Categorie

1 Arbuşti
Soiuri de Kohlrabi
2 Ierburi
Procesarea copacilor cu sulfat de cupru primăvara
3 Trandafiri
Ce este această plantă „usturoi sălbatic”
4 Ierburi
Ceapa familiei în creștere: sfaturi pentru o recoltă grozavă

Image
Principal // Ierburi

Înțelesul culorilor galbene


În ciuda faptului că florile galbene sunt considerate cele mai adevărate heralduri de separare, reprezentanții sexului mai puternic continuă să-și ducă doamnele cu buchete luminoase de flori de această culoare.

În limbajul florilor, galbenul este într-adevăr culoarea despărțirii sau o separare lungă, dar temporară. Totuși, nu uitați că nu numai culoarea determină sensul, ci și tipul de plantă..

Galbenul în limba florilor numai în Rusia este culoarea separației și a infidelității. În alte țări, această culoare simbolizează bucuria, o atitudine amabilă față de persoana căreia i se adresează un buchet de flori galbene. Nu există statistici care să confirme că acest cadou duce la despărțirea unui cuplu îndrăgostit, astfel încât descifrarea rusă a simbolurilor nu are motive de frustrare, dacă deodată v-au făcut o astfel de surpriză. Cu toate acestea, vă recomandăm în continuare să vă familiarizați cu sensul culorilor galbene. Dintr-o dată, persoana căreia ai decis să îi dai un cadou neașteptat acordă o importanță deosebită culorii galbene din flori.

Trandafiri galbeni

Dacă vă hotărâți să dați trandafiri galbeni eroului ocaziei, dar nu cunoașteți semnificația acestor flori, vă vom dezvălui un mic secret doar pentru dvs..

Trandafirii galbeni sunt un simbol al prieteniei, bucuriei și fericirii mari..

Nu vă grăbiți să vă supărați și să vă gândiți la despărțire dacă bărbatul vă dădea trandafiri galbeni. Poate că a vrut doar să înveselească o zi tulbure, pentru că trandafirii de această culoare strălucitoare sunt un motiv minunat pentru a zâmbi. Nu uitați că trandafirii galbeni vor fi un cadou minunat pentru un erou al zilei sau pentru un profesor. Dacă doriți să exprimați un respect profund față de o persoană, atunci trandafirii galbeni vor fi un asistent excelent în această problemă..

Crizanteme galbene

Ați dori să vă prezentați femeia iubită cu un buchet de crizanteme galbene? Aceste flori au un singur sens - un indiciu al tranziției către o relație mai serioasă. Mulți bărbați din țările europene aleg aceste flori atunci când vor propune iubitei lor. Nici o doamnă nu poate refuza când vede un buchet luxos de crizanteme de culoare galbenă radiantă.

Lalele galbene

Cu siguranță toată lumea își amintește melodia: „Lalelele galbene sunt mesagerii despărțirii!” Fără îndoială, acesta este motivul pentru care multe dintre sexele corecte asociază aceste flori doar cu negativ. Cu toate acestea, nu luați culoarea galbenă a lalelelor doar ca simbol al despărțirii. Într-o serie de țări, semnificația florilor galbene, în special a lalelelor, reflectă prietenia și dorința de a îmbunătăți starea de spirit a persoanei căreia i-a fost destinat acest buchet.

Cu toate acestea, în Rusia, principalul simbol al acestor flori este încă un indiciu de despărțire..

De aceea, recomandăm ca toți bărbații care doresc să le ofere celei de-a doua jumătăți un buchet de lalele galbene să se gândească de mai multe ori înainte de a plonja doamnele în șoc. Persoanele deosebit de impresionante se pot vânta prea mult, presupunând cu înverșunare că, cu un astfel de cadou, doriți să sugerați despre dorința dvs. de a părăsi rapid.

Astăzi v-am împărtășit cu voi semnificațiile de bază ale florilor galbene, așa că, dacă vi s-a prezentat un buchet cu muguri de această culoare strălucitoare, nu este necesar să stârniți alarma și să vă pregătiți pentru cele mai rele. Florile galbene nu sunt deloc un ghid pentru ruperea relațiilor, ci doar o frază dintr-o melodie care nu are nicio legătură cu realitatea. De aceea, dacă ești un fan profund al galbenului și privește cu admirație lalelele, trandafirii, crizantemele de această culoare, fără ezitare, cumpără-l pentru alesul tău sau eroul ocaziei, pe care îl respecți profund. Florile galbene sunt cel mai bun motiv pentru a zâmbi!

Ce simbolizează florile galbene

Conținutul articolului

  • Ce simbolizează florile galbene
  • De ce ai nevoie de un alfabet de flori
  • Ce flori sunt considerate doliu

Înmânând un buchet sau un coș cu flori galbene, puteți obține confuzie în loc de admirație. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți un cadou frumos și așteptați în schimb cuvinte calde, sincere, atunci când prezentați compoziția, concentrați-vă pe semnificația florilor galbene..

Flori galbene și simboluri

Conform limbajului florilor, buchetele galbene nu sunt deloc un semn al sentimentelor decolorate. Dimpotrivă, acestea sunt date atunci când relația a intrat într-o fază de stabilitate. Dragostea care domnește în inima unui domn care i-a înmânat un buchet însorit doamnei sale se caracterizează prin forță, sinceritate.

Este curios că sub Ecaterina a II-a exista un „Registru al florilor”, potrivit căruia florile galbene simbolizau soarele, căldura și inteligența. Cel mai adesea, sunt aleși drept cadou de personalități puternice și pozitive, cu un personaj vesel, care nu le pasă de adversitățile vieții..

În cultura japoneză, buchetele galbene sunt oferite în cazul în care doresc bine destinatarului. Această culoare din Țara Soarelui Răsare simbolizează lumina. Nuanța însorită luminoasă este îndrăgită în special în Marea Britanie, unde zilele înnorate domnesc în mod tradițional. Galbenul simbolizează și bogăția, succesul..

Cine poate da un buchet galben

Flori de culori vesele și luminoase sunt de obicei date copiilor și fetelor tinere. Dar florile galbene pot fi, de asemenea, diluate cu o compoziție frumoasă pentru o aniversare, nunta.

Limbajul secret al florilor ar trebui interpretat separat în raport cu specii de plante specifice. De exemplu, buchetele de lalele galbene sunt date dacă o persoană experimentează un sentiment puternic, și nu reciproc. Lalelele pot vorbi și despre admirație pentru o persoană iubită. Orhideele galbene simbolizează bucuria, iar crizantemele în culori însorite vorbesc despre bunăstare, trandafiri - de bogăție, fericire, bucurie. Prin urmare, dorindu-ți un iubit cel mai bine, asigurați-vă că alegeți flori cu o umbră însorită - ca parte a unui buchet sau separat.

Crinul galben poartă, de asemenea, un sens emoțional, iar această floare este dublă, deoarece poate spune atât despre recunoștință, cât și despre frivolitate, o minciună. O garoafă galbenă poate însemna dezamăgire și chiar neglijare. Floarea-soarelui simbolizează puritatea gândurilor.

Atunci când alegeți un buchet de flori sau un aranjament floral, asigurați-vă că consultați un specialist dacă culoarea galbenă este potrivită în acest caz sau dacă merită să o înlocuiți cu o nuanță diferită. Nu uitați de armonia buchetului, combinația de nuanțe diferite..

De ce dau flori galbene

Florile galbene sunt subiectul multor semne și superstiții populare. Unii le acceptă cu bucurie ca pe un cadou, alții le consideră ceva insidios și aduc probleme. Pentru a nu fi păcălit atunci când alegi un buchet de cadouri, să ne dăm seama care este sensul real al acestor flori misterioase..

Ce înseamnă florile galbene

În țările de est și Rusia, florile galbene simbolizează bogăția, fericirea, tinerețea și abundența. Există însă și o interpretare complet opusă, care ne-a venit din Occident și s-a așezat ferm în mintea oamenilor. Așadar, mugurii galbeni sunt asociați cu rușinea, bârfa și ura. Într-o relație, prezentarea buchetelor galbene, conform omului, prevede trădare sau sentimente decolorate și despărțire.

