Categorie

1 Arbuşti
Cum se numește un magazin de flori, nume interesante
2 Trandafiri
Învață să crești o gerbera de frumusețe africană în grădină și în cameră
3 Arbuşti
Cum să îngrijești o hortensie într-un vas
4 Violetele
Petunia (60 fotografii): tipuri și caracteristici de îngrijire

Image
Principal // Violetele

Castraveți bucăți auto-polenizați: 20 de soiuri pentru sol deschis și sere


Dacă există dorința de a obține o recoltă timpurie de castraveți pe câmp deschis, atunci este mai bine să alegeți soiuri auto-polenizate, buchete. Ei sunt cei care vor oferi o mulțime de bucurii din fructele timpurii. Adevărat, nu vor da roade prea mult timp, așa că după o săptămână sau două într-un alt loc, trebuie să plantați mai multe soiuri medii, iar mai târziu.

Astfel, se va dovedi de la începutul verii până în toamnă pentru a te bucura de o recoltă organică de castraveți auto-cultivată. Salatele din astfel de castraveți pentru iarnă vor fi incredibil de gustoase!

Castraveți bucăți auto-polenizați: tipuri și beneficii

Îmi plac castraveții bucăți - se coacă în ciorchini în același timp, cu dimensiuni mici, foarte bune pentru mâncare și pentru conservare.

Astfel de soiuri sunt deosebit de bune pentru locuitorii de vară cu reședință permanentă sau pentru o grădină de legume într-o casă privată, deoarece astfel de castraveți trebuie să fie udate, colectate și hrănite frecvent. Există soiuri super buchete care pot avea până la 10 fructe în ovare.!

Pentru a alege soiul potrivit, trebuie să înțelegeți că există mai multe soiuri de castraveți buchet. În funcție de asta. Unde le veți planta, îl puteți alege pe cel mai potrivit. De exemplu:

 1. Balcon - este clar că puteți crește într-un apartament.
 2. Ramificări slabe - potrivite dacă nu există nici o modalitate de a le lega în înălțime.
 3. Ramificați moderat - sunt cei care dau roade mai mult timp.

Ramifica activ hibrizi - asta le oferă cel mai mare randament. Crengile ies din fiecare internode, care trebuie să fie ciupite atunci când este crescut într-o seră. Apropo, pe câmp deschis, dacă în pământ există mult azot, va trebui să eliminați și o parte din lăstari, altfel tufișul va depăși.

În condiții nefavorabile, atunci când o parte a culturii poate suferi, tufișul va folosi embrioni de rezervă și nu va mai rămâne nici o recoltă.

Un alt plus - nu vă puteți teme că castraveții vor depăși, sunt rezistenți la diferitele vicisitudini ale vremii noastre, au dimensiuni mici, foarte bune în conserve și delicioase pentru salate.

Soiuri și hibrizi de tipuri de buchete de castraveți

Pentru a alege cea mai potrivită specie pentru site-ul dvs. (sau mai multe), consultați descrierea de mai jos, care vă va ajuta să navigați și să cumpărați soiurile necesare pentru creștere care să acopere toate dorințele dvs..

Dansul pătrat F1

Unul dintre cei mai buni hibrizi de castraveți clusteri auto-polenizați, potriviți pentru juninci și câmp deschis. Se caracterizează prin randamente ridicate, recoltare timpurie, bună adaptabilitate, rezistență la boli, fructificare pe termen lung.

Castraveții nu sunt amare, universale. Puteți planta o roșie Bull's Heart în apropiere și veți avea primele salate de vară chiar din grădină!

Prestige F1

Compania Sedek din 2007 a adus acest hibrid pentru Rusia centrală. Fructele apar și la 1,5 luni de la germinare, tipul este ramificat mediu, auto-polenizat. Poate da de la un m2 la 25 kg de cultură. În internode, de obicei 3-4 castraveți.

Furtuna de iarna

Un hibrid mai vechi, recolta poate fi obținută în 35-37 de zile. Dar în cantități mai mici decât precedentul - până la 15 kg. În sinusuri, se formează 5-7 castraveți mici (până la 8 cm). are o caracteristică - dacă nu este ruptă în timp, începe să crească în lățime. Rezistent la boli, crocant, fraged, nu amar.

„Toată invidia” hibridă

Timpuriu, productiv, rezistent la boli, potrivit pentru orice cultivare - în sere, sub un film, pe un balcon, într-un câmp deschis.

Potrivit pentru zona de mijloc și regiunea Moscova. Castraveți de până la 10 cm, crocant, nu amar, gustos. Tolerează bine lipsa de lumină, udare, căldură, vreme schimbătoare.

Splendoarea fasciculului F1

Un hibrid excelent care este potrivit pentru creșterea nu numai în regiunile calde, ci și în Urale. Rezistă la schimbările meteorologice, la maturarea timpurie, dă o recoltă bună, este rezistent la boli, nu se teme de dăunători. Crescute de crescătorii autohtoni. Pentru o recoltă bună, este mai bine să se formeze în 1 tulpină.

Herman F1

Maturizare timpurie, de dimensiuni medii, bucuroase - până la 7 ovare pe nod, fructe de până la 12 cm de la 1 mp dă până la 9 kg de recoltă. Rezistent la boli, versatil, delicios, fără amărăciune.

Detinete hibride

Randament (până la 15 kg poate produce un metru pătrat. Timp, nu foarte ramuros, crește bine în sere neîncălzite. Formează până la 5 ovare într-un singur nod. Gust excelent. Rezistă la cladosporia.

Maestru

Hibridul începe să dea roade în iunie și poate da roade până în septembrie. Castraveții sunt mari, de până la 12 cm, gustoși, versatili. În regiunile sudice, este mai bine să crești în aer liber, la latitudinile medii - în sere.

Ghirlanda siberiană

Unul dintre cei mai buni hibrizi dintre mulțimi auto-polenizați este acesta. De ce locuitorii de vară din toate regiunile țării îl iubesc atât de mult? Există motive pentru acest lucru:

 • maturizare timpurie;
 • productiv (în iunie puteți elimina deja fructele);
 • fructele sunt dulci, crocante, subțiri, cruste, fără goluri și amărăciuni;
 • nu depășește;
 • rezistent la boli;
 • cedează până la îngheț.

Loialitatea F1

Este foarte rezistent la frig, de aceea este potrivit nu numai pentru zona de mijloc, ci și pentru regiunile mai reci. Super fascicul - oferă până la 10 bucăți de ardei în internode. Autopolenizat, pentru terenuri deschise și sere. Fructificarea este masivă, ideală pentru un rezident de vară care vizitează rar site-ul. Puteți veni imediat, scoateți recolta și conservați un lot mare.

Tom Thumb

Un hibrid timpuriu, produce deja 40 de zile de la germinare, creștere medie, castraveți fără amărăciune, până la 11 cm, gustos, versatil. Rezistent la boli, ușor de transportat și depozitat.

Dacă vremea este înnorată și ploioasă, trebuie să pulverizați cu Epin și să înțelegeți lăstarii laterali, care nu vor pierde recolta.

Summer Resident Dream F1

Acest hibrid este ideal pentru toate tipurile de cultivare. Internodurile sunt scurte, ramificarea nu este puternică, dă roade bine în sere, la sol deschis și la balcon. Puteți alege castraveți după 40 de zile, pe măsură ce apar lăstarii.

pasărea Colibri

Cel mai iubit de către toți grădinarii datorită calităților sale incontestabile: rezistent la frig, rezistă la umbră, productiv, timpuriu, super ciorchine, nu capricios. Fructificarea pe termen lung. Fructele sunt gustoase, nu amare, netede, ideale pentru conserve și în salate.

Okhotny Ryad F1

Fructificare pe termen lung, auto-polenizată, cu maturare precoce, cu ramificație medie și lungă. Se arată bine în cultivarea răsadurilor. Singurul negativ este că este predispus la mucegai pudră, de aceea necesită măsuri preventive.

Gunnar

Un hibrid cu fertilitate matură timpurie de tipul fasciculului. Dă fructe cu gust excelent până la 12 cm lungime, crocante, ferme. Randament excelent - până la 20 kg pe metru pătrat. rezistent la boli, universal.

Gemeni F1

O noutate în rândul hibrizilor auto-polenizați cu fascicul, cu randamente ridicate și nu mai puțin fructificări pe termen lung. La început, fructele sunt destul de mari, până la 15 cm, rezistente la boli, fără amărăciune, universale.

Emelya F1

Hibrid autopolenizat cu ramuri medii, puternice. Productivitatea este bună, în termen de 12 kg la 1 mp, rezistentă la frig, rezistentă la boli. Castraveții nu sunt mici, până la 15 cm și 150 g greutate.

