiate în diagonală (la un unghi de 45 de grade) zilnic, actualizarea tăierii prelungește durata de viață a florilor.
 • Lalelele vor rezista mai bine și mai mult dacă așezați un fir de thuja sau chiparos într-o vază lângă ele.
 • Dacă buchetul conține încă frunze inferioare, acestea trebuie eliminate..
 • Păstrați florile la rece și de preferință la umbră. Vaza trebuie să stea cu siguranță departe de sursele de căldură.
 • Puteți pune o singură aspirină în apă.

Important! Și acest articol oferă informații mai detaliate despre cum să păstrezi un buchet de lalele mai mult timp acasă..

Lalelele au o frumusețe de primăvară uimitoare, incomparabilă, care simbolizează tandrețea și ușurința. Nu este o asemenea dispoziție necesară pentru vacanța de 8 martie și pentru alte sărbători? Puteți cumpăra un buchet gata pregătit într-un magazin de flori, dar este mai bine să îl faceți singur, folosindu-vă imaginația, gustul și cunoașterea preferințelor persoanei căreia intenționați să le oferi buchetului.

Video: un buchet de lalele pe 8 martie

Top