Pentru oamenii de credință creștină, florile galbene sunt un simbol al harului divin, al faptelor bune și al credinței.

Poate sau nu poate prezenta flori galbene

Florile galbene au căzut în mod nemeritat în defavoarea oamenilor. Prezentarea florilor însorite aduce bucurie și bunăstare în casa persoanei căreia i-au fost prezentate.

Dar de unde au apărut convingerile negative asociate acestor flori și cum au meritat această atitudine:

  • Semnul se bazează pe legenda adulterului. Conform unei legende antice, prințul, întorcându-se din război, a decis să-și pună la încercare iubitul. Vrăjitoarea l-a sfătuit să-i ofere soției sale un buchet de trandafiri stacojii și să-i pună în capul dormitorului. Invariabilitatea culorii mugurilor dimineața ar fi trebuit să confirme loialitatea celui ales. Cu toate acestea, odată cu zorii, florile s-au îngălbenit, ceea ce indica trădare..
  • Împărăteasa Ecaterina a II-a nu-i plăceau florile galbene, deoarece erau de obicei prezentate de bărbații doamnelor, flirtând cu domnișoare. Prin urmare, florile au fost asociate cu frivolitatea și infidelitatea..
  • Mulți oameni își amintesc încă liniile din celebra melodie de Natalia Koroleva „Lalele galbene”, care a fixat ferm sensul separării la aceste flori.

Dacă iubita ta este superstițioasă, atunci este mai bine să te abții să-i dai flori galbene. Nu creați îndoieli în mintea fetei despre sentimentele și intențiile voastre. Orice alt reprezentant al sexului corect, cu care nu ești legat de legăturile de dragoste, un astfel de cadou nu va aduce decât bucurie și bună dispoziție.

Cui să dea flori galbene

Fiecare floare poartă simbolistica proprie, care trebuie luată în considerare la întocmirea buchetelor de cadouri.

Trandafirii galbeni simbolizează respectul. Este obișnuit să oferi astfel de buchete profesorilor sau artiștilor pe care îi onorați și a căror muncă admirați. Dacă decideți să prezentați un buchet nou-născuților, atunci trebuie explicat faptul că nu împiedicați cuplul la o despărțire rapidă, ci doriți abundență și beneficii pentru noua familie.

carnație

Garoafa galbenă este un simbol al împăcării. Aceste flori sunt date persoanelor cu care vă aflați într-o ceartă sau jigniți în ceva pentru a face modificări. Garoafele pot fi oferite nu numai prietenei tale, ci și unui prieten sau a unei persoane dragi, relații cu care îți sunt foarte dragi..

Lalele

Lalelele galbene nu sunt deloc mesageri de despărțire, ci mesageri de dragoste. Mai mult, dacă trandafirii roșii simbolizează dragostea pasională, atunci o lalea galbenă este un semn al iubirii tinere pure. Astfel de flori sunt date fetelor tinere, relațiile cu care sunt încă pure și inocente..

Buchetele de muguri galbeni sunt de obicei date persoanelor vesele și pozitive, care au o gândire non-standard și duc un stil de viață activ. Ei sunt cei care vor aprecia un astfel de cadou. Este mai bine să nu prezentați astfel de flori celor care sunt dubioși, crezând în omens. În caz contrar, există o șansă de a genera o scânteie de îndoială în mintea lor cu privire la atitudinea ta. În plus, alegerea florilor este atât de diversă încât puteți ridica un buchet diferit pentru această ocazie..

Alfabetul florilor

Orice atitudine poate fi exprimată prin flori fragile. Desigur, chiar și experții au opinii diferite despre „adevăratul sens” al culorilor. În timp ce toate florile exprimă atenție și dragoste, există mai multe semnificații tradiționale pentru unii dintre ei, uneori pentru câteva. Criptarea și decriptarea pot fi controversate. Și, prin urmare, înainte de a-ți asuma sensul exact, privește totul cu atenție, poate ceva s-a pierdut între linii, în sens - între culori.


Fiecare floare și culoarea ei au propriul său sens. La fel, numărul de flori dintr-un buchet vorbește despre volume. Dă una, trei sau cinci, nu două sau patru. Un număr ciudat de flori dotează buchetul cu vitalitate și armonie pozitivă. În limbajul florilor și al numerelor, există un sens secret. Asa ca fii atent!

1 floare - Sunteți tot ce am!
3 flori - vreau să merg cu tine până la capetele lumii.
5 flori - te iubesc!
7 flori - date în mod tradițional în ziua logodnei.
9 flori - te respect ca prieten.
10 flori - Vreau să fac ceva pentru tine.
11 flori - Ești prietenul meu.
12 flori - Ne este greu, dar cred că totul va fi bine.
13 flori - te urăsc și te disprețuiesc!
14 flori - Sunteți tot ce am!
15 flori - Meriți recunoștința și respectul meu.

Flori diferite de o anumită culoare - galben, albastru, roz - au propriile lor semnificații. Și un buchet de lalele galbene poate fi mult mai elocvent decât tine!


Culoarea generală a întregului buchet

Floarea albă înseamnă inocență,
galben - dă lăstari iubirii,
roz - înseamnă dragoste,
roșu aprins - dragoste pasională,
albastru - devotament,
violet sau violet - pace și încredere,
negru - dorință de moarte.

trifoi - Gândește-te la mine!
crizantema - Sunt nefericit!
crin - Puritate, tandrețe.
garoafă - Inocență.
margarete - Fii credincios mie!
trandafir - Tu și cu mine suntem egali!
lila - Inocența tinereții.
lalea - Nu te mai iubesc!

crizantema - Îți ofer mâna și inima mea!
violet - Tu ești fericirea mea pământească.
trandafir - Disperare iubire, gelozie, infidelitate
lalea - te iubesc!

garoaf - Vă doresc!

crizantema - te iubesc!
garoafa - dragoste pură.
trandafir - cel mai mult am sete de tine!
lalea - te văd într-un vis!
mac - Ești pierderea mea...

iris - Te respect!
violet - îți sunt credincios...
Lila purpur - îmi doresc multă afecțiune!
Black Tulip - Vreau să mor cu tine!


Alfabetul florilor se va dedica detaliilor etichetelor florilor. De-a lungul anilor, oamenii au încercat să dezlege misterul simbolismului florilor, studiind miturile și legendele despre ele. De regulă, florile sunt asociate cu anumite calități ale unei persoane. ABC de flori.

Abutilon (telecabina). reflecţii

Agave - Voi păstra o atitudine bună față de tine, în ciuda farselor tale.

Alstroemeria (crin peruvian) - devotament

Amaranth coada - disperare, dar nu neputință

Ammi Big - Fantezie

Ananas - „Ești perfecțiune”

Floare de portocal - „Puritatea ta este egală cu farmecul tău”

Astra italian - adio

Azalea - reținere; un simbol al feminității, al devotamentului, dar în același timp al tristeții și al singurătății; "Ai grijă de tine pentru mine!"; "Te cred!"; „Sunt singur și palid cu tristețe” - înseamnă tristețe cauzată de singurătate.

Salcam înflorit - dragoste secretă, castitate, singurătate; „Ești cel mai bun lucru din viața mea”; „De ce nu suntem împreună acum?”; "Să începem din nou!"

Salcâm alb - dragoste platonică; "De ce iubirea mea nu este reciprocă?"

Salcâm galben - dragostea a dispărut

Salcâm roz - eleganță, farmec

Acanthus (laba ursului) - art

Aconit (ranunculus, butuc) - misantropie, pericol iminent, cuvinte otrăvitoare.

Aloe - amărăciune, jale

Amaranth - dragoste neîndoielnică; nemurire

Amariliss - mândrie, inaccesibilitate, frumusețe restrânsă; Dacă doriți să-i spuneți unui bărbat că nu este doar un prieten pentru dvs. - dați-i o amaryliss.

Ambrosia - știi că dragostea ta este reciprocă; revenirea sentimentelor; "Eu astept!"; "Fii curajos!"; "Hai să trăim pentru azi!"