Robin Hood

Precoce, solabovevistie, de mărime medie, în ciorchine produce 5 fructe simultan. Ardei mici, de până la 6 cm, suculent, gustos, fără amărăciune, uz universal. Minus - nu este deosebit de prolific, puteți colecta până la 6 kg dintr-un metru pătrat. Plus - potrivit atât pentru regiunile sudice, cât și nordice.

Zelenka F1

Dă un tufiș puternic ramificat mediu, fructific, maturizare timpurie, castraveți delicioși, nu amar, universal. Fructele apar în 40-45 de zile de la germinare, în noduri până la 6 ovare.

Zyatek F1

Hibrid de maturitate auto-fertilă timpuriu de tip buchet, cu un sistem puternic de rădăcini. Formează până la 8 ovare în noduri. Pentru cultivare în sere, în zone deschise. Castraveții de până la 12 cm lungime cresc, gustoase, fără amărăciune, pentru alimente și conservare, rezistente la boli.

Hibrizii auto-polenizați încă nu sunt răi, sunt universali, gustoși:

 • Connie
 • Claudia
 • Cercei de smarald
 • Marinda
 • Lăcustă
 • Curaj
 • Marina Grove
 • Furnică
 • Piele de găină
 • Ritm
 • shosha
 • Soacră
 • furor

Mai sunt încă 7 tipuri de castraveți și tipuri super-cedante de castraveți, unde și cum să le cumpărați - în acest videoclip

Caracteristici de plantare și creștere hibrizi buchet

Ei necesită o hrănire frecventă (cel puțin o dată pe săptămână), este mai bine să luați îngrășăminte minerale complexe. La începutul dezvoltării mușcăturii, dați azot, apoi concentrați-vă pe potasiu, altfel masa verde se va îngroșa puternic în detrimentul fructificării.

Puteți planta 2 plante pe 1 metru pătrat, nu mai mult. Apă des și recoltează în cel puțin 1-2 zile. Prin urmare, pentru locuitorii de vară va fi dificil să nu viziteze situl mai mult de o dată pe săptămână pentru a obține o recoltă bună. Dezvoltarea unora va merge prin oprirea dezvoltării altor fructe.

Înainte de a alege aceste tipuri de castraveți, trebuie să înțelegeți cât de des veți acorda atenție acestora. Cu rare vizite la dacha, este mai bine să alegeți alte soiuri și hibrizi obișnuiți..

Descrierea celor mai bune soiuri și hibrizi de castraveți macinați

Castravetele este o leguma sanatoasa. Există soiuri clasice și neobișnuite de castraveți. Soiurile diferă prin aspect, gust, îngrijire și randament. Fiecare grădinar alege cele mai bune soiuri pentru sine pe baza experienței și preferințelor personale..

Înainte de a începe cultivarea, merită să aflați ce soiuri de castraveți sunt cele mai bune pentru terenurile deschise. Să înțelegem această problemă.

Clasificarea soiurilor

Pentru ca începătorii să poată naviga la alegerea materialului de plantare, este necesar să se studieze caracteristicile și metodele de reproducere a soiurilor populare cu fotografii și descrieri..

Există mulți hibrizi și soiuri care diferă în ceea ce privește caracteristicile cultivării, rezistența la factorii adverse. Soiurile moderne îmbunătățite tolerează mai bine temperaturile scăzute, sunt rezistente la boli, iar fructele ating dimensiuni mari. O varietate populară este gherkins, care produc fructe mici nu mai mult de 7 cm lungime, excelent pentru decapare. Ultimul grup este castraveții cu efect de seră, fructele ajung la cea mai mare dimensiune (30 cm) și au pielea netedă.

Merită să alegeți o varietate de castraveți în funcție de utilizarea lor ulterioară, de exemplu, pentru decapare, murat, salate proaspete, aluat, depozitare pe termen lung. Puteți găsi chiar și soiuri fără semințe.

Castraveții sunt împărțiți în grupuri în funcție de mai multe caracteristici:

 • timpul de maturare;
 • tip de polenizare;
 • tip de înflorire;
 • mărimea fructelor;
 • numărul de fructe.

În funcție de gust și de parametrii externi, soiurile sunt utilizate în scopuri diferite..

 1. Sărare. Fructele au un gust pronunțat. Șorcul dens nu permite formei să se deformeze în timpul creșterii. Gospodinele folosesc castraveți murați în principal pentru conserve pentru iarnă și pregătirea murăturilor în butoaie.
 2. O varietate de castraveți de salată. Au o textură densă și crocantă. Potrivit pentru consumul brut. Când sunt sărate, fructele devin moi cu un gust amar.
 3. Soiuri universale. Acest soi nu necesită îngrijiri speciale, oferă o recoltă bogată, este folosit brut și ca murături și pentru salate..

Ce castraveți sunt recomandați pentru cultivarea în aer liber?

Toate legumele sunt ușor de cultivat în zone deschise - nu este necesară iluminare, nu este necesară aerisirea, randamentele sunt mult mai mari. Soiuri populare pentru cultivarea în aer liber:

Pentru a obține legume proaspete pe tot parcursul anului, în perioada de toamnă-iarnă sunt cultivate într-o peliculă încălzită sau în seră de policarbonat.

Pentru a recolta o cultură bogată în paturi, aveți nevoie de îngrijire specială care vă va oferi:

 • fructificare stabilă;
 • rezistență la dăunători, boli;
 • ușurință de îngrijire;
 • colectarea rapidă și ușoară a unei culturi de calitate;
 • diferite perioade de maturare;
 • gust plăcut.

Cele mai bune soiuri moderne de maturitate timpurie

Castraveții timpurii încep să fie plantați în avans pentru a obține prima recoltă până la începutul verii. Pentru plantare în zone deschise, este important să selectați soiurile corespunzătoare. Poate fi plantat cu răsaduri sau semințe "Grădina de legume rusești".

Cei mai buni castraveți coapte:

 1. Soi delicat. Produce o recoltă bună chiar și în condiții nefavorabile, dar necesită polenizarea insectelor. După îndepărtarea primilor castraveți, tufișul continuă să dea roade.
 2. Masha F1. Este un hibrid versatil. Legumele de acest tip sunt castraveți partenocarpici, adică florile nu trebuie polenizate. Soiul nu este afectat de mucegaiul pudră.
 3. Fervor F1. Grădinarii s-au îndrăgostit de ușurința de îngrijire. Acest tip este utilizat pentru sărare, preparare a conservelor.
 4. Corinna. Este un soi de maturare timpurie. Castraveții au dimensiuni verzi și mijlocii. Semințele sau răsadurile pot fi plantate imediat după sfârșitul înghețului.
 5. Aprilie F1. Fructificarea după plantare începe după 40 de zile. Soiul aparține tipului de înflorire feminină. Productivitatea poate fi crescută odată cu polenizarea insectelor.
 6. Herman F1. O varietate versatilă de legume. Avantajul principal este stocarea pe termen lung. Aspectul și gustul nu se pierd în timpul transportului.
 7. Meringue F1. Are un randament ridicat la plantarea în pământ. Acest soi de castraveți este rezistent la boli, dar foarte susceptibil la deteriorarea rădăcinilor. Transplantul trebuie făcut cu atenție.
 8. Micul Raccoon. Se referă la fructe gustoase, fără amărăciune. Datorită structurii sale ferme, soiul este folosit la conserve și la tăierea salatelor.

Castraveți de la mijlocul sezonului

Plante cu timp mediu de maturare, precum plantarea în sol cald. În acest caz, sunt furnizate condiții favorabile pentru creșterea și dezvoltarea lăstarilor. Primele fructe încep să apară de la începutul verii. Fructificarea are loc după plantare în a 50-a zi.

Aceste soiuri au randamente ridicate și sunt potrivite pentru toate condițiile climatice. Semințele Gavrish din seria "Leader 1 + 1" sunt capabile să ofere un procent ridicat de germinare și răsaduri sănătoase.

Cei mai populari castraveți de la mijlocul sezonului:

 • Picas F1. Au un gust plăcut și rezistență la bacterii. Legumă auto-polenizantă și „ne-capricioasă”.
 • Raphael F1. Nu este potrivit pentru a face murături. Folosit proaspăt. Castraveții sunt foarte gustoși și pot avea o lungime de până la 20 cm.
 • Zozulya. Este o opțiune bună pentru cultivarea în sere și grădini în aer liber. Castraveții tolerează perfect modificările condițiilor externe și pot fi păstrate mult timp în frigider.
 • Alianţă. Ele aparțin castraveților de tufă, cu forma corectă, pe pielea căreia există străluciri albe. Soiul aparține castraveților universali, deoarece potrivit atât pentru gătit cât și pentru gătit proaspăt. Rezista bolilor infectioase.

Gherkins - puțină bucurie a unui grădinar

Castraveții cu verdeață scurtă sunt foarte convenabili să gătească iarna și să fie tăiați în salate. Încep să se strângă la câteva zile după apariția ovarelor..

Este interesant! Gherkins sunt crescuți de crescătorii din Franța. Castraveții mici crocanti au ajuns imediat la fața locului. Conținutul de nutrienți din astfel de legume este mult mai mare..

 1. Moth F1. Este un hibrid de castraveți. Fructe mici, alungite, îngrijite, cu o structură densă în interior. Planta este destul de rezistentă la infecții și dăunători și, de asemenea, dă un randament mare.
 2. Fiul regimentului F1. Gherkinul este plantat doar în sol (teren deschis). Soiul va da roade constant pe tot parcursul sezonului. Castraveții se remarcă printr-o culoare deschisă a cojii, pe suprafața căreia apar denivelări. Fructificarea începe la 45 de zile de la plantare..
 3. Doamnă. Este necesar să polenizăm cu insecte pentru ca o cultură să apară. Castraveții sunt rezistenți la putregaiul rădăcinilor. Legumele nu se îngălbenesc și cresc la o dimensiune standard. Poate fi folosit pentru murături și salate. Au un gust plăcut, fără amărăciune.
 4. Filipok F1. Lungimea legumei ajunge la 8 cm.Hibridul este ideal pentru conserve. În a 55-a zi, începe să dea roade. Soiul este popular datorită gustului și aspectului său comercial. Poate fi transportat și păstrat mult timp.

Soiuri neobișnuite

Puteți cultiva nu numai legume standard pe cont propriu. Soiurile neobișnuite au o formă interesantă și un gust excelent. Puteți găsi semințe de soiuri timpurii și târzii.

 • White Angel F1. Este un soi relativ nou. Castraveții sunt plantați în diferite regiuni. Fructele sunt de culoare albă și pot atinge lungimi de până la 10 cm. Varietatea este folosită atât pentru uz brut, cât și pentru decapare.
 • Minunea chinezească. Aparține unei specii cu randament ridicat. Diferit cu gust dulce și culoare bogată. Fructele cresc la lungimi enorme. Soiul nu necesită polenizare. Se diferențiază pe durata fructelor și a volumelor mari de recoltare.
 • Pepene galben. Este mare și ușor de îngrijit. Semințele pentru teren deschis trebuie să fie înmuiate în prealabil. Pielea acestui castravete nu va avea gust amar, iar pulpa seamănă cu gustul unui pepene galben. Gospodinele experimentate fac gem din acest soi.
 • Pepene verde (Tortorello). O varietate interesantă de castraveți care au o aromă de pepene galben. Planta a fost adusă din Italia. Fructele sunt de un verde pal și au o lungime de până la 40 cm. Potrivit pentru prepararea mâncărurilor delicioase.

Moduri de a crește randamentele

Grădinarii cu experiență, pentru a obține o recoltă bogată, utilizează metode de plantare și îngrijire dovedite. Este necesară abordarea cultivării legumelor într-o manieră cuprinzătoare pentru a obține eficiență și un rezultat decent..

Atenţie! Fiecare soi are propriile sale caracteristici și proprietăți. Prin urmare, mai întâi trebuie să alegeți semințele celor mai productive soiuri de castraveți pentru pământ deschis.

Există și alte metode:

 1. Fertilizarea solului și îmbracarea periodică de vârf vă permit să îmbogățiți pământul cu nutrienți. Puteți utiliza îngrășăminte organice, minerale și potasiu. Este important să aplicați substanțele strict conform instrucțiunilor pentru a nu dăuna plantei. Fertilizați de la apariția primelor frunze până la sfârșitul fructelor. Procesul poate fi combinat cu udare sau folosit uscat sub rădăcina unui tufiș.
 2. Metoda de răsaduri de cultivare a castraveților se bazează pe plantarea plantelor cultivate și maturate într-o zonă deschisă. Răsadurile au format deja rădăcini și au apărut primele frunze. Oale separate sau recipiente din plastic sunt utilizate pentru răsaduri. Solul trebuie ales cu nutrienți cu un nivel scăzut de aciditate. Castraveții nu se scufundă înainte de plantare, altfel pot muri.
 3. Semințele de germinare vor crește randamentele. Astfel de semințe pot fi plantate în sere sau într-o zonă deschisă. Procesul de înmuiere poate fi realizat împreună cu un tratament special. Se recomandă adăugarea de soluții pentru stimularea creșterii.
 4. Polenizarea prin albine poate crește randamentul cu 25-30%. Pentru aceasta, plantele sunt tratate cu sirop de zahăr. Un miros dulce poate ademeni insectele.
 5. Udarea este foarte importantă pentru formarea fructelor. Apa trebuie udată cu moderație și mai ales cu apă caldă. Hidratarea solului seara este cea mai optimă soluție.

Concluzie

Castraveții sunt legume sănătoase care pot fi consumate în mai multe moduri diferite. Pentru a obține o recoltă bună, trebuie să oferiți plantelor îngrijire adecvată. Cele mai populare sunt soiurile cu auto-polenizare cu randament ridicat care pot da roade chiar și în condiții meteorologice nefavorabile. Articolul discută caracteristicile celor mai populare soiuri de castraveți. Ar trebui să alegeți în funcție de propriile preferințe, precum și de caracteristicile climatului și ale terenului.

25 de soiuri de castraveți ultra-timpurii în aer liber

Castraveții sunt o cultură de grădină îndrăgită de mulți, nu este întâmplător faptul că fiecare rezident din vară încearcă să primească mai devreme prima recoltă de zelenți. După ce ați plantat primele soiuri de castraveți pe câmp deschis, puteți începe recoltarea după 38-45 de zile. Crescătorii au crescut multe soiuri, forme hibride de legume, adaptate diferitelor regiuni ale țării. După ce a studiat informațiile privind indicatorii de randament, descriere, fotografie, fiecare grădinar va putea să ridice „castelul” său pentru plantare.

Caracteristici ale soiurilor ultra timpurii

Soiurile și hibrizii se găsesc în grupul castraveților cu maturitate timpurie. Din primele, puteți colecta semințe pentru plantări ulterioare, în forme hibride (marcajul F1) semnele nu sunt păstrate, iar colectarea semințelor este imposibilă.

Timpurile de recoltare pentru speciile timpurii variază între 38 și 45 de zile. Ora exactă depinde de o serie de factori:

 • îngrijire corespunzătoare;
 • climatul zonei;
 • conditiile meteo.

Pentru terenurile deschise, soiurile polenizate cu albine sunt potrivite, precum și cele partenocarpice (ovarul este format fără polenizare). În primul caz, este necesar să se asigure polenizarea plantelor cu insecte: semănat lângă plante cu miere, pulverizăm paturile cu sirop dulce. Partenocarpicii nu au nevoie de polenizare, ele dau o recoltă stabilă fără ajutorul insectelor.

Castraveții timpurii sunt de obicei folosiți pentru salatele de vară, mâncați proaspeți, feliați. Dar multe soiuri au fost crescute care sunt potrivite pentru conservare și sărare. O serie de grădinari consideră că verdeturile soiurilor sunt mai gustoase decât cele hibride. Dar este greu să vorbim despre gusturi, depinde mult de condițiile în care a crescut leguma, de udarea corespunzătoare, de prezența căldurii și de iluminare..

În zelenți hibrizi, amărăciunea în pulpă este absentă la nivel genetic.

Când să semeni semințe

Pentru recoltele timpurii, castraveții din majoritatea regiunilor din Rusia sunt cultivate prin răsaduri. Vârsta optimă pentru răsaduri este de 25-30 de zile. Timpul pentru semănat este determinat de timpul posibilului plantare a plantelor pe creastă.

Castraveții de seră sunt plantați pe banda de mijloc deja la începutul lunii mai; pentru plantele deschise, datele sunt mutate mai aproape de vară. În condițiile din Nord-Vest, Siberia, Uralii, castraveții de pe creste pot fi identificați doar la începutul lunii iunie.

Date aproximative de însămânțare:

 • pe banda de mijloc și regiunea Moscova - a doua sau a treia decadă a lunii aprilie;
 • în Siberia, în Urale - începutul lunii mai;
 • Nord-Vest - prima decadă a lunii mai.

Prezentare generală a soiurilor ultra timpurii

Castraveții în aer liber cresc cu succes sub adăposturile ușoare de pe creste (material nețesut). Pentru polenizarea albinelor, materialul va trebui îndepărtat în stadiul de înflorire, partenocarpicii legând cu succes fructele sub țesut.