Ananas - perfecțiune; Ananasul într-un buchet de flori este un semn al originalității donatorului. Dacă vi s-a prezentat un astfel de buchet - fiți sigur - sunteți apreciați și înțeleși.

Anemonă - sinceritate, speranță, bucurie, emoționalitate; despărțire, fragilitate; „De ce nu?”, „Sunt foarte bine cu tine”, „Hai să petrecem o petrecere?”

Anturim - curaj, originalitate, pasiune; considerată predominant o floare masculină; Puteți da, de asemenea, unei doamne extravagante, o „femeie vampiră”, dacă doriți să spuneți: „Nu sunteți ca oricine altcineva și mă încântă!”

Pansamente - fericire, distracție, tandrețe; „Gândește-te la mine;„ Te voi fermeca! ”; Culoarea albă a corolei lor personifică speranța, petalele galbene - surpriză, violet - tristețe.

Astra - dragoste și tandrețe; sentiment profund ascuns, intenție secretă; un simbol al iubirii și al eleganței; frumusețe ieșită

White aster - „Te iubesc mai mult decât mă iubești”; „Nu e convins de iubirea ta”

Aralia - în limbajul florilor, apropierea, intimitatea

Sparanghel - în limbajul florilor, inocență

Astragalus - prezența ta îmi ușurează durerea

Asfodel - regretele mele te vor urmări până la mormântul tău


B
Scarlet - trădare

Banana este un simbol al plăcerii de calitate din plăcerile carnale. Banana este un simbol al masculinității la o femeie. Apropo, prototipul vechii indiene a fost sedus nu de un măr, ci de o banană!

Colchicum (toamna) - Inima mea este deschisă cu dragoste pentru tine și urmăresc de bunăvoie chemarea sentimentelor cerești.

Hawthorn - sper, „Îmi place când cânti”.

Bobovnik - Frumusețe tristă

Buldenezh - gânduri de fericire neobișnuită

Busuioc - dezgust, ură

Pericol mic - o amintire strălucitoare

Begonia - fii atent, pericol; "Ai grijă!"; "Știi: te invidiază!"

Immortelle - iubire neschimbătoare

Hemlock - personifică moartea, înșelăciunea și ghinionul

Lingonberry - simbol al tristeții, singurătății, dorului.

Bătrân - simpatie, compasiune

Buchet de flori uscate - Iubire respinsă

Mesteacăn - Sentimentele mele sunt de asemenea tandre.


ÎN
Valerian - lejeritate

Verbena - „Rugați-vă pentru mine”

Ramura păducelului Hope

Ramura stejarului Iertare, eternitate

Ramura de migdale Dulce speranțe

Înflorire ramură de pom de preferință

Evergreens - Viața eternă

Vika - „Îți sunt credincios (credincios)..”

Vicar - Dansează cu mine?

Viță de vie - bogăție

Cireș de iarnă - înșelăciune

Cireșele, cireșele - un simbol al nevoii unui cuplu pentru o existență de succes, un simbol al iubirii, mireselor, tinereții tandre.

Fluturașul de porumb - simbolizează încrederea, harul, harul, ingeniozitatea, simplitatea, precum și gaietatea și loialitatea

Papusa Lady - frumusețe capricioasă, impermanență; "Simt că nu sunt singur cu tine." Dătătorul este gata să facă mult pentru a te „îmblânzi”, a te face mai supus și mai puțin vânt

Fluturașul Venus - „asta te-a”

Heather - bucuria împlinirii dorințelor

Frunze de struguri - hai să ne retragem?

Cireș - puritatea gândurilor

Lupul lui Lup - dorința de a face plăcere

Wolfberries (Daphne) - limbajul misterelor iubirii pasionale

Vyazel - „succes pentru tine”

Bazinul hidraulic este imprudenta; în Anglia bazinul simboliza Duhul Sfânt - această plantă seamănă cu un porumbel în zbor

Crin de apă (crin de apă) - elocvență, persuasivitate, sinceritate; puritatea inimii; „Nu trebuie să mă înșeli niciodată”.

Bindweed - frumusețe, smerenie; "Nu mă lași?"

D
Gaulteria - Armonie.

Garoafă (condiment) - „Te-am iubit, dar nu știai”

Geraniu sălbatic - Fidelitate la datorie

Geraniul Oakleaf - prietenie adevărată

Paniculata de geraniu - resurse

Gardenia este iubire secretă; esti admirat sincer; "Esti frumoasa"

Garoafa - pasiune, prima iubire, farmec, fidelitate, puritate

Carnation red - farmec, dragoste fierbinte, admirație

Garoafa albă - inocență, dragoste pură și tandră; "Sunt de acord!"

Garoafa gălbuie - eșec; „Mă evitați”; "M-ai dezamăgit"

Garoafa roz este un simbol al iubirii materne; "Nu te voi uita"

Garoafă în dungi - „Nu”, „Nu voi fi cu tine” - refuz

Garoafa purpurie - inconstanță, capriciu, antipatie

Violet de garoafă - voință

Garoafa turcească - zâmbet

Heliotrope - devotament, pasiune

Dahlia - demnitate și eleganță, rafinament, respect de sine; inconstanță, capriciu; avertizare despre răcirea simțurilor; „Sunt încă liber”

Geraniul - simbolizează prostia, imprudența; nobleţe; „Ești o persoană foarte frivolă”; „E timpul să vă stabiliți”; „Trebuie să vorbesc în secret”

Galben de geraniu - o minte sobră

Geraniu maro deschis - Vă voi întâlni

Roz geraniu - preferință

Geraniu purpuriu - consolare

Geraniul într-o oală (ca la bunica într-o fereastră) - este posibil să nu fie în întregime romantic, dar să accepte acest dar al dragostei cu grație, fără un zâmbet sceptic, deoarece mărturisește cele mai grave intenții ale donatorului în raport cu persoana ta.

Gerbera - mister, zâmbet, flirt, optimism

Zambile comune - realizări, jocuri, sport; imprevizibilitate, înțelepciune, curiozitate; "Mor de răceala ta!"

Iacint alb - „Mă voi ruga pentru tine”, „Ești o frumusețe” - simbolizează farmecul, frumusețea.

Albastru de jacintin - consistență, integritate

Galben de zambile - gelozie, invidie

Jacint roșu sau roz - joc

Jacintul stacojiu - remușcare, regret

Albastru de jacintin - constanță

Hibiscus este o frumusețe rară, grațioasă

Gypsophila - prudență, timiditate

Gladiolul este o floare de gladiatori, recunoașterea sincerității, a constanței; „Sunt cu adevărat sincer”, „Dă-mi o pauză”

Gloxinia - dragoste la prima vedere; „sentimentele mele sunt mai puternice decât mine”

Hortensie - răceală, lipsă de inimă, indiferență, inimă schimbătoare

Wisteria - Bine ați venit.

Ciuperci - creștere rapidă, înțelepciune ascunsă

Pară (flori) - prietenie puternică

Gențian închis - vise dulci

Rodie - vino la mine!

Frunze de stejar - prietenie, ospitalitate; putere

Datura - înșelăciune; Nu te voi uita

Mazăre dulce - „La revedere”, „Mulțumesc pentru o perioadă minunată” - plecare, plecând cu recunoștință, despărțire

Delphinium - în limbajul florilor, modestia, nepretenția

Delphinium (roz) - Impermanență.

Decembrist - Reduceți-mi suferința!

Dracaena - „Avem multe în comun”

Molid și pin - speranță la schimbare;

Iasomie - senzualitate, feminitate, eleganță; considerată floare de îndrăgostiți, simbolizează și sexul și pasiunea. În India, iasomia este numită „lumina lunii în dragoste”.

Iasomie alb - prietenie

Iasom galben - eleganță și har; modestie, timiditate

Jasmine red - prostie, distracție

Caprifoi - legături de dragoste, loialitate față de persoana iubită Afecțiune

Acorn - Simbolul Scandinav al vieții și al nemuririi.
Z

Varză Hare - liniște sufletească

Zvezdchatka - Ospitalitate - Îți rămân fidel

Sunătoare - consumată de dragoste

Căpșuni - „Te iubesc doar”, simbol al loialității

Goldenrod - încurajare discretă

Sunătoare - ostilitate, beligeranță; "Victoria va fi în continuare a mea"

Căpșune (floare) - superioritate perfectă, aluzie; "Atenție: fericirea ta este aproape!"
Căpșuni (fructe de pădure) - perfecțiune

Iberic - indiferență, indiferență; „Nu credeți că înseamnă nimic pentru mine”; "Sunt bine fara tine"

Salcie - Adevărata prietenie ne dă mâna să purtăm povara vieții.

Salcie plângătoare - abandonată; iubirea respinsă

Iris este un mesaj pentru tine; „Îți prețuiesc foarte mult prietenia”; emblema Franței, simbolizează credința, speranța, promisiunea pentru viitor, înțelepciunea

Isop - purificare, smerenie

Înrădăcinarea Camsis - popularitate

Marsh gălbenele - grijuliu

Castanul - Fii corect cu mine

Carpobrotus - „Mă hipnotizezi”

Dogwood - Dragoste care nu se estompează în fața obstacolelor

Afine - Vindecarea pentru o inimă ruptă

Cactus - perseverență, determinare, rezistență, autosuficiență; „Nu te-ai săturat să fii singur?”; „Te înțeleg ca nimeni altcineva”; „Tu și cu mine suntem la fel”

Calendula (gălbenele) - victorie, har, „sunt cucerit” - gelozie, anxietate

Kalina - emoții incontrolabile, atașament dureros, dependență; „Dacă mă părăsești, inima mea se va rupe”.

Calla - frumusețe, înveliș; cel mai înalt grad de admirație, respect, admirație; donatorul își îndreaptă genunchiul în fața ta; "Sunteți minunat!"

Camellia japonica - superioritate modestă

Camelia - admirație, perfecțiune, recunoștință; „Ești o creatură neobișnuită”

Camellia alb - „Ești delicios”

Camellia roz - „Mi-e dor de tine”

Floarea de cartofi - îi întrece pe toți!

Castan de cal - independență, îndreptare, nedreptate; "judeca-ma"

Dogwood - Dragoste care nu se estompează în fața obstacolelor

Cypress - mâhnire, jale

Bell - smerenie, smerenie, constanță, mâhnire, vorbăreală; "Mă gândesc la tine"; "De ce mă chinuiți cu capricii?"

Clopotele irlandeze - noroc

Trifoi - așteptare, fertilitate, îngrijire

Trifoi roșu - râvnă

Trifoi alb - jurământ

Trifoi (cu patru foi) - fii al meu

Afine - ceva incredibil

Coreopsis - veselie și distracție

Coriandru - dorință arzătoare

Urzică - calomnia, gelozia, văd chiar prin tine

Crocus - renaștere, veselie, distracție, bucurie, afecțiune

Nuferi de apă - arăți ca o sirenă
Crinii de apă sunt albi, în limba florilor crinul de apă înseamnă - „Nu trebuie să mă înșeli niciodată”. „Sentimentele îmi fac ravagii în suflet”. Un crin este dat de o persoană care vrea să te convingă că este „jumătatea” ta. Donatorul cere să aibă încredere în el și promite să fie blând și grijuliu.
Denumiri populare pentru nuferi: overpower-grass sau white overpower, balabolka, driftwood, sirena floare sau sirena culoare, mac sau water mac, bliskalka, castor, pui albi, apă de companie, culoare de apă, crin de apă albă.

Cedru - „Eu trăiesc doar pentru tine”, „gândește-mă la mine”

Dogwood (înflorire) - sunt indiferent de tine?

Porumb - abundență, bogăție, generozitate, exces; "Cu mine vei avea tot ce vrei"

Culoarea lui Kukushkin este o promisiune

L
Lavandă (Lavandula)... Neîncredere

Lavanda (alb) - Îndeplinirea dorințelor, protecție.

Laur (Laurus nobilis)... Slavă și succes

Foaie de dafin (Laurus nobilis)... Numai moartea îmi va schimba sentimentele

Crinul de vale (Convallaria majalis)... Întoarcerea fericirii

Lantana... Amorteala

Cinquefoil (Potentilla)... Fiica iubită

Lenjerie (Linum usitatissimum)... Îți simt bunătatea

Alun (Corylus)... Reconciliere

Liatris... o să încerc din nou

Ziua de zi (Hemerocallis)... Bucătărie

Lily (Lilum)... Măreție

Crin african (Agapanthus)... Scrisoare de dragoste

Floare de lămâie (Citrus limon)... Insight

Lamaie (Citrus limon)... Piquancy

Frunza de lămâie - la revedere.

Frunze de palmier - victorie și succes.

Linden (Tilia)... dragoste conjugală

Larch (Larix decide)... Curaj

Lichen (Parmelia)... Deznădejde

Lobelia... Ostilitate

Lobularia maritima... Frumusețe spirituală

Burdock - importanță și plictiseală

Lotus (Nelumbo mucifera)... Puritate

Lunaria (Lunaria annua)... Onestitate

Snapdragon (Antirrhinum majus)... presupunere

Toadflax (Polemonium)... sunt lovit

Cununa de laur - sărbătoare, glorie; „Nu mă voi schimba până nu mor”

Lily of the Valley - fiabilitate, fiabilitate; inocență, întoarcerea fericirii; „Mi-ai făcut viața completă”; refuzul unui buchet de crini din vale - refuzul prieteniei

Lime (flori) - curvie, trădare

Levkoy - frumusețe atemporală

Lenjeria este un simbol al căminului, al confortului casei, al vieții de zi cu zi, al stabilității

Liatris... o să încerc din nou

Lamaie (flori) - libertate, prudență

Floarea de Linden - fericirea

Lotus - puritate, castitate, elocvență; fericire, sănătate, viață lungă, înțelepciune; iubire dispărută
Lily este un simbol al fidelității, purității și inocenței; modestie

Crin alb - puritate, virginitate; "Este divin să fii lângă tine"

Lily scarlet - intenții sublime

Galben crin - extravaganță, luminozitate; frivolitate, capriciozitate, minciună; înșelăciune, distracție; "Zboară în nori"

Lily (calla) - frumusețe; cel mai înalt grad de refracție, respect, admirație; dăruitorul își înclină genunchiul în fața ta; Sunteți minunat!

Crin portocaliu - curiozitate, cochetărie. "Ești un mister pentru mine", "E inima ta liberă?"

Lily sacru - farmecul fetei

Crin de tigru - mândrie, bogăție, abundență, prosperitate, aroganță

Snapdragon - aroganță; tărie, viclenie, măgulire; „mi-ai zguduit bunele intenții”

Ceapă (inflorescențe) Beneficii

Buttercup (ranunculus) - locație, simpatie, dorință de mulțumire, invitație

Magnolia - „Vreau să te iubesc” - atracție, noblețe, perseverență, perseverență

Mac (Papaver)... Extravaganță fantastică

Zmeura (Rubus)... Remușcări

Malcolmia maritima... vei fi mereu
frumos pentru mine

Daisy (Bellis)... Inocență

Pulmonaria... tu ești viața mea

Mimosa... Sensibilitate

Myrtus... Iubire

Euphorbia... Tenacitate

Cea mai frumoasă Euphorbia (Euphorbia pulcherrima)... Bună dispoziție

Molucella netedă (Moluccella laevis)... Noroc

Moss (Bryopsida)... Dragostea mamei

Hellebore - Dispel My Anxiety

Mac - somn etern, uitare, fantezie, somn, dorință de plăcere; „Visele mele sunt doar despre tine”; „Găsiți confortul într-un vis”

Mac alb - consolare cu vise; lume

Galben de mac - bogăție, succes

Mac roșu - plăcere

Mac de câmp - „Visez la tine”

Mac de grădină - „Hai să ne iubim unii pe alții când există timp”

Mămăligă - ești rece (rece) ca gheața; „chinuit de iubire”; Florile sale sunt atât de colorate și frumoase încât cu greu va surprinde pe nimeni, încât simbolizează iertarea..