 • Masha F1 este un castraveț timpuriu popular, utilizat pentru salate, pentru conservare. Nu are nevoie de polenizare, leagă bine verdeturile la lumină scăzută. Rezistent la mozaic de castraveți, mucegai pudră;
 • Furnica F1 - castraveții coacă în aproximativ 40 de zile. Un hibrid productiv cu flori predominant feminine. Fructele sunt mici, de 7-9 cm, cu tuberculi și spini albi. Pulpa este dulce, crocantă, puține semințe;
 • Altai - timpuriu, cu tulpina scurtată și genele mici. Formează mulți ardei cu puține semințe în pulpă. Diferă rezistența la îngheț, fructificarea activă în iunie, păstrând calitatea;
 • Maresa F1 este un hibrid de salate cu verdeață lungă de până la 14 cm. Pielea este densă, subțire, luxuriantă. Greutate - până la 65-70 grame. De la 1 mp contoarele sunt colectate la 11-12 kg;
 • Saracen F1 - hibrid cu maturare timpurie (32-40 de zile) de tip universal. Acesta dă roade bine în paturi, dar necesită o iluminare completă. Zelentsy - 12-14 cm, lumpy;
 • Ataman F1 este o plantă cu un sistem radicular puternic, plantele verzi ajung la maturitate în 40-41 de zile. Hibridul de la firma agricolă „Gavrish” diferă în ceea ce privește randamentul, potrivirea pentru transport;
 • Racul Baby F1 este un hibrid timpuriu cu verdeață gustoasă. Fructele cresc până la 9 cm, pielea este densă, verde cu dungi mici ușoare. Nu există amărăciune în pulpă

Evaluarea celor mai buni castraveți ultra-timpurii

Fiecare grădinar are propriul său castraveți timpurii preferați. Evaluarea vă va permite să alegeți cele mai populare și mai productive soiuri.

Balagan F1

Randament, tip buchet. Dă până la 4-6 ovare într-un sân, nu se teme de scăderea temperaturii.

Zelentsy sunt frumoase, fusiforme, cu o lungime de până la 10 cm, cu tuberculi mici. Scopul - conservarea.

Cupidon F1

O formă hibridă dezvoltată de crescătoarele firmei Manul (Rusia). Listat în catalogul Registrului de stat (2000).

Începe să dea roade în 37-40 de zile, la primul nivel prezintă un tip de buchet de ovare. Castraveți - 12-15 cm, suculent, cu pubescență fină pe piele.

Un hibrid în perioada de randament necesită o colectare regulată de verzi. În caz contrar, fructele depășesc, își pierd gustul..

Meringue F1

Hibrid de la firma agricolă Seminis (Olanda), roditor, cu verzi de înaltă calitate. Pulpa este dulce, aromată. Se folosesc atât castraveți maturi, cât și gherkins. Taxe - până la 12 kg de ceai verde de la 1 mp. metri.

Anzor F1

Recoltarea se face în 35-39 de zile, astfel că locuitorii din vară aleg un hibrid pentru plantarea timpurie. Rezistent la apariția rece, nu vărsă ovarele în timpul precipitațiilor prelungite. Acesta fructifică bine pe creste, oferind aproximativ 5-6 kg pe metru pătrat. Castraveți de culoare verde închis, nu mai mult de 10 cm lungime, cu spini albi.

fărâmitură

Zelentsy este gata de recoltare în 40 de zile. Polenizat de albine, există un partenocarp parțial. avantaje:

 • nu este sensibil la infecții;
 • rezistent la temperaturi scăzute;
 • randament stabil.

Greutate - 80-90 grame, pubescență albă pe piele, tuberculi mari.

Berendey F1

Primele verzi de până la 14 cm lungime sunt gata de a fi recoltate în 40 de zile (sub rezerva unei îngrijiri complete). Un hibrid de încredere și fructare, cu castraveți suculent și aromat. Pulpa fructului este crocantă, fără amărăciune. De la un tufiș în câmp deschis, colectează 6-8 kg.

Soiuri ultra-timpurii de castraveți pentru câmp deschis

Fiecare regiune din Rusia are propriile condiții și caracteristici climatice. Alegerea unui soi este determinată ținând cont de condițiile meteorologice, de creștere.

Soiuri timpurii pentru regiunea Moscova

Grădinarii cresc atât soiuri tradiționale, cât și aleg noi. Acestea din urmă nu au un gust inferior „bătrânilor”, dar câștigă din punct de vedere al productivității, rezistenței la condiții adverse.

Debut F1

Pe creste, recolta se obține după 40-42 de zile. Castraveți de până la 13 cm, crocant, suculent, cu tuberculi mari rare pe piele. Hibrid foarte productiv, cu proprietăți comerciale bune.

Walk F1

Să te plimbi înseamnă să te plimbi așa, crescătorii au decis și au scos un castravete timpuriu pentru teren deschis. Zelentsy se recoltează după 45 de zile, dar vârful apare în perioada târzie (după aproximativ 48-50 de zile). Are nevoie de polenizare de către albine, tufișul este saturat de flori feminine. Din bucșă se colectează 5-6 kg de zelenți.

Alegeri timpurii pentru Siberia

Indicatori de productivitate ridicată în regiunile Siberia și Urali prezintă forme hibride rezistente la frig. Ele nu încetinesc fructarea când temperaturile scad și sunt rezistente la infecții.

Maturarea timpurie a lunii iunie

Hibrid rezistent la stres pentru plantarea în paturi de grădină. Dă o recoltă foarte timpurie deja în prima lună de vară, fiind în același timp rezistent la posibilele apariții reci. Ovarele merg în ciorchine, 2-4 verzi căptușite. Lungimea fructului - 10 cm, în greutate - 40-45 grame. Se colectează până la 20-24 kg dintr-un metru pătrat de paturi.

Curtea sibiană F

Superraniu, gata de recoltat în 35-38 de zile. Tuberculii mari ies în evidență pe piele, culoarea verzilor este smarald. Cântăresc 80-90 grame, nu cresc mai mult de 9-10 cm. Pe creste sunt plantate conform schemei 40x40 cm.

Pentru creștere în Belarus

Ei aleg soiuri care sunt adaptate la climatul țării. Hibrizii timpurii permit obținerea de verzi până la sfârșitul lunii iunie.

Corinna F1

Hibridul este comercializat de la crescătorii germani. Considerat un tip îmbunătățit de castravete Connie. Dulceața este la nivel genetic, nu există amărăciune la verzi. Fructele sunt dense, cu tuberculi mici, cu dimensiunea de 7-10 cm.

Fiul Regimentului F1

Avantajele timpurii, gustoase, nepretențioase sunt principalele avantaje ale unui hibrid roditor. În Belarus, este potrivit pentru creșterea pe creste, dă fructe nivelate până la 10 cm lungime..

Gherkin belarus F1

O alegere excelentă pentru grădinarii din această regiune. Hibridul se remarcă prin rezistența sa complexă la boli, productivitate și îngrijire fără pretenții. Castraveți de până la 100 de grame, delicioase proaspete și conservate.

Soiuri de castraveți timpurii pentru Tatarstan

Mulți locuitori de vară din această regiune cultivă culturi direct pe creste. Soiuri adecvate rezistente la temperaturi extreme, precum și hibrizi care nu necesită polenizare.

Blizzard F1

Un cadou pentru iubitorii de castraveți timpurii, deoarece dă roade în 35-37 de zile. Crescut de crescătorii din Sankt Petersburg, s-a arătat bine în toate regiunile țării. Zelentsy cu scop universal, verde închis cu dungi. Conținutul este dulceagos, suculent, fără note de amărăciune.

Vyatich F1

Un castravete de la crescătorii turci (semințe de Yuksel), care se coace în 40 de zile. Partenocarpice, ovarele sunt formate dintr-un buchet. Fructele sunt nivelate, cu pielea netedă și pulpa fermă. Au o greutate de 120-150 de grame, cresc până la 14 cm. Foarte rezistenți la mucegaiul praf.

Castraveți ultra timpurii pentru banda de mijloc

În această regiune, locuitorii de vară au experiență în cultivarea castraveților de selecție internă și străină. Soiurile și hibrizii de nouă generație dau randamente stabile, în timp ce nu necesită îngrijiri speciale.

F1 Pro

Hibrid olandez, iese în evidență cu un sistem rădăcină puternic, o întoarcere prietenoasă a recoltei. În perioada de creștere, nu a existat niciun declin în formarea fructelor, acesta fiind stabil și rezistent la factorii meteo adversi. Castraveți de tip gherkin, cu tuberculi rari, gust excelent. Potrivit pentru sărare, conservare.

După situații extreme, planta se regenerează rapid și continuă să dea roade.

serpentin

Soi cu tufișuri puternice, bici, tip floare feminină. Este popular datorită prezentării excelente a zelenților și a gustului excelent. Castraveții coacă în 42-45 de zile. Lungime - 10-12 cm, suculent, cu o aromă caracteristică. Peste 15 kg de verdeață sunt colectate din tufiș. Se remarcă printr-un randament îndelungat al recoltei, începe să dea roade în iunie și se încheie în 50-60 de zile.