Daisy - puritatea intențiilor, inocența, iubirea credincioasă. "Mă întreb despre dragostea ta (sau versiunea masculină: sunt cavalerul tău)"

Mama și mama vitregă - dragoste maternă, grijă

Melissa - înțelegere reciprocă sau simpatie

Mimoză - sensibilitate, timiditate; neîncredere, prudență. „Îmi ascund sentimentele”

Migdale înfloritoare (Amygdalus communis)... Incapacitatea de a păstra secrete

Myrtle - dragoste, distracție, bucurie; dragostea dispărută

Întinerit - frugalitate, înflorire

Monstera - scop, rafinament, șic; "Esti perfect!"

Moss (Bryopsida)... Dragostea mamei

Menta - castitate, suspiciune

Narcis - speranțe înșelătoare, dorință, egoism, vanitate "Ești zadarnic (zadarnic)"

Narcissus galben - respect „Tu ești singurul”

Nasturtium (capucini) - patriotism, victorie în luptă; "Tu ascunzi ceva"

Uită-mă-nu - iubirea adevărată (adevărată), „Nu mă uita”;

Galbenele - mintea, gelozia; anxietate, disperare;

Foxglove (Digitalis purpurea)... Ipocrizie

DESPRE
Sea Hristhorn - Vești bune

Ovăz (Avena sativa)... un suflet magic, sensibil

Oleander (Nerium oleander)... Atenție

Măslin (Olea europaea)... Lumea

Sedge este o întoarcere constantă, întotdeauna

Mistletoe (flori) - Kiss Me, afect,

Vâscul (Viscum)... depășesc toate obstacolele

Culoare completă a câmpului (Anagalis arvensis)... Schimbări

Păpădia - fericire și devotament, bucurie de viață, cochetărie; adevăr imuabil; Persoana care dă un păpădie este veselă și sociabilă, puțin frivolă. Pentru tine, un astfel de cadou înseamnă: „Nu fi trist”, „Mă bucur că suntem împreună acum”, „Vreau să opresc acest moment”.


Nuc - mărturisirea vinovăției; „Am fost prea nepoliticos”; "Imi pare rau daca te-am jignit"

Orhideea - frumusețe, perfecțiune, rafinament, dragoste, tandrețe, intimitate; "Ești frumoasă (frumoasă)!" Este obișnuit să dai o orhidee numai celor dragi..

Frumoasa orhidee este un simbol al armoniei, o emblemă a perfecțiunii spirituale și, de asemenea, un simbol al fertilității. Un astfel de cadou este alegerea unor naturi oarecum rece, raționale, care se străduiesc să atingă idealul în orice.

Holly - Fericirea familiei, protecție.

P
Spiderman - Evadează cu mine

Holly (Ilex)... Perspectivă

Fern (Polypodiophyta)... Sinceritate

Fard de noapte de iasomie (Solanum jasminoides)... Ești fermecător

Primula (Primula)... Încredere

Piersic (Prunus persica)... atractivitatea ta este incomparabilă

Floarea de piersic (Prunus persica)... Eu sunt prizonierul tău

Pătrunjelul (Petroselinum crispum)... Bucurie

Petunia... Prezența ta mă liniștește

Tansy (Tanacetum)... Îți declar război

Bujorul (Paeonia)... Furia

Feverfew (Tanacetum parthenium)... Căldură

Ivy (Hixera helix)... Loialitatea

Zăpadă (Galanthus)... Consolare și speranță

Floarea-soarelui (Helianthus annuus)... falsă bogăție

Primula (Primula)... Copilăria

Primula de seară (Oenothera biennis)... Impermanența

Proleska (Hyacinthoides non-scripta)... Persistență

Protea... Curaj

Birdhouse (Ornithogalum umbellatum)... Puritate

Ramura palmelor - victorie, succes

Fern - sincerity; fi sincer

Primrose - har natural, tinerețe

Ardei cu umbrele - indiferență

Piersic (flori) - longevitate

Petunia - furie și amărăciune

Bujorul - bogăție și faimă, dragoste aprinsă; fanfaronadă

Snowdrops - consolare, speranță

Floarea-soarelui este bogăție falsă; gânduri sublime pure; mândrie, dar și admirație. „Ești o minune!”, „Nu am întâlnit niciodată pe cineva ca tine”, „Sunt mândru că ești cu mine”.

O floarea soarelui strălucitoare este un simbol al soarelui; galbenul simbolizează căldura, starea de bine și un sentiment de pace.

Pelin amar - absență

Floarea-soarelui (pitic) - adorație

Ivy - loialitate, prietenie; dependență, încredere

Primula - depășirea harului; "Am nevoie de tine" ; "Vreau să mă căsătoresc cu tine"

Vază transparentă - totul secret devine evident

Grâu - bogăție, abundență

Albinele - muncă, ascultare

Lumbago / iarbă de somn - fără pretenții, „nu ceri nimic”

Motherwort - dragoste secretă


Mărul înflorit al paradisului (Malus hupehensis)... Intemperanța
Rhubarb (Rheum)... Sfaturi

Reseda (Reseda odorata)... virtuțile îți depășesc farmecul

Rozmarin (Rosmarinus offi cinalis)... Memorie

Mușețel (Matricaria recutita)... Forța în momentele de nevoie

Rudbeckia... Justiție

Broom - modestie sau smerenie

Burdock - recunoștință, recunoștință

Rododendron - prudență, discreție

Mușețel - tinerețe, inocență, romantism; "Pot doar ghici despre dragostea ta"

Cattail - pace, prosperitate

Trandafirii roșii sunt un simbol al pasiunii și dorinței; dragoste adevarata

Trandafirul alb simbolizează iubirea, armonia, puritatea, inocența, fidelitatea; tristețe liniștită

Rose rose - un simbol al dragostei și pasiunii romantice

Rose (frunza) - You Can Hope.

Rose (roz) - Cea mai înaltă fericire, încredere în mine.

Rose (spinoasă) - Iubire la prima vedere.

Trandafir (alb) - Puritate și inocență, sunt demn de tine, ești un înger, mister.

Trandafir (ceai) - Îmi amintesc. Este mereu.
.
Trandafir (alb, uscat) - Moarte mai bună decât dizgrație.

Trandafir (alb, plictisitor) - Impresie trecătoare, nu ai făcut o impresie.

Trandafir (galben) - Gelozie, încercare de a păstra sentimentele.

Trandafir (tufiș de mușchi) - Farmec, Farmec.

Rose (floare unică) - I Still Love You.

Rose (coroana) - Aveți grijă de onoare, recompensă pentru merit, simbol al celui mai înalt demn.

Trandafir (mugur) - Inimă nevinovată.

Trandafir (mugur, roșu) - Puritate, Frumusețe.

Trandafir (mugur, alb) - Copilă.

Rose (bud, capital) - Declarație de dragoste.

Trandafir roz - amabilitate, amabilitate, amabilitate

Rose eglantheria - poezie

Trandafir austriac - cu mare dragoste

Rose damask - dragoste timidă

Trandafir fără spini - dragoste la prima vedere

Trandafir rosu (mugure) - confuzie; „Cred că m-am îndrăgostit de tine”, „Mă bucur că ne-am întâlnit”, „În fiecare zi sentimentele mele pentru tine sunt mai puternice și mai puternice”

Trandafir de ceai - constanță; frumusețea este întotdeauna nouă

Grand Prix Rose - respect, generozitate, dragoste, încredere, cele mai nobile sentimente; "Meriti ce-i mai bun"

Trandafir galben - prietenie, fericire, bucurie; o floare care exprimă emoțiile cele mai pozitive; infidelitate; Conform limbajului florilor, trandafirii galbeni nu au nicio legătură cu trădarea și gelozia (deși această interpretare a sensului lor simbolic este foarte frecventă).