Mura rustică F1

Prima recoltare din acest hibrid este îndepărtată după 38 de zile, dar mai des fructarea stabilă începe de la 42 de zile. Formează fructe verzi frumoase, cu tuberculi mici și pubescență albă. În dimensiune - până la 7-10 cm lungime, cu o greutate de 80-90 de grame. Când sunt rulate în conserve, acestea nu se înmoaie, păstrează o structură elastică, se zdrobesc.

Hibridul se distinge printr-o perioadă extinsă de revenire a Zelentilor.

Ce să alegi pentru grădinarii din teritoriul Krasnodar

Castraveții sunt plantați în regiune, care tolerează cu succes seceta, căldura extremă.

Picătură

O varietate populară printre grădinari. avantaje:

 • randament stabil;
 • colectarea precoce de zelenți (în 40-43 zile);
 • prezentare excelentă.

După recoltare, fructele cu spini negri sunt păstrate mult timp, nu-și pierd gustul.

Se stabilește perfect fructele în condiții de secetă prelungită, nu este sensibil la infecții. Fructele sunt mărunte, nivelate, cu o lungime de până la 10 cm. Gustul este plăcut, cu o dulceață subtilă. Nu există amărăciune. Potrivit pentru toate tipurile de prelucrare.

Soiuri timpurii pentru Rusia de Nord-Vest

În regiunile din această regiune, soiurile și hibrizii rezistenți la temperaturi extreme și umiditate ridicată cresc cu succes..

Bar de zi

O varietate populară printre locuitorii de vară, cu indicatori de randament buni. Are nevoie de polenizare de către insecte, în condiții favorabile pe care verdeturile se coacă în 42-44 de zile. Rezistent la punctul de măslin.

Ermolay

Vă va încânta cu verdețuri gustoase și suculente, fără goluri, deja pentru 38-40 de zile. Fructele sunt suculente, cu un crunch, după recoltare, un lot nou crește rapid. Rezistent la schimbările de temperatură, dă un randament ridicat în grădină.

Apogeu

Tufele sunt de dimensiuni medii, urcând. Zelentsy mic, bun gust. Pielea este luxuriantă, cu puf alb. Hibridul este puțin sensibil la boli, se remarcă pentru fructificarea prelungită.

Tabel comparativ de soiuri timpurii

O selecție uriașă de castraveți confundă uneori locuitorii de vară, deoarece este dificil să înțelegem varietatea de caracteristici, caracteristici și indicatori de randament. Este mai ușor de navigat în listă, care conține hibrizi și forme varietale care s-au dovedit deja în practică.

NumePerioada de maturare (zile)ScopProductivitate (în kg pe 1 metru pătrat)
Macara40-45universal10-11
Tipul Moscovei40-45universal12-15
Borovichok F143-45universal12-14
Deget40-45universal10-12
Miranda F142-44universal6.3-7
Valdai45-48fabrică de conserve14-16
Goosebump F142-45universal12
Semcross F142-46universal10-12
Karaoke38-40universal8-10
Sfinxul F138-42universal12-14
Delpina F139-41Salate, salate12-14
Bidrett F125-30 (ultra devreme)Marinate, sărate, proaspete5-8
Avans F138-42universal12-14

Alegând soiuri timpurii și hibrizi, chiar și rezidenții novice de vară vor recolta într-un timp scurt. Astfel de castraveți se remarcă prin nepretenția lor, rezistența la posibile apariții la rece, gust excelent.

Cele mai bune soiuri de castraveți pentru sere și pământ deschis

Odată cu începutul sezonului de vară, mulți grădinari încearcă să găsească cele mai bune soiuri de castraveți pentru a le planta în cele mai potrivite condiții și pentru a obține o recoltă abundentă. Unii preferă soiurile de semințe pure, în timp ce altele cumpără cele hibride. Vom afla cum să alegem corect cele mai optime soiuri de castraveți pentru plantare, pentru a obține fructe gustoase, fără amărăciune.

Cele mai bune soiuri de castraveți pentru sere

După cum am spus mai devreme, primul lucru pe care trebuie să îl facă un cultivator este să selecteze semințele cu care să lucreze. Sunt varietale și hibride. Primele sunt crescute în procesul de traversare a plantelor din aceeași specie, iar cele din urmă sunt indicate pe pachet cu numărul F1 și apar ca rezultat al combinării diferitelor specii.

Culturile soiurilor necesită o atenție sporită în îngrijire, în timp ce culturile hibride sunt în acest sens. În plus, acestea din urmă arată o rată mai mare de recoltare și o capacitate crescută de a bloca dezvoltarea bolilor comune și a paraziților..

Iată varietățile de castraveți pentru seră notate de grădinari cu experiență, care se recomandă să planteze atât în ​​sezonul viitor, cât și în perioada următoare:

 • "Goosebump F1".

Această varietate versatilă va crește bine într-o varietate de condiții, precum sere, teren deschis sau chiar un apartament. Planta prezentată nu necesită polenizarea de la insecte, iar fructele sale rămân proaspete mult timp.

Castraveții din acest soi nu sunt amare și dau întotdeauna un randament ridicat. Puteți recolta fructele deja la 40 de zile de la plantare. Dimensiunea castraveților este medie - aproximativ 12 cm, fără multe ramuri, dar cu multe frunze.

Soiul prezentat este deosebit de fructarea pe termen lung. Planta este destul de tenace, astfel încât practic nu se pretează la diferite boli comune.

Cu toate acestea, ar trebui să efectueze în continuare prevenirea unor boli ale soiului de castraveți prezentați. Pentru sărare, tăiere de legume sau preparare a salatelor din fructe proaspete - „Goosebump” este potrivit în toate cazurile și va încânta familia în orice formă.

O varietate timpurie, a cărei recoltare poate fi recoltată deja la 35 de zile de la plantarea semințelor. Aparține clasei hibride. Planta este ideală pentru plantare într-o seră, dar în pământ fără adăpost, dacă se dorește, se poate planta.

Din denumire reiese clar că semințele de castravete din soiul prezentat dau fructe mici. Lungimea medie a legumelor este de aproximativ 10 cm, cu mici umflături pe partea superioară a pielii.

Pulpa unui castravete copt are o aromă caracteristică bogată, iar golurile sau retrogradul amar sunt absente chiar și în fructele supraîncărcate. Prin urmare, astfel de castraveți sunt potriviți atât pentru gătirea mâncărurilor proaspete, cât și pentru rularea într-un borcan pentru iarnă..

Benefis F1 este un soi de castravete cu randament ridicat. Planta se poate auto-poleniza singură, este plină de îngrijire, deci chiar și începătorii pot face față.

Durata de maturare a fructelor este de aproximativ 50 de zile, iar de la un tufiș va fi posibilă colectarea a aproximativ 7 kg de castraveți. Dacă sunteți în căutarea unui soi de salată sau a castraveților conserve, atunci aceasta este o opțiune excelentă pentru diferite semifabricate..

În mod separat, ar trebui să se spună că vârful va fi destul de lung, așa că trebuie să aveți grijă de forma sa în timpul creșterii. În special, dacă se mișcă vertical. Gustul acestui soi este destul de plăcut și delicat, nu există amărăciune. Pulpa este densă, astfel încât castraveții pot fi ușor transportați și păstrați mult timp.

Vrei să știi care sunt cele mai productive soiuri de castraveți? „Alekseich F1” se referă exact la ele. Este solicitat în rândul multor locuitori de vară datorită:

 • fructarea abundentă;
 • maturizare rapida. Puteți obține produsul finit în 45 de zile și uneori chiar mai devreme. Totul depinde de climă și vreme;
 • autopolenizare.

Lungimea fructului ajunge la 9 cm, pulpa este crocantă, densă, care este ideală pentru a mânca crud, precum și pentru recoltare pentru iarnă. Nu se simte amărăciunea. Răsadurile din această varietate de castraveți sunt, de asemenea, utilizate în mod activ de grădinari..

Poate cele mai delicioase soiuri de castraveți, precum și cele mai productive: fructificarea apare destul de devreme și durează mult timp. Planta practic nu se ramifică, așa că este destul de ușor de îngrijit.

Acest soi este considerat cel mai potrivit pentru decapare și conserve pentru iarnă. Pielea fructului este subțire, iar carnea este fermă și crocantă, nu amară.

La creștere, se recomandă udarea completă a plantelor cu apă caldă.

Acestea sunt soiurile vechi și noi de castraveți care pot fi folosite pentru semănat într-o seră. Fiecare gospodină va putea face plăcere familiei cu legume proaspete din grădină, deoarece îngrijirea plantelor nu este dificilă.

Cele mai bune soiuri de castraveți pentru pământ deschis

Mulți grădinari preferă tipul de castraveți de sol, nu numai pentru că este mai rezistent la vreme rea. Fructele plantei cultivate în aer liber sunt foarte aromate, crocante și suculente. Aflați ce fel de castraveți de câmp deschis trebuie să plantați:

O varietate versatilă, ideală pentru cultivarea fără adăpost. Puteți recolta hibridul copt timpuriu în 45 de zile. Fructele obținute sunt suficient de mari, lungimea lor este de aproximativ 23-24 cm. Principalele avantaje ale soiului sunt:

 • lipsa amărăciunii;
 • nevoie minimă de îngrijire;
 • rezistență la temperaturi scăzute.

Aceste avantaje vă permit să obțineți randamente excelente în câmp deschis, cheltuind puțin efort..

Soiul prezentat aparține categoriei de la mijlocul sezonului. Polenizat de umeri. Potrivit pentru spălături proaspete și rulare într-un borcan. Fructele finite sunt prezentate într-o formă alungită mică (aproximativ 6 cm lungime). Suprafața castraveților este ușor umflată.

Planta este capabilă să reziste multor boli, în special mucegaiului. Dacă sunteți în căutarea celor mai bune varietăți de castraveți pentru teren deschis, recenzii ale căror accesări pot fi citite pe internet, atunci Erofei va fi o opțiune bună.

Această varietate de castraveți este o maturizare partenocarpică ultra-timpurie, deoarece puteți recolta recolta finalizată din tufișuri după 35 de zile.

Fructele sunt suficient de mari cu tuberculi mici. Lungimea lor este de obicei de aproximativ 12 cm. Planta este rezistentă la unele afecțiuni comune, cum ar fi pete de măsline.

 • "Masha F1".

O altă varietate de maturare ultra-timpurie de tip hibrid, cu o lungă perioadă de fructificare. Castraveții coaja se disting prin calități precum:

 • forma cilindrului mare;
 • pulpă suculentă, cu un crunch caracteristic;
 • lipsa amărăciunii.

Dotate cu caracteristici gustative ridicate, prin urmare, sunt folosite de gospodine pentru pregătirea salatelor proaspete sau pentru conservare pentru iarnă.

Acum știți ce soiuri de legume verzi să alegeți pentru plantare în diferite condiții. Fiecare dintre tipurile prezentate are propriile pro și contra.

Atunci când alegeți, asigurați-vă că luați în considerare climatul în care trăiți pentru a alege cea mai optimă varietate. În acest caz, foarte curând puteți obține o recoltă abundentă de castraveți delicioși. Deschidere fericită a sezonului!

Cele mai bune soiuri de castraveți pentru 2020: cele mai delicioase și roditoare


Fiecare grădinar vrea să strângă o recoltă mare de castraveți peste vară. Și unul dintre cei mai importanți pași pentru acest lucru este alegerea celor mai buni hibrizi pentru plantare..
În clasamentul nostru, veți găsi o selecție a primelor 40 de soiuri de hibrizi de castraveți, atât pentru seră, cât și pentru câmp deschis pentru sezonul 2020. Pentru a determina câștigătorii eșantionului, am folosit criterii precum randamentul, viteza de maturare, gustul și complexitatea îngrijirii..

Principiile de bază ale clasificării soiurilor

Atunci când alegeți un soi de cultură, trebuie să vă concentrați pe ceea ce așteaptă grădinarul de la recoltă. Clasificarea se bazează pe mai multe caracteristici. De exemplu, dacă vorbim despre capacitatea de a poleniza, există:

 1. Parthenocarpic - o clasă care conține castraveți fără polenizare. Pur și simplu nu există semințe în castraveți..
 2. Culturile auto-polenizate conțin semințe în fructe. Inflorescențele au pistil și stamen.
 3. Speciile de plante care sunt polenizate nu sunt capabile să dea roade dacă nu există insecte.

În clasificarea castraveților există hibrizi care pot fi recunoscuți prin denumirea F-1. Sistematizarea în acest caz are loc pe baza rezistenței la îngheț.
Există soiuri concepute pentru a produce gherkins - fructe mici. Pikuli sunt castraveți foarte mici obținuți prin oprirea dezvoltării culturii.
Există soiuri potrivite pentru murături sau salate. Castraveții salate se remarcă printr-un aspect lung alungit și o piele netedă. Pot fi păstrate mult timp, dar în același timp nu sunt absolut concepute pentru sărare. Fructele murate sunt dimensionate pentru a se potrivi în containere pentru conservare. Pielea unor astfel de soiuri de cultură absoarbe perfect marinada sau saramura. Soiurile sărate nu se păstrează mult timp fără rulare, se usucă și mor.

Clasificare după formă și dimensiune: plante de tufă cu o tulpină mică (până la 0,5 m). De regulă, o astfel de recoltă arată ca un tufiș și cedează rapid.
Există specii cu ovare de pachet, când se observă până la 10 fructe într-un mănunchi. Majoritatea castraveților se coacă devreme.

2020 soiuri de castraveți

Nu numai că randamentul depinde de adaptabilitatea plantelor la diferite condiții meteorologice și climatice, dar uneori, de asemenea, dacă castraveții vor crește în țara dvs.; și cu cât este mai la nord de zona dvs., cu atât mai important este că soiul este local. Puțini dintre ei cresc la fel de bine în nord și sud..

Totosha

Gherkin auto-polenizat foarte timpuriu, adaptat condițiilor climatice precare. Ovarul buchetului oferă până la 4 verzi în 1 nod. În lungime ating 9 cm, greutate 50 g, fructificare - 30 kg / m². Pulpa nu este amară, fermă și crocantă, fructele au o culoare verde bogată cu tuberculi. Bun pentru murături și salate. Semințele sunt plantate într-o gaură de 1,5 cm adâncime la o temperatură de +25 ° C și acoperite cu o peliculă. Pentru a obține o cultură mai mare, udată cu apă caldă și aplicată fertilizare la fiecare două săptămâni.

Uralochka

Hibrid partenocarpic de maturare timpurie pentru salate și conservare. Zelenetele culoare verde uniformă, tuberculi mari, carne fără amărăciune. Greutatea castravetelui este de 95-110 g, lungimea este de 8-10 cm. Se recoltează 7-8 kg de la 1 m². Semințele sunt însămânțate în sol atunci când amenințarea înghețurilor nocturne trece și temperatura solului atinge +12 ° C. Hibridul acestui soi este rezistent la o gamă largă de boli, în special cladosporium.

Dimka

Conform descrierii, este un soi partenocarpic rezistent la frig, care tolerează cu ușurință fluctuațiile condițiilor meteorologice. Hibridul se maturizează devreme, iar prima recoltă se recoltează după 45 de zile. Castraveții scurti de până la 10 cm lungime și greutatea de 70-80 g sunt potriviți pentru rulare. Carnea de castraveți este suculentă și crocantă, iar pielea este subțire și fragedă. Se recoltează până la 5 kg de fructe de la 1 m². Soiul are o imunitate ridicată la o serie de boli, este rezistent la stres. A câștigat o valoare deosebită pentru capacitatea sa de a-și păstra prezentarea mult timp..

Homer

Castraveți murat parteneropic care tolerează lipsa de lumină suficientă. Fructificarea la 45 de zile de la primii lăstari. Datorită tipului de înflorire feminin, se recoltează aproximativ 9 kg de fructe de la 1 m². Castraveții sunt cilindrici, lungi de 9 cm, cu dungi scurte și tuberculi medii. Greutatea unui castravete este de aproximativ 50 g. Imunitatea puternică a hibridului este rezistentă la fuzarium, bacterioză și mucegai.

Pepită

Numele acestui soi de salată este spunător - oamenii au comparat de mult ceva luminos și remarcabil cu nuggets. Și Cuculber Nugget are multe avantaje. Poate fi cultivat nu numai în teren deschis, ci și în sere de film, dar, de obicei, crește cel mai bine în adăposturi temporare de film, cu utilizarea lor, randamentul său este de aproximativ 10-12 kg / m2. Nuggetul este atribuit soiurilor de salată în primul rând pentru gustul plăcut al castraveților proaspeți, dar pot fi consumate nu numai proaspete, ci și murate (deși nu sunt sărate, iar castraveții murați au un gust inferior multor altora).

Un alt avantaj important al Nugget este că acest soi este rezistent la putregaiul rădăcinilor, ceea ce înseamnă că poate fi cultivat în siguranță în grădinile unde au existat cazuri de infecție cu acestea. Creșterea genelor sale este nelimitată, dar în Nugget se dezvoltă rapid doar o tulpină și nu apar prea multe lăstari laterale, astfel încât nici în serele de film nu pot fi formate. Fructele acestui soi nu sunt foarte mari - cântăresc 90-100 g și lungime de 10-12 cm, cu coaste slab pronunțate și pubescență albă. Tip de înflorire mixt, polenizat de albine.