Trandafirul de Burgundia - sentiment de iubire, pasiune violentă și admirație

Trandafir întunecat-visiniu - această culoare de „inconștient”, dar frumusețe neîngrijită; lăsând pasiunea; in varsta; durere sau condoleanțe

Trandafir roz pal - tandrețe

Trandafir coral - dorință, pasiune

Trandafir roz închis - recunoștință

Roz roșu de stoc - ambiție

Trandafir albastru - sacrament, realizarea imposibilului

Trandafir negru - moarte, ură, rămas bun; întinerire și renaștere

Rozmarinul este o amintire; o amintire

Parfumată rue - curățare, pocăință

Grupa de alune - măreție


DIN
Salată (Lactuca sativa)... fără inimă

Scabiosa... Dragoste nefericită

Prună (Prunus domestica)... Păzește-ți promisiunile

Pittosporum undulatum... Fals

Coacăz (Ribes)... Încruntarea ta mă omoară

Spirea (Spiraea)... Victorie

Paie - „Lasă-mă să fiu sclavul tău”)

Paie, flori uscate - încălcarea contractului

Stephanotis fl oribunda... Căsătorie fericită

Passionflower (Passifl ora)... Vera

Sakura (floare) - educație bună; tranziția vieții (în Japonia); frumusețe feminină (în China)

Salata - inima cu gheata

Rough - o dorință puternică de sex, "dezbrăcați-vă repede"

Liliac - frumusețe, primul sentiment de iubire; „sunteți la fel de credincioși (corect) ?;„ Ghiciți-mi sentimentele ”

Prună (floare) - frumusețe și longevitate; "Păstrează-ți promisiunile!"

Pin de rășinoase - flori, filozofie, speranță, milă, nostalgie. „E atât de trist să-ți amintești”.
Pinul - în limbajul florilor, speranță, milă.
Strelitzia - victorie, curaj, originalitate, scop; floare de oameni puternici, curajoși și de succes

Timofeyevka - Pace, prosperitate, bunăstare.

Iarba - ascultare, ascultare; "Sunt gata să vă iert totul"

Trillium... Modest Beauty

Tradescantia - "Ceva se va întâmpla în curând"

Thuja est - prietenie veșnică

Tuberoză - dragoste de risc, plăceri periculoase; „Îmi place imprevizibilitatea ta”, „nu îți cer loialitate de la tine”.

Yarrow - dorință de recuperare, dar și neîncredere, dorință de a-ți ascunde adevăratele intenții

Arborele de lalele - glorie

Lalea - declarație de dragoste; "Chiar îmi pasă de tine)."

Laleaua simbolizează iubirea ideală: senzuală, reciprocă, senină

Lalea albă - puritate, inocență

Lalea rosie - noroc

Lalea galbenă - o dorință de dragoste, bucurie, prietenie, bogăție, prosperitate

Thuja est - prietenie veșnică
Avea

Gorse - afecțiune pacientă, dragoste în orice moment al anului

Fenicul - inaccesibilitate, rezistență

Phlox - despărțire: „ne vom arde scrisorile!”, Dar și - reciprocitate, unitate, vise dulci: „suntem una”

Violet - demnitate și modestie; loialitate și virtute; "Mă gândesc la tine"

Albastru violet - modestie, sinceritate

Alb violet - sinceritate

Phlox... Sufletele noastre împreună

Forsythia... În așteptare

Freesia... Strânsă prietenie

Fuchsia... Dragoste umilă

Ficus - „Vreau să construiesc cu voi un cuib de familie”

Hoya... Sensibilitate

Persimmon (Diospyros kaki)... îngropă-mă în frumusețea naturii

Hops (flori) - „Nu sunt la fel de simplu (a) cum crezi”; „Fii optimist”; "Ne vom intalni din nou!"

Crizantema - iertare, favoare, prietenie; personificarea loialității; "Ești un prieten minunat"

Crizantema roșu - dragoste

Crizantema alb - adevărat

Crizantema galbenă - dragoste respinsă; o tristă și grațioasă floare de toamnă târzie, unul dintre simbolurile preferate ale decadenților. Poate că cel care ți-a oferit un buchet de crizanteme galbene nu are nicio legătură cu decadenții, cu toate acestea, cel mai probabil este vorba despre o persoană romantică, rezervată, cu tendința de a săpa singur și o convingere persistentă că nimeni din această lume nu este în stare să-l înțeleagă.

Hrean - simbol al sănătății și al forței

Celosia (Celosia)... Manieră

Cicoare (Cichorium intybus)... Economie

Zinnia... Îți plâng absența

Zinnia (roșu) - Afecțiune de lungă durată.

Zinnia (mixt) - Gândirea unui prieten absent.

Zinnia (scarlatina) - Persistenta.

Zinnia (alb) - Bunătate, generozitate.

Zinnia (galben) - Îmi amintesc de tine în fiecare zi.

Cyclamen - adio, demisie; "La revedere!"; „Cât de obosit sunt de tine”.

Nigella damascena... Perplexitate

Usturoiul (Allium)... prosperitate

Usturoiul - curajul, forța, „ajunge bine”, sperie răul și bolile

Rang cu frunze largi (Lathyrus latifolius)... Plăcere pe termen lung

Celandine (Chelidonium majus)... Harbinger de bucurie

Cimbru - fermecător insidios

Thistle este misantropie; „Este periculos să ai de-a face cu mine”

Afine - încredere, „Am încredere în tine”

Usturoi - curaj, tărie, curaj; Nu este recomandat să dai usturoi femeilor. Dacă totuși vi s-a prezentat un astfel de cadou - tratați-l cu umor.

Cireș de pasăre - bucurie; "Am multe să vă spun", "Vreau să vă vedem cât mai curând!"

Sage (Salvia offi cinalis)... Sănătate bună și viață lungă, virtuți

Sage - înțelepciune, mare respect

Rosehip - plăcere și durere

Șofranul (Crocus sativus)... ferește-te de exces

Trandafir roșu-brun (Rosa rubiginosa)... Simplitate

Stockrose (Alcea)... Ambiție

Rosehip (flori) - o persoană care dă o floare de măceș recunoaște că este un romantic: „Sunt sigur că te pot face fericit!”

Edelweiss - „Ești uimitor de frumos”.

Epigea târâtoare - cele mai bune urări

Erica... Singurătatea

Eustoma... Apreciere

Echinacea purpurea (Echinacea purpurea)... Forța și sănătatea

Tarragon - interes de durată

Yucca - "Fericire, prosperitate, noroc!"

Meri în floare - splendoare, preferință; "Te admir"

Apple (Malus domestica)... Ispită

Cenușa albă (Dictamnus albus)... Nașterea

Violet de miel (roșu de urzică, shandra) - Squabble jucăuș „Nu mă distrage”

paie - „Lasă-mă să fiu sclavul tău”),
țesătură - „Nu aveți preț”,
scortisoara - "Destinul meu este în mâinile tale",
potrivire - „mă ard, flacăra mă mistuie”
fir de aur - "Nu te abate!",
păr - "Coroana capului meu"),
struguri - "Ochii mei!".
hârtie - „Devin din ce în ce mai slab!
pere - "Dă-mi speranță"
săpun, - "Sunt bolnav de iubire",
cărbune - „Pot muri și toți anii mei vor fi ai tăi”).
Mentol - ieșiți din calea mea!

Dacă cineva poate ajuta la întocmirea limbii ABC FLOWER, ar fi foarte apreciat.


Frunze de struguri - hai să ne retragem?

Monstera - scop, rafinament, șic; "Esti perfect!"
Flori de porumb - jenă
Altele ego - dublul meu, altul eu

Malcolmia maritima... vei fi mereu
frumos pentru mine
Zorii sunt un simbol al speranței
Păianjen păun - amuletă
Hortensie - răceală
Trandafiri - dragoste
Lalea rosie - noroc
Uită-mă-nu - dragoste adevărată, adevărată „Nu mă uita”


Heather - bucuria împlinirii dorințelor
Soarele este un simbol al vieții, noroc, fericire
Carpobrotus - „Mă hipnotizezi”
Iasomie albă - prietenie
Eucalipt - amintire


Mac de câmp - „Visez la tine”
Nisip - fragilitate
Gloria de dimineață - Cohetry
Datura este o amăgire, nu te voi uita niciodată
Festina lente - grăbește-te încet (mergi mai liniștit - vei continua)
Yarrow - dorință de recuperare, neîncredere, dorință de a ascunde gânduri adevărate
Iarba - ascultare, „Sunt gata să vă iert totul”

De ce se dau flori galbene: merită să crezi în semne?