Apogeu

Hibrid de conserve timpuriu polenizat pentru albine Formă cilindrică netedă cu tuberculi, pulpă fragedă fără amărăciune. Fructificarea are loc la 48-50 de zile. Tipul de înflorire feminin asigură un randament ridicat de 4 kg / m². Castraveții ating 10-12 cm lungime. Greutatea medie a unui castravete este de 80-100 g. Soiul este deosebit de rezistent la bolile cauzate de mucegaiul mic..

pui de tigru

O noutate printre soiurile hibride de rasă pentru grădina sibiană. Castraveții sunt cultivate sub acoperirea unui film și pe câmp deschis. Soiul partenocarpic matur timpuriu, se va încânta cu primele fructe la 37 de zile de la începutul înfloririi. Zelenetii de dimensiuni mici de 7-8 cm este capabil să dea până la 6 kg de producție de la 1 m². Are o imunitate stabilă la putregaiul rădăcinii și va suporta cu ușurință o perioadă de secetă pe termen scurt. Apreciat în special pentru gust, fructificare amiabilă, potrivit pentru conservare și sărare.

Vrăjitor

Soi de mijlocul sezonului pentru cultivare în tuneluri, sere și câmp deschis. Din momentul primei germinări până la fructificare, trec 42-44 de zile. Planta este polenizată de albine, are o imunitate ridicată la bacterioză și peronosporoză. Tolerează bine lipsa de umiditate pe termen scurt. Fructul este verde deschis, cu tuberculi mari și spini întunecați. Crește până la 7-9 cm cu o greutate medie de 82-88 g, producție în intervalul 7-9,5 kg / m². Fructele sunt versatile în utilizare.

Hibrid Swallow F1

Acest hibrid sărat este zonat pentru regiunile Pământului Negru Central, Caucazianul de Nord și Volga Inferioară a Rusiei special pentru creșterea în teren deschis; dacă îl crești spre nord, randamentul va fi vizibil mai mic. Deși Swallow F1 este considerat în primul rând o varietate de murături, castraveții murați sunt de obicei foarte gustoși. Zelentele acestui soi sunt ovale, au aproximativ 12,0 cm și cântăresc 83-113 g, iar pubescența este neagră. Creșterea genelor la tufă este nelimitată, tipul de înflorire este mai aproape de femelă, florile sunt polenizate de albine. Rândunica este, de asemenea, interesantă, deoarece este rar și slab afectată de pulberile reale și de mucegai (peronosporoză).

Agricultor

Probabil azi este dificil să denumim o altă varietate de castraveți, informații despre care ar fi atât de contradictorii. Vei strânge într-o carte, v. alta, în ziare sau reviste, și se dovedește că, în unele, Farmerul este numit soi de salată, în altele - soi de murături, în altele - soi de conserve. Dar, de fapt, el este și unul și celălalt, iar al treilea, adică o varietate universală: castraveții proaspeți nu sunt răi, iar castraveții sărați nu sunt deloc răi și sunt potriviți pentru decapare în mărime, deoarece verdeturile acestui soi sunt de dimensiuni medii (greutatea medie a fructelor este 95 -105 g, lungime - până la 12 cm) și uniform.

Opiniile diferă, de asemenea, cu privire la locul în care este cel mai corect să îl crești: unii se sfătuiesc în teren deschis, în timp ce alții - sub adăposturi de film. Dar și aici, nu există nicio contradicție: fermierul este destul de rezistent la apariția frigului, prin urmare, în foarte multe zone, el poate fi cultivat în condiții de siguranță ca sol, dar el, la fel ca majoritatea celorlalte soiuri, este de obicei mai confortabil sub film atât în ​​cazul în care este rece, cât și unde prea uscat, de exemplu în zonele cu vânturi uscate dese.

Dar toate sursele și practicile în același timp sunt de acord că, pentru castraveți măcinat și, în special, universali, randamentul său este peste medie - 12-14 kg / m2. În ceea ce privește maturarea, Fermierul se coace târziu - 50-60 de zile trec de la apariția răsadurilor până la formarea de verzi bune. Scorburile, în special la bază, cresc foarte repede. Fructele acestui soi sunt pubescente năprasnice, negre.

Kid F1


Hibrid maturizat timpuriu-albin polenizat. A primit recunoaștere pentru nepretenția și aspectul rapid al culturii timp de 40 de zile. Castraveții nu sunt predispuși la amărăciune, iar cultura în sine poate crește în zone cu efect de seră limitat.

Herman F1


Este un hibrid de maturitate timpurie popular (cu maturare la 40-45 de zile) pentru cultivarea în aer liber. Soi de coajă - format din 6-7 ovare. Prezintă un randament bun - lungimea medie a fructului este de 10-12 cm, până la 9 kg pe metru. Are un gust excelent și este folosit în salate și murături.

Emelya F1


Una dintre preferatele din ratingul nostru. Este un soi de maturare timpurie: primii castraveți ai hibridului se coace în 40-45 de zile. Are un gust pronunțat și este perfect pentru salatele de vară. Crește bine în sere, inclusiv în policarbonat

Sportiv F1


Castraveți hibrizi care se coacă în mai puțin de 2 luni. În seră, plantele verzi cresc mari, până la 20 cm lungime și 4-4,5 cm în diametru. Cel mai mult sunt iubiți pentru gustul lor: fructele cărnoase sunt ideale pentru salate..

Familie prietenoasă

O plantă fără pretenții, potrivită pentru creștere chiar și pentru grădinari fără experiență. Gust excelent în ardei (până la 8 centimetri) și murături (până la 5 centimetri).

Fructele cresc până la 12 centimetri, au un miez dulce dens și o piele verde bogată. Dungi albe la suprafață. Folosit pentru semifabricate.

Buchet minune

Buchetul conține 3-5 zelenți de culoare închisă, cu un număr mediu sau mare de tuberculi. Fructele au forma corectă și au aceeași dimensiune (10-12 centimetri, aproximativ 100 grame).

Tufii dau roade până la jumătatea toamnei, se disting prin stabilitate și randament ridicat.

noapte alba

Plantele dau o recoltă bogată după 44 de zile de vegetație. „Noaptea albă” demonstrează productivitate stabilă chiar și în primăvara ploioasă, datorită partenocarpicității. Pe lăstarii puternici de ramificare medie se formează fructe cilindrice, scurte. Avantajul lor important nu este o tendință de îngălbenire în timpul creșterii economice. Coaja, de grosime medie, este de culoare verde închis, acoperită cu tuberculi mici. Lungimea verdeaței este de 6-9 cm. Castravetele este imun la bacterioză.

Rezident de vară

Tufe indeterminate, viguroase, cu inflorescențe feminine în internode. Tipul de formare a ovarelor este buchetul. Fructele cilindrice sunt mici, alungite, nu depășesc 10 cm și cântăresc aproximativ 90 g. Coaja este verde, cu tuberculi mari. Forma hibridă este listată în registru ca o legumă versatilă. Semințele sunt semănate când a trecut amenințarea înghețurilor de întoarcere. Cerințe medii pentru compoziția solului.

Aprilie

Arbusti cu creștere medie, cu randament lateral limitat. Pentru a realiza productivitatea declarată, densitatea stocului este de 2-3 exemplare / mp. Tipul de înflorire este feminin. Nu are nevoie de polenizare de către albine. În primele 3-4 axe frunze, toate ovarele și lăstarii sunt îndepărtate. În continuare, tufișul este format sub forma unui pom de Crăciun inversat. Tulpina principală este ciupită când ajunge la vârful spalierului.

Verzii sunt îndepărtați de cel puțin 2-3 ori pe săptămână. În primele 25 de zile de fructificare, randamentul este de 7-13 kg / m².

Sparta F1

O varietate minunată pentru cei care doresc să culeagă castraveți toată vara. Recolta atinge 11,5 kilograme pe metru pătrat, se recoltează din iulie până în octombrie.

Sparta dă roade cu 6-12 centimetri lungime. Castraveții sunt acoperiți cu păr alb, nuanță de verde deschis. Nu cresc decât în ​​aer liber. Nu cedati la boli. Nu este destinat pentru piese.

Mura F1

Fructele cresc până la 90-100 de grame - dens și nu mult. Culoată în verde închis cu tuberculi mici și margine albă. Mura satului sub acoperire oferă până la 14,5 kilograme de zelenți pe metru pătrat.

Când este sărat și conservat, se croiește ca proaspăt, are un gust plăcut în salate.

Zozulya F1

Crește bine în grădini și sere, deoarece tolerează bine excesul și lipsa de umiditate. Castraveți - lungi (15-25 centimetri), greutatea ajunge la 160-200 grame.

Recolta atinge niveluri record - până la 16 kilograme pe metru pătrat. Această cantitate de zelenți nu se va pierde - castraveții sunt gustoși și potriviți pentru salate, păstrându-și, de asemenea, densitatea și crunch în orice piese de lucru. Zozulya este un adevărat sistem universal.

Primăvara F1

Genele sunt lungi, ajungând la 3 m lungime, ramificate slab. Zelentsy sunt de culoare verde deschis, cu o greutate de 90-110 g. Pe părți au dungi albe și spini negri rari. Rodnichka se caracterizează prin uniformitatea zelenților (9-12 cm lungime), caracteristicile ridicate ale produsului și absența amărăciunii în gust chiar și cu secetă prelungită. Fructele nu se rumenesc mult timp, tolerează cu ușurință transportul și rareori se îmbolnăvesc. Productivitate cu cultivarea spalierului - 17-25 kg / m².

Concurent

Urcând cu ovarul ciorchine. Fructele sunt ovale-cilindrice, cu o suprafață tuberică mare, o culoare verde pronunțată, lungime de 9 până la 12 cm. Greutatea unei frunze verzi coapte complet depășește rar 125 g. Aplicarea este universală: bună în felii proaspete și potrivită pentru conserve.

fenix

Acesta este un castravete universal destinat pentru decapare, conservare și consum în stare proaspătă - în salate, tăieturi de legume. Este un arbust cu o creștere puternică, ramificat. Scorburile ating lungimea de 3 m și cresc bine pe spalieruri, fructe de până la 16 cm. Varietatea se coace târziu, maturarea apare la 60 de zile de la eclozare. Fructificarea până la primul îngheț.

Pentru sere

Pentru cultivarea castraveților în condiții de seră, sere sau tuneluri, se aleg soiuri care nu necesită polenizarea insectelor. Pentru că tot ce este necesar pentru aceasta se află în interiorul florii. Pe terenurile de grădinărit există un catalog uriaș de castraveți sibieni de vânzare. Simțiți-vă liber să cumpărați semințe cu cuvintele de pe pachet - partenocarpice, auto-polenizate, fără a necesita polenizare. Cel mai adesea, sunt hibrizi care au o imunitate puternică la diferite tipuri de boli..

Sankin love F1

Planta este capabilă să producă până la 400 de bucăți sau 40 de kilograme de castraveți delicioși pe sezon. Au un gust plăcut - dens, fără goluri interne, cu semințe mici.

Nodurile conțin până la 12 fructe de aceeași dimensiune. Folosit în conserve, murături și salate.

Băiat cu degetul mare F1

Castraveți cu piele delicată și pulpă dulce. Trebuie să colectați în timp util, deoarece acestea depășesc rapid și se îngălbenesc. Rezistă la boli, dau un randament ridicat - până la 13 kilograme.

Sezonul de creștere este de 45 de zile, buchetul conține până la 6 fructe.

Lilliput F1

Un reprezentant ultra-timpuriu al unei culturi de legume cu un tip de formare de ovare. Deja la stadiul de murături, fructele capătă un gust și aromă caracteristice. Plantele sunt ramificate medii, exclusiv cu inflorescențe feminine. Într-un sinus de frunze, se formează de la 3 la 10 ovare. Frunze de la verde la culoare verde închis, dimensiuni medii. Con cilindric sau trunchiat Zelentsy, cu tuberculi. Masa de ardei - 70-95 g.

Banzai F1

Formularul a fost obținut de specialiști autohtoni, împreună cu alți reprezentanți ai soiului „furtun chinezesc”. Prima recoltă se recoltează la 50 de zile de la eclozare. Arbust puternic ramificat, frunze de dimensiuni medii. Castraveții sunt netezi cu cosuri rare. Acestea ating o lungime de 30-40 cm, fiecare cântărind 330 g. Fructe suculente, gustoase și aromate sunt folosite pentru prepararea salatelor..

Zâmbet

Gherkin de la mijlocul sezonului pentru sere. Are tendința de parthenocarp, tip buchet de ovar. Fructele au formă cilindrică cu cosuri albicioase și tuberculi mari. Datorită pulpei sale dense, soiul este foarte potrivit pentru îmbinare. Zelenetele cresc până la 6-8 cm, cântărind 40 g, iar la 1 kg se recoltează până la 10 kg de cultură. Hibridul este apreciat pentru bunul gust și rezistența la boli. Semințele sunt adâncite în sol cu ​​1 cm, respectând distanța dintre găurile de 35 cm. Pentru o creștere mai intensă și un randament mai mare, după umezirea solului, sunt hrănite cu îngrășăminte, alternante minerale și organice.

Altai

Soiul este la maturitate timpurie, fără pretenții și capabil să producă o recoltă mare în climatul răcoros al Siberiei. Primele fructe pot fi savurate după 5 săptămâni. Tufele ating o înălțime de 1,3 m, iar fructele în sine sunt de 8-10 cm. Greutatea medie a unui castravete ajunge la 85-115 g. Coaja este de un verde închis profund și are cosuri, vârful fiind alb. Va fi bine acceptat atât în ​​seră, cât și în câmp deschis, este destul de rezistent la bolile tradiționale. 5-7 kg de fructe pot fi recoltate cu ușurință de la 1 m². La însămânțarea în pământ, semințele sunt adâncite cu 1,5-2 cm și la început acoperă paturile. Pentru germinare, semințele necesită o temperatură de +23 ° C și mai mare. Cele mai bune materiale de acoperire sunt paiele care, în descompunere treptată, fertilizează solul..

Cultivar partenocarpic la mijlocul sezonului pentru cultivare în sere. Iubește locurile luminate, dar poate suporta ușor umbra parțială ușoară. Lungimea verdeaței este de 12-16 cm, greutate - 110 g, randament - 8 kg / m². Tipul feminin de înflorire asigură formarea a 5 fructe într-un singur sân. Forma este cilindrică, există tuberculi mari. Este apreciat pentru gustul său, bun pentru salate și conservare. Hibridul este în special rezistent la schimbările bruște de temperatură, umiditate ridicată și bacterioză.

Shustrets

Un soi versatil polenizat care dă roade în sere și în aer liber, bun pentru decapare. Plantele înalte, ale căror fructe au 11-13 cm lungime și cântăresc 120-150 g, dau fructe în 40-45 de zile de la plantare. Cu o grijă bună, se recoltează 5 kg de castraveți de la 1 m². Soiul este rezistent la mozaicurile de castraveți, putregaiul rădăcinii și mucegaiul pudră. Are formă cilindrică cu dungi mici de o nuanță deschisă, o piele subțire este acoperită de tuberculi cu spini albicioși. Zelentsy de acest tip sunt potrivite pentru transport pe termen lung, deoarece își păstrează perfect prezentarea.

Cel mai bun în metoda de gătit

Castraveții insidioși pot aduce multe surprize. Dens și crocant din grădină - devine gol sau moale după sărare. Soiurile sunt împărțite în funcție de:

 • salată - mâncați numai proaspete;
 • pentru sărare - cu pielea densă, sunt crocante;
 • versatil - bun pentru orice utilizare.

Majoritatea hibrizilor sunt potriviți pentru semifabricate, care sunt universale.

Sacii de semințe indică posibile utilizări de urmat.

Pentru sărare

Sunt sărate soiurile de obicei dovedite, cu umflături, care își păstrează densitatea pentru o lungă perioadă de timp și nu se scurg în timpul depozitării pe termen lung:

 • Extremul Orient;
 • Nezhinsky;
 • De coastă;
 • Vyaznikovsky;
 • Voronezh;
 • Muromsky;
 • Grozav.

Noi hibrizi pot fi folosiți și pentru sărare, dacă ambalajul spune „universal”.

Pentru conservare

Următoarele soiuri s-au dovedit a fi bine în semifabricate pentru capac:

 • Chipmunk F1;
 • Soacra F1;
 • Varsator;
 • Deget;
 • Aristocrat F1;
 • Gherkin parizian;
 • Afaceri;
 • Liliputan.

Este mai bine să alegeți castraveții în borcane în stadiul de ardei sau murături.

Sucos și crocant pentru salată

Castraveții sunt dulci, aromatici, cu o piele subțire și un crunch plăcut:

 • Agate F1;
 • Elegant;
 • Masha F1;
 • Herman F1;
 • Meringue F1;
 • Claudine F1;
 • Fontane F1;
 • Barez F1;
 • Terminator F1;
 • Faris F1.

Majoritatea hibrizilor își păstrează gustul în semifabricate..

Top