Utilizarea simbolismului culorilor este unul dintre cele mai vechi mijloace de exprimare a unei atitudini față de o persoană sau un eveniment. Fiecare nuanță are propriul său sens. Există opinii diferite despre ce sunt oferite flori galbene și dacă merită să le includem într-un buchet de cadouri.

Semnificații de galben în cultura europeană și de est

Daruirea florilor este o tradiție mondială. Însă sensul plantelor, de care depinde alegerea unui cadou, în Est și în Europa diferă.

Valori pozitive

În est, s-au distins întotdeauna două nuanțe de galben: auriu și întunecat. Prima a fost asociată cu lumina soarelui de amiază. Mai târziu, a fost strâns asociat cu cel mai valoros dintre metale și însemna apartenența la nobilime și preoți, personificând averea și puritatea. În China, împăratul purta haine galbene. Dar umbra mai întunecată i-a făcut pe oameni să se gândească la boală și tristețe. Pentru europeni, aurul a devenit un simbol al paradisului, al fericirii, al prosperității.

De unde a venit omagiul de la acele inflorescențe galbene pentru despărțire

Acest semn a venit din est. Potrivit legendei, o floare roșie s-a îngălbenit când a căzut în mâinile unei soții necredincioase - prin urmare, un astfel de cadou a fost asociat cu adulterul. Iar când în Europa s-au dus cu limbajul florilor, semnificația mesagerilor despărțirii a fost atribuită plantelor cu nuanțe însorite. În Rusia, acest lucru s-a întâmplat cu mâna ușoară a împărătesei Ecaterina a II-a. Acum, în alte țări, nimeni nu pune o semnificație atât de întunecată în aranjamentele de flori..

Cum sensul culorii crește sau se schimbă în funcție de tipul de plantă

Fiecare floare are propriul său sens

Inflorescențe luminoase de primăvară - mimoză, narcise, lalele - personifică căldura și lumina soarelui nou-sosite. Nu poartă niciun sens negativ. Trandafirii vor deveni un semn de dragoste și grijă. Crizantema va deveni o dorință de bogăție și prosperitate pentru prieteni, dar va fi un semn de iubire respinsă dacă un bărbat o dă unei femei. Același semnificație este pus în maci galbene. Floarea-soarelui este considerată un semn de veselie și veselie. Poate că singura floare care are un sens negativ în alfabetul floristic modern este un crin galben strălucitor. Ea înseamnă frivolitate și minciună.

Flori galbene ca dar

Când compuneți un buchet, ar trebui să vă gândiți încă ce semnificație poate primi destinatarul într-un astfel de cadou..

Pentru iubit

O compoziție strălucitoare poate provoca emoții conflictuale la o fată. Prin urmare, la începutul unei relații sau într-o situație de omisiuni, este mai bine să vă abțineți de la un astfel de cadou. În condiții de înțelegere și încredere deplină, astfel de flori vor fi un simbol al căldurii și al respectului reciproc..

Prieteni de ziua de naștere

Puteți adăuga în siguranță câteva inflorescențe însorite unui buchet festiv pentru o persoană de naștere. Primite de la un prieten sau iubită, acestea vor deveni o dorință bună de bucurie, bogăție și succes..

Pentru rude

Trandafirii galbeni, crizantemele, zambile sau irisele, prezentate mamei sau bunicii, vor fi un mare semn de atenție și îngrijire. Pentru o soră sau nepoată mai mică, un buchet de lalele va fi o surpriză plăcută și nu va trezi gânduri tulburătoare..

De la colegi la serviciu

Aranjamentele de cadouri pot fi făcute atât în ​​culori corporative, cât și în funcție de preferințele personale ale florarilor. Nuanțele aurii se găsesc de asemenea deseori în ele: compilatoarele le folosesc pentru a face un cadou mai vesel, mai luminos.

Buchet de nuntă cu flori galbene

Astfel de compoziții la o nuntă sunt destul de potrivite dacă coincid cu tema de culoare a sărbătorii. Potrivite pentru a se potrivi cu ținutele domnișoarelor de onoare sau cu decorul general, florile vor condimenta doar petrecerea.

De obicei, inflorescențele galbene sunt combinate cu flori de alte nuanțe. În buchetele de nuntă, ele pot fi combinate cu plante albe - atunci veți obține o versiune clasică destul de strictă. Dacă trebuie să vă concentrați pe vioiciunea, obraznicia și spontaneitatea miresei, nuanțele însorite în combinație cu roz pal vor fi potrivite.

Dar nu ar trebui să-i oferiți nou-născutului un buchet de crini galbeni, deoarece un astfel de cadou poate fi perceput ca un indiciu de infidelitate..

Video: Cum să aduni un buchet frumos de trandafiri galbeni

Alfabetul cu flori este aproape uitat, ceea ce le permite floriștilor să facă combinații minunate dintr-o mare varietate de plante - florile scapă încet de povara prejudecăților și.

Ce simbolizează florile galbene?

Surprinzător, florile galbene prezentate într-un buchet festiv nu sunt foarte populare la noi din anumite motive. Reputația păsărilor de dragoste a fost ferm stabilită în spatele lor. Este chiar ofensator cumva, pentru că ei cuceresc cu o frumusețe aparte!

Dar în Japonia, culoarea galbenă a petalelor de flori este percepută ca o particulă a luminii, căldurii, iubirii pure și prieteniei devotate. În țara soarelui răsărit, simbolizează bunăstarea, bogăția, legăturile senzuale puternice și confortul familiei.

A fost odată, cuplurile îndrăgostite comunicau cu ușurință limbajul florilor și atunci cultura s-a pierdut. Astăzi, vechile tradiții reînvie treptat și foarte des tinerii se străduiesc să-și exprime plinătatea sentimentelor, alegând culori și flori pentru buchetul iubitului lor.

TOP-18 culori galbene

1. lalele

Acestea sunt unele dintre cele mai frumoase flori din lume. Practic deschid sezonul florilor după o iarnă lungă. Frumusețea lor este austeră și extraordinară. Buchetul de lalele prezentat vorbește elocvent despre o relație de dragoste ideală, deși lalelele galbene au fost considerate anterior un simbol al iubirii nerecuplate. Dar vremurile se schimbă în bine, iar astăzi lalelele galbene au devenit sinonime cu căldura primăverii, soarele strălucitor și fericirea sinceră..

2. Narcise

Narcise - flori subțiri, austere și în același timp delicate oferă întotdeauna calm și confort acasă. Culoarea galbenă a petalelor lor reprezintă atenția, respectul, disponibilitatea de a ajuta, compasiunea și grija. Dacă vi s-a prezentat un buchet de narcise galbene, în limbajul florilor asta înseamnă că sunteți personificarea luminii solare, este întotdeauna cald și bine lângă voi.

3. Mimoza

Această frumoasă floare australiană a ajuns pe continentul nostru în urmă cu mai bine de 200 de ani și a devenit un simbol al primăverii adevărate. Frunzele sale delicate de culoare galbenă și frunzele de argint nu vor lăsa indiferent nici o femeie. În limbajul florilor, ei vorbesc despre modestie, timiditate și sensibilitate..

Chiar și florile uscate de mimoză emană un miros delicat plăcut și un parfum subtil. Prin urmare, o mimă prezentată ca un cadou vorbește despre volumele despre abilitatea ta de a fi foarte atractiv și, în acest sens, nu ai egal.

4. Zambile

Peninsula Balcanică și țările asiatice sunt considerate locul de naștere al zambilei „sălbatice”. Călătorilor le-au plăcut tulpinile joase, cu mai multe flori mici, încât au fost transportate, transplantate în parcele de grădină și au început să fie cultivate - în secolul al XVI-lea în Italia de Nord, iar deja în secolul al XVII-lea, la Constantinopol, existau grădini întregi de zambile de diferite nuanțe, unde nobilii și bogații iubeau să se odihnească. oamenii care se bucură de arome minunate.

O gamă largă de nuanțe de zambile uimitor de frumoase este capabilă să afișeze în mod viu diferite emoții ale unei persoane, prin urmare, într-un buchet vorbesc despre joc imprevizibil, curiozitate și înțelepciune. Când îți oferă zambile, îți doresc o îmbunătățire dramatică în viața ta, bună dispoziție, zâmbete și bucurie, iar zambile galbene încearcă să ascundă sentimentele de gelozie și o oarecare neîncredere.

5. trandafiri

Pentru multe femei, acestea sunt regina florilor, pentru că vorbesc întotdeauna despre iubire și pasiune senzuală, relații romantice și intenții serioase. Trandafirii galbeni simbolizează o mare recunoștință, o prietenie puternică, devotament și exprimă cele mai pozitive emoții în trei cuvinte: „Tu ești soarele meu”.

Acest buchet este ideal pentru ceremonii de absolvire și premiere, petreceri pentru copii și petreceri distractive pentru tineret..

6. Floarea soarelui

Foarte rar este prezentat ca un cadou, dar foarte des le place să-l planteze lângă casă. În limbajul florilor, floarea-soarelui simbolizează mândria și admirația. Și dacă deodată vi se prezintă un buchet de floarea-soarelui, va însemna că bărbatul este mândru și fericit că sunteți lângă el. El crede că ești cel mai uimitor și excepțional.

7. garoafă

Garoafele au simbolizat întotdeauna dragostea, loialitatea, onoarea. Dar, în funcție de culoarea din buchet, au semnificații foarte diferite: roșu - victorie și succes, alb - dorință sinceră și pură de noroc. Este mai bine pentru cei dragi să ofere buchete mixte de flori albe și roșii.

Garoafe gălbuie, în nuanțe strălucitoare, suculente, care stau într-o vază, vor adăuga întotdeauna o porție suplimentară de soare și multă dispoziție. Dar este mai bine să nu cumpărați astfel de flori ca un cadou, în special pentru femeia iubită, deoarece vorbesc despre dezamăgire și despre dorința de a rupe relațiile, cereți atenție suplimentară din partea voastră. Prin urmare, înainte de a prezenta un buchet de garoafe galbene, amintiți-vă ce energie ascund în interior.

În diferite momente, garoaful a cunoscut atitudini diferite. În Franța, bărbații au fost escortați în armată cu un buchet de garoafe, în Belgia a fost considerată floarea săracilor, în Germania și Anglia - simbol al dragostei pure cântate de artiști celebri precum Goya, Raphael, Rubens și Rembrandt.

8. Freesia

Se obișnuiește prezentarea freziei galbene cu o aromă delicată la a șaptea aniversare a nunții, când soții au un respect adevărat unul față de celălalt, relații și sprijin cu adevărat prietenoși. Freesia galbenă simbolizează încrederea și este foarte des folosită pentru decorare în timpul ceremoniilor de nuntă..

9. Crizantema

Culoarea galbenă a crizantemelor cu miros neobișnuit dă speranță la fericire chiar și pe vreme rea. Floarea de toamnă, care a absorbit căldura verii și rezistența la primele înghețuri, personifică optimismul vieții în orice circumstanțe. Un buchet de crizanteme galbene este de obicei prezentat admiratorilor secrete. Japonezii cred că petalele de crizantemă puse într-un pahar de vin vor asigura o viață lungă și sănătoasă..

Americanii și europenii sunt convinși că crizantemele sunt cele mai bune flori pentru felicitări cu orice ocazie..

10. Callas

Crinii galbeni arată deosebit de grațioși, deosebit de nobili, demni de admirație, ca și femeile cărora li se prezintă. De obicei sunt prezentate de bărbați extraordinari și domni adevărați, din moment ce crinii calla nu sunt flori ieftine. După ce le-ați primit drept cadou, asigurați-vă că sunteți considerată o femeie care merită cadouri scumpe..

11. Bujorii

Aceste flori delicate sunt considerate a fi un simbol al bogăției, norocului și fericirii. Ele mărturisesc eleganța, un sentiment de proporție și echilibru. Asia, America de Sud și Europa de Nord-Vest sunt numite patrie, unde bujorii sunt tratați cu mult respect..

12. Strelitzia

Forma florii în sine este mai mult ca o pasăre de paradis. Datorită culorii strălucitoare și a petalelor sale neobișnuite, Strelitzia a devenit un favorit al designerilor și iubitorilor pasionați obsedați de un sentiment de romantism..

13. Orhidee

Orhideele colorate și uimitoare aduc eleganță oricărui aranjament floral. Ele sunt întotdeauna date doar celor mai iubiți oameni, deoarece emană dragoste tandră, rafinament intim, gust delicat și sunt un complement spiritual minunat pentru cei care îi primesc drept cadou. Orhideele galbene îți doresc să te îndrăgostești, așa că sunt adesea folosite în aranjamentele de flori la ceremoniile de nuntă. Iubiți-vă, fiți copii iubiți și bogați!

14. Hortensia

Este imposibil să-ți scoți ochii de tufișurile înflorite de hortensie, care este un simbol al sincerității pure, a bunei speranțe și a adevăratei modestii. În unele popoare, se crede că hortensia poate alunga chiar boli grave și nenorociri din casă. Hortensia a venit în Europa din Japonia în jurul secolului 18 și a fost fascinată imediat de frumusețea sa. Un buchet de hortensie galbenă va uimi femeile din suflet.

15. Irisuri

Un alt dintre cadourile naturii este un frumos galben iris. Este numită după zeița curcubeului și vorbește întotdeauna volume despre pasiune și sentimente profunde. În natură, există aproximativ 100 de soiuri de iris galben, fiecare dintre acestea fiind complementul perfect pentru cele mai elegante buchete prezentate ca semn al sentimentelor profunde..

Floarea grațioasă de iris cu petale deschise către întreaga lume confirmă elocvent sentimentele de încredere, dispoziția prietenoasă și spiritualitatea sublimă față de tine. Iris, descris pe emblema Franței romantice, vorbește despre credință, speranță, înțelepciune.

16. Calendula

Florile mici de calendula sunt rareori folosite în aranjamentele de flori și sunt prezentate în buchete. În limbajul florilor, calendula înseamnă dureri de inimă, sentimente de gelozie și rivalitate, dragoste crudă, deși în India florile catifelate sunt adesea țesute în coroane și decorațiuni la ceremoniile de nuntă. Floarea este foarte apreciată pentru proprietățile sale mari de vindecare și este adesea folosită în medicina populară și în cosmetologia acasă..

17. Hibiscus

Una dintre cele mai frumoase flori - hibiscus întruchipează frumusețea vieții și fericirea de a te bucura de soarele strălucitor, cerul senin, apa de mare azurie de pe insulele paradisului tropical - Fiji, Hawaii, Tahiti. El este un simbol al prieteniei puternice și al iubirii platonice. În țările Pacificului, este utilizat pe scară largă pentru decorare la ceremonii festive..

18. Gladiolus

Această floare străveche într-un buchet înalță, de asemenea, cele mai bune calități umane și simbolizează dragostea adevărată, curajul curajos și adevărata sinceritate. Buchetele de gladioli sunt de obicei date de bărbați cu un caracter puternic și extraordinar, în spatele căruia vei fi ca în spatele unui zid de piatră.

Florile aduc întotdeauna fericire, bucurie și bună dispoziție. Este imposibil să nu zâmbești pentru flori galbene, pentru că sunt peste tot în lume un simbol al adevăratei iubiri și prietenii, sentimente sincere de compasiune și căldură..

Culoarea galbenă se înveselește, dă bucurie și energie intelectuală. Un buchet de flori galbene pe masă este lumina soarelui în sufletele și casele noastre.

Dă flori galbene în armuri mari, iubiți-vă unii pe alții și credeți întotdeauna în puterea atotștigătoare a iubirii.

Top